Şimdi Ara

Gürültü yapan fanı tamir etmek ve yağlamak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
5
Favori
31.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 10w motor yağı ya da nam-ı diğer 10 numara yağ (SAE10) ince makine yağı oluyor. İş görür
  • Allah razı olsun ya şu an inanamadım yaptığıma cazır cuzur ortalığı yıkan bi ses vardı şu an ilk günkü gibi hafif meltem gibi fıssss ajajsj. Kolonyayla o iç kısmı temizledim katman halinde kir vardı resmen pervanenin bilyesi de aynı şekilde. Zeytinyağı bulaştırdım kapattım harika oldu. Konu açılalı 5 yıl olmuş ama iyi ki varsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işinize yaramasına sevindim.

    Bu arada hatırlatayım bu fan yağlama işlemi geçici bir çözümdür. Eğer mümkünse cihazınızın orjinal fanından tedarik edip değiştirin.

    Ben yakın zamanda bir başka bilgisayarımın fanını 20-30TL gibi bir fiyata dataservis.net sitesinden tedarik ettim ve memnun kaldım. Şansıma orjinal üretim (Delta electronics marka) fan denk geldi. Taktığım fan hala çalışıyor

    İlla dataservis'ten alın demiyorum. Orjinal veya başka bir kaliteli bilinen OEM satan başka yerler de mutlaka vardır. Yeter ki birebir uyumlu olsun.
  • Birde konuyu ben hortlatayım. Neden fan ses vermiyorsa yağlamayalım. Benim fanım sessiz bir şekilde performans gösteriyor. Gayet iyi de döndüğünü sanıyorum. Yağlamak daha iyi olmaz mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fanın mil kısmına özel bir gres yağı sürülüyor. Eğer sanayide böyle hassasiyet isteyen işlerle uğraşan tanıdıklarınız varsa yüksek hızlı rulmanlarda kullanılan kaliteli bir rulman gresi tedarik edip kullanabilirsiniz. (Uyduruk rulman gresinin işe yaryacağını sanmıyorum)


    Burada verilen yağlama yöntemi geçici bir çözüm sağlıyor. Esas sorun gresin özelliğini kaybetmesi. Damlattığınız yağ işe yarasa da etrafa saçılabiliyor, toz yapışmasına yol açabiliyor.


    Dolayısıyla düzgün çalışan bir fana bu işlemi yapmaya gerek yok.

  • konu hakkında yeni gelişme var mı arkadaşlar, traş makinası yağı kullandım ama 2 ay kadar iadare ediyor, yeni fan bulamıyorum fujitsu nb, rulman gresi dışında önerisi olan ?

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.