Şimdi Ara

Güneş panellerinde verimlilik rekoru kırıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • huytergan kullanıcısına yanıt
    Oncelikle anlik guc ( saatlik ) uretimi icin anlasilmis herhalde yazdigim. Benim hesabim toplam gunluk guc uretimi icindi. Yani bir evin gunluk 3-4 KW gucunu karsilamakti amacim. Zaten saate o kadar guc kullanan ev de olmaz herhalde. Varsa da su an aylik 2000 TL fatura oduyordur ustadim. :D Saatlik uretim derseniz dediginiz gibi devasa bir ciftlik gerekir. Ikinci konu verimin arttirilmasi durumu, ki ona da zaten yazi icinde degindim. Bunlari atlamissiniz herhalde. Yoksa su ank verim ve saatlik 50KW icin hesabiniz dogru tabii ama benim anlattigim bu degil, gunluk tuketim.
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Aydinlatmayi sadece led ile yaparsaniz cok fazla tuketim olmuyor. Siz kac adet ve hangi boyutta TV icin kullanmayi dusunuyorsunuz? Mesela benim ev kucuk ve her oda icin 3*5 Watt led kullaniyorum. Cok estetik degil ama iyi is goruyor. Kullanmadigim odalari kapatiyorum. Tek 72 ekran tv var. Galiba saatlik tuketim 35 Watt olmasi lazim. Onun disinda uydu cihazi ve modem var. 250 Watt panel hem akuyu doldurup hem de gunduz calistirmaya yetiyor. Gece de TV yerine notebook bagli. Sistem sikintisiz calisiyor. Simdiye kadar aku bitmedi sahaba kadar kullanimda.
  • Hasegawa H kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir hesap yaptın bilmiyorum ama 200m2 den 60-70kw üretebileceğin bir sisteme ben talibim. Onun yarısını alırsan öp de başına koy.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.