Şimdi Ara

Harddisk Bad sectör onarma %99 başarı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
75
Favori
315.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: codem

    Arkadaşlar internette ürünün fiyatı 99.99$ (Bugün ki kur üzerinden 179,5) lira yeni bir sabit disk mi alacaksınız yoksa bu programa para mı vereceksiniz?
    Bir düşünün derim.Eğer bu işlerle uğraşmıyorsanız tabi.

    Bazen öyle önemli veriler gidiyor ki, 300-500 lira da veriyorsunuz dosyayı kurtarmak için. Şahsen bende o kadar ciddi kayıp olmadı fakat 100-200 lira verince ilgili verilere kesin olarak ulaşacaksam, gözümü kırpmadan verirdim. Bi' yolunu bulup kendim kurtarmıştım verilerimi.
  • @expert22 görmüyor derken nerde görmüyo ? Bilgisayarımdanmı yoksa hiçmi tanımıyor ? Eğer hiç tanımıyorsa o zaman anakartında problem olabilir. Eğer bulabilirsen aynı modelin anakartından bulup onu deniceksin belki düzelebilir.

    @xxxys windows'unun yüklü olduğu HDD'de çalışmaz. Çünkü o anda hem kullanıp hem tarayamaz malesef. farklı bi HDD'ye windows kurup öyle deniceksin veya CD üzerinden Windows açıp bi flash'a o programı kurup öyle deniceksin.

    @mr blöf harici HDD'ler için farklı bi programa gerek yok. Kurudan çıkartıp bilgisayara takıp yapabilirsiniz.
  • paylaşım için teşekkürler bir şey sormak istiyorum arkadaşın 500gb hdd sinde bi kısımda sorun var sistemi kurduk açılışta çoğunlukla kitleniyor hdd okuyamıyor acaba bu hdd yi bu şekilde onarıp bozuk kısmı devre dışı bırakırsak tekrar format atıldığında aynı işlemi tekrarlamak mı gerekiyor yoksa bir kere yapmak yeterli mi?
  • benim bilgisayar hiç açılmıyor.çözümde yardımcı olacak kimse lazım?
  • Yok olmadı 5 adet bad sector bölümü tespit etti. onarıldı diye gösteriyor ama tekrar tarama yaptrdığımda 5 adet bad sector tekrar çıkıyor. hdd hala biçimlendirilemiyor bu sebeple
  • Bakıcam
  • tesekkurler
  • 320 gb lıkta vardı arkadaşdan geldi 12 hardiskim kasada deneyelim bakalım sonucu yazıcam
  • bu program harika düzeltmiş hepsini :) tabi azalma mevcut hardiskte heralde bozulan kısmı kırpıyo
  • Valla arkadaşlar eğer yazdıklarımı yaparsanız %90 başarıya ulaşırsınız bu programlarla harddiskten harddiske değişir ama dedim gibi %90 başarı sağlarsınız geriye kalan kısmıda harddiski bölerek bac sektörlü kısmı oralarda bırakacaksınız ve oraları aska aktif etmiceksiniz.
  • Program gerçekten işe yaradı. Bu faydalı konu için ne kadar teşekkür etsem azdır.
  • bad sectorler yazılımla vs düzelmez. diskin kabininin içini tozsuz temiz bir ortamda açıp içindeki pamuk pad ile diski silin. sonra diskin kapağını kapatıp çalıştırın. olmazsa tekrar diski ameliyat edin. diski bilgisayardan çalıştırın 1w lazer ile soldan sağa yavaşça tüm diskin lazerle düzelmesi için enerji uygulayın. bad sektörlü alanlar yavaşça eriyip birleşecek ve bad sektörlerden kurtulmuş olacaksınız.
    Bad sectorler genellikle disklerin sürücü devresindeki kirliliklerden dolayı oluşuyor.
  • bad sector yazılımla düzeltilmez, yazılım bulur yerini gösterir veri yazılmaması için orayı boş bırakır.

    Ubuntu Live cd edinin. iso dosyasını indirip usb veya cd ile acabiliyorsunuz istersenizde kurabiliyorsunuz.

    kurtarmak istediginiz dosyalarınızı harddiske girip görebilirsiniz. onarımda yapabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhatdaki

    bad sectorler yazılımla vs düzelmez. diskin kabininin içini tozsuz temiz bir ortamda açıp içindeki pamuk pad ile diski silin. sonra diskin kapağını kapatıp çalıştırın. olmazsa tekrar diski ameliyat edin. diski bilgisayardan çalıştırın 1w lazer ile soldan sağa yavaşça tüm diskin lazerle düzelmesi için enerji uygulayın. bad sektörlü alanlar yavaşça eriyip birleşecek ve bad sektörlerden kurtulmuş olacaksınız.
    Bad sectorler genellikle disklerin sürücü devresindeki kirliliklerden dolayı oluşuyor.

    Ben programı 640gblık Samsung G2 hdd için kulandım. %kaçlık hatırlamıyorum kısımda 20 tane bad sector buldu sonrasında "USB interface hang-up. connect the drive as internal" hatası aldım. Tekrar denedim ama işe yaramadı. Buradan sonra nasıl devam etmem gerektiğini bilmiyorum.

    Bad sectorler yazılımla değil de söylediğiniz gibi düzeliyorsa, anlattığınız uygulamada "diski bilgisayardan çalıştırın" la başlayan cümlenizin tamamını anlayamadım.

    Ayrıca genel olarak sormak istediğim bir konu da şu, madem bad sectorler yazılımla düzeltilemiyor, o zaman HDD Regenerator programının HD tune programından ne farkı var ? Üstelik ücretli olan insanların buna para ödediği bir yazılım. Serial bulmak için oraya buraya bakıyoruz, crack indiriyoruz sırf zaman kaybı yani. Pc nizde önemli dosyalar oluşturuyorsunuz. Fakat virüs, çökme vs endişeler için yedekleme için hard disk alıyorsunuz. Onun da bozulma riskine karşı farklı çözümler düşünmek gerekiyor. En iyisini almak için zaman harcayıp araştırma yapıyorsunuz. Benchmark testlerine bakıyorsunuz yetmiyor. Belki konu dışına çıkarak felsefe yapmış olacağım ama teknolojinin yararından çok aslında endişe etmenizi gerektiren bir sürü de sorun getirdiğini düşünüyorum. Bununla beraber harcamak gereken bir sürü de para...




  • paylaşım için teşekkürler
  • veriler gitti gibi simdilik lazım olacak bu yazı
  • 1 TB WD var adaptorlü olandan garantisi bitti
    Bazı filmlerde takılmalar yada diskten okunmuyor hataları vardı bende paragon vb programla low level format yaptim abartisiz 3 gün sürdü sonra çöp artık bir işe yararmı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel bilgiler ellerine sağlık mesajım bulunsun. lazım olabilir.
  • Hocam ya pc hiç açılmıyorsa? Bu duruma önerisi olan var mı? DD Regenaarotor işe yaramıyor yalnız; %1,5 taramadan sonra hdd yi görmüyor da...
  • Ya ben programı çalıştırdığımda aşağıdaki hatayı veriyo. Fikri olan var mı???
     Harddisk Bad sectör onarma %99 başarı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.