Şimdi Ara

HAVELSAN’dan para ödüllü savaş oyunu yarışması: Ciddi Oyun (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
0
Favori
18.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnanır mısınız HEVALsan savaşı diye okudum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tostu kaça kıstırin

    oyunun adi hewal san olsun

    asdasdasdasdsadasasdsad hocam geberdim gülmekten
  • Ben tek başıma, bu kadar kısa bir zamanda böylesine karmaşık ve büyük bir simülasyon gerçekleştireceğim ve Havelsan'da ancak "aday mühendis" olacağım. Sonra efendim yok bu ülkede niye beyin göçü oluyor, yok zeki insanlarımız niye yurtdışına kaçıyor.

  • Lan adamların o oyunu deneyeceği bilgisayar 25.000TL olması lazım 65.000 metrekare ne?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • orda yazım hatası vardır .. 250km^2 olacaktır o ki 3 ayda istenilenlerin yapılması yine mümkün değil. ki yapılsa bile 25bin ne la :D 2,5 milyon verse anlarım ..... adamlar yanlış yazmış 250x250km^2 ne be gpu ram i yetmez :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: FatihAsl

    ödülün az olduğundan yakınan arkadaşlar farkında değil bu bir iş ilanı. işini iyi yapana iş verecekler. ödül önemli değil.

    şaka mı? akp li misin? ciddiysen kesin akp lisin :D ... havelsan ın bu dediklerini 3 ay da yapan(lar) zaten oyu nçıkartıp milyonlar içinde yüzer 25bin tl ne ,onu geçtim iş verse ne olcak bununla bi oyun yaparsın 1 yılda zaten hayat boyu havelsanda çalışmaktan ve harcayabileceğinden fazla para kazanırsın, ...... grafiğ idüşürü pmobile getirirsin bi o kadar para daha kazanırsın.. havelsan bişiler isteyecekmi şama kendileri de ne isteyeceğini bilmiyo olaydan uzaklar anlaşılan :D

    bide yorumalra anlam veremeyenler varmış kızanlar vs .. şu ilana bak istenilenlere ve getirisine bak sonra git battlefield arma onları geçtim Project Reality(bf2 mod u idi şimdi tek başına oyun) ye bak, kaç kiş ikaç yıl çalışıyor ne kadar kazanıyor .. olayı anlamayanlar belli ediyo 3-5 akp kafası sahibi ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RogTR2816

    Arma 3 istiyor, indie game parası veriyor. :)

    öyle olsa yine iyi . .arma 3 ten fazlasını isteyip, sadece deneme amaçlı oyunu alacaklarından elde edecekleri kardan daha az para teklif ediyor :D...........

    büyük ihtimal terör saldırılarına karşı eğitim vs amaçlı kullanmak için isteniyor, abd arma yı kullanıyordu asker eğitimlerinde (tabi daha iyi halini bizim oynadığımız basit hali) ,,

    arma 3 vs bunların istediği gerçekçiliği vermez ... tankın üstünde rpg nin yapıcağı zırh hasarını yangınını vs gerçekçi istiyor ... ben öyle anladım ..

    hatta ilanda VR ile ilgili kısım da var ...
  • ben de simulasyonda biz yariscaz falan sandim, millet 25 bini begenmiyor diyorum. adamlar komple oyun yaptiracak 65 bin km2 olacak ( o ne bicim bisey oyle evden ciksam hizi 120 ye sabitlesem 2 saatte bi kenari bitecek ) ve en buyuk odul 25 bin olacak bi de bunu yapip 4. olmak var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • E hani Crytek'e 500milyon usd yatirım yapacaktı Türkiye? Onlar hazırlasın işte ne istiyorsan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir Allah'ın kulu aklını kullansa da HAVELSAN'ın sitesine girip baksa, acaba gerçekten dalga mı geçiyorlar diye.

    Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan “Ciddi Oyun” isimli HAVELSAN Açık İnovasyon Yarışması dünyanın her yerinden, herkesin katılabileceği bir açık inovasyon yarışmasıdır.

    ÖZET

    HAVELSAN, oyun motoru teknolojisinin “Ciddi Oyun” kapsamında, simülasyon ortamlarında kullanılabileceği yaratıcı çözümler aramaktadır.

    Oyun motorlarının simülasyon ortamında kullanımı söz konusu olduğunda, karşılaşılan en önemli sorunlardan biri, simülasyon senaryosunun belirli genişlikten büyük olduğu durumlarda oyun motorunun ve fiziksel modellerin davranışlarında karşılaşılan kısıtlardır. Bu açık inovasyon yarışmasının amacı, oyun motoru kısıtlarının veya problemlerinin ortadan kaldırıldığı çözümlerin ortaya çıkarılmasıdır.

    Bu yarışma kapsamında,

    1. İhtiyaç Tanımı kısmında açıklanan problemlerin bir veya birden fazlasına ait çözümlerin sunulması beklenmektedir. Sunulan çözümler, genel kabul görmüş ve güncel literatüre (patent, bilimsel makale, açık kaynak yazılım, donanım v.b.) uygun olmalıdır.

    2. Önerilecek çözümlerin, deneysel kavram kanıtlamaya (proof of concept) uygun olması, ilgili doküman, kod ve çalıştırılabilir dosyalarla birlikte sunulması gerekmektedir.

    İHTİYAÇ TANIMI

    Çözüm önerileri için genel kısıtlar:

    1. Tercih edilen senaryo alanı, en az 250 x 250 km2 olacaktır. Bu alanda fizik motorunun gerçekçi sonuçlar üretmesi gerekmektedir. (Örneğin, 250 km boyunda, birbirine dik iki çizgi üzerinde belirli aralıklarla yerleştirilmiş araç modellerinin kararlı ve gerçekçi davranması gibi).

    2. Arazi ile olan etkileşimler hem görsel hem de fiziksel olarak gerçekçi olacaktır (Örneğin, mayın patlaması, füze düşmesi, dozer ile yeryüzünün kazılması, çamur simülasyonu, v.b.).

    3. Bina yıkılması, patlama, çatlama, dökülmesi gibi simülasyonları gerçeklenecektir.

    4. Yapay zeka kapsamında piyade ve tank eğitim formasyonlarının gerçeklenebilmesi için gerekli karakter animasyonları ve bu karakterlerin yönlendirilmesi.

    5. Oyun motoru olarak Unreal Engine v.4.13 ve üzeri kullanılmalıdır.
    Yarışmaya katılanlar, kendi çözümlerinin bu kapsamdaki yeteneklerinin gösteriminden sorumludur.

    Bu yarışmaya katılanların yukarıda verilen genel kısıtlar çerçevesinde aşağıda verilen problemlerin bir veya birden fazlası için çözüm üretmesi beklenmektedir:

    1. Gerçekçi KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nukleer) simülasyonu, hem fiziksel hem de görsel etkileri (Örnek referans: Glasstone And Dolan, Effects of Nuclear Weapons 1977 3rd Edition)

    2. Tank ve ZPT tipi araçların palet simülasyonu ve bu araçlara ait paletlerinin yeryüzü üzerindeki gerçekçi etkileri (Örneğin, çamura saplanma, asfaltta gitme, asfaltta giderken palet ya da tekerlekte yer alan çamurların dökülmesi gibi.)

    3. Zırhlı araçlara mühimmat çarpması durumunda gerçekçi zırh deformasyonları ve araçta meydana gelebilecek diğer hasarların, yangınların gerçekçi simülasyonları

    4. Meskun mahal ve trafik simülasyonları.

    5. Hava durumunun araziye olan etkileri (yağmur ve karın yeryüzünü çamurlaştırması, termal kamera görüntü değişimleri, güneşin çamurları kurutması, v.b.)

    6. Sanal gerçeklik teknolojilerini de içerecek şekilde (sanal gerçeklik gözlüğü ve hareket yakalama yeteneği olan kameralar kullanılarak) insan vücut hareketlerinin tanınması, simülasyon ortamına gerçek zamanda aktarılması ve simülasyon ortamında görüntülenerek kullanılması.

    KATILIM KOŞULLARI

    1. “Ciddi Oyun” yarışması, 18 Ocak 2017’de başlayacak, 3 (üç) ay sürecek ve başvurular 14 Nisan 2017’de sona erecektir.

    2. Yarışmaya bireysel ve grup olarak katılabilirsiniz.

    3. Başvurular HAVELSAN Inovasyon Yönetim Portalı (https://inovasyon.havelsan.com.tr) üzerinden yapılacaktır.

    4. Planlanan çözüm ile ilgili 20 sayfayı geçmeyen sunum dosyası başvuru ile birlikte yüklenmelidir.

    5. Online başvurusunu tamamlayan katılımcılar ile 20 Şubat 2017 ve 20 Mart 2017 tarihlerinde HAVELSAN A.Ş. Merkez tesislerinde çözümleriniz üzerinden mentörlük görüşmesi yapılacaktır. Katılımcıların, geliştirdikleri çözümü belirtilen tarihlerde yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

    6. Geliştirilen çözümün, 14 Nisan 2017 tarihine kadar HAVELSAN’ın güvenli FTP sunucusuna yüklenmesi gerekmektedir. SFTP kullanıcı adı ve şifre bilgileri, katılımcılara SMS ile gönderilecektir.

    7. Jüri ve Havelsan Teknoloji Yönetim Kurulu değerlendirmesinden geçmiş katılımcılar arasından birinci, ikinci ve üçüncü çözümler belirlenecektir.

    8. Finalistlere ödülleri 27 Nisan 2017’ de HAVELSAN A.Ş. Merkez tesislerinde yapılacak olan ödül töreni ile sunulacaktır.

    9. HAVELSAN personeli, jüri üyeleri ve bu kişilerin birinci derece yakınları yarışmaya katılamazlar.

    ÖDÜLLER

    1. Birincilik Ödülü: 25.000 TL
    2. İkincilik ödülü: 15.000 TL
    3. Üçüncülük ödülü: 10.000 TL

    Ayrıca, yarışmaya katılanlara aşağıdaki imkanlar sunulabilecektir:

    ? Havelsan’da aday mühendislik
    ? Havelsan’da staj

    Haberin düzeltilmesini dilerim.

    Link:https://inovasyon.havelsan.com.tr/hvlsn/openCompetition.jsp?id=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murmeko -- 29 Ocak 2017; 4:38:53 >
  • oyun dedikleri şeyi sadece oturup yazmak sanıyorlar herhalde EA Bf1 için bile çanakkaleye gelip gözlem yapmışlar bu kadar basit olmamalı.
  • Kusura bakma ama bunları yapıcaksam zaten unreal enginede,kendi ekibimi kurar aylar yıllarca çalışır oyunumu yaparım tutarsada unreal engine telifini öder gider almanyada studyo acar almanyadan el sallarım 25.000 lira ne lan bari 6000 euro olaydıda ödül belki euro gene yükselirdi 30000 lira felan olurdu ödül hiç degilse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 29 Ocak 2017; 7:24:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir oyun yapsam 6 bin dolara satmak yerine steam de satılığa çıkarır kat ve kat daha fazlasını kazanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hahhahahaha neyin kafası beyler bu
  • yarışmaya girmek isteyenler rabia , sayın cumhurbaşkanımız, ampül gibi sembolleri kullansalar zaten şampiyon olurlar; oyun müziği olarak da dombra , tamamdır

  • Şaka mı bu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu simülasyonu yapacak adam yaptığı şeyi gidip Google Play'e, App Store'a koysa bu ödüllerden en az 100 kat fazlasını kazanır.



    Bunu düşünemeyip gidip havelsana simülasyon yapan çıkarsa zaten o adamdan hiç bir şey beklemeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birinci olma şansım %2 belki . Yarışmaya katılacagıma şirket kurarım kosgebden 50 bin tl geri ödemesiz kredi alırım . Risksiz 50 bin cepte . O para ile mühendis alırım işe çok rahat ufak çaplı oyun yaparım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _RevO_

    HAVELSAN trolluyor milleti herhalde.

    Istenilen seylere bakalim:

    65,000km karede gececek, her turlu kara hava deniz araclarinin kullanilacagi, fizik efektlerinin de simule edilecegi bir oyun yapmak istiyor. Sadece cozum de istemiyor, 65,000km yerde gececek oyunun modellenmesini, carpisma fiziginin onceden simule edilmesini ve kaynak kodlarini da istiyor.

    Ozetle, oyunu yap, alpha olarak hazirla, kaynak kodlarini bana yolla demis.

    Verdigi odullere bakalim: Bu kadar seyin altindan kalkacak dahilere sirasiyla: 25bin TL (6,200USD), 15bin TL (3700USD), 10bin TL (2500 USD).

    Kusura bakma da sen bu parayla minecrafta harita falan yaparsin, birak unreal engine'li simulasyonu.

    ARMA 3 dedigin oyunun 1 haritasi 300km sadece, yapimi sirasinda harcanan para milyon euro.

    300km^2 nere... 65000km^2 nere.

    Hadi bunu da gectim, Witcher 3'u yapan CDP, single player ve multiplayer arasinda farkedilmeden gecis yapilacak ve butun bir sehirin (sadece 1 sehir) simule edilmesiyle ilgili R&D yapmak icin, Polonya hukumetinden tam 7 milyon kredi aldi:
    http://www.usgamer.net/articles/cd-projekt-red-gets-7-million-to-research-seamless-multiplayer-and-city-creation

    7 milyon EURO, 28 MILYON TURK LIRASI yapar.

    Matematigim beni yaniltmiyorsa, 28,000,000TL, 25,000TL'den buyuk oluyor.

    Bir sehir = 28,000,000TL
    5 sehir buyuklugunde oyun gelistirme = 25,000TL.

    Hem Unreal, hem fizik modellemesi olacak, hem de MMO olacak (evet simulasyon oldugunu biliyoruz, nihayetinde MMO mantiginda calisacak)

    HAVELSAN o parayla kabe cevresinde tavaf eden mutfak robotu simulasyonu yapar ancak, olmadi papaz erigini imam erigine ceviren arkadaslara sorsunlar.



    Kesinlikle katılıyorum.





    Sanırım dalga geçiyor olmalılar.yada kafalar bi dünya


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odtü Kongre Merkezinde sunumda projenin başındaki kişiye bizzat 3 ay içerisinde birkaç kişilik ekiple bile bunun yapılamayacağını belirttim.
    Kendileri süre az gelirse ki gelmez yeterli diyerek biraz arttırabiliriz dedi.
    Daha sonra kendi çalışanlarından birisi 16x16 km2 den sonra fizik motorunun sapıttığınıda belirterek 250x250 biz yapamadık bide siz deneyin şeklinde konuştu.
    Yorum sizin...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.