Şimdi Ara

Haşmet Babaoğlu (Kilisede olunca çok güzel laikliği !) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08


    quote:

    Orijinalden alıntı: sistemli adam


    quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    ne yapılmak isendiği belli. normal belediye memuru 40 yaşındaki erkekle 15 yaşındaki kızın resmi olarak evlenmesine izin vermez.Ama bir müftü bu işlemi resmi olarak yapar olay aslında bu.

    Utanmadan nasıl da yalan yazabiliyorsunuz.
    İkisinin de kıydığı nikah aynı. Aynı yasalara göre, aynı resmi çerçevede nikah kıyacaklar. Bildiğimiz nikah memuru hangi resmi belgeler ve evlenmek isteyenlerin yeterliliklerini arayacaksa ve uyguna nikahı gerçekleştirecekse aynısı müftü için de geçerli. Ama tabi bilmeyen, sorgulamayan sizler gibilerini kandırabilirsiniz o başka.

    ulan bu ülkede 250 bin resmi nikahlı 18 yaşından küçük çocuk gelinler var. daha dini nikahlıları saymıyorum bile bunların nikahını ben mi kıydım neymiş ailesi ve kızın rızası varmış. belediye memurları bile ara sıra küçük çocukları evliliğine göz yumabiliyorlarken
    artık muhtarlar ve müftülerde nikah kıyabilecek bu su istimalleri artıracaktır. bugün 250 bin ise 3-4 yıl sonra çocuk gelinlerin sayısı 500 binlere çıkacaktır. çünkü islami görüşe göre 18 yaşından küçük çocukların evliliğinde sakınca görünmüyor genel kanı bu yönde. o yüzden müftüler,muhtarlar işin içine girince bu genel kanıdan ötürü çocuk yaşta evlilik artacaktır. valla bu güne kadar ne söyledimse doğru çıktı.


    Ya yazdığımı okumuyorsunuz ya da sizde daha önemli bir sorun var. Bir daha okuyun. Yine anlamıyorsanız ben böyleyim deyip kabullenin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.