Şimdi Ara

Haksız yere işten çıkartıldım.!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar

    Resmi olan kurumsal bir pide firmasında kasiyer olarak 10 gün önce işe başladım.

    Kasiyer olarak işe başladım ama elemanları olmadığı için paketçi'de yaptılar sık sık her gün kasiyerliği bırakıp paketçi'de oldum.

    10.cu günümü çıkış saatimi tamamlamak üzereyken 1 müşteri geldi. Bu müşteri yoğunluk'dan dolayı pidesini 1 saat sonra alabildi.

    1 saat'in sonunda müşteri agrefis olmaya başladı. Ağıza alınmayacak sözler ile başta şahsıma sonra firmaya küfür etmeler vs. sonrasın'da bende şahsı uyayarak siz haklsınız biz yoğunluktan dolayı pideniz geç geldi dememize rağmen, hatta pidesi soğuduğu için yeni pide vermemize rağmen şahsıma senin verceğin pidenin'de ....   senin'de  a..     hepinizin a...   sin kaflı küfürler kullandı. 

    Bende şahsa dedim'ki terbiyesizlik yapma uzatma dedim uzatırsam ne olcak lan çık dışarı kafanı koparacam dışarı gel lan diyip üstüme doğru gelmeye başladı bende haklı olarak tepki gösterdim ağız ile cevap verdim.

    bu sırada şahış dükkanın içine doğru koşarak banko'nun üstünden bana uçan tekme atacaktı suratıma. O sırada kendimi haklı olarak savunmak zorunda kaldım ve uçan tekme yemektense kendimi savunmak daha mantıklı olduğu için bir tekme, ve bir yumruk vurdum o sırada olay anında arkadaşım vardı iş çıkışımı bekleyen tüm olayları kendiside gördü o araya girdi ustalar vs araya girdi derken çocuk hala tehdit hakaret vs zırvalıyordu..

    sonra alışverişin güvenlikleri araya vs girdi.


    Olay günü akşamı müdür bana şirket çalışıp çalışmayacağına karar verecek mahkemeyle uğraşmak istemiyor çocukdan şikayetçi olmadık sana 2 gün izin veriyorum dedi.


    Ertesi günü vardiya müdürü 2.kıdemdeki müdür beni arayarak işte mağaza müdürün benimle konuşcağını söyleyerek mağazaya çağırdılar bende hemen gittim mağaza müdür bana aynen şöyle bir teklifde bulundu biz seni çıkarmayalım sen kendi istifanı ver dedi.

    bende kusura bakmayın şirket kendi haklarını kendi çıkarlarını düşünüyorsa bende kendi çıkarlarımı düşünmek zorundayım dedim hiç bir şeye imza atmam dedim işim'den de ayrılmak istemiyorum dedim..

    geçen aydan 5 gün alacağım parayıda yatırmadılar bu ay'dan da 5 gün alacağım paramıda yatırmadınız dedim hesabımı kesin dedim bugün paramı verin dedim madem çalışmak istemiyorsunuz benimle dedim yok dedi 30 gün bekliyeceksin dedi bana şirketin yasal olarak 45 gün ödememe hakkı var dedi iyi dedim siz ödeme yapmayın dedim bana ben yasal olarak hakkımı arayacağım diyip konuşmayı sonlandırdım.


    bu şirket kurumsal bir şirket ünlü bir iskender firmasının bünyesi adı altında. Benim savunmamı almadan kamera kayıtları olduğu halde şaaitim olduğu halde beni haksız buluyor ve tek taraflı kendi çıkar menfeaatlerini düşünerek beni işe almayıp birde istifa etmemi teklifde bulunup biz seni çıkarmayalım sen kendin çık diyorlar.


    bende arabulucuya gidip şikayet'de bulundum.


    hem maddi hem manevi olarak yıprandım ve birde üstüne 10 günlük çalıştığım parayı alamadığım gibi ihbarsız işten çıkartıldım.


    bu olayın sonucu ne olur sizce ??



  • Öncelikli olarak resmi demek kamu demek, anlıyorum ki kurumsal bir firmada calismaktayken başınıza böyle bir olay gelmiş.

    Sizin adınıza üzüldüğümü belirtmeliyim ancak bu durumda ki haklılığınız tartışılır çünkü firmanin kuralları gereği dikkat etmeniz gereken durumlarin dışına çıkmış olabilirsiniz ve hakliyken müşteriyle kavga ederek haksız durama düşmüş olabilirsiniz.
    Diğer taraftan durumunuzu değerlendirirsek 10 gün içinde calismanizi işveren yada vekili her kimse deneme süresine tabi tutmuş olabilir ve iş kanununa göre deneme süresi 2 aya kadar olabilmekte, deneme süresi içinde yapılan fesihten herhangi bir tazminat doğmaz ayrıca sizinle yapılan sözleşme belirli sureliyse buradan da herhangi bir ihbar tazminatı hakkı doğmaz.

    Ücret alacaklarinizla ilgili arabulucuya gitmeniz doğru bir seçim ancak burada işverenle anlasamazsiniz iş mahkemesine gitmeniz gerekecek.

    Kabaca yardımcı olmaya çalıştım, umarım sizin için faydalı olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xkrc -- 14 Eylül 2018; 20:30:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HD İskender Logo
    HD Döner Logo
    Pidem Logo
    Pideko Logo

    kesin bunlardan biri
  • Alacağını alırsın mutlaka ama kıdemin 6 aydan az olduğu için işe iade davası açamazsın, geçmiş olsun üzücü bir durum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.