Şimdi Ara

HAVELSAN, İletee adında WhatsApp benzeri bir platform geliştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
4.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

    HAVELSAN, İletee adını verdiği mesajlaşma ve görüşme platformu üzerinde çalışıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay’a göre, ileri teknolojilerle geliştirilen bu platformda WhatsApp’ın özelliklerinden daha fazlası olacak ve ondan çok daha güvenli olacak.
     

    Sosyal medya platformlarının alternatiflerini yapmanın çok kolay olmadığını ifade eden Atalay, Türkiye’deki herhangi bir firmanın bir Facebook yapmasına engel hiçbir şeyin olmadığını, ancak Facebook’u Facebook yapanın sahip olduğu 1,5 milyar kullanıcı olduğunu belirtti. Kriptolu bir mesajlaşma ve görüşme platformu olacak İletee’nin sunucularının Türkiye’de olacağı belirtildi.

     

    İletee yıl ortasında tanıtılacak 

    Atalay, yerli iletişim platformu olacak İletee’nin mesaj, sesli görüşme, görüntülü görüşme, e-posta, konum paylaşma, görüntüleme, not alma ve saklama gibi işlevleri gerçekleştireceğini söyledi. İletee’nin cep telefonunun içindeki güvenli bir alanda donanıma gömülü bir işletim sistemi üzerinden çalışacağını ifade eden Atalay şunları söyledi:

     
     

    "Dışarıdan cep telefonu ele geçirilse ya da hacklense dahi haberleşmeniz güvenli hale gelecek. Bunu niye şimdi yapıyoruz? Çünkü 5 yıl önce öyle bir talep ve bu ihtiyacın farkındalığı yoktu. Artık bu talep oluştu, biz de buna yatırım yapmaya başladık. Ürünün prototipini çıkardık. Yıl ortasında tanıtımını yapacağız. Yıl sonuna kadar pazara sunmuş olacağız. Çok yakın zamanda yerli bir cep telefonu üreticisiyle bunu pazara sunmayı hedefliyoruz."

     

    "Türkiye'deki haberleşme altyapıları Çinlilerin tekelinde" 

    Bugün Türkiye’deki haberleşme teknolojileri altyapılarının Çinli firmaların tekelinde olduğuna da değinen Atalay, “O firmaların ürünlerine yapılacak uzaktan bir müdahaleyle Türkiye'nin bütün haberleşme altyapısı susturulabilir. Eskiden şebekelerimizde çok fazla üreticinin ürünleri vardı, Avrupa'dan Amerika'dan, Uzak Doğu'dan ama bugün Türk telekomünikasyon sektörü neredeyse tekel olarak Çin firmalarının ürünlerinin hakimiyeti altında ve bu bir risk.” şeklinde konuştu.








  • Bu tarz gelişmelerde olumsuz yorum yapanları görmekten daha çok üzen şey onlara diyecek bir şey bulamamamdır. Çünkü çok fazla kere haklı oldular ve bu haklılığın getirdiği rahatlıkla istediklerini söyleyebiliyorlar. Söyleyebilirler de tabi ki. Ancak, bu tip söylemler biz ne kazandırdı bunu düşünmek gerekir. Bu uygulama yüzünden devlet eli ile takip edileceğini düşünen bir bireyin, hali hazırda zaten internet alt yapısını kullandığı her an takipte olduğunu bilmesi gerekir. Daha sana o interneti sağlayan alt yapıdan tut üçüncü parti uygulamalardaki açıklara, isteyerek bırakılmış arka kapılara (ör: Bütün dev şirketler) kadar..

    Ülke olarak nasıl başarısız olabileceğimize dair 50 belkide 80 yıllık tecrübeye sahibiz. Artık yapmadığımız şeyleri denememiz gerek. Güvenmek gibi.

    Aksi halde bu şekilde davranmaya devam ettiğimiz sürece gerçek anlamda ortaya birşeyler çıkaracak olan insanların en önemli sorunu; projenin hayata geçmesinden ve başarıya ulaşmasından çok, acaba bize güvenirler mi? olacak. Bu da demek oluyor ki daha projeyi düşünme aşamasındayken bile ciddi bir sorunumuz var.

    En azından insanların ortaya birşeyler çıkarmasına izin verin. Bırakın bi başarsınlar. Sonra sen bi açık bul, bu zamana kadar şüphelendiğin şeylerde haklı çık ve ağızlarına s*ç.

    Diğer yandan uygulamaya verilecek isme gelecek olursak; bence tek sorun ilk harfinin "İ" olması. Onun dışında herhangi bir sıkıntısı yok Tamam "Geliyoo","Yanii" bunlar da rezalet isimlerdi ama gel gelelim WhatsApp, Facebook, Telegram gibi isimlerde İngilizce düşünüldüğünde çokta büyük şirket ismi gibi durmuyor ama şirketlerin büyüklüğü isimleri yüceltiyor. Yani bir iş hanı, bir mobilyacı, bir mağaza açıyormuş gibi isim koymaya gerek yok.

    Son olarak ülkemizden çıkmış ve başarıyı yakalamış Edelkrone markasının arkasındaki isim olan Kadir Bey'in bu videosuyla bitiriyorum.


    https://youtu.be/Q5saQ-FmW5A

    Ekleme:

    Aklıma gelmişken şunu da eklemek istiyorum. Belki de çok iyi bir yazılımcı, mühendis, düşünür yada başka yeteneklere sahipsin. Sana ihtiyaç duyulması için şu an birşeyler yapmaya kalkışmış olanlara izin vermelisin. Belki sen de o "olmaz" dediğin projenin önemli bir parçası olacaksın. Belki o projenin başarısından ilham alıp gelişecek başka firmalarda iş sahibi olacaksın ya da o ilhamı sen alıp "Evet olabiliyormuş" diyip kendin şirket kuracaksın. Sadece izin verin.

    Gerçi şunu da merak ediyorum. Eğer gerçekten senin düşüncelerine senin değerlerine ters bir iş yapılıyorsa o projede ve sana iş teklif ediliyorsa kabul etmez misin? Umarım etmezsin!

    Bu yorumum sadece bu proje için değildir. Eğer bu proje benden farklı düşünenlerin dediği gibi fiyaskoyla sonuçlansa da dediklerimin arkasındayım. İnanmak zorundayız. Yine inanıp yine hayal kırıklığına uğrayacağım. Daha çok hayal kırıklığına uğrayacağım.

    Tabi bunun bir başka versiyonu daha anlamlı:
    Hep denedin, hep yenildin. Olsun. Gene dene, gene yenil. Daha iyi yenil. -Samuel Beckett
  • Geç kalınmış bir hareket tamamıyla. Bunca zaman akılları nerede idi? WhatsApp'ın kullanıcı sayısının 1 milyara ulaşmasını mi beklediler? Yerli milli diye kaç kişinin gerçekten geçeceğine inanıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havelsan ı severim ama uygulamasını kullanmam.Çünkü Türkiyenin gidişatı iyi değil.

    Bu arada isim de saçma olmuş.

  • Whatsapptan tek farkının hükümete anlık istihbarat sağlayacak olduğunu bilmeyen var mı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • proje güzel, yapan güzel, (kurumda kullanılıyor zaten) ama neden böyle isimler kullanılıyor? yaaani, geliyoooo, gidiyoooo, ileteeeeeee

    Neden???

  • hemen 1 milliyon telefonuma iletee kurdum

    kafam çok rahatladı
  • rahat rahat biz gözleyeceğiz sizi dış merkezlerle uğraşmayacağız diyor heralde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başlığı heval-san sandım iyimi
  • İtelee diye okudum la alıştık itelenmeye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi niye projelerimizin ismi aşırı saçma. Şu yerli araba (bekliyoruz yıllardır) çıkınca adı ne olacak. Gidiyoooo falan mı ? Hey allahım ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • itelee olsa daha ıyıdı
  • Emerik ismi daha uygun olurdu :d

    İletee ne allasen...

    Google harici bir şirket tanımayan aptalların bulduğu isim olmuş. Orda iki o var, bizde 3 olsun... kfdjjf





    İTELEEEEEE

  • BiP rezaletini kullanmaktansa bunu tercih ederim. Böyle bir uygulamayı tamamen yerli olarak üretmenin zor olacağını düşünmüyorum. Sektörün bire bir içerisindeyim alanında çok kaliteli işlere imza atan yazılımcılarımız var. Şiir gibi kod yazan Android geliştiricilerinden tut harika çizimler yapabilen grafikerlerimiz var. Büyük işler yaparak büyük paralar kazanabilecek bu potansiyeller ya asgari ücretle yada KPSS kasmakla yok olup gidiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Önemli nokta

    “WATSAP’dan çık daha givenli”



    Lfkdkdkdkd

    Yuvarlanarak güldüm

  • Biz dinleyince çok daha güvenli olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu kurduğun cümleden saçma hiçbir şey olamaz
  • şu yorumları okuduktan sonra bu herifler hiçbir şeyi hak etmiyor diyorum kendime. Siz bu kafayla daha çok itelenir kakalanırsınız çokta güzel olur
  • sosyal medyada yazdıklarımla gözaltına alınamıyor , tutuklanamıyorum diyenler için işte hizmet.
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katalikitci -- 13 Ağustos 2021; 3:0:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Katalikitci

    .
    hatta uygulamayı kullanmayanlar tespit edilip ceza uygulanmalı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.