Şimdi Ara

2021- 2023 Honda Civic | ANA KONU | [GÜNCEL BİLGİLER BURADA] (1672. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: crzyhntr Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil1 iOS
5 sn
38.966
Cevap
305
Favori
2.225.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
66. Sırada  bugün en iyi #21
Sayfa: önceki 16701671167216731674
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Backstreet kullanıcısına yanıt
    rekabetin kanunudur bu

    alt marka ust markadan satis calabilmek icin daha cok donanim koymak zorunda

    kia hondadan, honda vwden, vw mercedesten...daha doludur diye gider bu liste
  • 1.0 dan daha gucsuzunu bulsa onla kiyaslar :)

    dogru yorum: 600 cc farka ragmen 3 salise var arada
  • Arkadaslar aracta (dizel otomatik sedan executive) 1 haftayi tamamladim sayilir yaklasik 1000km oldu...



    Cok bariz bir problem var:

    Sarsinti olmadan durmuyor arac!

    Misal Kirmizi isikta yavaslamaya basliyorsunuz, ne kadar ozen gostersem de , frene cok cok yumusak bassamda, durdugunda arac mutlaka frenlerin kitlemesinden dolayi , sanki sert durmuscasina araci sarsarak duruyor..ben dahil yolcularin kafalar ileri geri oluyor..

    Buna dikkat eden oldu mu? (Otomatik sanziman kullananlara soruyorum)



    Ayni sekilde kirmizi isiktan kalkarken (brake hold devrede degilken) ayagi gazdan cekmeye basladiginda arac ileri firliyor...bunu onlemek icin de frenden ayaginizi cok cok yavas hamlelerle cekmeye calisiyorsunuz ve oyle bir kavrama noktasina geliyorsunuz ki balatalarin diskleri sikmasindan dolayi gacur gucur otuyor arac :(



    Malesef cok fazla detayda sorun var tek tek not aliyorum umarim cozumlerine ulasirim...ama bu yukarida bahsettigim su ana kadar olan en rahatsiz edici durum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CaRaBeeN kullanıcısına yanıt
    Dizel elegance otomatik vites kullanıyorum 11.000 km oldu. Bahsettiğiniz şekilde bir sarsılma yaşamıyorum hiç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu kisisellestirmek istemiyorum. kendimde dahil herkes icin soyledim. 1000 kusur sayfalik.goruntulenen konunun yaklasik 50 sayfasi bilgi icerikli paylasim geri kalani gereksiz polemik ve vakit kaybina sebep oluyor. goruntuleyen kisi sayisi ile carparsaniz zaman kaybinin boyutuda baya bir cok. o yuzden bende daha fazla uzatmadan selamlar diyip kapatiyorum.

    edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ||SNAKE|| -- 13 Ocak 2019; 0:23:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CaRaBeeN kullanıcısına yanıt
    hb kullaniyorum bende.ilk hafta banada oyle geldi biraz sarsici duruslar yapiyordu isiklarda. acikcasi cok onemsemedim. hatta yokus kalkis destegi filanmi acaba devreye giriyor diye dusundum ilk haftalardan sonra pek hissedilmesede ara ara sanki hafifte olsa agir agir frenlerin en son aninda cakilma yapiyor gibi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Acil Stop

    Karalama yapmak için boş boş sallıyorsun. İlk önce yazdığım şu mesajı tekrar oku.



    "1065 kg DSG şanzımanlı 1.0 Seat İbiza 110 hp olduğuna göre 1065/110= 9,68 kg'ye 1 hp güç düşüyor.



    1322 kg CVT şanzımanlı 1.6 atmosferik Motorlu Civic 125 ps olduğuna göre 1322/125= 10,57 kg'ye 1 hp güç düşüyor.



    İbiza hem daha hafif, kg başına düşen motor gücü daha fazla, çift kavrama şanzımanlı ve turbo motorlu.



    Civic hem daha ağır, kg başına düşen motor gücü daha az, CVT şanzımanlı ve atmosferik motorlu.



    Bu halde bile Civic geçiyorsa kusura bakmayında burada CVT gitmiyor, atmosferik 15 yıllık teknoloji filan diye boşuna sıkıyorsunuz."



    B sınıfı ile C sınıfı karşılaştırılmaz diyorsun ancak fizik kuralları araçların segmentine göre değişmiyor. Kg başına düşen motor gücüne göre hangisi daha iyi hızlanıyorsa o araç daha iyi performans gösteriyor demektir. Bunun sınıfı, markası, modeli olmaz.



    İkincisi 1.6 atmosferik motor ile 1.0 turbo motor karşılaştırılabilir çünkü turbonun amacı daha küçük hacimde daha fazla benzin yakmak yani daha fazla motor gücü elde etmektir.



    Honda'nın 1.0 i-vtec turbo motoru 129 ps güç üretebiliyor yani 1.6 atmosferik motordan daha güçlü. Aynı kg/hp oranına sahip olduğu taktirde 1.0 i-vtec turbo motor geçecektir.



    Bu kadar basit birşeyi anlayamıyorsanız araba forumunu filan bırakın gidip ortaokul fizik kitabı okuyun.

    Alıntıları Göster
    1000 cc ile 1600 cc yi karşılaştıramazsın. Adamlar 1.0 motora daha fazla güç de koyar yada koymaz onların inisiyatifi... Honda 129 bg yapar öteki 140 bg koyar...

    Ayrıca millete honda aldıracam diye yaptığın asılsız verilerin gerçeği aşagıda... 3 silindir araç o konuda dikkatini çekmiştir umarım..

    Seat Ibıza 1.0 EcoTSI 115 HP DSG

    MOTOR TİPİ 3 silindir 12 V Benzinli Motor

    HIZLANMA *9,5 (0-100) km/s

    MAKSİMUM TORK 200 / 2000-3500

    NET BOŞ AĞIRLIK (SÜRÜCÜ HARİÇ) 1089

    __________

    Civic Sedan 1.6 Executive (Otomatik)

    Maksimum güç 125 PS (92 kW) / 6500 d/d

    Maksimum tork 152 Nm / 4300 d/d

    Hızlanma 0-100 km/s (sn) 11,6

    Ağırlık, Aracın yürür vaziyetteki ağırlığı (kg) 1319



    Bana ibizayı ver, sen hondayı al birde yokuş yukarı gidelim istersen..müziği de aç malum civic bağıra bağıra çıkacağı için rahatsız olma :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dizel kullanıcılarına kötü bir haberim var :

    Honda yaya koruma sistemi koymuş bu versiyona .Düşük bir hızda bile giderken basit bir carpmayla kaput altındaki hidrolikler çalışıp kaputu kaldiriyormus .Sistem iptal ettirilemiyor .Tamiri garanti kapsamında değilmiş. Ciddi meblaglar konuşuluyor facebook grubunda .Bir arkadas sadece haftasonlari kullandigi icin kasko yaptirmamis ve bir yere carpmis sistem calismis 45 bin lira masraf cikarilmis .40 bin zararina satmis .Dizel sahibi arkadaşlar aman diyim kediye köpeğe vurmayın . Bu sistem hakkında servisinizden bilgi alın derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sarsıntılı duruyor diyen arkadaşlar hiç vag grubu araç kullandınız mı bilmiyorum ama ben hondaya geçince bu konuda çok rahatladım, polemik konusu olmasın ancak frenlemede, örneğin kırmızı ışıkta duracaksınız frene yavaştan bastınız durmak üzeresiniz bi anda zımba gibi yapıştıryor koltuğa, golf, pasat hepsini kullandım hepsi de böyleydi veya auto hold sistemi öyle yorucu ki kavrama bırakıncaya kadar adamı strese sokar,gelen balata kokusu da cabası, honda brake hold sistemi buna göre çok başarılı, iki sistemi de uzun süre kullandım ona göre konuşuyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarsintili durma konusu birseyler ters gidiyor hissi veriyor diye mevzu bahis oldu. kaldiki bir kac hafta sonrasinda belli belirsizlesti yada ayagimiz alisti bilemiyorum. maksat kusur aramak degil. ayrica bende 2005 es modelide var 10 yildir bende sadece yag su balata ve triger dan baska 10 yildir hic masraf etmedim 110000 km de oldugu icinde satmayada kiyamiyorum😁 yenisinden de memnunum. yeniyi almaya gittigimde aklimda hb civic hic yoktu. bayiye gittigimde hb sport plus alip ciktim. sebebine gelince donanim olarak en dolusu (maalesef deri koltuk yok) ayrica uretim yerinin ingiltere olmasindanmidir bilmem ama hb ler.metalik sedanlar opak boyali. birde hb lerde lastiklerde michelin 235 45 17. sedanlarda yanilmiyorsam lassa var. adaptif suspansiyon kablosuz sarj kor nokta uyari filan var. neticede sahsen ben aractak cok memnunum. kusur arayinca mutlaka bulunuyor. ama sunu soyliyim mutlaka basiniza gelicektir yagmurlu havada on orta park sensorleri kendi kendine otup duruyor. bir cok kiside de ayni prblem varmis. baska sikintisi yok aracin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ||SNAKE|| -- 13 Ocak 2019; 2:48:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ayrıca belitmek istedim sert duruş yapan arkadaşların araçları hb mi? Fren sistemleri sedanlara göre bir nebze farklı belki de bu yüzden oluyordur sıkıntı veya daha önceden manel araç kullanmış iseniz otomatik araçlarda frene alışmak da zaman alabilir çünkü manuel araçlarda yarım debriyaj bir nevi fren görevi üstleniyor, otomatik araçlarda bu durum olmadığı için hissiyat farklı gelebilir,alışknalık önemli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alexx06 A kullanıcısına yanıt
    fren hissi su sekilde hafif hafif durmak uzere frene basiyorsun tam olarak hafifce durmak uzereyken durmaya yakin bir anda aracin frene basilip durmaya yaklastigi ana gelene kadarki olaganlik disi bir frenleme oluyor ve eger o sert hareket aninda dengeyi kaybedip frene fazladan baski uygulamis olursan o anda duruyor arac ama o sert durus hissini duyunca ayagini refleks olarak biraz frenden cekip durusu yumasatmaya calisiyorsun o anda o sert harekette cakilmis olan arac ilk bastaki normal seyirdeki durma eylemine devam ediyor. tam olarak anlatabildimmi bilmiyorum:) arac hb ancak konudan ilk bahseden arakdasinki sedan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ||SNAKE|| | kullanıcısına yanıt
    Anladım, daha önce golf vardı bende bu durumdan şikayetçiydim, aracı frenlemede sıkıntı yok ama durma noktasında çakılma oluyordu, bu olay algıyla ilgili biraz bazısı hiç takılmaz ama ben takarım böyle şeylere, siz daha önce otomatik bir araç kullandınız mı, bilmediğimden soruyorum yanlış anlaşılmasın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alexx06 A kullanıcısına yanıt
    6-7 markanin otomatik aracini sahibi olarak kullandim. mesela 2005 es honda var bende aldiktan sonra ilk ve tek kafama takilan problemi direksiyon elektrik destekliymis sanirim cok anlamam ama usta oyle soylemisti. problem olarak sunu gormustum direksiyoni sola tam tur cevir sonrasinda arac gitmeye basladiginda birakinca direksiyonu kendini %100 kendiliginden toparliyordu. ancak direksiyonu saga dogru kirdin ve elini direksiyondan cekip toplamasini beklediginde %95 civarinda topluyordu. bunu farkedip ustaya goturup tarif ettigimde sasirmisti adam cogu kimse farketmiyor bunu bende de aynisi var ve kronik bu sorun hic kasma kendini o sekilde.kullanmaya devam et dedi. bende usta sozu dinledim saga donuslerde %3 veya %5 oraninda direksiyonu kendim topluyorum🤣🤣

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alexx06 A kullanıcısına yanıt
    https://m.youtube.com/watch?v=BMwfK5lzmc8



    bu linkteki vatandasinda benzer bir derdi var. ama farkli tarif ediyor. acaba bu ingilizler problemli frenleri bizemi gonderdi videodaki adamin arac 2017 modelmis😂

    saka bir yana frenler normalde gercekten kisa mesafede durduruyor arabayi yani o ufak anormal bisiler oluyor hissi olmasa cok iyiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ||SNAKE|| -- 13 Ocak 2019; 4:13:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar, son aracim 2016 megane 4 sedan icon otomatik dizeldi.

    Hic boyle cakilma yapmadigi gibi , frenden ayagi cekmeye basladiginda aniden firlama da yapmiyordu..

    Cakilmanin alismayla gececegini sanmiyorum zira neredeyse saatlerce denedim ama umarim dediginiz gibi olur..

    Ayrica freni de cok yumusak birakmaya calisinca da (ileri firlamayi onlemek icin) kaliperleri yavas yavas birakmaya calisiyor ve araba saniyelerce gicir gicir otuyor (milim milim ilerlemeye baslayinca)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaRaBeeN -- 13 Ocak 2019; 8:7:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Allizzwell27

    Dizel kullanıcılarına kötü bir haberim var :

    Honda yaya koruma sistemi koymuş bu versiyona .Düşük bir hızda bile giderken basit bir carpmayla kaput altındaki hidrolikler çalışıp kaputu kaldiriyormus .Sistem iptal ettirilemiyor .Tamiri garanti kapsamında değilmiş. Ciddi meblaglar konuşuluyor facebook grubunda .Bir arkadas sadece haftasonlari kullandigi icin kasko yaptirmamis ve bir yere carpmis sistem calismis 45 bin lira masraf cikarilmis .40 bin zararina satmis .Dizel sahibi arkadaşlar aman diyim kediye köpeğe vurmayın . Bu sistem hakkında servisinizden bilgi alın derim
    Bizim dizelciler konu etmez, ben vurmam kardeşim kediye köpeğe der geçerler. Mecnun Leyla'yı sevmemiştir bizim milletin dizeli sevdiği kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun tartışılacak bir yeri yok ki adamlar 1.0 motora 200 tork koymuş. 200 tork nerede 152 tork nerede... 200 torklu araç 152 torklu aracı her daim döver. 152 torklu atmosferik bir aracı herhangi bir arabadan daha iyi gideceğini düşünerek almayacaksın, tüp muhabbetine az yakar diye alacaksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allizzwell27 A kullanıcısına yanıt
    Benimde benzinli seçenek tercih edecek arkadaşlara kötü bir haberim var. Bu sistem 2019 model tüm Civic araçlarda olacak diye biliyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkse iyi pazarlar sevgili Honda kullanıcıları. Tek başına beygir gücü veya birim beygire dusen kilogram değerleri birsey ifade etmez. Güç aktarma organları, aerodimani vb bir sürü unsur var. Esit güçte araclarda bile tekerlek capi gibi küçük bir detay bile sonucu etkiler. Boyle seylerle kafa yormak gereksiz. Yukarida bahsedilen yaya koruma sistemi bence çok daha önemli bir konu. En ufak temasta sistem devreye giriyor mu acaba. Arkadasin mercedeste vardi bu sistem bir kere kaput kalkti hasar olmadigi icin servis ucretsiz duzeltmisti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 16701671167216731674
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.