Şimdi Ara

Hep yavaş araba sürüyorum ruhen mi ihtiyarım bilemedim.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 24-25'li yaşlarında olan birisi neden 90 km hızı pek geçmez? kendime anlam veremiyorum. akranlarımız makaslar atıyor, kadranlar kırıyor. ben de asla yapmadım değil şimdi yalan olmasın siz yabancı değilsiniz, ama maksimum 2-3 kere ve bomboş yolda, o da arabayı yeni aldığımızda test etmek için. sonra kendime kızdım hep niye yaptım lan diye. pişmanlık duydum. ya önüme bir hayvan çıksaydı? ya insan çıksaydı? bir aileyi yok etseydim. sanırım kendimi asardım üzüntüden, vicdan azabından. hiç trafik cezası yemedim, 5 senedir aktif ehliyetim var ve bir tane kazam bile yok şükürler olsun.

    neyse konumuza dönelim, orta şerit ama genelde sağ şeritten araç sürüyorum. hızım 80-90 arası gidip geliyor ve hep cc açıyorum. bana hız yapmama rağmen az yakacak bir araç verseler yine onunla da bu hızla giderim. yokuşta 2500 devir'e düz yolda 2000 devir'e geldi mi vites atarım genelde 60 gibi hızlarda beşinci viteste giderim. içimden normal bir zamanda hiç hız yapmak gelmiyor. anca bişeyi yeni alıp test ediyorsam veya acele bir iş (hastaneye gitmek gibi mesela) olursa dörtlü yakıp yapıyorum. hiç makas atmıyorum, sadece tarla gibi yerlerde el freniyle dönüş yapıyorum. ruhum ihtiyar mı benim sizce? halbuki çok meraklıyım ve mesleğim de otomotiv sektörü (işletme okudum ama muhasebeyle hiç alakam yok baba zoruyla okudum ) yoksa ben doğru olanı mı yapıyorum anlam veremedim kendime. burası zaten trafik ve biz tam konuyu açabileceğim uygun bir yer ve içimi dökmek istedim. selamlar, sevgiler.



  • buna ihtiyarlık deniyorsa ben de ihtiyarım :d gereken yerlerde basarım ihtiyaç durumuna göre ama amacım sadece bi yere gitmekse süzüle süzüle aheste aheste gitmeyi severim...
  • Akaryakıt fiyatları pahalı. Çılgın gidenler ya tüplü, ya zengin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sönmeyen Arıza Lambası.

    Akaryakıt fiyatları pahalı. Çılgın gidenler ya tüplü, ya zengin.
    aynen onu yazmayı unutmuşum, bir gözüm yoldaysa diğeri anlık yakıt tüketimi çubuğundadır daima
  • Kafan dolu ve stresli bi hayatın var. Bu yüzden bence. .
  • Yoo. 90 gayet yüksek bir hız. 5. kattan atlasak en çok 60'ı buluruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kkvan

    Kafan dolu ve stresli bi hayatın var. Bu yüzden bence. .
    ah ah... bak şunu yazarken derin bir ah çektim rahatladım... stresli olunmayacak bir ülkede yaşamıyoruz ne yazık ki. yarın ne olacak bilmeden uyanmak güzel bir duygu değil...
  • bende senin akranınım ancak hypermiling ruhuma işledi içim gidiyor pedala basınca
  • Cryin kullanıcısına yanıt
    Gebze sakarya arası 2.9 litre tutturdum yol bilgisayarında. Hiz sabitleyici kullanmadım. Vitese devire yolun eğimine çok dikkat ettim. 3.1 3.2 3.3 3.4 ise defalarca elde ettiğim veriler. Depoyu hiç fullemedim o yuzden yol bilgisayarının yalancısı olacağım. Arabada ben dahil 110 kilo fazlalık var genelde.



    (Araba 1.6 105 bg bravo)



    Aynı yolu 1.3 yeni doblo ile 3.9 ile geliyorum. Bilgisayar ne kadar doğru bilemem

    Sevgiler...
  • Bir insan genç diye makas atar hızlı gider diye bir şey yok. Genç dediğin daha düşüncelidir, dikkatlidir.
  • Ruh yaşlılığı ise iyi birşey bu.. Çakallığı gerek yok arabaların amacı bizi istediğimiz yere güvenli şekilde ulaştırması içinn tasarlanan araçlardır. Amaca ulaşmak için araç yani.
  • doğru olanı yapıyorsun kutlarım.. keşke herkes bunun bilincinde olsa..
  • bizim bi abi vardı o da sanki araba 80'de takılıyormuş gibi araç kullanırdı. ONun için hep şöyle derdim. buna Ferrari ver gene yapacağı 80.
    Aslında yollar işinin ehli kişilerce tasarlansa ve yapılsa , sürücüler ne yaptığını bilerek insan gibi kullansa otoban ve şehir dışı yollarda sürat o kadar problem değil. Şehir içinde ise kesinlikle yavaş kullanmak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerotobil

    Bir insan genç diye makas atar hızlı gider diye bir şey yok. Genç dediğin daha düşüncelidir, dikkatlidir.
    katılıyorum ama şu an caddeye çıksak birlikte 10 makasçı tayfadan 9'u 20-30 yaş aralığında çıkacaktır. benim dayımlarım mesela ben hatırlıyorum ben küçükken (onlar da 20'ler yeni bitmiş 30'larında idi), deli gibi araba kullanırlardı. hız yaparlar, makaslar bilmem neler gırla giderdi.. yaş 40'lara dayanınca duruldular tabi en psikopat dayım bile hız yapmıyor artık

    bir başka daha örnek vereyim kuzenim, şimdi 33 yaşında. ama ben 20 yaşındaki halini hatırlıyorum, babasında accent crdi vardı o dönem sene 2004'ler, neler yaptı o arabayla dili olsa da konuşsa... zaten en sonunda pert etti adam 20 yaşındayken babasının arabasını pert etmişti ya hiç unutmam... öyle biri geldi çarptı değil ha haliç köprüsünde makas atarken oldu bunlar. şimdi ise avustralya'da yaşıyor, zaten oranın kuralları bunu mum gibi yapmış 90-100'ü geçemiyor trafikte benim gibi biraz da caydırıcı kurallar işe yarıyor sanırım. türkiye'de cezalar sağlam ama hala pek caydırıcı değil. makas atmanın cezası 1002 lira ama gidip bunu baba parası yiyen zengin bir gencimize söylediğin zaman 'paramız var öderiz' diyecek. 1002 lira yerine australia gibi hapse tıksalar mahkemeye çıksa filan bak bakalım bir daha yapabilecek mi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.