Şimdi Ara

Halk tv sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
15.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar uydu alıcı bütün kanalları çekiyor Ulusal TV falan var ama Halk TV çekmiyor satfinder 2 ile ölçtüm sinyal kalitesi 94 hiçbir şeyde sorun yok Neden Halk TV'nin frekansını yazınca sinyal çıkmıyor bilen var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kanalı silip tekrar taratın, olmazsa cihazı sıfırlayın...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanal yok ki hocam tp giriyorum ama tp sinyali yok cihazı kaç kes sifirladim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halk tv frekansı 12423 V 27500 3/4 DVB-S/MPEG-2 eğer bu frekansı girdiğinizde kanal çıkmıyorsa 12423'ü 12425 ya da 12421 yapın öyle deneyin muhtemelen kanal gelecektir orjinal frekansında değilde artı eksi yani 25 ya da 21'de yayının gelmesi lnb ayarının doğru ayarlanmadığı anlamına gelir yani çanak tam olarak 42e'ye baksa bile Halk tv dahil bir çok kanalın orjinal frekansında sinyal olmaz yanılmıyorsam Lifetime kanalında da sinyal olmaması gerekiyor eğer Lifetime kanalının orjinal frekansında da sinyal yoksa yine aynı mantıkla yani 2 sayı artı eksi mantığıyla sinyali yakalayabilirsiniz ya da lnb'ye ince ayar yapmalısınız lnb ince ayarını yaparken her zaman filbox kanalları üzerinden yaparım çünkü en hassas ve ince ayar gerektiren frekans filbox kanallarındadır sizdeki satfinder 2 uydubulucu cihazı yanılmıyorsam hd frekansları algılamıyor sadece sd frekansları yakalayabiliyor onun için de lifetime kanalının orjinal frekansında iken ince ayar yapabilirsiniz Lifetime kanalının orjinal frekansı 12089 H 4400 5/6 DVB-S/MPEG-2 yok ben uğraşamam diyorsanız 12089'u 12091 ya da 12087 yaparsanız sinyal gelir Saygılarımla Esen Kalın.




  • viewerx kullanıcısına yanıt
    hocam bende tv 8 de salondaki tv de donma karelenme yapıyor. ilginçtir yatak odası ve mutfaktaki tv de sorun yok.merkezi sistem var. çözüm öneriniz var mı ?
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Salonunuzdaki tv kendinden uydulu ise harici bir uydu alıcısı ile salonunuzdaki tv'de tv 8 kanalını açıp bir bakın eğer sorun yoksa tv'nizin içindeki uydu alıcısında sorun var demektir eğer tv'nizin garantisi devam ediyorsa yetkili teknik servise tv ile ilgili yaşadığınız sorunu bildirin eğer salonunuzdaki tv'nizde kendinden uydulu değilde harici uydu alıcısı ile izliyorsanız önce hdmi kablosunu değiştirin eğer kullandığınız hdmi kablosu 1.4 versiyonundan düşük ise örneğin; 1.0, 1.1, 1.2, 1.2a, 1.3, 1.3a, 1.3b, 1.3b1 ve 1.3c versiyonlarından biri ise o kabloyu 1.4 versiyonu ile değiştirin donma ve karelenme sorunu ya tamamen ortadan kalkar ya da çok sık olmaz eğer donma ve karelenme sorunu tamamen ortadan kalkarsa sorununuz çözülecektir eğer çok sık olmasa da arada bir donma ve karelenme oluyorsa bu harici uydu alıcınızın işlemci kapasitesinin düşük olduğunu gösterir bu durumda isterseniz yeni bir uydu alıcı araştırın naçizane önerim broadcom işlemcili uydu alıcısı araştımanızdır aslında uydu alıcısı hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim sadece broadcom işlemcili uydu alıcılarının işlem gücü çok daha iyi diye biliyorum eğer forumda ise Sayın @serkanguzel_ uydu alcıları hakkında daha detaylı bilgilere sahip bir büyüğümzdür kendisi 50~60 yaş arasında gerçekten bilgili bir büyüğümüzdür zaten bende Serkan hocamdan öğrendim broadcom işlemcili uydu alıcılarını hocam benim tüm bildiklerim bunlar umarım size fayda sağlar Saygılarımla Esen Kalın

    Edit-- Serkan hocam uzaklaştırma almış ama bitmek üzere 16 saat sonra umarım tekrar foruma gelir :/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viewerx -- 3 Mayıs 2018; 17:16:30 >




  • Hocam ben zaten çanak anten işi yapıyorum da bu konudabiraz kafam takıldı işte sinyal olctugumde 94 geliyor lnb ayarı sağlam satfinder 2 ile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konum neresi acaba ?
  • aynı sıkıntıyı yaşıyorum. 2-3 aydır tüm kanallar açılıyor ama bir tek halk tv çıkmıyor. tp'yi sildim, yeniden tarattım. sonuç aynı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buzzer

    aynı sıkıntıyı yaşıyorum. 2-3 aydır tüm kanallar açılıyor ama bir tek halk tv çıkmıyor. tp'yi sildim, yeniden tarattım. sonuç aynı.
    Bu kanalın sinyal kalitesinde ve sinyal seviyesinde herhangi bir sorun bulunmuyor.
  • Birileri sizin halk tv yi izlemenizi istemiyor olay bu bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün akşam aniden gitti ve henüz geri gelmedi Halk TV. Türksat TKGS kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türksat ta (12422v27500) frekansında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar benzer bir sıkıntı da bizde var. Yön radyoyu bulamıyorum. Diğer bir sürü gereksiz kanal çekiyor. Yön yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhan515

    Türksat ta (12422v27500) frekansında.
    Tekrar 12685 mhz frekansına SD olarak geri dönmüş beceriksizler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kanalın artık bir izlenilebilirliği kaldı mı ki? Mesela ses düzeni konusunda insanı çıldırtan bir sistemleri var. Ne kadar reyting alırlarsa alsınlar bu sorunu düzeltmek için bir para harcadıkları yok. Programlarda balgam çıkartırcasına öksüren/tıksıranlar mı dersiniz, canlı yayında telefonu çalan mı dersiniz, bağıra bağıra argo konuşan mı dersiniz artık çekilmez bir hale geldi. Eskiden bu kanalın bir izlenilebilirliği vardı. İnsan izleyicisine biraz saygılı olur ya. İnanın çok birşey kaçırmıyorsunuz.
  • Arkadaşlar çanak ayarının 94 olması lazım diğer ayarlara göre 8.6 sorun çanaginizda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tele 1 ve KRT'ye bakın.
  • Konuyu hortlatıyorum fakat çözüm buldunuz mu?
    Samsung tv de manuel eklememe rağmen halktv de sinyal bulamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.