Şimdi Ara

Hepsiburada Monitör iade Rezilliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
7.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Valla denk geldiği gibi davrandıklarına eminim. Hepsiburada'ya beğenmedim diyerek sadece displayport kablosunun poşetini açtığım, monitörün üzerindeki hiç bir stickerı sökmediğim şekilde beğenmedim diyerek gönderdim. 15 gün sonra benim aramalarım üzerine iadeye dönüş yaptılar o da uygun bulunmadı oldu.aradım dedim bu ne demek iadeye uygun ve süresinde iadesini yaptım bu şekilde aldığınızı da biliyorum dedim karşılık şu açıldığı için. neyse 2-3 gün arayla sürekli aradım bunları 3sünde daha konuya hakim bir hanımla görüştüm servise gönderin iade talebiyle öyle yapalım ne siz ne biz mağdur olalıma getirdi. ben de yeter artık tamam dedim gönderin servis yoluna gideceğim. bu arada monitör ayın 11de ellerine ulaştı bana cevapları ben sorunca ayın 25inde. bu son telefon görüşmesi ayın 29unda ve monitör hala onlarda talep reddedilmesine rağmen göndermediler. telefonda da hanıma dedim ki monitör ne alemde ondan da şüphe duyuyorum kargoya verin ve beni haberdar edin tamam dedi bizzat ilgileneceğim. 3 gün sonra ne mi oldu iadeniz yapılmıştır smsi geldi.

    buyur buradan yak.




  • Geçmiş olsun, hakem heyetine e-devlet üzerinden de başvurabilirsiniz.
  • designr kullanıcısına yanıt
    Bende bu konularda hiç şans yoktur. Ben bir şey demeden yollasam kesin monitör bana geri gelirdi. Vallaha şikayetvar üzerinden de yazdım. Dünden beri görüşmeler hala devam ediyor. Müşteri hizmetleri ile tekrar görüştüm. Özür dileriz , biz sizi mağdur etmeyiz dedi bayan. Hala haber bekliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Ya bu şans meselesi. Kiminde sorun çıkmaz , kimini uraştırmaz , kimi acemiler de benim gibi uraşır. Vallaha bir daha asla görmeden almam. Çok üzüldüm bu süreçte.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cobalt_evan kullanıcısına yanıt
    öyle deyip deyip süreci uzatıyorlar. onlar arar diye bekleme sen ara yoksa şeylerinde değil afedersin.
  • 2 ay kadar once HB uzerinden Acer X34P aldim. Fiyati 7000TL civari ve markanin amiral modeli seviyedeki cihaz. Monitorleri ilk aldigimda aksesuar, kablo posetleri, ayak ambalaji, uzerindeki sticker vs. acmadan/kullanmadan kendi kablolarim ile test ederim ki olasi bir iade durumunda orjinalligi bozulmamis olsun. Tek yaptigim panele guc verip ekrani gormek yani. Monitorun ortasinda 1 adet olu piksel oldugundan paketleyip iade baslattim. Amiral urunu sayilan urundeki kalite kontrolun yetersizligine uzulemeden HB ile yasayacagim iade macereasinin heyecani sarmisti beni de hemen.

    1. Iade reddi ve geri puskurtme: "Efendim monitoru siz kurmussunuz. Servis gelip kurmaliydi"--> Kisa bir konusmadan sonra servis kurulumu gerektirmeyen urun oldugu teyit edildi ve iade islemlerine tekrar baslandi.
    2. Iade ve geri puskurtme: "Efendim monitorun aksesuarlarini kullanmissiniz. Orjinalligi bozulmus"--> Hicbir kablo, aksesuar vs acmadim. Ozellikle. Bunlarin da video ve fotograflarini cektim iade oncesinde. Bunu belirttim ve o kaydi acan gorevlinin alenen yalan beyanda bulundugunu konusmada (malum kaydediliyor) ozellikle vurguladim. Iade islemlerine tekrar baslaniverdi birden.

    Bu arada HB uzerindeki destek mesajlarinda "maksimum sayiya" ulastigimdan ayni destek talebi uzerinden devam etmeme izin vermedi sistem. Yeni actigim talep de "iade reddinden dolayi urun musteriye geri gonderilmistir" kaydi ile kapatildi.
    Urun bu arada bana geri gonderilmis. Haberim bile yok. Ne bir kargo bilgisi var ne bir telefon ile arama.

    Zaten bu arada e-devletten THH basvurusu ve sikayetvar kaydi acmistim. THH dosya numarasini da oraya yazdim. Hop obur gun HB operasyon merkezinden aradilar. Iste soyle boyle. Urunu geri gonderin iade islemlerine baslayalim. Dedim urun nerede onu bile bilmiyorum.

    Ilk gonderi ve iade islemlerinde Aras ile gonderilirken aradaki iade reddi gonderisini Horoz Lojistik ile yapmislar. Telefon numaram bile verilmemis Horoza. Zar zor bolge mudurlugunden dagiticiya ulasip aldim ve ayni gun iade ettim. Bir kac gun sonra da ucret iade edildi.

    14 gun icinde degil bir sorun yasamaniz memnun olmasaniz bile iade hakkiniz var. Servis raporunun isinizi kolaylastiracagini dusunmussunuz ama tam tersi tepiyor ne yazik ki.

    Bu hak alicilar tarafindan suistimal ediliyor mu evet edilebiliyor ama firmalar bu hakkimizi kullandirmamak icin elinden geleni de yapiyor.

    THH icin ofislerine gitmenize gerek yok. E-devletten kayit acabilirsiniz. Belge,fotograf vs olursa e-posta ile ilaveten gonderebilirsiniz.

    Ben butun iade islemini toplamda cokca telefon gorusmesi, mesajlasjma, THH islemleri, sikayetvar mesajlari, 2 kez evde urun teslimi ve 2 kez de iade icin kargo subesine giderek toplamda
    10-12 gunde hallettim. Horoz Lojistik dagiticisi ile bulusup paketi teslim alabilmek icin de isten izin aldim bir de.

    Kolay gelsin. Umarim sorununuz hallolur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 15 Ocak 2019; 21:28:14 >




  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Satıcı Hepsiburada mı başka bir firma mıydı ?

    Ben nisan ayında iade yapmışdım ve hiç problem yaşamadım ürünü 2 haftaya yakın kullandım display port,hdmi bütün paketleri açmıştım :)

    Ürün onlara gitti ve aynı gün paramı verdiler.
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Tabi ki hepsiburada. Ufak tefek urunleri diger saticilardan alabilirim ama yuksek meblali urunleri eher oradan alacaksam sadece HB satici oldugunda alirim. Olmasi gereken sizin durum zaten. Ama cogu durumda pek olmuyor o sekilde.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Bence Türk kullanıcılar bu işin suyunu çıkarttı hepsiburada o yüzden haklı olarak iade almak istemiyor.
    çeşit çeşit insan var kim bilir ne yaptı millet ama sizi kesinlikle madur etmezler.

    Hepsibura da dan TAVA almıştım 1.5 sene kullandım ürün kırıldı Schefir balık tavası garantiye gönderdim bir kaç kere bana geri gönderdiler falan sonra ürünü iade aldılar parasını verdiler.

    Schafir Balık tavasını toplam garantiden 2 kere değişim 1 kere ücret iadesi yaptım 4 sene içerisinde ve tekrar sipariş verdim.

    İade alan kişinin ruh haline göre de değişebiliyor galiba :)
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Kullanıcıların 14 günlük iade süresini suistimal etmiş olması yüksek ihtimal. Zira bunu yapıyorlar. Ama firmanın bu konuda bir haklılığı yok. Zira yasa mutat kullanım (yani ürün türüne ve amacına uygun kullanım) durumunda dahi iadeyi almak zorundasın diyor. Bu bir monitör. Cihazı kullanmak için kablolarını açıp, ürünün etiketlerini sökmekten daha doğal bir durum yok. Bu durum iadeye de engel değil. Yani kutusunu açmışsın, kablosunu kullanmışsın vs. hikaye. Satıcı firma distribütör ile papaz olmaktansa işi müşteriye yıkayım kafasında.

    Ben bunların hiçbirisini yapmadım. Monitör zaten ayaklığı monte geliyor. Kutudan çıkarttım ve kendi kablom ile kullandım. Ayaklığı sarılı idi. Onu bile çözmedim. Panelin bir tarafında etiket vardı. Onu sökmedim. Hiçbir aksesuarının poşetini açmadım. Sipariş sonrası 2 gün içinde elimdeydi. Aynı akşam iade başlatıp sipariş tarihimden sonra toplamda 3. gün iade kargosunu göndermiş durumdaydım. Servis kurulumu gereken ürün, aksesuarlarını kullanmışsınız gibi yersiz ve gerçek dışı gerekçelerle iadeyi reddetmeye çalıştı. Ancak biraz diş gösterince işim görüldü.

    Tekrar HB.com'dan bir ürün alır mıyım evet alırım. Şimdi kalkıp da o zaman bu sorunları yaşamaya devam edersin diyecekler çıkabilir. HB kendi satıcı olduğu ürünlerin arkasında bir şekilde (bazen doğrudan, bazen THH ve şikayet siteleri zorlaması ile) duruyor. Özellikle KDV indirimleri zamanı (gerçekten o kadar olmasa bile) piyasadaki en ucuz fiyatı veriyor.

    Özellikle pahalı bir monitörü Türkiye'den ya HB üzerinden uzaktan ya Vatanbilgisayar'da deneyerek ya da hiç kasmadan direk Amazon US sitesinden alırım. Ama kurlardan dolayı Amazon da pahalıya geliyor. Son 2-3 yıl içinde de üst seviye ekran kartları ve monitörleri HB.com'dan aldım. Hep en iyi fiyat idi.

    Umarım konu sahibi forumdaşın sorunu da bir an önce çözülür.




  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Mutlaka çözülür madur etmezler



    Servisten rapor da almış sıkıntı olmaz



    Aklınızda olsun Amazon Türkiye de sorgusuz iade alıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Servis raporu almak yerine memnun değilim diyerek iade başlatsaydı muhtemelen daha kolay çözülürdü. Amazon Türkiye ürün zenginliği yetersiz şu aşamada. Baktığım cihazlar Amazon TR'de olsa muhtemelen zaten en uygun fiyatı da onlar vereceğinden (11.11, Kara/Efsane Cuma günlerinde olduğu gibi) başka yere bakmadan oradan alırım.

    Edit:

    HB KDV indirimi ile X34P'yi 6300TLye veriyoru su an. Amazon.com'dan alsam 7500TL'ye geliyor.
    Agzim yandi bir kere simdi tekrar ayni monitoru alip maceraya giremiyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 16 Ocak 2019; 19:49:28 >
  • Arkadaşlar dün beni aradılar. Yeni raporu yani üzerinde ürün iade ve değişime uygundur ibaresi yazan raporu bize fiziksel olarak yollayın iade işlemlerine başlayalım dediler. Raporu gönderebilmem için kod verdiler. Raporu bugün kargo ile yollayacağım. Daha önceki rapora bakarak iade başlatamayız tarafınıza iade edeceğiz demişlerdi ve monitör bana geri gelmesin diye hemen servisle görüşüp onlara yeni raporu görsel olarak atmıştım. Sürecin uzamasında benim de payım var. Tecrübesizlik işte.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun. Ben de bu süreçte çok sıkıntı yaşadım. Tüketici Hakları çağrı merkezini aramıştım. Oradaki bayan bana siz ürünü açıp kullanmışsınız. Geri verdiğinizde iade işlemi firmanın insiyatifinde demişti. 14 gün içinde cayma hakkım yok mu diye sordum. Yok açmışsınız bilmem ne dedi. Ben de servis tarafına yöneldim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cobalt_evan kullanıcısına yanıt
    Sizin için de işler iyiye gidiyor bu durumda. Tüketici hakları çağrı merkezindeki "sözde" görevlinin dünyadan haberi yok ki orada bulunmasının başlıca amacı o yasayı bilmek zaten.
    Umarım bir an önce iadeniz gerçekleşir.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Hocam demek ki iade prosedürü değişmiş, karşınızdaki yetkili sonuç da esnaf,mal sahibi değil o da belli bir maaş ile çalışan birisi iade alıp almaması onun zararına olmuyor.
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Hocam tüketici hakları yasası çıkalı kaç sene oldu. Tüketici merkezinde çalışan ve "Kullandığınız ürünü iade alıp almayacağı satan yere kalmış" diyen eleman en hafif tabiri ile "cahil"dir benim gözümde. Çağrı merkezinde çalışırken gelecek soruların cevapları o yasanın içinde ve onun da en temel sorumluluğu o yasayı bilmek zaten. En azından o detayı bilmiyorum deyip yetkili birime çağrıyı yönlendirebilirdi. Konu sahibi arkadaş onun verdiği yanlış bilgiden dolayı cihaz için servis raporu alıp bir de servis raporunda yeterli ifade yazmıyor diye iadesi reddedilmiş. Normalde süreç oraya hiç gitmemeliydi zaten. 15. gün olur. Orası ayrı. O zaman servis raporu ile garantiden tamir/iade/değişim vb. işlemler yapılır.

    Yasa ve uygulanma şartları da son derece açık. Kaldı ki çoğu THH ve çalışanları son derece bilgililer ve tüketicinin menfaati için çalışıyor. THH kurumu ve uygulamalarını faydalı buluyorum. Ona genel olarak bir lafım yok.




  • Arkadaşlar sorunum çözüldü. Para iadem bugün gerçekleşti. Provizyonda bekliyor. Nihayet rahat bir nefes aldım. Destek veren, yorum yazan ,bilgilendiren herkese teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    aklımda olsun, yakın zamanda HB'den monitör alacağım.
  • DeliKulaBey kullanıcısına yanıt
    Amazon.com.tr Amazon satıcısı 1. tercihiniz olsun sorgusuz 1 ay içerisinde iade alıyorlar
    Hepsiburada biraz sıkıntılı ben Amazonu tavsiye ederim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.