Şimdi Ara

Helm ile kendi özel eposta sunucunuzu kurun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Eposta üzerinden iletişim en sık kullanılan yöntemlerden birisi ve ayrıca herhangi bir platforma kayıt olurken de eposta adresi gerekiyor. Bugün her internet kullanıcısının mutlaka bir veya iki tane eposta hesabı vardır. Bununla birlikte üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarının ne kadar güvenli bir ortam sunduğu şüphe uyandırıyor. Son dönemde sıkça yaşanan veri sızıntısı olayları da bunun kanıtı.


     


    Helm neler sunuyor?


     


    Helm adındaki girişim kullanıcılara kendi eposta sunucularını sağlama fikrinden yola çıkmış ve aynı adlı ürününü geliştirmiş. Üçgen yapıdaki eposta sunucusunu evinize kurduktan sonra tüm trafiğinizi buradan yapabiliyorsunuz.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung otomotiv sektörüne özel yongalar geliştiriyor

    Helm herhangi bir sunucu kurma bilgisi olmayan kullanıcılar için dahi kolaylıkla yönlendirme yapacak rehberler hazırlamış. Ayrıca güvenlik açıklarına karşı uzman beyaz şapkalı hackerlar tarafından test ediliyor ve gerektiği zamanlarda güncellemeler yayınlanıyor. Girişim sadece ödeme bilgileri ve cihaz donanım durumu ile ilgili verileri kullanıcıdan topluyor. Bunun haricinde herhangi bir veriye dokunmuyor.


     


    Çok önemli mesajlarının ve dosyalarının olduğu eposta hesaplarını güvenemeyeceği internet şirketlerine teslim etmek yerine elinin altında tutmak mutlaka pek çok kullanıcı için makul gelecektir. Özellikle küçük ölçekli işletmelerde Helm iyi bir alternatif olabilir.


     


    Helm sunucu kutusu 500$ fiyat etiketine sahip ve 1 yıllık eposta servis aboneliğini de beraberinde getiriyor. Kutuda 128GB kapasite yer alıyor. Eğer bu kapasite yetmezse donanım eklentileri ile 5TB seviyesine kadar çıkabiliyor. Ayrıca ücretsiz abonelik bitiminde 99$ seviyesinden yenilemeniz gerekiyor.


     



  • Aynı fiyata NAS kursanız çok daha fazla imkana kavuşuyorsunuz. Nastan artısk nedir?

  • O da nas zaten

  • E-Posta sunucusu kurmak, işletmek ve güvenliğini sağlamak sadece bu işi yapacak bir mail sunucu sistemi almakla olacak iş değil. Bu amaçla eve yada küçük ofise böyle bir ürün alan kişinin başına envai çeşit garip olay ve güvenlik ihlali gelebilir. Teknik bilginiz iyi seviyede değilse yerel e-posta sunucusu kurup işletme olayını düşünmeyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.