Şimdi Ara

Home Entertainment Network

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.913
Cevap
49
Favori
80.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sistemlerimiz gittikce daha karisik olmaya basladi, dinledigimiz ve seyrettigimiz media'da artik network ortaminda saklaniyor.

    Home network'ler gittikce daha karisik bir hal almaya basladi. Evin her tarafindan bir hard disk, network media player, network audio player, NAS, bunlari kumada eden iphone/ipad/android'ler, bunlara ek olarak ipod dock'ler cikmaya basladi.

    Kendi sistemimde en cok zaman harcadigim alan bu aralar network setup'i. Evdeki 8+5 'li switch'ler artik yetmiyor.

    High end router diye tanimlanan airport extreme 5th gen ve linksys 4200e gibi dual band router'lara bakmaya basladim, wireless n kullanmak ve sistemi daha stabil hale getirmek icin.

    Network bilgim'de cok yeterli olmadigi icin heryerde problem cikiyor.

    Kendi setup'imdaki tecrubelerimi buradan aktarmak istiyorum, kompleks network kullanan diger ustadlar da tecrubelerini aktarirlarsa problemlerimizi daha rahat cozeriz diye dusundum.



    Ekleme.....Sistemin update edilmiş hali..Aralik 2014. Alt kattan ust katlara doğru gidiyor..

    1.kat
     Home Entertainment Network

    2.kat
     Home Entertainment Network

    3.kat
     Home Entertainment Network



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 7 Aralık 2014; 14:46:10 >



  • ilgiyle takip edecez sükrü hocam
  • Tatil boyunca foruma pek ilgi gosteremedik ama en azindan neler yaptigimi yazayim, detaylari sonra firsat bulunca eklerim.

    ADSL olarak kullandigim Huavei Echolife hg532b router'imdan daha iyi verim alirim diye Time Capsule aldim. Time Capsule'i apple urunleri kullanmayanlar bilemeyebilir, benim aldigim 4th generation'di ve dual band'li router ayni zamanda 2TB hard diski var. (3TB olan da var)
    Time capsule'u ayri bir wireless alan olarak kullandim ama pek performans farki hissetmedim hatta bendeki ADSL'in kapsama alani daha iyiydi. Boyle olunca geri verdim.

    Evde orada burada duran hard disklerden daha effektif faydalanmak icin Iomega Iconnect diye bir cihaz aldim, 4 tane USD portu var, DLNA sertifikali ve media server ozelligi de var. Boylece iki hard diski network baglamis oldum.

    Son olarak da apple'dan airport express aldim. Bu urunu wireless extender olarak degil de Itunes'daki CD'leri iki kat yukaridaki sisteme aktarmak icin kullanacagim, henuz firsat bulup yapamadim, ama belki bu aksam ugrasabilirim.

    Cihazlar gorseller olmadan pek birsey ifade etmese de daha sonra foto'larini eklemeye calisacagim...

    Ayrica kullandigim DLNA programlari ile de biraz bilgi vermek istiyorum.
  • Sn. Şükrü bey,
    İlgi ile takip ediyorum. Hep yapmak istediğim detaylardı ama bir türlü fırsat bulup uğraşamamıştım.
    Fotoğraflarıda merak etmiyor değilim hani. :)

    Bende evde sağda solda duran 2TB lik 4-5 tane HDD yi network üzerinde kullanabilmek için efektif bir ürün arıyorum. Acaba hangi ürünü alsam bu hdd leri network üzerinde kullanırım?
    Merak etmiyor değilim.
  • Benim şu anda kullandığım ADSL servisi ile gelen modem-router,

     Home Entertainment Network


    Bu router'ı bridge olarak kullanmak istedim (sadece interneti iletsin), router olarak da Apple time capsule (son çıkan 4. jenerasyon) aldım..

     Home Entertainment Network


    Bu işlemi yapma sebebim, Cisco 4200, airport extreme (time capsule) gibi router'lar internet review'larında high end olarak geçiyor ve kullanılan işlemci, malzeme, anten gibi komponentler ile daha fazla performans veriyor diye yazıyor. Bu high end router denen sınıf doğal olarak wireless n, bu da daha hızlı veri transferi anlamına geliyor. Ethernet bağlantıları da gigabit bu sebeple switch olarak da kullanırken de bir yavaşlama olmuyorç Gerçi bendeki router'da wireless n ama ethernet bağlantılarını bir türlü öğrenemedim, herneyse.

    İlk olarak bağlanma sorunu yaşadım, kendi router'ımı bridge olarak ayarlayıp time capsule'u router olarak ayarlayamadım, benim bu işlerde yardım aldım, Mısırlı kardiyolog arkadaşım da bayram sebebi ile Mısır'a gidince sorunları çözemedim, bende ayrı bir wireless alan olarak tanımladım. Wireless range olarak bendeki router'dan düşük olunca zaten canım sıkılmıştı, geri verdim.

    Belki bir süre sonra tekrar deneme yaparım ama bu sefer cisco e4200 almayı düşünüyorum, yanında da benim Mısırlı arkadaşımı getirmeyi..

    High Performans router arayışım böylece biraz bekliyor. Kendi router'umdan bir şikayetim yok bu arada zaten çoğu cihaz cat6 kablo ile bağlı. Yine de denemek istedim..

    Bendeki network dağılımı cisco network magic proğramı ile bu şekilde gözüküyor..

     Home Entertainment Network


     Home Entertainment Network
  • quote:

    Orijinalden alıntı: by@li

    Sn. Şükrü bey,
    İlgi ile takip ediyorum. Hep yapmak istediğim detaylardı ama bir türlü fırsat bulup uğraşamamıştım.
    Fotoğraflarıda merak etmiyor değilim hani. :)

    Bende evde sağda solda duran 2TB lik 4-5 tane HDD yi network üzerinde kullanabilmek için efektif bir ürün arıyorum. Acaba hangi ürünü alsam bu hdd leri network üzerinde kullanırım?
    Merak etmiyor değilim.

    Sayın by@li, yeni aldığım iomega iconnect'te dört tane usb girişi var, bağlanan tüm usb hard diskleri network hard drive yapıyor. Bununla beraber DLNA sertifikalı ve twonky media server var. Ethernet girişi ve wireless n desteği de var. Ben memnun kaldım ama forumda başlığı var, memnun olmayan bir kullanıcı grubu da var..


     Home Entertainment Network
  • İyi ki bu konuyu açmışsınız, bende böyle bir ürünün varlığını araştırmadığım yada aklıma mı gelmedi bilmiyorum ama farkında bile değilim.

    Tekrar teşekkür ederim.

    Bu üründen siz kesin memnunsanız bir tane alacağım.

    USB disklerimi bir arada toplarım hiç olmazsa. Öbür türlü hep bir laptop yada pc ihtiyacım oluyor.

    Maksimum kapasite 2TB olarak belirtilmiş, bu her bir giriş için geçerli sanırım?

    Ayrıca bu network magic çok süper bir program gerçekten. Bütün ağınızı program üzerinden takip edebiliyor, izinsiz girişler varsa bildirim alıyor, takip edebiliyor veya izinsiz girişi kendi haline bırakıp takip edebiliyorsunuz. Birde desktop fotosu da çekiyordu sanırım.

    Siz lisansını mı aldınız? En fazla 8 PC'ye kadar destekliyordu yanılmıyorsam.
  • 2TB herhalde her bir usb için, bendeki cihazda 1TB+500GB takılı, bir de ortada dolaşan 1TB USB 3.0 var, bir ara onu da takıp bakarım.

    Network magic proğramının lisansını aldım. Üç notebook'a tanımladım, özellikle görsel olarak çok güzel bir proğram, bir de network'te ne var, nerede hangi ip'de hemen anlıyorsunuz. Bağlanan notebook'lar için günlük raporda hazırlıyor ama tüm detaylarına henüz hakim olamadım.
  • Şükrü hocam,

    Faydalı bir topic olmuş.
    network ten az çok anlarım.

    Ben fiberinternet kullanıyorum(Linksys E4200(cisco)) + 3com un menaged 8 portFullDublex 16Gbps switch kullanıyorum.

    Fiber internet için verilen eternet router ı çıkarıp yerine LinksysE4200(cisco) aldım.
    interneti ve Kablosuz cihazları(3 laptop+2 ceptel) ağa bağlayan E4200.
    Diğer cihazları (PC, PCH-C200, ONKYO TX-NR5007, QNAP TS809pro NAS ve APC)
    NetworkDrive olarak ta NAS ın USB lerini kullanmaktayım.(Gerekirse)


    E4200 e gelince ; ethernet router(fiber net) görevinin yanında Acces point olarak ta kullanabilirsinin.
    Wireless özelliğine gelince. Bugüne kadar ZyXell(300n), Airties(300n),ttnetin verdiği modem(54mbps), Tilgin(54Mbps)
    Hepsinden daha stabil ve laptop kablosuz bağlantıda 300 Mbps sabit ve tutarlı bağlantı alıyorum.

    Oysa E4200 ün kablosuz bağlantı hızı 300+450 = 750Mbps ama bendeki cihazlar max 300Mbps destekli.

    Ayrıca e4200 ü 4 farklı modemmiş gibi kablosuz yapılandırıp istediğini ağa bağlantı yaptırabilir istemediğini sadece nete çıkmasına müsade edebilirsin.

    Ayrıca e4200 kendi içerisinde medya server özelliği de var.
    750Mbps kablosuz + 4 port dual Gbps ethernet + 1 wan Gbps(fiber internet router)

    E4200 ün kablosuz aktarım hızı: PC den laptop a 9MB/sn - 12MB/sn (Dikkat MB/sn diyorum Mbps değil)

    Bu transferdeki bağlantı : Laptop <Kablosuz 300n> E4200 < 1Gbps CAT6 kablo> 3com switch <1Gbps CAT6 kablo > PC



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 11 Kasım 2011; 8:56:39 >
  • aplle iyi :D
  • Ahmet Üstad yine hızır gibi yetiştin, zaten ben daha işin başındayken sendeki QNAP NAS dikkatimi çekmişti.

    Ben ne yazikki bendeki ADSL router'ın özelliklerini öğrenemedim, sadece wireless'da n olarak görüyorum, arkadakı dört ethernet bağlantısının hızı hakkında bir fikrim yok.

    Bendeki network dosya kopyalama hızları genelde 5mb/sn civarında oluyor, o da her zaman değil. Sendeki wireless hız çok çok iyi. Geçen gün linksys s4200 modemi mağazada alıp sepete bile koymuştum sonra vazgeçtim.

    Yukarıda 4200'ün sendeki kullanım özelliklerini yazmışsın ama neden ihtiyaç duyduğunu biraz daha detaylı anlatırsan bende neden almam gerektiğini daha iyi anlarım.. Bir de şu ADSL modem-router'ın router kısmını devreden nasıl çıkartacağımı bilsem iyi olacak.

    Ahmet Üstad, ip'leri statik mi veriyorsun manuel olarak, ben öyle yaptım, bir ara DHCP'i de router üzerinden iptal etmiştim şimdi yine çalışıyor ama ip'ler iki cihaz dışında statik. Sürekli on-off yaparak arıza çıkaran büyük notebook'un ethernet bağlantısını dinamik ip yaptım bir de yeni aldığım airport express dinamik ip'li.

    Şu modem olayını geçelim, daha sorulacak çok sorular var...
  • Ahmet hocam, bende superonline 20 mbps sınırsız fiber internet kullanıyorum. Tılgın 54 mbps olduğu için bekdeki 2 adet hp8540p wireless N ve macbook air wireless N özelliklerini kullanamıyorum.

    Biraz önce işten gelirken media markt'a uğrayıp biraz ürünleri inceledim. e4200 üde baya bir inceledim çok şık bir cihaz 4 tane gigabit etherneti olması ağ bağlantığı için büyük avantaj, en azından ev için ilk başlarda yeterli. 399 tl fiyatı vardı, satış görevlisi bir tane vereyim Ali abi dedi, bende yok masrafa girmek istemiyorum diye almadım. malum ev alabilmek için bütün sistemi satışa çıkarmışken bir daha masrafa girmek pek işime gelmedi hemen tüğdüm oradan

    Neyse aslında şunu sormak istiyordum senin yazını görünce, yukarıda fiber neti 54 yerine e4200 ile 300 n yapmışsın.
    bende yapmak istiyorum. nasıl yapacağım biraz bilgi verebilir misin? Ayarlar hakkında.
  • Şükrü Hocam,

    Benim e4200 alma nedenim; Kablosuzda hızı arttırmak.
    Çünki superonline nin verdiği modemin kablosuzu 54Mbps idi ve İnternet hızım 100Mbps olmasına rağmen downloadım 1,5MB/sn yi geçmiyordu.
    Şimdi yeni e4200 le 10MB/sn görüyorum.
    Diğer yandan eve gelen misafirlere birşeyler istediklerinde nastan olsun PCden olsun laptopa usb den bağladığım harici hdd lere 9-12MB/sn ile dosya atabiliyorum.
    Ayrıca e4200 ün anteni dahili de olsa çekim kapasitesi çok yüksek.
    ev 210m² ve perde kolon. Router antrede ve evin heryerin full çekiyor.

    e4200 ün
    WAN portunda : fiber internet
    1.Gbps port : 3com switch
    Kalan 3 port boş.(Geleceğe yatırım Gbps ethernet)
    Kablosuz bağlantı Havuzu;
    Başlangıç : 192.168.1.100
    Bitiş : 192.168.1.254
    Kablosuz tüm bağlantı cihazları oto "IP"

    Kablo ile bağlı cihazlar sabip "IP" li ve tamamı 8 switch te bağlı
    örnek
    e4200 : 192.168.1.1 Gateway switch 1. port
    3com- : 192.168.1.2
    QNAP- : 192.168.1.3 Trunk ve Jumbo Frame transfer switch 2. ve 3. port
    PC ----: 192.168.1.4 switch 4.port
    5007- : 192.168.1.5 switch 5.port
    C200- : 192.168.1.6 switch 6.port
    DTplus: 192.168.1.7 switch 7.port
    APC- : 192.168.1.8 switch 8.port

    Şimdilik switch in tüm portları dolu.
    Gelecekte kullanabileceğim 3 tane FullDublex Gbps portum kaldı onlarda e4200 de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 14 Kasım 2011; 20:22:13 >
  • by@li

    Normal bildiğimiz net bağlantı ve şifresini giriyorsun.
    **************@fiber
    123456 gibi

    Hemen nete çıktığın anda e4200 ün FW güncelliyorsun.
    arayüz de TR oluyor. FW.1.0.03 gibi bir sürüm.

    detay burada :http://forum.donanimhaber.com/m_48570481/tm.htm
  • Ahmet Ustad,

    sabit IP'leri 100'un altina verip, dinamik'leri 100-250 arasina almanin mantigi ip cakismasini engellemek mi? AVR, NAS gibi cihazlarin sabit olmasi network'te bulunmalari acisindan cok kolaylik sagliyor, bende sabitledim ama wireless 'lari da sabitledim. Sadece htpc olarak kullandigim notebook network adaptoru sorun cikardigi icin dinamik ip'ye ayarladim.

    Bugun bir arkadasima da senin setup'i onerdim ama neden boyle yaptigini da anlatirsan daha iyi anlariz.

    Iki soru daha,

    DT plus'i neden network'e bagladin, network ozelligi oldugunu bilmiyordum?

    3com switch'e neden ve nasil ip verdin, bendeki cisco Gigabit switch'lerde oyle bir ozellik yok.

    Tesekkurler Ustad.
  • sana bi sorum olucak dostum yamaha z11 den stereoda memnunmusun yamaha a-s2000 kullanıyorum acaba z11 alsam hem film hem muzik işi bitermi
  • Z11'den oldukca memnunum, ama ne kadar kriter olur bilemem.

    Muzik dinlerken NAS'dan direk alip, kendi cozdugunde cok tok ses gelyor, ozellikle bass'lar oldukca dengeli.

    Araya Marantz NA7004'u alip, sesi buna cozdurdugumde, sanki biraz daha muzikal ve soft oluyor.

    Sesi Dacmagic cozdugunde Z11'e gore sesler kulaga biraz ince omurgali geliyor.

    Film izlerken ise, sesler bitstream olarak denon 2500 bluray player'dan geldiginde tam anlami ile guclu oluyor.

    Siz en iyisi almadan demo yapin.. Ne yazsam subjektif olacak.

    **** Diana Krall'in tarzi Z11'e cok uyumlu geliyor.. Ses dalgalanmalarini iyi veriyor..

    _____________________________

    Foto:Leica M9+28mm Summicron f2+75mm summicron f2http://img714.imageshack.us/img714/7199/dscn0530n.jpg
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmet

    Şükrü hocam,

    Faydalı bir topic olmuş.
    network ten az çok anlarım.

    Ben fiberinternet kullanıyorum(Linksys E4200(cisco)) + 3com un menaged 8 portFullDublex 16Gbps switch kullanıyorum.

    Fiber internet için verilen eternet router ı çıkarıp yerine LinksysE4200(cisco) aldım.
    interneti ve Kablosuz cihazları(3 laptop+2 ceptel) ağa bağlayan E4200.
    Diğer cihazları (PC, PCH-C200, ONKYO TX-NR5007, QNAP TS809pro NAS ve APC)
    NetworkDrive olarak ta NAS ın USB lerini kullanmaktayım.(Gerekirse)


    E4200 e gelince ; ethernet router(fiber net) görevinin yanında Acces point olarak ta kullanabilirsinin.
    Wireless özelliğine gelince. Bugüne kadar ZyXell(300n), Airties(300n),ttnetin verdiği modem(54mbps), Tilgin(54Mbps)
    Hepsinden daha stabil ve laptop kablosuz bağlantıda 300 Mbps sabit ve tutarlı bağlantı alıyorum.

    Oysa E4200 ün kablosuz bağlantı hızı 300+450 = 750Mbps ama bendeki cihazlar max 300Mbps destekli.

    Ayrıca e4200 ü 4 farklı modemmiş gibi kablosuz yapılandırıp istediğini ağa bağlantı yaptırabilir istemediğini sadece nete çıkmasına müsade edebilirsin.

    Ayrıca e4200 kendi içerisinde medya server özelliği de var.
    750Mbps kablosuz + 4 port dual Gbps ethernet + 1 wan Gbps(fiber internet router)

    E4200 ün kablosuz aktarım hızı: PC den laptop a 9MB/sn - 12MB/sn (Dikkat MB/sn diyorum Mbps değil)

    Bu transferdeki bağlantı : Laptop <Kablosuz 300n> E4200 < 1Gbps CAT6 kablo> 3com switch <1Gbps CAT6 kablo > PC

    Merhaba Ahmet Bey,

    Yeni taşındığım evin bulunduğu yerde henüz fiber internet olmadığı için mecburen SOL ADSL kullanıyorum ve verilen Airties Air 6372 modem kullanıyorum. Problem şu ki kullandığım switch 8 port Gigabit olmasına rağmen wireless hızı n olsa bile modem portları 10/100 olması nedeniyle wireless bağlantıdan local network'e bağlantılar yavaş oluyor. Local network hızınının Gigabit ve Wireless n olması için E4200 kullanabilir miyim? Bu router'ın ADSL modem özelliği var mıdır? Alcağım router'ı fiber internet geldiği zamanda kullanmak istiyorum.

    Teşekkürler.
  • Şükrü hocam,

    1- Kablosuz bağlantıda oto IP verme nedenim.
    Laptoplarımda, Genellikle Windows7 64bitTR işletim sistemi kullanmaktayım.
    Laptoplarla sadece evde değil çeşitli sebebplerle başka yerlerdeki ağlardan da nete çıkmaktayım.
    Zaman zaman da kablosuz olmayan yerlerde kablo ile çıkmaktayım.
    IP sabitlediğimde bazen nete çıkmıyor.
    Sadece evde nete çıksam sabit veririm.
    Diğer yandan wireles kart driver update yapıyor ve default ayarlara geçiyor en iyi oto.
    Evet düşündüğün gibi karışıklık olmaması için farklı havuz atadım. 100-250 aralığı.
    dilersen 50-60 ta yapabilirsin.

    Ben e4200 de, eve gelen misafirler için kullanacakları ayrı bir SSID tanımladım onun aralığı da 70-80

    2- DT plus; Bende platin koltuk ve full açık.
    interaktif kanallar için tel bağlantısı gerekli nete çıkması için yada ethernett.

    3- 3com 3CDSG8 menaged switch; yönetilebilir switch.
    tr de bulamadım netten almanyadan aldım.
    Yönetilebilir olması sebebi ile aynı router gibi arayüze girip
    çeşitli ayarlar yapabiliyorsun.
    Sabit IP verme nedenim. ilerde tekrar arayüzden ayarlar yapmak istediğimde arayüze kolay girebilmek.
    Jumbo Frame transfer açma/kapama veya 802,3Ad Trunk Enable/desable yapabiliyorsun.
    Ben Qnap ı çift kablo ile bağladığımdan yukarıdaki mesajda yazmıştım Trunk diye sanırım dikkatten kaçtı.

    3com artık sanırım HP nin bünyesinde benim switch artık HP1900 diye geçiyor.

    Qnapın Trunk 802,3Ad ve switch in Jumbo Frame transfer aktif olması sebebi ile PC ile Qnap arası transfer de 90-105MB/sn arası transfer yapabilmekteyim.

    Unutmaki yapılan hiç bir ayar nedensiz değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 14 Kasım 2011; 20:21:21 >
  • enerji78

    Hayır malesef e4200 ün ADSL desteği yok.

    e4200 ü fiber internette. nete çıkmak için yapılandırabilirsiniz.
    ADSL de sadece Acces Point olarak kullanabilirsiniz.

    Bu kadar hızlı gelişen teknolojide ileriye yatım için bence uygun değil.
    daha iyileri çıkabilir.

    Madem elinizde Gbps switch var. Ev ağınızı kablo ile oluşturun.
    Modeminizi de switch e 100Mbps(CAT5) kablo ile bağlayın. Bu bağlantıyı sadece net için kullanın.
    halahazır da ev için 100Mbps den daha yuksek net hızı yok.(Multi milyarder değilsek)

    Kablosuzdaki 300n hızı network protokolleri ve karşılıklı cihazların hangi protokolleri desteklediğine ve çevresel etkileşim nedeni veya band genişliği sebebi ile aşağı yukarı 100Mbps kablo bağlantısı ile aynı hızı verir.

    Kablosuzda 2,4Ghz veya 5Ghz bandı nedeni ile bile karşılıklı cihazların uyumlu olması halinde hız farklı olacaktır.

    100Mbps kablo bağlantısında kayıp olmaz ise 12-13MB/sn transfer olur.
    2,4Ghz wireless 300n de de yaklaşık 6-12MB/sn transfer hızına ulaşırsınız dalga aralığının geniş olmasının sebebi yukardaki açıkladığım sebebplerdir.
    5Ghz bandında çevresel etki daha azdır ve aralık yukarıya doğru azalır.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.