Şimdi Ara

### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ### (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
972
Cevap
29
Favori
83.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kablo olarak Van Den Hul CS122 yi tercih ettim ve bilgisayar ile amfi arasınada in akustik kullandım iki ucuda rca kablo. ses kartı olarak da creative x-fi titanium hd kullanıyorum. kaynak bilgisayar olunca kullanabileceğim en iyi kayıt örneği benim bildiğim kadarıyla FLAC dosyaları. minimum 700 kbps den başlıyor 1000 küsürlere kadar çıkıyor. player olarak da FOOBAR2000 kullanıyorum. ses oldukça tatmin edici kabloların farkı da birnebze ortaya çıktı. seslerde detay arttı. kablolar için banana kullanmadım. kimle konuştuysam önermedi. tabi kablo biraz kalın dolayısı ile eğer sisteminizdeki bağlantı yerleri kabloya dar gelirse banana kullanmak şart. bu kablo 3mm ve ben 4mm almayı planlıyordum. eğer 4 alsaydım banana banada şart olacaktı.

    sizlerin FLAC harici önereceğiniz bir dosya türü varmı?
  • Benim bildiğim en iyi kayıpsız format dxd (sacd) onuda pc çalamadığı için DVD Audio Extractor adlı programla ses dosyasını wave (.wav) formatına dönüştürüp dinleyebiliyoruz. Genelde 96Khz 24bit albümler nette bolca var hatta 192Khz 24bit studiomaster kaıtlar bile bulmak mümkün. Size örnek olarak metalica'nın bir parçasının boyutunu ve bitratesini gösteren ekran alıntısı ekliyorum. 6.5 dakikalık şarkı 638mb ve 13.8mb (13800 kbps) vede pc çalabiliyor.....

     ### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###
  • Sn Ümit Şayan,

    FLAC adı üzerinde "Free Lossless Audio Codec", kayıpsız bir ses formatıdır. Her hangi bir ses CD'si üzerindeki PCM veri FLAC'a çevrildiğinde tek bir bit bile kaybetmezsiniz. Aynı veriyi sıkıştırılmamış olarak WAV formatında da saklayabilirsiniz ama FLAC disk üzerinde daha az alan kapladığı için genelde tercih edilir. Ayrıca giderek artan sayıda Studio Master, Vinyl rip, vs gibi bir CD standartı olan 16bit/44.1kHz'den daha kaliteli müzik dosyaları, FLAC veya WAV olarak internette boy göstermektedir. Türkiye'deki internetin belalısı olan Adil Kullanım Kotası'nı düşünürseniz FLAC formatındaki dosyaları indirmek çok daha akıllıca olacaktır.

    Bu arada Sn. Ferit Ergin'in verdiği dosya boyutunun büyüklüğü ve bitrate'in yüksekliği kafanızı karıştırmasın, o değerler 6 kanallı bir ses dosyası için geçerlidir, stereo (2 kanal) bir müzik dosyası değerleri bunun 3'te 1'i büyüklüğünde olacaktır.




  • kusura bakmayın mesajımın cevaplandığını belirtir mail gelmemiş bana o yüzden geç yazıyorum. FLAC dosyaları bolca indiriyorum şuan. ses kaliteleri güzel hatta kendimde yapmaya başladım diyebilirim. elimdeki cd leri bilgisayara aktarıyorum. ancak yükzek KHz li bir müziği denemek isterim açıkcası. farkı farketmek anlamında. çok abartı bir fark olmadıktan sonra tabiki hdd i şişirmenin anlamı yok büyük dosya boyutlarıyla. merakımı giderme babında bana 96khz lik müzik dosyası indirebileceğim bir adres verme şansınız varmıdır?
  • Ümit Bey,

    Torrent sitelerini kullanabilirsiniz. Mesela şu anda Google'a "flac 24 bit torrent" yazdım bir dünya 24 bit flac dosyası geldi, tabii torrent siteleri için bir torrent programı kullanmanız gerekiyor, eğer hiç kullanmadıysanız microtorrent (utorrent) i önerebilirim.
  • hemen bakıyorum. teşekkür ederim. çeşitli isimlerde aratmıştım ama bazen insanın aklına gelmiyor işte
  • M-Audio Delta 1010Lt aldım. Z5500'ün girişleri karta uymuyor. Ne yapmalıyım?
  • ha ma marka kablolar gayet kaliteli. tavsite ederim.
  • Arkadaslar, QED Silver Anniversary XT, QED XTC ve Wireworld Luna 5 hakkinda yorum yapacak olan varmi? İmzamdaki sistemde kullanmak üzere düşünüyorum.
    @atalayalper , Chord Crimson PLus gibi parlak bir interconnect kablo ile yumusak çalacak bir speaker kablosu uyumu nasil olur acaba?
    Açikçasi interconnect olarak da Chord Crimson Plus ile QED Performance 2 ve Wireworld Luna 6 düşünüyorum,
    Bunlar hakkinda yorumlariniz ne olur?
  • Bende x fi titanium hd almayı düşünüyorum amacım ses kartından harman kardon avr660 optik kablo ile bağlayıp flac dinlemek.Yada stereo amfi mi almalıyım daha iyi bir ses için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sayko83

    Bende x fi titanium hd almayı düşünüyorum amacım ses kartından harman kardon avr660 optik kablo ile bağlayıp flac dinlemek.Yada stereo amfi mi almalıyım daha iyi bir ses için

    Anakarttan spdif ile veya nvidia'dan anlamam ama gtx 275'den hdmi ile AVR'ye dijital ses çıkışı olabiliyor ise titanium hd'ye gerek kalmaz bence..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onboard coaxial Cıkış var onu zaten avr ye bağlıyorum ben biraz daha kalite artsın diye x fi istiyorum.yeni stereo alsam onboard ses kartından bağlasam kalite artarmı
  • Stereo amfiyi onboard ses kartına bağlarsanız gürültü (noise) sorunu olabilir, genellikle anakart üzerindeki DAC vb. artık fena olmasa da uygulamada anakart içindeki gürültü analog çıkışlara geçebiliyor ve cızırtı şeklinde kolayca duyulabiliyor, bu yüzden denemek ve dinlemek lazım.

    x-fi alıp AVR'ye analog bağlarsanız şu anki dijital sese göre çok değişiklik olacağını sanmam. AVR cihazım olmadığı için stereo amfilerden farklı ses vermeleri konusuna da aklım ermiyor, ses seviyelerinin elektriksel olarak eşitlendiği kör yapılan objektif bir test de okumadım. Onu da önyargısız olarak ama gerekli ayarları yaptıktan (ses seviyesi eşitlemesi, clipping olmaması yani amfinin zorlanmaması ve çifte kör test olması olmazsa olmazı testin) sonra dinleyip ve karşılaştırıp karar vermek lazım. Kolayca duyulabildiği söylenen bir çok fark kör dinleme yapınca belirsizleşiyor, cihazlar doğru düzgün görevini yapıyor ise amfi vs AVR arasında da böyle bir durum olabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben x fi hd yi çok kaliteli ixosun üst seri olan optik kabloyla bağlamayı planlıyordum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mecanica

    Arkadaslar, QED Silver Anniversary XT, QED XTC ve Wireworld Luna 5 hakkinda yorum yapacak olan varmi? İmzamdaki sistemde kullanmak üzere düşünüyorum.
    @atalayalper , Chord Crimson PLus gibi parlak bir interconnect kablo ile yumusak çalacak bir speaker kablosu uyumu nasil olur acaba?
    Açikçasi interconnect olarak da Chord Crimson Plus ile QED Performance 2 ve Wireworld Luna 6 düşünüyorum,
    Bunlar hakkinda yorumlariniz ne olur?


    Gunceldir arkadaslar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chord crimson plus senin sisteme olmayabilir bence mecanica...cok tiz ve bass agirlikli bir ses alabilirsin dikkat et derim...

    Uygun fiyatli ve basarili İnterconnect tavsiyesi olarak;

    Merlin mozart
    Atlas equator mk2 veya mk3
    Atlas superior
    Black rhodium opus
    Audioquest evergreen verilebilir..

    Speaker kablosu arayanlar dh labs odyssey'e bakabilirsiniz kablonun konduktivitesi cok yuksek kalinligi ve yalitimi da iyi hadi hepsini gectim fiyati cok uygun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sayko83

    Ben x fi hd yi çok kaliteli ixosun üst seri olan optik kabloyla bağlamayı planlıyordum

    X-fi'den aldığınız çıkış dijital olunca bu kartı bir nevi bypass etmiş oluyorsunuz. HDMI veya anakart optik out önermemin nedeni buydu. Optik kablonun da çok kaliteli olmasının sese etki edeceğini sanmam, standartları deskekleyen düzgün her kablo aynı şekilde ses sinyalini iletebilecektir. Mesafeler çok uzun olsa ve ses sinyali yerine bant genişliği yüksek bir sinyal gönderilse belki kablo kalitesi ön plana çıkabilirdi...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi daha iyi anladım çok sağol dustdevil arkadaşım beni büyük yanlıştan kurtardın dediğin gibi optik bypass görevi görünce ses kartı almanın bir anlamı yok.Peki bana bir önerin varmı müzik kalitesini artırmak için
  • Sisteminiz iyi gözüküyor, kaynak bilgisayar olduğundan fan sesini azaltma, odayı akustik olarak iyileştirme, netten ses kalitesine önem veren stüdyoların albümlerini bulma (ör: mfsl), rip edilmiş sacdleri deneme işlerine girebilirsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kablo işinin bu kadar mesai almasını benim de aklım almıyor. ne bileyim SE amplilerle çook haşır neşir biriysek ve bu amplilerin getirdiği sistem sinerjisi için kablo değişiklikleri kabulümdür.
    lakin pc tabanlı belli bir klasman üstü olmayan sistemlerde bu kadar uğraşılması bana çok önemli değil gibi geliyor. ama çok saygı duyuyorum o ayrı.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.