Şimdi Ara

Haziran Ayı için Ukrayna/Lviv Güvenli mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
8.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba , nişanlımla birlikte haziran ayında 1 haftalık lviv gezisi planlıyoruz ancak kimse sorsak '' sakin gitmeyin öldürürler sizi orda'' ukrayna çok karışık hergün kavga kıyamet v.s başka ülkeye git diyorlar.... Yeşil pasaportumuz olsaydı kesinlikle başka ülkeye giderdim ancak salak bordo pasaport olunca ve salak sulak 500 tl ye yakın ( 2 kişi ) vize ücreti neden ödeyeyim ? vizesiz ülkeleri önce bitireyim daha sonra belki o konsolosluklara al ben yemedim sen ye diye 500 TL sadaka bırakabilirim. Arkadaşlar bilen bilmeyen kim varsa lütfen yardımcı olsun , Ukrayna nasıl bir durum da ölür müyüz ?



  • masquereda M kullanıcısına yanıt
    Ukraynanın Rusya sınırı karşık yani orda aktif savaş var.geri kalan bölgelerde sorun yok gibi,önemli bir şey duymadım.okumadım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lviv polonya sınırında gözüküyor haritadan baktım az önce. abi kime sorsam '' manyak mısın ne işin ukrayna da sakın gitme yersin kafana mermiyi kim kime sıkarsa gidio'' diyorlar cidden tırstım , az daha bilet alıyordum pegasus tan , ayrıca pasaportum da da rusya giriş damgası var daha önce gitmiştim moskova ya o da sorun yaratır mı acaba havalimanı girişin de. Sen ukraynada mı yaşıyorsun ?
  • masquereda M kullanıcısına yanıt
    Pasaporttundaki Rusya damgası neden sorun olsun ki .n.Kesinlikle bir sorun olmaz,bence Lviv tam sizlik yer.Rahatlıkla gidip gezebilirsiniz.Bu arada ben Türkiyedeyim.Yurt dışı ülkeleri özel ilgi alanıma giRer ,hemen hemen tüm ülkeleri araştırır yorumları okur çok iyi bir araştırmacısıyım.Bu tür ülkelerde Akşam karanlık yerler ve metrolar uzak durun.gezinizi mümkünse Gündüzleri yapın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam öncelikle şöyle ifade edeyim , son 1.5 yıldır şöyle plan/program yapıyoruz. 6 ay da bir yılda 2 defa yani mümkün mertebe ucuz bir şekilde yurt dışını gezmeye çalışıyoruz. En son moskova ya gittik , yazın için ise lviv'e gidelim dedik. Aslında yeşil pasaport hakkımız olsaydı kesinlikle prag budapeşte falan gitmek istediğim yerler. Ancak dediğim gibi neden 500 tl vize ücreti vereyim mi elin adamına , hayır verebilme maddi gücüm var ama sinir oluyorum vizesiz ülkelere gitmek birinci önceliğim tatil planlarım da. Nese konumuza denk gelirsek , lviv de metro yokmuş öyle yazıyor , akşamları da hani nasıl diyim en geç 11 gibi otele geçiyoruz çünkü disco misco pek işimiz olmuyor eğlence anlayışımız o tarz klupler değil. Lviv'den kiev'e trenle geçmek falan da düşüyorum. Ama lanet olsun tüm haberler hemen kiril alfabesin de ve hiç bir şey anlamıyorum , ukrayna ne durum da akıbeti ne olacak kestirememkle birlikte bilet alayım mı almayayım mı kontrpiye de kaldım :)

    NOT : yurt dışı çıkış amacız gezip , görmek , yeni bir kültür tarih v.s ucuz yollu yeme-içme-konaklama-ulaşım bedeli. 10 yıllık hiç bir işe yaramayan da bordo pasaportumuz var.
  • yılbasında lviv deydim. şiddet içeren birşey ile karşılaşmadım.gayet güzel bir gezi oldu.nufusun cogunlugu ukraynalı ve polonyalılardan olusuyor zaten.şuan için hiç birşey yok o bölgede gidebilirsiniz.ama hazirana kadar ne olur bilinmez.ukraynanın dogusu baya karısık ama lviv e kadar büyüyeceğini düşünmüyorum.
    ayrıca kasım ayında da kiev e gittim orada da şiddet içeren olaylar görmedim.gayet rahattım.
  • Ülkenin doğusu bizim ülkenin doğusu gibi mi karışıkşıktan kastınız ? ayrıca lviv ucuz bir kent diyorlar , iki kişi 1 hafta herşey dahil 500-600 dolar yeter mi ( max 1.500 TL ) , birde hazirana kadar ne olur bilinmez dediniz , yine bir kafam karışmadı değil ? Vizesiz ülke şehir tavsiyesi neresi olur başka acaba :S
  • masquereda M kullanıcısına yanıt
    hocam ülkenin dogusunda iç karısıklık var.şubat 2014 te bir çok olaylar oldu tüm ülkede.özellikle kiev ve ülkenin dogusunda.rus yanlıları ve hükümet yanlıları ile.bunları arastırın bilginiz olsun.
    evet lviv cok ucuz bir yer. örneğin tramvay ögrenci 1 gravni tam 2 gravni.gayet uygun.hava alanından merkeze taksi ile 50 gravniye gittik.tl bazında hesaplama yapabilirsiniz.merkeze yakın yerden ev kiraladık.yılbası oldugu için fiyatların en yüksek oldugu dönemmiş.2 kişi 4 geceye 210 dolar verdik.diğer günlerde cok daha uygunmus fiyatlar.kakdoma isimli siteden bakabilirsin.
    şehit çok güzel kucuk sirin bir şehir cok sayıda polonyalı alman çek cumhuriyeti vatandaşları vardı.eger uygun ucak bileti bulursam yazın yine gidebilirim

    tek hosuma gitmeyen şeyide söylemek istiyorum.pegasus ile gidip geldim ben.tahmin yapmak gerekirse ucagın yuzde 95 i türk yuzde 90 ı erkekti.ucak içindeki muhabbetlerden ben utandım.siz düşünün durumu.insan kendini askerde gibi hissediyor.bir dahaki gidişimde thy yada uia şirketini tercih edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t3ksas -- 26 Ocak 2015; 20:19:58 >
  • Hocam hiçbir ülke garanti veremez turistlere sorumluluk alıp veya almamak sana kaliyor ister kanadaya ister ukrayna,ister japonya risk vardır..Bende odessada bulundum,çok iyidi ama baya uzun zaman oldu,lvive gitmedim,giden arkadaşlarım var yazın,tarihi,sokaklarını övüyorlar,bakalım fırsatım olursa bende gitmeyi düşünüyorum..

    Bu olaylar konusu global, filler tepiniyor çimler eziliyor..ukrayna çimdir, batı avrupa ve abd ile rusya arasında kaldı,tabiki çıkarlar var, kırım gitti,donetsk ve luhansk hergün çatişma eylem bunlara türkçe haberlerden ulaşabilirsin,hazirana kadar ne olur, yarın türkiyede ne olacak bilginiz varmı? bunu kimse kestiremez ve bilemez..ama doguda durum vahim, normal sıradan minübüsü bile taramişlar, askeri minübüs değil, siradan halk minübüsü..

    https://www.youtube.com/watch?v=SUrKVK_gnSU
  • Lviv ukraynanın en nezih kaliteli ve aynı zamanda en pahalı ve en sakin sessiz şehridir. kafa dinleme birkaç turistik yer görmenin bol bol resim çekmenin dışında birşey kurmayın. burası ukraynada bozulmayan tek şehirdir. özellikle Türk hint arap turistlerin mentalitesine uymayan yer =) ne demek istediğimi sanırım anladınız
  • Haziran'da Odessa'ya gidiniz efendim, Arcadia civarı bir ev tutunuz, gündüz beach gece kluplerde takılın bol bol eğlenin,
    Yalnız....Ukrayna nişanlı ile gidilecek en son yerdir,,klasik laf olmasın diye açıklayayım ;

    Öncelikle gezilecek yer yok (kievde var hem güzel restoran hem müzeler vs)
    Yemek yenebilecek iyi yerler var ama bizim tarz pek değil,
    Gece kluplerini seviyorsanız iyi zira eğlencesi çok iyi ama bayan için nasıl olur bilemiyorum,,

    Bunun yerine o bahsettiğiniz sadakayı bırakıp Roma'ya gidiniz 4 gün gezseniz bitmez, Barcelona'ya gidiniz hem şehrin güzelliklerine doyunuz hem eğlencenin dibine vurunuz hem de müthiş lezzetlerden tadınız,
    ya da prag viyana budapeste turu yapınız 7 gece 8 gun 1000 YL gibi bir fiyat var, 60 eur da vizeye veriniz bi zahmet :)

    Kısaca bence tek erkek olarak bile gezmeye gidilecek onca yer varken ukraine değmez,,,

    (sadece 150 TL civarı git gel bilet bulunursa vizesiz oldugu için 2 gunlugune gidilir)
  • Merhabalar, son kirim olaylarindan sonra 2 veya 3 kere gittim lviv'e. Onumuzdeki temmuzda tekrar gidecegim. Gayet guzel bir sehir. Cok keyif alirsiniz fakat sanirim 1 hafta cok gelecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lvive öbür ay gitmeyi düşünüyorum.Polonya sınırından geçicem krakow-lviv otobüs ile olucak


    Güvenlik açısından sıkıntı var mı arkadaşlar , olaylar rusya sınırında var deniliyor ama ukraynanın çoğu sıçramış diyenlerde var.Doğrusu nedir?
  • Merhaba arkadaşlar. Ben Lviv de öğrenciyim ve 4 senedir burada yaşıyorum.Buraya gelmek isteyen arkadaşlara cüzi bi miktar karşılığında rehberlik,konaklama,rezervasyon,eğlence, tercümanlık gibi konularda yardımcı olabilirim. whatsapp numaram- +038 063 324 84 69 / gelmeden önce de bilgi almak isterseniz, welcome ))
  • “UKRAYNA’DA BİR TÜRK VATANDAŞI KAÇIRILDI: 100 BİN DOLAR FİDYE İSTENİYOR!”
    Ukrayna’nın Lviv kentinde bir Türk vatandaşının fidye için kaçırıldığı bildirildi.

    Strana.ua sitesinin haberine göre, Kiev’de polise başvuran bir Türk vatandaşı, Lviv’de bir Türk vatandaşının kaçırıldığını bildirdi.

    Ukraynalı emniyet yetkililerine dayandırılan haberde, Lviv’in merkezinde buluştuğu kişilerce zorla bir araca bindirilen Türk vatandaşı Ö.G.’nin şu an belirsiz bir adreste alıkonulduğu belirtildi.

    Ö.G.’nin yakınları ile bağlantıya geçen kimliği belirsiz kişilerin, Türk vatandaşını serbest bırakma karşılığında 100 bin dolar fidye istedikleri kaydedildi.

    Lviv polisinin olayla ilgili soruşturma başlattığı, Ö.G.’nin ticari faaliyetleriyle ilgili yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle kaçırılmış olma ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.

    http://ukraynahayat.com/ukraynada-bir-turk-vatandasi-kacirildi-100-bin-dolar-fidye-isteniyor/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.