Şimdi Ara

heatsink test sogutma sonucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • n61vg laptopum 1 yildir asiri isinmadan kaynakli donmalar yasamaktaydi kendimce yaptigim ugraslar neticesinde bir sonuca vardim.
    heatsink dedigimiz resimdeki parcaya fön makinasıyla sıcak hava verdim ve işlemci uzerine gelen boru is8nmadigini gordum yani sicakligi iletmedigini farkettim buz gibi kaliyor fakat ekran karti tarafi el degmicek kadar isiniyor fon makinasini soguga alip sogutmaya basladim isinan taraf cabucak soguguda iletip parcanin sogudugunu gordum.yani islemcim isiniyor fakat bakir boru bunu fanin oldugu hava kanali yani radyator kismina iletmiyor haliylede sogutma yapmiyor.
    formlarda bu borunun icinde genlesen soguyan su damlaciklari yada dolab gazi diye tabir edilen gaz bulundugunu okumustum yani isi yapan boru degil gaz galiba buda islemcinin oldugu boruda bitmis oldugunu gosteriyor.
    sizden okuyanlardan ricam varsa imkani olan laptopu cok isinan birisi ayni testi yapabilirmi.
    benim icin asus n61vg markasina uyumlu heatsink arastirabilirmisiniz.heatsink degistirmek istiyorum.
    yaptigim test dogru yol demekse bana heatsinkb bakabilirmisiniz.az kullanilmis 2. el cok iyi olur.
    heatsink test sogutma sonucu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • gorusmustum saticiyla bizden alacagindada ayni sorun olabilir dedi alma dedi.hurdavat.com dan buldum aldim kargo yolda bakalim ins saglam cikar

    heatsink test sogutma sonucu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asus N61vg laptopum asırı ısınıyordu termal macun değiştim olmadıyeni hdd alıp windows kurdum olmadı.
    heatsink i fön makinası ile test ettim işlemci üzerine gelen bakır borunun ısıyı ve soğuğu iletmediğini gördüm.
    internetten sağlam heatsink aldım taktım işlemci 60 derece ısı düştü. pc rahatladı resmen.
    öncesinde böyle idiheatsink test sogutma sonucu

    sonrasıda böyle işlemci ful yükteykenheatsink test sogutma sonucu




  • qriton84 Q kullanıcısına yanıt
    sorunun çözülmesine sevindim. sorun tespitin sayesinde düzelttin bu arada.
  • tsk.laptopu isinan heatsinke baksin test etsin.termal ile macun ile en son ugrassin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu hortlatmak gibi olacak ama aynı durumu yaşayanlar için faydaları olur umarım ben 0 bir laptop aldım daha sonra 2-3 ay içinde ısısı git gide arttı bende laptopu sürekli kulalnıyorum o sebepten garantiye gönderme geri bekleme gibi bir lüksüm yok yani sürekli lazım. bende eskiden çok fazla laptop söktüm taktım çok fazla macun değişimi temizlkik yaptım yani olaya hakimim açtım kasayı macunu değiştirdim baktım ki hiç bir dğeişiklik yok herşey aynı. dedim demekki bende ki macun eskimiş internetten arcti mx 4 macun sipariş ettim geldi onu sürdüm sıcakllık 3-5 derece düştü fakat hala boşta 70 dereceye geliyor youtubda 1080 video açsam 92 derece görüp şak diye kapıyopr kendisini resmen kullanılmaz hale geldi laptop. bende düşünmeye başladım bunun olsa olsa işlemcisi bozuk o yüzden deli gibi ısınıyor bunun da çaresi yok heralde dedim. tamn garantiye gönderecekken borunun bir şekilde bozulup bozulamaycağını düşündüm araştırmaya başladım bir baktım ki gerçekten de bu boru bozulabiliyormuşl bende ki fabrika çıkışlı sorunluymuş yoksa neden bozulsun 2 ayda ondan önce 7-8 sene kullandığım laptopda bir şey olmamıştı. üstelik önceki laptopumda bir dönem fan tıkalı oldğuğ için 80 90 dereceden aşağı düşmüyordu sıcaklık ile bozulmuyor demekki bunlar artık şansa ne zaman bozulursa. daha sonra tekrar kasayı açtım arkadaşın anlattığı gibi işlemcinin temas ettği yer alev gibi el değmiyor ama ızgaralarının önüne uzanan kısım soğuk ısı iletimi yok. hal böyle olunca bende araştırmaya başladım daha sonra forumda sağolsun bir arkadaşın sayesinde çinde buldumda parçayı istettim ancak bu şekilde kurtarabvildim sıfır bilgisayarı. garantiye göndersem fan değiştirip kullanıcı hatası deyip 500 lirada çakacaklar güven olmuyor garantiye hiç bir zamöan ürün göndermedim hiç göndermeye de niyetim yok.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.