Şimdi Ara

Herşey dahil tatil köyünde bahşiş vermek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Genellikle herşey dahil orta-üst kalitede otelleri tercih ediyorum bu yaz yine Kemer'de bir tatil köyünde 1 hafta konaklayacağım, merak ettiğim konu şu;

    daha önceki tatillerimde bellboy dışında pek bahşiş vermedim, sizce küçük bahşişler vererek (söğüşlenmeden) daha iyi hizmet alabilmek, kolaylıklar sağlamak mümkün mü? Mesela Check-in sırasında daha iyi üst segment bir oda sağlanması vb.? Geceliğine neredeyse 1000 TL verilen bir otel eğer 50-100 lira bahşiş ile ilave olanaklar sağlayacaksa neden olmasın diye düşünüyorum.
    Özellikle bu sektörde çalışmış arkadaşların tavsiyelerini merakla bekliyorum.

    Genellikle alkol tüketen kişilerin bu yolla en kaliteli şişeleri zuladan çıkardıklarını duymuştum ama ben alkol kullanmıyorum, karın tokluğuna tatil ve otelin diğer olanaklarından faydalanıyoruz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamerbilisim -- 5 Ağustos 2018; 11:55:38 >







  • Genellikle benim taktiğim şu şekildedir;
    3 kişiye bahşiş veririm.
    *Bellboy ( Genellikle ilgili yardımsever güleryüzlü olan arkadaşlara bi 20 TL bahşişi esirgemem.)
    *Alacarte Resepsiyonisti ( Genellikle otellerde 7 gün kalınca 1-2 kez alacarte ları ücretsiz sunar. İlk rezervasyonda masadan kalkerken yada rezervasyon esnasında 50 TL bahşiş veririm.
    *Barmen ( Otele ilk girdiğimde güleryüzlü,muhabbeti iyi,kokteylden anlayan iyi bir barmen bulurum kendime. İlk gün ilk siparişten muhabbeti kurup en az 100 TL veririm. Ara ara memnun kaldıkça 10 20 TL vermeye devam ederim.) Hem kaliteli içki içerim hemde adam gibi hizmet alırım. Ben gelince başka müşteriler olsa bile mutlaka öncelik tanır.)

    Tüm bunları yapmasam da çoğu lüks otelde iyi hizmet aldım. Lakin içimden geliyorsa bahşiş vermeyi ihmal etmiyorum. Sadece şahsıma ayrıcalık tanısın diye değil, oradaki komi,barmen,resepsiyonist arkadaşı da mutlu etmek gerekiyor diye düşünüyorum.

    Son Not : Geçen yıl Voyage Belekte tatil yaparken son gün arap bir turist valizlerini taşıyan 2 arkadaşa çıkartıp 100'er Euro para verdiğini gördüm. Dolayısıyla senin benim verdiğim 50-100 TL bahşişler tabiki çok fazla tatmin etmiyor




  • PyRRhiC P kullanıcısına yanıt
    Bu yüzden Türklere karşı önyargılılar sizler bahşişi verip aradan sıyrılıyorsunuz hocam lakin 20 30tl bahşiş veren adam sıyrılamıyor malesef :)
  • alexanderjahovic A kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi para birimleri farklılığından ve kültürel farklılıklardan. Avrupada genel olarak hesabın %10'u kadar bir bahşiş bırakılması adettendir. Türkiyeye gelen turist için düşünüldüğünde 1000 € luk tatil yapan turist 100 € bahşiş vermesi gayet normal.
    Lakin dişinden tırnağından güç bela bütçe yarattığı, senede 3-5 gün tatil yapmaya çalışan biz gibi vatandaşlar için 100 € ciddi bir maliyet oluyor.
    Tabiki 50 TL bahşiş veren müşteri ile 100 € bahşiş veren müşteri ayrılıyor.
    Malesef...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PyRRhiC -- 7 Ağustos 2018; 9:32:55 >
  • ben genelde bahşiş vermeden türk turiste hasret otel çalışanları ile muhabbet kuruyorum
    işe yarıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.