Şimdi Ara

Güzel İzmir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Ailem 1,5 yıldır çeşme’de yaşıyor. 15 günde bir yanlarına gidiyorum. İzmir benim için bambaşka bir şehir. Tarif etmem mümkün değil ama uçaktan indiğim anda kendimi inanılmaz mutlu hissediyorum izmir’de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmir merkeze bu ay başı Çeşme dönüşü bir iki saatliğine uğrayalım dedik (Daha önce İzmir merkeze hiç gitmedim.Çeşme vs. taraflarını gezmiştim.); Tripadvisor aracılığıyla bir cafede kahve içelim diyerek yönlendirmesi sayesinde Kordonboyu tarafına yöneldik.Aracı park ettikten sonra yürüyelim diyerek arka sokaklarından Kordonboyuna doğru hareket ettik ama arka sokakları berbat yerler açıkçası.Bir iki bina ilerisi beş yıldızlı otel iki bina yanı pavyon iki bina yanı ne olduğu belli değil.Garip gurup tipler var her sokakta.İstanbul a göre (Kadıköy Acıbadem de ikame ediyorum) daha güvensiz geldi bana bu bölge açıkçası.Bağdat caddesi sahile istediğim saatte iner rahatlıkla dolaşırım açıkçası ama İzmir in daha güven veren bir yer olması beklememe karşın aynı durumla karşılaşmadım.Ek olarak İzmir in kızları meşhurdur ama erkekleri de kızları o kadar modern olmasına karşın bir o kadar abazan geldi gözüme (sözüm genel anlaşılmasın belkide benim karşılaştığım kişiler başka şehirden gelmiş olanlardır ki umarım öyledir).Ben yanlış bir bölgeye mi gittim acaba diye düşünüyorum ama izlenimlerim bu şekildeydi.İstanbul'dan uzaklaşmak istiyorsan taşınmak için İzmir iyidir derdi arkadaşlarım ama hiç alakasını bile sezemedim doğrusu.Bana kalırsa tek artısı Çeşme, Kuşadası, Bodrum vs. bölgelere yakınlığı.

    Not:İzmir'e sadece bir kez bu süre zarfında uğradım.Genelleme yapmak istemem.Yanlış olduğum noktalar varsa da kimse alınmasın aydınlatsın lütfen.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C81E767DF

    İzmir merkeze bu ay başı Çeşme dönüşü bir iki saatliğine uğrayalım dedik (Daha önce İzmir merkeze hiç gitmedim.Çeşme vs. taraflarını gezmiştim.); Tripadvisor aracılığıyla bir cafede kahve içelim diyerek yönlendirmesi sayesinde Kordonboyu tarafına yöneldik.Aracı park ettikten sonra yürüyelim diyerek arka sokaklarından Kordonboyuna doğru hareket ettik ama arka sokakları berbat yerler açıkçası.Bir iki bina ilerisi beş yıldızlı otel iki bina yanı pavyon iki bina yanı ne olduğu belli değil.Garip gurup tipler var her sokakta.İstanbul a göre (Kadıköy Acıbadem de ikame ediyorum) daha güvensiz geldi bana bu bölge açıkçası.Bağdat caddesi sahile istediğim saatte iner rahatlıkla dolaşırım açıkçası ama İzmir in daha güven veren bir yer olması beklememe karşın aynı durumla karşılaşmadım.Ek olarak İzmir in kızları meşhurdur ama erkekleri de kızları o kadar modern olmasına karşın bir o kadar abazan geldi gözüme (sözüm genel anlaşılmasın belkide benim karşılaştığım kişiler başka şehirden gelmiş olanlardır ki umarım öyledir).Ben yanlış bir bölgeye mi gittim acaba diye düşünüyorum ama izlenimlerim bu şekildeydi.İstanbul'dan uzaklaşmak istiyorsan taşınmak için İzmir iyidir derdi arkadaşlarım ama hiç alakasını bile sezemedim doğrusu.Bana kalırsa tek artısı Çeşme, Kuşadası, Bodrum vs. bölgelere yakınlığı.

    Not:İzmir'e sadece bir kez bu süre zarfında uğradım.Genelleme yapmak istemem.Yanlış olduğum noktalar varsa da kimse alınmasın aydınlatsın lütfen.
    Aslında haksız değilsin. Kentleşme sıfır, köyden hallice. İzmir'in ilçeleri merkezinden çok daha güzel özellikle sahil kısmı. Ama İzmir'i beğenmelerinin sebebi şehri değil, yaşam tarzı. Ve bunu da maalesef 2 saate yaşayıp öğrenebileceğin bi olay değil maalesef.




  • Adnan Menderes Havalimanı, yatırımlarla 30 milyon yolcu kapasitesine ulaştıİzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda yapılan yatırım ve terminal yenileştirme çalışmalarıyla, yolcu sayısı son 10 yılda yüzde 135 arttı.

    Havacılık sektörünün gelişmesi ve ortaya çıkan ihtiyaç nedeniyle toplam 8 milyon metrekare alan üzerine kurulan İzmir Adnan Menderes Havalimanı, 1987 yılından bu yana hizmet veriyor.

    Dönemin şartlarına uygun inşa edilen havalimanında 2003'ten sonra sivil havacılık sektöründeki gelişime bağlı yolcu sayısında artışlar oldu.

    Bu durum terminal ve apron kapasitesi artırılması fikrini doğurdu.

    Yaklaşık 400 milyon euro'luk yatırım

    Böylece dış hatlar terminali 140 milyon euro yatırımla 10 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak şekilde genişletildi ve 2006 yılında o dönem Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

    İç hatlar terminali, 2014'te TAV'ın 250 milyon euro yatırımıyla yenilendi.

    İzmir Adnan Menderes Havalimanı bu yatırımla 30 milyon yolcu kapasitesine ulaştı.


    Hala Türkiye'nin en büyük iç hat terminaline sahip olan Adnan Menderes Havalimanı, 2 kez yenilendikten sonra yolcu sayısını da katladı.


    Avrupa'nın en modern havalimanlarından biri olarak gösteriliyor

    Birçok noktaya direkt uçuşları bulunan havalimanında 2008 yılında 5 milyon 455 bin 298 olan yolcu sayısı, yüzde 135 artışla 2017'de 12 milyon 824 bin 310 kişiye ulaştı.

    Avrupa'nın en modern havalimanlarından biri olarak gösterilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda, 1'i acil durumlar için kullanılmak üzere 2 pist, VIP ve CIP alanı ve 21 bin 319 metrekare alana sahip kargo terminali var.


    Havalimanında ayrıca 37 uçak park yeri olan 2 apron, 3 bin araçlık açık otopark, 40 asansör, 30 yürüyen merdiven, 4'ü engelli toplam 133 check-in kontuarı, 10 VIP ve CIP amaçlı check-in kontuarı, 4 gümrük muayene ve 41 pasaport kontrol noktası bulunuyor.


    "İzmir'e yakışır nitelikte"

    TAV Ege Bölge Genel Müdürü Erkan Balcı, İzmir'den yurt içi ve dışına direkt uçuşların olduğunu söyledi.

    İç hatlarda 6 hava yoluyla 23 noktaya uçtuklarını dile getiren Balcı, şöyle konuştu:

    "Yurt dışında ise 29 hava yoluyla 25 ülkede 49 noktaya direkt uçuşumuz var. Yenilenen iç ve dış hat terminallerinin birleşik olması yolcularımıza aktarım merkezindeki bağlantılarını en kısa sürede kayıpsız gerçekleştirmelerini sağlıyor. Türkiye'nin en büyük iç hatlar terminaline sahip olduğumuz için misafirlerimize inanılmaz konforlu, rahat, hızlı ulaşım sağlayan olağanüstü bir hizmet sunuyoruz. İzmir'e yakışır bir nitelikte terminalimiz var. "



    Balcı, geçen yıl 81 bin 814 ticari uçağı ağırladıklarını belirterek, Türkiye'de en az rötar (gecikme) yaşanan havalimanlarından birisi olduklarını söyledi.

    "Yolcu sayısı oldukça ümit vadediyor"

    Yatırımlarla bölgenin aktarım merkezi haline geldiklerini dile getiren Balcı, şöyle devam etti:

    "Geçen yıl 12 milyon 824 bin 310 yolcuya hizmet verildi. Bu senenin ilk 5 aylık performansına baktığımız bir önceki yıla göre yolcu sayısında dış hatlarda yüzde 15 iç hatlar da yüzde 11'lik bir artış oldu. Bu mükemmel bir artış. Biz bu artışın tüm yıla yayılacağına inanıyoruz. 2018 yılı bu konuda baktığınızda gerek Türkiye turizmi olarak gerek havalimanımız olarak yolcu sayısı oldukça ümit vadediyor."


    Havalimanını kullanan Ayşe Pehlivanlar, "İzmir Adnan Menderes Havalimanı gerçekten çok modern. Burada çok huzurluyuz. Yapanlardan, emeği geçenlerden Allah razı olsun" diye konuştu

    Nuri Durak da, iş gereği iç hatlarda seyahat ettiğini söyleyerek, "Eski halini çok iyi biliyorum. O sebeple şu anda çok güzel. İzmir'in yüzü oldu şimdi" dedi.

    Ayşenur Gün ise, uçakla çok sık yolculuk yaptığını ve havalimanının genişletilmesi sonrası çok daha güzel olduğunu söyledi.

    Kaynak: AA


    https://www.trthaber.com/haber/ekonomi/adnan-menderes-havalimani-yatirimlarla-30-milyon-yolcu-kapasitesine-ulasti-370150.html




  • Bu yılın mayıs ayında Türkiye’de 4. destinasyon olarak İzmir’i açan ve İngiltere’nin 6 kentinden (Manchester, Leeds/Bradford, Glosgow, Birmingham, Londra-Stansted ve Newcastle) uçuş başlatan Jet2, 2019 yılında uçuş sayısını arttıracağını açıkladı.
    İngiltere seyahat pazarında agresif bir büyüme stratejisi izleyen Jet2, İzmir’de ağırlığını arttırmaya başlıyor. Katıldığı WTM Fuarı sonrası bir açıklama yapan ETİK Başkanı Mehmet İşler, Jet2’nun İzmir uçuş sayısını arttıracağını söyledi.

    JET2 Havayolları’nın Birmingham, Leeds Bradford, Manchester, Glasgow, Londra Stansted ve Newcastle havaalanlarından İzmir’e uçuşlarının 2019 yılında Mayıs ayında başlayacağını ve Ekim ayı sonuna kadar süreceğini anlatan Mehmet İşler, JET2 Havayolları’nın İzmir seferler sayısını arttırmasının memnunluk yarattığını söyledi.


    https://www.turizmguncel.com/haber/izmiri-4-destinasyon-olarak-acan-jet2dan-bir-guzel-habr-daha




  • İzmir de ikamet ediyorum, gun geçtikçe daha da bozuluyor. Özgür yaşam tarzı derken, icine sictilar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turizm sektörünün liderleri İzmir'de buluşuyor


    12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi kapsamında, TÜRSAB, İZFAŞ ve HotelRunner ortaklığıyla düzenlenecek “ttitech Stage by HotelRunner Theater” etkinliğinde dijital dönüşüm konuşulacak.
    İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde, İZFAŞ ve TÜRSAB tarafından 6-8 Aralık 2018 tarihlerinde düzenlenecek olan 12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi tüm dünyadan sektör temsilcilerini bir araya getirirken, konaklama tesislerine de sektörden profesyonellerle buluşma imkanı verecek.

    Dijital satış ağı ve kanal yönetim platformu HotelRunner’ın, son üç yıldır önemli fuar ve organizasyonlar bünyesinde düzenlediği, konusunda uzman, tanınmış profesyoneller ve yöneticilerin konuşmacı olarak katıldığı HotelRunner Theater etkinliği, HotelRunner, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla Travel Turkey İzmir’de turizm sektöründeki yeniliklerin nabzını tutacak.

    Travel Turkey İzmir’de ttitech Seyahat Teknolojileri Özel Bölümü içerisinde kurulacak dev sahnede, 2018 pazar sonuçları, 2019 turizm trendleri ve en son teknolojik gelişmelerin yanı sıra; “Dijital Dönüşüm ve Pazarlama”, “Online Seyahat Acenteleri ve Farklı Pazarlara Açılmak”, “Meta-arama Platformları ve Direkt Satış Kanalları”, “Havayollarında Dijitalleşme”, “Akıllı Şehirler”, “Sağlık Turizmi”, “İçerik, Sosyal Medya ve İtibar Yönetimi”, “Otel, Acente ve Kanal Yönetimi”, “Entegre Ön Büro ve Çağrı Merkezi Uygulamaları”, “Online Ödeme Sistemleri”, “Turizmde Yapay Zeka, 3D ve Hologram Teknolojileri” ve “Gelir Yönetimi ile Karlılığı Artırmak” gibi konular ele alınacak.

    Açılış konuşmalarını TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve Sağlık ve Turizm Eski Bakanı ve HotelRunner Danışma Kurulu Üyesi Bülent Akarcalı’nın yapacakları etkinlikte konuşmacı olarak yer alacak isimlerden bazıları ise şöyle:

    Tatilbudur.com Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Çubuk, Otelz.com Kurucu ve CEO'su Bertan Aner, Neredekal.com Kurucu ve Genel Müdürü Özkan Hacıoğlu, Wirecard Türkiye Genel Müdürü Dündar Özdemir, Google Turizm Sektör Yöneticisi Ömer Şakar, Anemon Otelleri İcra Kurulu Üyesi Nesligül Akçura, Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Departmanı Türkiye İç Yatırımlar Direktörü Zeynep Öztekbaş, Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Tanrısevdi, NEOM Akıllı Şehirler Direktörü Manuel Sanroma Lucia, Odamax.com İş Geliştirme Yöneticisi Erhan Atam, Jolly Tours Ticari Direktörü Yunus Heyal, Roomiroom Proje Direktörü Omid Danaei, Musion Kurucu ve CEO'su Murat Günenç, KOD Yazılım (Sedna) Marmara Bölge Müdürü Arda Erdal, IATI Müşteri İlişkileri Yöneticisi Gaye Dahiroğlu, Curaite Kurucu ve CEO'su Ferda Kertmelioğlu, Havayolu 101 Kurucusu Abdullah Nergiz, IDA Consulting Genel Müdürü Uğursal Uğur, Hotech CTO’su Hamdullah Turgut, Instagram Fenomeni Mehmet Kırali, HotelRunner İş Ortakları Başarı Direktörü Rıza Kaynak, HotelRunner Kurucu Ortakları Ali Beklen ve Arden Agopyan.


    https://www.turizmguncel.com/makale/2019-sezonuna-dair-beklentiler-ve-ongoruler




  • İzmir Türkiye'nin en yaşanılası şehridir benim için. İstanbul ile kıyaslamam bile...
  • biri izimiri överken, ya kordon ve etrafını yada çeşme gibi yazlık yerleri över.
    şehir bence berbat. istanbuldan bi farkı yok bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aksinaletinsan

    biri izimiri överken, ya kordon ve etrafını yada çeşme gibi yazlık yerleri över.
    şehir bence berbat. istanbuldan bi farkı yok bence.
    Türkiye de çok gelişmiş şehir örnek gösterir misiniz?

    şuan a sporu izliyorum. bilen bilir iktidar yanlısı.

    A spor : Ankara da maç oynatılacak hazır stad şuan yok. 2018 yılı başkentten bahsediyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ComradeMRX

    Türkiye de çok gelişmiş şehir örnek gösterir misiniz?

    şuan a sporu izliyorum. bilen bilir iktidar yanlısı.

    A spor : Ankara da maç oynatılacak hazır stad şuan yok. 2018 yılı başkentten bahsediyoruz

    Şehir gelişmez. Ilçeler gelişir. Dünya uzerinde de oyledir. Londra icinde boyle paris icinde boyledir.Bir ilce berbatken diger ilce mukemmeldir.
    Stad orneginizden yola ciktigimizda da en gelismis sehrimiz istanbul olacaktır. Yada kayseri sizce oylemi?
    Biraz mantikli bakmak lazim.
    Selcuktan karsiyakaya kadar olan tüm kiyı seridini ve ilcelerini gormus/gezmis biri olarak yazdim o yorumu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aksinaletinsan

    quote:

    Orijinalden alıntı: ComradeMRX

    Türkiye de çok gelişmiş şehir örnek gösterir misiniz?

    şuan a sporu izliyorum. bilen bilir iktidar yanlısı.

    A spor : Ankara da maç oynatılacak hazır stad şuan yok. 2018 yılı başkentten bahsediyoruz

    Şehir gelişmez. Ilçeler gelişir. Dünya uzerinde de oyledir. Londra icinde boyle paris icinde boyledir.Bir ilce berbatken diger ilce mukemmeldir.
    Stad orneginizden yola ciktigimizda da en gelismis sehrimiz istanbul olacaktır. Yada kayseri sizce oylemi?
    Biraz mantikli bakmak lazim.
    Selcuktan karsiyakaya kadar olan tüm kiyı seridini ve ilcelerini gormus/gezmis biri olarak yazdim o yorumu.

    Alıntıları Göster
    bir parametre sundum. iktidar yanlısı kanal, 2018 yılında başkentte maç oynatamıyoruz. kaynak a spor

    ankaragücü beşiktaş,maçı o yüzden kayseride oynanmış.

    stad bir parametre tabiki. ama büyük bir ülke, inşaat sektörü gelişmiş bir ülkeye yakışmıyor.

    mualif,iktidar vs bırakırsak türkiyede çok gelişmiş şehir yok malesef.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ComradeMRX

    bir parametre sundum. iktidar yanlısı kanal, 2018 yılında başkentte maç oynatamıyoruz. kaynak a spor

    ankaragücü beşiktaş,maçı o yüzden kayseride oynanmış.

    stad bir parametre tabiki. ama büyük bir ülke, inşaat sektörü gelişmiş bir ülkeye yakışmıyor.

    mualif,iktidar vs bırakırsak türkiyede çok gelişmiş şehir yok malesef.

    Yani izmir icin yaptigim elestiriyi sacma sapan yayin yapan bir kanal uzerinden insaata dayandirip birseyler yazmaniz gercekten cok ilginc.
    Olsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aksinaletinsan

    quote:

    Orijinalden alıntı: ComradeMRX

    bir parametre sundum. iktidar yanlısı kanal, 2018 yılında başkentte maç oynatamıyoruz. kaynak a spor

    ankaragücü beşiktaş,maçı o yüzden kayseride oynanmış.

    stad bir parametre tabiki. ama büyük bir ülke, inşaat sektörü gelişmiş bir ülkeye yakışmıyor.

    mualif,iktidar vs bırakırsak türkiyede çok gelişmiş şehir yok malesef.

    Yani izmir icin yaptigim elestiriyi sacma sapan yayin yapan bir kanal uzerinden insaata dayandirip birseyler yazmaniz gercekten cok ilginc.
    Olsun.

    Alıntıları Göster
    insan doğduğu yaşadığı şehiri sever , dünya çapı şehirlerde bulunup yaşamış konuşuyorum.

    izmir mükemmel mi hayır , sorunlar var mı, çok.

    ama eleştirenler büyük bölümü siyasi nedenler,bunu izmir halkı biliyor bunu bal gibi.

    hayattında izmire gelmemiş insan sırf siyasi görüşüne ters diye.

    bunu mualiflerden yapanlar var çok. komik buda..




  • Izmir şehir merkezi için konuşuyorum,mersin'in,Adana'nın büyüğü.



    Çeşme tatil cenneti ama çok bozulmuş,ilk olarak 1996'da gitmiştim.



    Benim İzmir de favori mekanım eski Foça.Ikinci sırada Seferihisar gelir.



    Bir de Ödemiş de Gölcük var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TÜRSAB ve İZFAŞ'ın ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın himayesinde bu yıl 12. kez kapılarını açan Travel Turkey İzmir Fuarı'na 40 ülkeden bin 200 turizm profesyonelinin katılması bekleniyor. Fuarın açılışında konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, 2019 yılında yeni rekorlar kırılacağını belirterek, ortak aklın önemine dikkat çekti.


    Travel Turkey İzmir Fuarı'nın açılışında konuşan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, fuarın sektöre büyük katkılarının olduğunu dile getirdi. Turizmde rekorların 2019 yılında da devam edeceğini kaydeden Bağlıkaya, konuşmasında Bakan Ersoy'un tecrübelerinin sektör için avantajlarına ve ortak aklın önemine de değindi.


    Bağlıkaya'nın fuar açılışında yaptığı konuşma şöyle:

    Öncelikle, sektörümüze ve fuarımıza katkılarından dolayı sayın bakanımıza, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve fuarımızın her yıl daha da ileriye gitmesine yönelik çaba gösteren T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü’ne ve emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum.

    Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ve IZFAS işbirliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde bu yıl 12’incisi gerçekleştirilen ‘Travel Turkey İzmir Fuarı’nın bu yılki partner ülkesi kadim dost ülke Makedonya Cumhuriyeti.

    ''MAKEDONYA VE TÜRKİYE ARASINDAKİ STRATEJİK ORTAKLIK GÜÇLENİYOR''

    İki ülke arasında süregelen tarihi, kültürel ve stratejik ortaklık her geçen gün artarak gelişmektedir. Bu yıl Makedonya’nın fuarımızda partner ülke olarak yer almasından büyük onur duyuyoruz. Bu yılki partner ilimiz ise 9 bin yıllık tarihi geçmişi ile medeniyetlerin beşiği, güzellikler diyarı Diyarbakır’dır. Diyarbakır doğası, surları, hanları, camileri, Hevsel Bahçeleri ve saymakla bitmeyecek kadar zengin değerleri ile kültür turizminin sadece ülkemizdeki değil dünyadaki eşsiz örneklerindendir. Fuarımızı onurlandırdıkları için onlara da şükranlarımı sunuyorum.

    Her zaman olduğu gibi bugün burada da bizleri yalnız bırakmayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Sayın Fikri Ataoğlu’na değerli destekleri ile fuarımıza kattıkları için şükranlarımı sunuyorum. Hoşgeldiniz sayın bakanım. Bildiğiniz gibi Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs binlerce yıllık medeniyetlerin izlerine ait eserleri, çok kültürlü mirasının hayranlık yaratan değerleri ile hemen yanıbaşımızdaki muhteşem bir Akdeniz destinasyonudur.

    ''2019'DA REKORLARIN DEVAM EDECEĞİNE İNANIYORUZ''

    Ne mutlu ki turizm sektörü paydaşlarının enerjisi, turizme ve Türkiye’ye olan aşkı ile altın bir yılı geride bırakıyoruz. Sektörümüzün içinden gelen, sektörümüzü her yönüyle tanıyan, bilen Türkiye’ye markalar kazandırmış başarılı iş insanı sayın bakanımız ve değerli ekibinin çalışmaları ile 2019 yılında rekorların devam edeceğine olan inancımız tamdır. Göreve başlar başlamaz sektörün sorunlarına hızlı çözümler getiren sayın bakanımıza ve ekibine mesai kavramı tanımadan 7/24 üstün performans göstererek çalışmalarından dolayı bir kez daha şükranlarımı sunmak istiyorum.

    Travel Turkey Fuarı, tüm dünyadan turizm profesyonellerini buluşturmanın yanı sıra turizm pazarını canlandıran, yeni ürün ve destinasyonların tanıtımının yapıldığı ve erken rezervasyon kampanyalarının duyurulduğu bir mecra olarak sektörümüz için önemli bir konumdadır.


    ''YURT DIŞINDAN GELEN HOSTED BUYER'LAR TÜRK TURİZMCİLERLE BULUŞUYOR''

    ‘İzmir Travel Turkey Fuarı’nın en önemli artı değerlerinden biri de Türkiye’nin her bölgesinden gelen katılımcıları yurt dışından gelen ‘hosted buyer’larla buluşturmak, bölgeler arası kalkınmaya destek sağlamak, Türkiye’nin en iyi şekilde tanıtılması ve pazarlanmasına yönelik platform oluşturmaktır.

    Türkiye sunduğu turizm eşitliği, insanımızın sıcak konukseverliği ile rakipsiz bir ülkedir. Sadece Göbeklitepe 12.000 yıllık tarihi ile insanlık tarihinin yeniden değerlendirilmesine sebep olmuştur. Türkiye, Anadolu’nun her köşesinden fışkıran tarihi zenginlikleri ile adeta bir açık hava müzesidir.

    ''SEYAHAT TEKNOLOJİLERİ ÖZEL BÖLÜMÜ''

    Buhar makinesi ile başlayan Endüstri Devrimi bugün robotların, bulut bilişiminin, yapay zekanın, büyük verinin hayatımızı şekillendirmeye başladığı yeni bir boyuta geçti. Bu kavramlar hayatımıza girmekle kalmayıp hayatımızı şekillendirmeye de başladı. Bu bağlamda bu yıl Travel Turkey 2018 kapsamında ilk defa seyahat teknolojilerinin dijitalleşen dünyada sektörün önemini vurgulamaya yönelik ‘Seyahat Teknolojileri Özel Bilimi’ne yer verilmekte.

    Fuarımızda ayrıca Barselona akıllı şehir proje yöneticisi Eduard Martin Lineros, tecrübelerini paylaşmak için bizlerle olacak.

    Bu yıl, Travel Turkey 2018 kapsamında gerçekleştirilecek bir diğer etkinliğimiz ise 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi ‘Gastro İzmir’ olacak.

    Ortak akılla kararlar almanın ne kadar isabetli sonuçlar yarattığını hep birlikte gördik. Burada, bu birliktelik, bu güzel uyum turizm sektörünün gücünü ve enerjisini bir kez daha ortaya koyuyor.

    Bu bağlamda 40'a yakın ülkenin katıldığı ve 1.300'ün izerinde yabancı katılımcının beklendiği Travel Turkey Fuarı'nın kültürler arası buluşmaya ve değerli işbirliklerine vesile olmasını canı gönülden diliyorum.


    https://www.turizmguncel.com/haber/travel-turkey-izmir-fuari-basladi-iste-baglikayanin-acilis-konusmasi




  • İzmir sağlık turizminde dünyaya açılıyor


    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri (İZFAŞ) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ortaklığıyla bu yıl 12’ncisi gerçekleşen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi kapsamında düzenlenecek “Uluslararası Sağlık Turizmi ve Bağımlılık Rehabilitasyonu Sempozyumu” sağlık turizminin tüm bileşenlerini bir araya getirecek.

    ’12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi’, 8 Aralık Cumartesi günü sağlık turizminin dünya çapındaki temsilcilerini ağırlayacak. “Uluslararası Sağlık Turizmi ve Bağımlılık Rehabilitasyonu Sempozyumu” adı altında gerçekleştirilecek olan etkinlikte İzmir Sağlık Turizmi Derneği, sağlık turizminin dünya çapındaki en önemli kuruluşlarından biri olan Uluslararası Dianova Ağı’na üyeliğinin kabul edilişini ilk kez fuarizmir’den duyuracak.

    Dünyanın en hızlı gelişen turizm çeşitlerinden biri olan sağlık turizmi içinde yer alan rehabilitasyon turizminin bir alt konusu olan bağımlılık rehabilitasyonunu Türkiye’de tanıtmak ve geliştirmek amacıyla dünyanın dört bir yanından gelecek temsilciler, İzmir’de Türkiye’deki ilk tesisinin açılmasını sağlamak amacıyla fuarizmir’de buluşacak.

    Uluslararası Dianova Ağı ve İZSATU, İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri (İZFAŞ) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından; İZSATU, Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu (TURSAF) ile Uluslararası Dianova Ağı iş birliğinde düzenlenen sempozyum, sağlık turizminde başarılı sonuçlar doğurarak alternatif turizm çeşitlerinin gelişimine katkı sağlayacak.


    https://www.turizmguncel.com/haber/izmir-saglik-turizminde-dunyaya-aciliyor




  • Hocam dediğiniz yerler kordonun arka sokakları ve evet akşamları pek güvenli olmuyor, genelde üniversite gençliğinin takıldığı ucuz bira içilecek mekanlar. Ama Dr.Mustafa Enver Bey Caddesi ve alsancak civarı oldukça güzeldir. Kendinizi bağdat caddesi civarı ya da nişantaşı’nda hissedersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 8 Aralık 2018; 0:47:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.