Şimdi Ara

Hırsızlar, anahtar sinyaline ulaşarak Tesla Model S'i çaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Bu yılın başında İngiltere'de organize bir şekilde gerçekleşen bir dizi hırsızlık vakasının ardından Tesla, farklı koruma yöntemlerini müşterilerine sunmuştu. Şirket son olarak geçtiğimiz günlerde hırsızlar arabanın kapısını açmayı başardığı durumlarda bile arabayı hareket ettirmesine engel olan PIN uygulamasını başlatmıştı. Bu uygulama ile sürücüler arabaya bindikten sonra ancak şifrelerini girerek arabayı çalıştırabiliyor. Bu güvenlik önleminin kullanılmadığı bir Model S, ilginç bir hırsızlık vakasına konu oldu.


     

    Anahtarın sinyaline ulaşarak aracı çalıştırdı 

    İngiltere'de meydana gelen olayda iki hırsız gözlerine kestirdikleri bir Model S'i çalabilmek için öncelikle Model S'in anahtarının sinyaline ulaşmaya çalıştı. Bilindiği üzere Tesla anahtarları, araca özgü şifrelenmiş sinyallere sahip ve anahtar araca yaklaştığında aracın alıcıları bu sinyalleri fark ederek kapının açılmasına izin veriyor. Hırsızlar işte bu sinyallere ulaşabilmek için sürücünün yaşadığı evin etrafında bir tablet bilgisayar yardımıyla sinyal avına çıktı.


     

    Bir süre sonra tableti taşıyan hırsızın sinyale ulaşmasıyla birlikte diğer hırsız aracın kapısını açtı ve Model S'i çalıştırdı ancak hırsızların önünde aşılması çok da zor olmayan bir engel daha kalmıştı. Model S şarj halindeydi ve aracı hareket ettirmek için öncelikle şarj bağlantısının sonlandırılması gerekiyordu. İkili şarj kablosuyla büyük mücadeleler verse de kabloyu çıkarmakta zorlandı. Hırsızlar üzerindeki butona basıldığında kolayca çıkan şarj aparatını uzun uğraşlar sonrasında çıkararak arabayla birlikte olay yerinden uzaklaştı.


     

    Pasif anahtarsız giriş sistemlerine sahip bütün otomobillerde yaşanabilecek bu hırsızlık Tesla sahibinin başına gelmiş olsa da aracın sahibi yeni şifre özelliğini kullanmadığını ve anahtarı da faraday kafesi ile koruma altına almadığını belirtiyor. Yine de Tesla otomobiller her zaman açık ileri düzeyde GPS'e sahip olduğu için araç(eğer parçalarına ayrılmadıysa) kısa bir süre içinde bulunabilir. Nitekim yakın tarihli bir rapora göre ABD'de çalınan 115 adet Tesla otomobilin 112'si çalındıktan kısa bir süre sonra bulunmuştu.

     
     

    Geçtiğimiz ay KU Leuven Üniversitesi'ndeki araştırmacılar da aynı yöntemi farklı bir cihazla uygulayarak Tesla ve pasif anahtarsız giriş sistemine sahip farklı marka otomobillerin ne kadar kolay çalınabileceğini göstermişti.


     
     


     



  • Hırsıza kilit dayanmaz diye boşuna demiyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne kadar elektronik o kadar köfte...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hırsız lar için 'Zoru hemen yaparız, imkansız ise biraz zaman alır.' cümlesibni her zaman unutmamız lazım.

  • pejo 207 lerden 4,5 tane alıp stok yapayım ömürleri bittikçe sırayla binerim bune lan yeni nesil arabalara nasıl güvenecez bu adam bunu biz seyir halinde yaparsa suç kimde olcak ?
    ohooo çok tehlikeli işler

  • Telefonlarda çalınınca herşeyi siliyor, arabalarda da şoför koltuğuna kazık koysunlar, çalana küfür etmek yerine, kazık saplamış oluruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gelecekte çok duyarız böyle haberleri..

  • Biz karanlık moda girmişiz zaten....

  • Bu günde tesla haberi okudum elhamdülillah.

  • Bizimkiler pinpon topuyla da calar bunu :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otonom araçlar yaygınlaştıkça böyle sorunlar da doğacak. Araçları çalan hackerler, seyir halinde kaza yapmanızı sağlayan teröristler...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alüminyum folyoya (faraday kafesi) sarmazsan anahtarı böyle çalınır.

  • En güvenilir olanı anahtarlı sistemler. Tabi Türkiyede onun bile güvenliği yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • general4242 kullanıcısına yanıt
    Doğru

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.