Şimdi Ara

Güneş Paneli ile elektrik üreten var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yıllardır özenmişimdir, müstakil bir evim olursa çatıya üç panel atıp kendi elektriğimi üretiyim diye ama öyle bir durumum yok
    Kullanan var mı? memnun mu? kendini amorti ediyor mu? verimliliği nasıl merak ediyorum. Son zamanlarda dolar kurunun yükselmesiyle maliyetide arttı ama yinede bence uygulanabilir. Isıya çeviren sistemler anadolunun her yerinde var elektrik içinde neden olmasın.



  • Yaklaşık 2,5 yıldır kullandığım bir sistemim var, totalde 720w lık bir set, on grid inverter ile kullanıyorum. Akülere para vermek istemedim. Ömrü bana göre kısa ve yüksek maliyetli.

    On grid sistemde ürettiğinizi anında kullanmak zorundasınız aksi takdirde ürettiğiniz enerjiyi sebekeye kaçak elektrik vermek gibi ironik bir harekete imza atmış olursunuz.

    Benim ihtiyacım 100 birim ise kabaca 60 birimi buradan gelenle karşılayıp kalan kısmını normal tarifeden ödüyorum.
    Bu memleket de devlet ve/veya yarı resmi tekel konumundaki işletmelerle kağıt-kürek işlerine girilmeyeceğini öğrendiğimden, üretimimi satmak gibi naif bir işe kalkışmadım.

    Sürekli değiştiği için fiyat sorularına cevabım yok bununla birlikte teknik sorularınıza sistem kurma aşamasına geldiğinizde yardımcı olmaya çalışırım.
    Selamlar~kolaylıklar
  • Merhaba bende on grid icin hazirliklarimi bitirmek uzereyim. Fazla uretilen elektrigi sebekeye basmamasi icin on grid inverteri a bi parca takiyorlarmis.bundan haberiniz var midir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.