Şimdi Ara

Her Ay En Fazla İki Başvuru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her Ay En Fazla İki Başvuru

    En fazla kaç kredi başvurusu yapmalıyız? Bunun sınırı var mıdır?

    quote:

    Bu makalemde size bir çok insanın bilmediği bilenlerin de maalesef zor durumda kaldığı için bildiği halde bu duruma bazen düştükleri “Kredi başvuru sayısı kaç olmalı?” konu hakkında elimden geldiğince bilgi vermeye çalışacağım.


    Her insanın zaman zaman maddi çıkmaza girdiği dönemleri olur. Bu dönemlerde maalesef insanlar acil nakit ihtiyaçlarını gidermek için türlü türlü yollara başvurabilir. Hatta bu aralar oldukça yaygın olan Faturalı hatta tarifeye ek telefon alıp daha kutusundan çıkarmadan satmak gibi… Arkadaşlar, durum ne kadar ciddi olursa olsun Ayda iki en fazla üç başvuru yapın ama üçü geçmemeye özen gösterin. Sebebi; Ne kadar çok başvuru yaparsanız o kadar kredi puanınız düşer ve diğer bankalar başvuru sayınızdaki fazlalıktan dolayı size kredi vermeye yanaşmayabilirler.

    (Bknz: başvuru sayısı fazla olanlar nasıl kredi kullanabilir?)

    Başvuru sayısı yüksek olan kişiler çoğu zaman kredi almakta zorlanmaktadır. Öncelikle başvuru sayısının ne olduğundan ve nasıl arttığından bahsederek, başvuru sayısını tam anlamıyla anlamanızı istiyorum. Başvuru sayısı bankacılık ürünlerine yani kredi kartı, kredi, kredili mevduat hesabına yapılan tüm başvuruları kapsamaktadır. Başvuru sayısının ana amacı bir bankaya kredi ya da kredi kartı için başvuru yapan müşterinin sistemde kayıt altına alınması ve takip edilmesidir. Durum böyle olunca diğer bankalar da sizlerin yaptığı bu başvuruların tamamını görmektedir.

    Başvuru sayısını daha detaylı bir örnek ile ele almak gerekirse; kredi notunuz 1700, ancak başvuru sayınız 22 olsun. Bu durumda kredi notunuz çok iyi olmasına rağmen başvuru sayınız yüksek olduğundan dolayı kredi alamayacaksınız. Bu sistemin altında yatan ise gittiğiniz 23. bankanın, kendisinden önce 22 bankanın size neden kredi vermediğini merak etmesidir. Şöyle düşünün; Ahmet adında samimi bir arkadaşınız var. Bu arkadaşınız size Mehmet adında birini tanıştırıyor. Aradan biraz zaman geçtikten sonra Mehmet önce Ahmet’ten borç para istiyor ancak alamıyor. Sonrasında ise aynı borç parayı sizden istiyor. Bu durumda sizde daha iyi tanıdığınız Ahmet, Mehmet’e borç vermediği için borç vermeyi tercih etmiyorsunuz. Bankalarda aynı şekilde bir birlerini tanımakta ve takip etmektedir.


    Kredi Başvuru Sayısı Öğrenme Yöntemleri
    Kredi Başvuruları Ne Zaman Silinir?
    Bankacılık sisteminde kayıt altına alınan bu başvurular 6 ay boyunca sistem tarafından tutulmaktadır. Bugün yaptığınız bir kredi başvurusu sistemden 180 gün sonra silinecekken, 7 gün önce yaptığınız bir kredi kartı başvurusu sistemden 173 gün sonra silinecektir. Çoğu zaman kredi kullanmak isteyen kişilerin önünde büyük bir engel olmayı başaran başvuruların silinmesinin başka bir yolu ya da sistemi bulunmamaktadır. Tek yapmanız gereken bu süre zarfında sabırla beklemek ve başvurularınız tamamen silindikten sonra yeniden başvuru yapmaktır.

    Kredi Borcu Ödenmezse Cezaevine Girilir Mi?
    Ancak bazen nakit ihtiyacımız acil olabilir ve başvuru sayımızın silinmesini beklemek istemeyebiliriz. Bu gibi durumlarda da Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank yardımımıza yetişmektedir.

    Her Ay En Fazla İki Başvuru


    Başvuru Sayısı Fazla Olan Kredi Çekebilir Mi?
    Başvuru sayısı fazla olan kişilerin kredi çekmesi de mümkündür. Ancak bu durumda nokta atışı yapmalı ve durumunuzu iyi bir şekilde değerlendirmelisiniz. Başvuru sayısının fazla olmasına rağmen kredi çekebileceğiniz ilk banka Ziraat Bankasıdır. Ziraat Bankası üzerinden yapacağınız kredi ya da kredi kartı başvurularında başvuru sayınızın bir önemi bulunmamaktadır. Aslında bu başvurularda önemli olan iki kriterden biri ödeme düzenliliği diğeri ise sigortalılık durumunuzdur. Yani son 6 aydır sigortalı bir iş yerinde çalışıyorsanız, kredi ve kredi kartı ödemelerinizi düzenli yapıyorsanız, başvuru sayınız 22’de olsa Ziraat Bankasından kredi kullanabilirsiniz. Ziraat Bankası kredi başvurusu ile ilgili daha detaylı bilgi almak için tıklayın.

    KKB Başvuru Sayısı Nedir? Ne Zaman Silinir?
    Başvuru sayısı fazla olan kredi çekebilir mi? sorumuza ilk evet yanıtımızı vermiş olduk. İkinci tercihimiz ise Vakıfbank olmalıdır. Vakıfbank’ta Ziraat Bankası’nda olduğu gibi başvuru sayısına bakmaksızın müşterilerine kredi sunmaktadır. Yine Vakıfbank içinde önemli olan iki kriterden biri ödemelerin düzenli olması diğeri sigortalılık durumudur. Eğer emekliyseniz zaten sigortalı olma şartı aranmaksızın sadece ödeme düzenliliği göz önüne alınacak ve krediniz onaylanacaktır.

    Başvuru sorunu ile karşı karşıya kalan, fazla başvuru sayısı nedeniyle kredi alamayan kişilerin bir diğer alternatifi ise Halkbank olarak bilinmektedir. Ziraat Bankası ve Vakıfbank gibi başvuru sayısına önem vermeyen Halkbank, başvuru sayısı fazla olan müşterilerine de kredi tercihleri sunmaktadır.

    Kaynak: Her Ay En Fazla İki Başvuru







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.