Şimdi Ara

Hangi marka çamaşır makinası alınmalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
176.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • candoğan bey kaç gündür forumda yok. bizde bekliyoruz inşALLAH gelir.
  • nirvana82 N kullanıcısına yanıt
    hayırlı gunlerde kullanın tecrubelerınızı paylasırsanız sevınırız ...
  • cyhnsr kullanıcısına yanıt
    eyvallah kardeş, daha iyisi senin olsun
  • nirvana82 N kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr


    quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    quote:

    Orijinalden alıntı: nirvana82

    Mevcut 19 yıllık çamaşır makinamız bozuldu. Yenisini alacağız. 2000-2500 liraya kadar çıkabiliriz. Yalnız hangi marka/modeli almamız daha iyi olur konusunda kafa kırışıklığı yaşıyoruz.

    Samsung ve LG'de bir sürü yeni özellikli makinalar var. Örneğin seramik rezidans, köpükle yıkama, buharla yıkama, kayışsız sessiz motor vs. vs. Bu özellikler yeni 10 yıllır kullanan yok piyasada.

    Öteki taraftan Siemens ve Bosch (almanya üretimi) gibi bir gerçeklik var, çok özellikli değil ama amiyane tabirle taş gibi makinalar.

    1800-2000 lira civarına az özellikli almanmı yoksa yeni bir çok özelliği olan güney korelimi alınmalı?

    Fikirlerinizi paylaşıp yönlendirirseniz çok seviniriz.

    Teşekkürler

    Samsung ve LG'nin kafa bulandırmasına bakmayın. Kore firmaları ürünlerini ön plana çıkarmak için tüketicileri cezbedecek pazarlamacı sloganlarını çok iyi kullanıyorlar. Ürünlerini neredeyse görünmeyecek kadar reklam stickerları ile süslüyorlar. Hele ki Samsung'un Eco Bubble ve Elmas Kazan (Kazan değil tambur)birebir fiyaskodan ibarettir.

    2500TL'ye kadar çıkabilseydim hiç düşünmeden 500TL daha çıkar direkt 2999TL Miele W5872 alırdım. Benim şu an favori makinem bu. Profesyonel motorlu, çelik kazanlı, kazan ağırlıkları beton yerine dökümden yapılma, ön sacı emaye kaplamalı, tamburu bal peteği dokulu (patentli, gerçekten tekstil koruyan orijinal tamburdur), su-enerji tüketimini program bittikten sonra ekrandan gösteren, 19 yıllık makinenizin dayanıklılığını aratmayacak bir cihazdır. 3000TL verebilecekseniz kesinlikle değerlendirmenizi tavsiye ederim.

    İkinci kaliteli makineye gelirsek. Miele'den sonra en sağlam makineyi AEG üretiyor. L98699FL ya da L88489FL modellerini öneririm. Bunlarda XXL en geniş tamburlardan kullanılıyor. Protex tekstil koruyan tambur yapısı var. AWT yıkama sistemi (su jeti) sayesinde yıkama ve durulama performansı mükemmel. 47dB'e kadar sessiz yıkayabiliyor, sıkması da 73dB. Miele ile aynı ses seviyesine sahip. Yük sensörü ile çamaşırı doldururken kazanı tartıp tahmini program süresini gösteriyor, deterjanı ne kadar azaltmanız gerektiğini söylüyor. Buharla kırışık açma ve buharla koku giderme programları var. Program süreleri epey esnek, dilediğiniz gibi 2 kademeli süre kısılabiliyor. 3 kg çamaşırı 20 dakikada yıkayabiliyor. Super Eco programında su jeti ile deterjanı tamamen çözdüğünden beyaz ve renklileri karışık atıp yıkayabiliyorsunuz. (Bana göre gereksiz bir özellik ama bazı firmalar çok öne çıkarıyor, AEG'de bu da mevcut) Inverter motor teknolojisi var.

    Bunlardan sonra üçüncü seçenek Bosch olur. Bosch'un en iyi serisi I-Dos serisidir. Bu seride de 49dB yıkama, 71dB sıkma ses seviyesi mevcut. Deterjan tankına sıvı deterjan ve yumuşatıcıyı bir sefere mahsus dolduruyorsunuz, tanktaki malzeme bitene kadar deterjan ile uğraşmıyorsunuz. Makine ne kadar alacağına çamaşır ve programa göre kendisi karar veriyor. Tambur hacmi yine geniş (65lt) Program süreleri esnek. İstediğiniz programı tasarruflu olarak uzun, A sınıfı düzeyde orta süreli ve acil durumlar için %60 hızlı hale getirebiliyorsunuz. EcoSilenveDrive sessiz motor teknolojisi var.

    Kore'li üreticileri tercih edecekseniz LG bunlardan sonra gelir. Samsung öneriler arasına pek alınası değil zaten. LG alacaksanız önerim F14A7FDS olur. Brüt 69lt tambur hacimli tamburu var. (nette 65 civarı geliyor) Yıkamaya buhar ekleyebilir veya buharla koku giderme seçeneğini kullanabilirsiniz. 6 modlu yıkama sistemi sayesinde hassas programlarda iyi yıkama sonucu almanızı sağlıyor. Direct Drive motor sistemi var.



    candoğan bey siz aeg.yi kullanmadan önce esamesi yoktu. Sürekli bsh grubu makineleri öneriyordunuz. Aeg Kullanmaya başladıktan sonra mı bsh.ın kalitesi 3.lüğe düştü?
    Diğer sorum da aeg hangi yönlerden bshtan üstün?
    Tamburu mu çelik?
    Tambur ve kazanı daha mı kalın?
    Elekttonik kartları daha mı gelişmiş ya da farklı bir materyalden mi?
    Amortisörleri daha mı dayanıklı ya da sayısı mı çok?
    Mielenin üstünlüğü tartışılmaz. Ama aeg.nin birden bire sizin tarafınızdan bu kadar öne çıkartılması bana garip gelmeye başladı artık. Yani aeg daha önce de vardı. Geçen sene de ondan önceki sene de vardı ve siz aeg.nin adını anmıyordunuz...
    Ben sizin satıcı vs olmadığınızı biliyorum zaten. Bu konuda bir ithamım yok. Ama ne değişti merak ediyorum. Bsh son bir yıldır daha kalitesiz ürünler mi üretir oldu?

    Bu soruların cevaplarını bende merak ediyorum...




  • nasrettinhoca kullanıcısına yanıt
    aeg guclu bır alman markası olup kendı memleketlerınde kalıte olarak cok fark yoktur. ama Türkiye'de aeg bosch tan daha kalıtelıdır. Türkiye'de alman uretım bosch bulmak artık cokta kolay degıl cunku profılo da uretım yapılmaktadır
  • nasrettinhoca kullanıcısına yanıt
    elektrolux fırmasıda aeg yı yaklasık 10 sene once satın almıstır tum aeg ler alman uretımı olmaktadır...
  • türkiyede alman üretimi bosch-siemens bulmak çok kolaydır. bir bayiiye gittiğiniz zaman alman üretimi olan bosch ve siemensleri görebilirsiniz. hatta alman üretimi olan profilo da görebilirsiniz.

    aeg alman markası olarak bilinse de ki artık değildir de; eelctrolux grubu satın almıştır; her ürünü almanyada üretilmemektedir. tıpkı boschun türkiyede üretim yaptığı gibi aeg de başka avrupa ülkelerinde üretim yapmaktadır. dolayısıyla her aeg ürünü almanyada üretilmemektedir.

    bu bilgilerin doğruluğunu istediğiniz aeg-electrolux bayisine giidp ürünleri inceleyerek görebilirsiniz. bunları bilmek için beyaz eşya satıcısı olmaya da gerek yok. ama malesef ülkemizde yıllardır beyaz eşya sektörü içinde olduğunu iddia ettiği halde bu tür yanlış bilgilerle müşterileri yönlendiren satıcılar mevcut.

    @nasrettinhoca



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 23 Ağustos 2013; 12:10:30 >




  • Bosch-Siemens ne kadar Alman markasıda olsa 20 yıl önceki kalitesinden eser yok şuanda 2500TL ya satılan makinesinde bile plastik kazan beton ağırlıklar plastik amortisörler kullanılıyor 2500TL verip Bosch-Siemens alınacağına 3000TL verip çelik kazan, dökme demir ağırlıklar, tamamı çelik 4 amortisörlü profosyonel fırçasız ve frekans dönüştürücülü motora sahip, 20-25 yıl ömürlü Miele W5872 alınabilir yada 2000TL civarına W1912-1914 te alınabilir, ben şahsen W5872 kullanıyorum 20 yıl sonra tekrar Miele alırım Miele diyorum başkada birşey demiyorum
  • nasrettinhoca kullanıcısına yanıt
    aeg nın elektrolux aılesıne katılma kokteylıne vıyana da bızzat katıldım ayrıyetten ınternet fenomenlerı denılen bır takım kısıler burada yaptıggı yorumlardan bellı baslı markaları overek aldıgı paralar oldugu ve sadece hangı markadan para , urun veya prım aldıgını ogrendıkten sonra kendılerınede hak verdım sonucta calıstıgı fırmayı ovmek ıcın ara kazanıyor
    magazalarımı yaklasık 7 sene once kapamıs bulunmaktayım bızım zamanımızda bu sekılde tıcaret yoktu bızler neredeyse her turlu markayı ve servıslerını tecrube etmısızdır. sosyal medya fenomenlerının bu tur camur at ızı kalsın tarzı yazılarının sızlerı kandırmaması gerekmektedır forum da ınsanlara yardımcı olmak ısteyen gercek kısılerde mevcut lakın bazı kısıler ınsanların ceplerındekı para ıle oynamaktadır bu konuda forumdan zıyade eksısozlukte yazar arastırmalarına goz atın derım yıklarca sızınle yasayacak urunlerde dıkkatlı secım yapılması cok onemlıdır
  • gökoş G kullanıcısına yanıt
    miele nın soyle guzel bır tabırı var
    mıele guzel bır ascıya benzeer bır kere elınden yemek yedıgınızde baska ascıların yemeklerı sıze asla lezzetlı gelmeyecektır.
  • cyhnsr kullanıcısına yanıt
    ben hayatımda hıc satıs yapmadım ama muhtesem bılgılıyım dıyen kısıden korkun bu kadar donanım nerden geldı dıye dusun
    sonucta : yavuz hırsız ev sahıbını bastırırmıs :)
  • kimin ne fenomeni olduğu ortada. Allahtan herşey yazılı da, aksini iddia edemiyorlar.

    bir de bu kadar bilgili olmak nerden geliyor diye sorulmuş! gülsem mi ağlasam mı bilemedim. okumaktan, araştırmaktan bihaber olup, yazdığı hemen hemen herşeyin yanlış olduğu ve yanlışlığı ispatlanıca, bir de zeytinyağı gibi üste çıkanların olduğu bir toplum olduk artık.

    öyle boş boş yazmakla olmuyor ne yazık ki. sayısız kaynak var. açın, bakın, öğrenin. öğrenmenin yaşı yoktur. ama lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin. AEGnin tamamı almanyada üretiliyor denmiş. halbuki başka ülkede üretilenleri de var. candoğan bey AEGye ait ne model varsa, nerede üretildiğini belirtiyor mesajlarında. bosch-siemens de alman markası ama o da türkiyede, ispanyada, yunanistanda üretim yaptırabiliyor. bunları bilmek, öğrenmek için satıcı olmaya gerek yok. ehrhangi bir beyaz eşya bayisine gidip ürünlerin nerede üretildiğine bakmak zor birşey değil ki.

    ekşisözlüğün, wikipedianın referans gösterildiği yerden, bunları referans gösterenden ne hayır gelir ki zaten :)

    bahsedilen kokteyle katılanlar sanırım sadece bişeyler yiyip içmekle vaktini geçirmiş.

    bu kadar bilgisizlikten insanın azıcık yüzü kızarır yahu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 23 Ağustos 2013; 14:04:25 >




  • gökoş G kullanıcısına yanıt
    evet, dediklerinizde son derece haklısınız. 2000 tl.nin üzerine çıkıldıktan sonra bosch-siemens-aeg-electrolux çok anlamsız. ben de bulaşık makinesinde bunun pişmanlığını yaşıyorum. 2,300 TL'ye 2 sene önce bosch bulaşık makinesi almıştım. keşke miele alsaymışım diyorum hep.
  • Candoğan beyin yorumlarına bakarak bosch çamaşır makinasını was24765 tr made in germany modelini aldım. Arkadaşlar bir malı kullanmadıysanız yorum yapmayın.2000 tl me yazık oldu. Makina 1000 devirde sıkmaya başlayınca evde rus uçağı kalkıyor sanıyoruz. Millete yazık ediyorsunuz. Biz sizin birşey bildiğinizi zannederek 2000 lirayı çöpe atıyoruz. Yazıktır. 20 yıllık arçelik makinamdan gürültülü sıkıyor. Benim için sizlerin yorumlarının refarans olma özelliği bitmiştir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: özcandemirel

    Candoğan beyin yorumlarına bakarak bosch çamaşır makinasını was24765 tr made in germany modelini aldım. Arkadaşlar bir malı kullanmadıysanız yorum yapmayın.2000 tl me yazık oldu. Makina 1000 devirde sıkmaya başlayınca evde rus uçağı kalkıyor sanıyoruz. Millete yazık ediyorsunuz. Biz sizin birşey bildiğinizi zannederek 2000 lirayı çöpe atıyoruz. Yazıktır. 20 yıllık arçelik makinamdan gürültülü sıkıyor. Benim için sizlerin yorumlarının refarans olma özelliği bitmiştir.

    Kafana silah mi dayadik kardeşim al diye kendi iraden yokmuydu!!! Zaten aldigin makine halen tavsiye ediliyor kaliteli bir cihaz.Allah yapisi değil zaten bir haftalık cihazda servisi çağir halleder yenisini verir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazpanyol -- 2 Mart 2014; 16:06:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: özcandemirel

    Candoğan beyin yorumlarına bakarak bosch çamaşır makinasını was24765 tr made in germany modelini aldım. Arkadaşlar bir malı kullanmadıysanız yorum yapmayın.2000 tl me yazık oldu. Makina 1000 devirde sıkmaya başlayınca evde rus uçağı kalkıyor sanıyoruz. Millete yazık ediyorsunuz. Biz sizin birşey bildiğinizi zannederek 2000 lirayı çöpe atıyoruz. Yazıktır. 20 yıllık arçelik makinamdan gürültülü sıkıyor. Benim için sizlerin yorumlarının refarans olma özelliği bitmiştir.

    Makinenin normal halinde bu kadar rahatsız edici düzeyde bir gürültü yok. İnsanları suçlamak yerine makinede bir sorun olduğundan şüphelenip servise danışmanız daha mantıklı olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    candoğan bey, şöyle bir soru sormuştum. ve cevabını çok merak ediyorum.

    Emrah bey, konu ile alakalı mesajınızı şimdi gördüm. Şu an vakit darlığından ayrıntılı cevap yazamıyorum. Ben farklı marka ve modellere her zaman şans vermeye çalışan biriyim, beğendiğim makinenin de ulaşılabilirliği önemli. AEG'nin de eksikleri var elbette ama zamanında önerdiğimi (2008 yılında vs mesela) görebilirsiniz. Vaktim olsa gösterirdim. Biraz da serilerin değişmesi ile alakalı. Önceden 8kg 1200 devir donanımlı bir Bosch 1300-1500 lira aralığında bulunabiliyorken şimdi bu rakam 2000'leri geçiyor. Ama makinede pek değişen bir şey yok. Bu fiyat aralığında AEG'de daha çok çeşit ve muadil ürün var mesela.

    Çamaşır makinesi üreticisi olarak Gorenje'yi de beğeniyorum ama pek öneremiyorum mesela. Çünkü ulaşılabilirlik sınırlı.

    Benim forumda yazılarımı takip edenler Arçelik ürünlerini de önerebildiğimi görürler. Onları da takip etmediğim sanılmasın. Yarın Ariston, Vestel vb markalar da alınabilir ürün yapsalar gönül rahatlığıyla öneririm.

    Daha geniş bir vakitte bunları tartışırız. Selamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • O makinanın uğuldamaya başladığı an siz olsaydınız yukarıdaki yazılan yorumlara inanır mıydınız? Elbette herkes görüşünü yazacak. Benden izin alacak değilya. Ama biz sizi refarans kabul ediyoruz. Demeye çalıştığım kağıt üstü veriler ile gerçeklik farklı. Bu yüzden bize yazık oluyor. Size inanan insanların hüsrana uğraması sizin için önemli değilse tabiki kafama silah dayamadınız.
  • Özcan bey Bosch'un aynı serideki benzer modellerinin Youtube'da videoları var. Oradaki videolara bakınca sizin makinede ses farklılığı var mı? Farklıysa video çekip ekleyebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.