Şimdi Ara

HABERİM OLMADAN PATRONUM ARABAMI ELEMANINA VERDİ, O DA KAZA YAPTI ( sonuçlandı, ilk mesaj güncel)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
7
Favori
53.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
392 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ön edit: arkadaşlar paramızı aldık, noterden satışı verdik. desteğiniz için teşekkür ederim.

    merhaba arkadaşlar. olay bugün kız kardeşimin başına geldi. sağlıklı yönlendirmeleriniz için yardımınıza ihtiyacım var.

    -kız kardeşim bugün eski iş yerindeki arkaşlarını ziyaret için, eski iş yerine gitti. aracını ise otoparkta patronun arabasının arkasına çekti. arkadaşlarıyla sohbet halinde iken patronu kız kardeşimden alel acele aracının anahtarını istedi. aracın yerini değiştireceğini düşünerek aracının anahtarını verdi kız kardeşim.

    daha sonra anahtar gelmeyince kız kardeşim arabam nerde diye arkadaşlarına sordu, o an şirkette şirket aracı kalmadığı için patron kız kardeşimden arabasının anahatarını istemiş ve başka bir şirket elemanına anahtarı vermiş. arabayı alan eleman zincirleme trafik kazasına karısıyor ve kız kardeşimin arabasıyla başka bir arabaya arkadan çarpıyor. kardeşimin arabasında ön tampon, panjur, ızgara ve kaput hasar alıyor, ön kapılar kasıyor, sağ ön kapı açılmıyor darbeden dolayı. kaza yerinde tutanak tutulmuş, çarptığı araçta da hasar mevcut. bu arada belirtmeliyim ki kız kardeşim 6 aylık hamile. araç o şekilde geri gelince iş yerinde biraz fenalaşıyor. sakinleştikten sonra eşine haber veriyor.şirket patronu aracın kaskosunun, sigortasının olup olmadıgını soruyor. kardeşim ise eşiyle konuştuktan sonra aracı bu şekilde kabul edemeyeceklerini söylüyor. şirkette bulunan 3 patrondan diğer 2'si olayı öğrendiğinde diğer patrona tepki gösteriyor, nasıl böyle bir saçmalık yapıyor diye. o iki patronda kız kardeşime hak veriyor, aracını satın alacağız diyip gerekeni yapacağız diyor.

    anahtarı isteyip elemanına veren patron ise; kız kardeşimi telefonla arayıp, aracını yaptırıp satarız parasınıda öyle veririz, şu an paramız yok diyor. bu arada şirket 30-40 çalışanlı bir şirket. kız kardeşimde ben hamileyim, sürekli araba lazıma oluyor, hastaneye gidip gelmem gerekiyor diyip o teklifi kabul etmiyor ve ekliyor; diğer ortaklarınıza durumu ilettim, eşim ve abimde olayı duyunca çok sinirlendi derhal aracın bedelini ödeyip, devrini almalısınız diye söylüyor.

    araçları hatasız ve hasarsız idi. aracın muadil piyasa değeri 60 bin tl. ayrıca kasko ve trafikten yapılırsa bu yıl haketmiş olduğu kasko ve sigorta indirimlerini kaybedecek ve önümüzdeki birkaç sene yüksek bedelden kasko-sigorta yaptırmak zorunda olacak.
    ayrıca çarpmış oldukları aracın masrafı bizim sigortadan karşılanacak, bunuda kendisinin karşılamasını gerektiğini söyleyeceğiz.
    yarın ilgili şirkete gidip konusacagız.
    bu konuda ne yapmamız gerektiği hakkında fikirleriniz çok önemli, şimdiden destekleriniz için teşekkür ederim.

    Edit 1: destek yazılarınız için çok tesekkür ederim. Saat 11 gibi şirkete gideceğiz, gelişmeleri editlerle belirteceğim.

    edit 2: arkadaşlar yeni geldim şimdi size olanları anlatacağım.
    şirkete gittiğimizde patron karsıladı bizi. tüm hatayı kabullendi, yapmamamız gereken bir şey yaptık, sonucuna razıyız dedi.bizde aracı satın almanın gerektiğini söyledik. o sırada muadil fiyatlarına bakıp 50 bin gibi rakam telafuz etti. bizde buraya pazarlık yapmaya gelmediğimizi, madur durumda oldugumuzu söyledik aracın muadil değeri 60 bin tl dedik. şu an için o ödemeyi yapamayacağımızı, aracı kaskodan yaptıralım,çıkacak kasko farkınıda yine ben ödeyeceğim dedi. şirket senedi verip tutanak tutalım dedi. o sırada avukatımızlada sürekli irtibat halindeydik. avukatımızda tutanak örneğini gönderdi, onun yönlendirmesiyle ( araç mukimi) malik ve mutemira şeklinde tutanak düzenledik. tutanağa ilgili senetin numarasını, şirket imza sürkülerini vs ekledik. 15 gün sonra noterde araç devrini vereceğiz
    destekleriniz için çok teşekkür ederiz. şimdilik yapılacak bir şey kaldı mı bilmiyoruz. yine tavsşyelerinize açığız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akademiamania -- 6 Kasım 2018; 1:7:31 >







  • Tecrübeli arkadaşlar yardım eder. Çok çok geçmiş olsun.



    Bence dik durun geri adım atmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vectrac

    Tecrübeli arkadaşlar yardım eder. Çok çok geçmiş olsun.



    Bence dik durun geri adım atmayın.
    Teşekkür ederim cevap için.

    Bilgiye çok ihtiyacımız var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılacak şey belli 30-40 çalışanlı bir şirket o parayı her türlü bulur, aracınızı satın almaları konusunda ısrar edin ve geri adım atmayın en temiz yol bu.Geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun böyle saçma sapan sorumsuzluk olur mu yav eski elemanın diye aracını başkasına vermek neyin nesidir. Git kendi aracını ver!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Draqonn

    Yapılacak şey belli 30-40 çalışanlı bir şirket o parayı her türlü bulur, aracınızı satın almaları konusunda ısrar edin ve geri adım atmayın en temiz yol bu.Geçmiş olsun
    Çok sağolun. Desteğiniz için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Paramız yok laflarına aldanmayın o kadar kişiyi çalıştıran şirketin araç fiyatını karşılayacak parası vardır.
  • İnsanlardaki rahatlık zirve yapmış, ortalık arsız insan kaynıyor ve çıldırmamak elde değil... Öncelikle geçmiş olsun. Kardeşinizin eşi ile beraber gidip, 'patron bey' ile güzelce bir konuşmak lâzım. Arabayı güncel piyasa değeri ile alıp napıyorlarsa yapsınlar. Aksi durumda hukuki açıdan durumunuz ne olur diye bir avukat ile görüşmekte fayda var. Biraz sıkıntılı bir süreç olacak gibi ama inşallah zararınız olmadan işin içinden çıkarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam okurken sinirlendim yani geçmiş olsun. En mantıklısı dediğiniz fiyattan satmak gibi duruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayatımda duyduğum en saçma araç ödünç alma durumu. ne kadar rahat insanlar hayret. umarım bedelini öderler ancak çamura yatma durumları olabilir. hukuki olarak tavsiye alın.

    buradan çıkan sonuç: ne ödünç araba alın, ne de verin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, tavrınızı koruyun gerekirse avukat tutun ama hakkınızı yedirmeyin. Sahibinin haberi olmadan aracı başkasına vermek nedir ya?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yuh adamlardaki rahatlığa bakın.Buyuk geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun patrona yarı ciddi yarı şaka baskı kurun tatlı dille paranızı almaya çalışın. aksi taktirde hiçbir şansınız yok. türkiye de emanet araba kullanmak emanet araba ile kaza yapmak suç değil.

    patron ödemiyorum dedikten sonra yapacağınız hiçbişey yok.

    son olarak tutanak tutulmuş bu bizim sigortamızdan yapılmayacak gibi bir şansınızda yok. kazaya karışan karşı taraf bu işlerle uğraşmaz

    sigortanın bedelini kovalamak yerine arabayı satın kurtulun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayseybi

    Hocam okurken sinirlendim yani geçmiş olsun. En mantıklısı dediğiniz fiyattan satmak gibi duruyor
    sormayın şu an kardeşiminde psikolojisi çok bozuldu hastaneye getirdik şimdi.
    yarın umarum çözecez
  • bennett.antony B kullanıcısına yanıt
    Edindiğim bilgiye göre bizim sigorta firması işyerinin sigortasından rucu yapabiliyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin legal boyutuna hakim değilim ancak her türlü hakkınızı fazlasıyla alırsınız ancak o süre zarfındaki psikolojik yıpranmayı, mahkeme sigorta vb koşturmasını falan düşününce şimdiden kolaylık diliyorum. Ülkede her iş şaka gibi. Bir gün canın ve malın var, öteki gün yok. Konuyu okurken benim sinirlerim gevşedi, kendime olmuş gibi hissettim.
  • Olacak şey değil.Geçmiş olsun.
    Bence olayın hukuki boyutunu bir avukattan sorun.Büyük ihtimal iş mahkemelik olursa siz haklı çıkarsınız ama en azından olacak olanları önceden bilirseniz karşı tarafa tavrınızı daha net koyabilirsiniz.
    Kasko-trafik Sigorta olayınıda bir sigortacı ile konuşun.Aracı süren başkası olduğu için hasarsızlık bozulmaması ile ilgili bir formül eleyebilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Embesil adama bak. Her türlü hukuki haklarınızı arayon maddi manevi dava açın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 408 tıklama 16 cevap 2 öne çıkarma biri benden diğeri sarı çizmeli mehmet ağa. Evimin önüne kız ayakkabısı bıraktım konusu +400 öne çıkarmaya sahipken bunun 2 taneye sahip olması...


    Sonunda konuyu öne çıkarılanlar arasında görebildim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 17 Ekim 2018; 21:37:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse çekinmekten ya da kötü görünmekten yazamamış. Başka arabanın arkasına araba mı parkedilir? Çıkmak için seni aramak zorunda mı? Anahtar da çalınmamış ki kendi isteğiyle vermiş sahibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.