Şimdi Ara

HONDA CR-V 1996-2001 MODEL ILK KASA KULLANICILARI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
15
Favori
59.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle tüm kullanıcılara, kullanmak isteyenlere ve eski sahiplerine merhaba.
    Çokça marka ve model araç kullandıktan sonra 2014 yılının mart ayında satın aldığım 2004 model Eurocivic araçla ''HONDA'' markasıyla tanıştım. Bugüne değin bindiğim, sahibi olduğum daha yüksek model araçlarda bile henüz bulunmayan ya da ''opsiyonel'' olarak sunulan birçok aksesuarın bu araçlarda ''standart'' donanım olarak sunulması, bir tüketici olarak beni etkiledi. Son 18 ayda kullandığım yaklasık 10,000 km. yolda hergün kendisini sevdiren, ''sıfır sorunlu'' bir araç, değişen sosyal durumum nedeniyle (emekliye ayrıldığım için) şehir dışı kaçışları, av-balık gibi (avlanacak birşeyler kaldıysa) yüksek bir araç arayışımla başlayan CR-V hevesim, geçtiğimiz günlerde (Agustos 2015) 1999 model, (sadece) 99,000 km.'de ve kazası/boyası/değişeni olmayan bir araç bulmam ve satın almam ile başladı.

    Bu arayıs sırasında, çeşitli markaların ayni segmentte araçları arasında karşılaştırma yapmak için çokça ''kullanıcı yorumları'' okumak, şikayetleri ya da tavsiyeleri oldukça dağınık olan net ortamında bulmak ve değerlendirmek hiç kolay olmadı.

    Ancak; sanırım ''bir Honda aşığı'' araç segmentini değiştirse ya da modelini değiştirecek bile olsa ''yine bir Honda'ya'' bakıyor.
    Bu süreçte topladığım bilgilerin, ''sadece öğrenebildiğim kadarını'' paylaşmak istediğim için bu forumu katkılarınızla bilgi talebinde bulunanların hizmetine, kendi aramızda tecrübelerimizi paylaşmak üzere yararlı olacağı inancıyla açmış bulunuyorum.

    Önce CR-V'nin açılımı: ,Compact Recreational Vehicle" /kompakt karavan ya da "Comfortable Runabout Vehicle" rahat koşuşturma aracı baş harflerinin kisaltmasi olarak CR-V ismi kullanilmaktadir.
    Ilk ürününü 1993 Model olarak piyasaya çikaran Honda CR-V modelini 2001 yilinin ilk yarisina kadar ilk jenerasyonunu satisa sunmustur. 2001 yilinin 2. yarisinda 2. jenarasyon olarak piyasaya sunulan araç 2006 yilina kadar satisa devam edilmistir. 2006' dan sonra çikan 3. jenarasyon kasalar 2011'e kadar satilmiş. 2012'de çikan ve günümüze degin satista olan 4, jenarasyonun satisina devam edilmektedir.
    Ülkemizde benim görebildigim kadariyla 1997 yilinda ithal edilmeye baslanmıs olan model 2001 yilina degin satilmistir.

    Forumumuzun konusu olan araçlaryn tamami (ülkemize ithal edilmis olanlar) 2,0 benzinli olarak üretilmis, çogunlukla (amerikan versiyonu koldan ) otomatik, nadiren de olsa manuel olarak üretilen modellerdir. Ve bir çogu günümüze +LPG'li olarak ulasmislardir.
    1996-1998 yillari arasinda üretilen CR-V lerde ilk olarak 128 bg. gücünde 2.0L motor kullanilmistir.. Daha sonra bu motorun sikistirma orani ve elektronigi degistirilerek 147 bg. üretir hale getirilmis, 1999-2001 model arasi CR-V lerde kullanylmistir. 1996-98 arasi üretilen CR-V lerde otomatik sanzıman seçeneginde over-drive fonksiyonu yoktur. Over-drive fonksiyonu 1999-2001 arasi (ve sonrasindaki) modellerde kullanilmaya baslanmistir. Bu sistem''akilli sanzuman'' diye adlandiriliyor. Araç normalde önden 2 çeker olarak hareket ediyorken, ön tekerlerin patinaja düsmesi halinde arka tekerler kendiliginden devreye girerek araç 4 çeker hale geliyor. Kullanıcının bu opsiyonu istediğinde devreye sokması (herhangi bir düğme olmadığı için) mümkün olmuyor.
    Motorlar, 1999-2001 modellerinde B20Z modeli olarak güncellenmis,147 hp (110 kW) at 6200 rpm ve 133 lb·ft (180 N·m) of torque at 4500 rpm. teknik verilere sahip.
    Kasa kodlari, uzunluk/yükseklik/genislik gibi teknik veriler mutlaka web'den bulunabilir ve arzu eden arkadasim ekleyebilir.

    Ancak; izniniz ile (henüz 5. jenerasyon çikmamiş iken:) ilk 4 jenerasyon ile ''sahsıma'' ait bakis açimi degerlendirmeme izin verirseniz?,
    ilk versiyon bana son derece makul boyutlarda oldukça sirin görünüyor. (ki o yüzden tercih ettim)
    2. jenerasyon biraz daha alçak ve biraz daha genis görünüyor. (ilk kasaya göre teknik ve donanim artilari var, cruze control vb. gibi) ancak görüntüsü özellikle önden ve arkadan bakinca ''hantal'' duruyor.
    3. jenerasyon, iyice sehirli olmus, tamamen yere yakın ''off-road'' için ''acaba''? algisi olusturuyor.
    4. jenarasyon (son kasa) Japon olmaktan daha ziyade Kore'li cizgilere sahip, kasa uzun ve station görüntüsünde.

    Bunlarin dışında, gerek ''satın alınabilirlik'' bedelleri ve ''temizini'' bulmanız kaydıyla, ''sürdürülebilir kullanma'' masrafları son derece kabul edilebilir olması, benim ilk kasa tercihimi etkileyen nedenlerdendi.
    Son olarak, bugün ilk yakıt hesaplamamı paylaşarak, ''bu forumun katılımınız ile'' değerli bir paylasım olmasını dileyerek saygılarımı sunuyorum.

    Honda CR-V 1999 Model. Araç km.'si 99.400
    Katedilen yol: 190 km. (Çogunlugu Istanbul sehiriçi ve bosta birhayli çalıstirma)
    alinan yakit (LPG) 54,50 TL.
    Yakit fiyati: 1,99 TL/LT.
    Toplam yakit litresiÇ: 27,40 LT.
    100km'de tüketilen yakit 14,40 lt/100 km.
    km.'de tüketilen yakit (1,99 TL/LT) ile, :29.2 kr?./km.

    EDIT: Turkce karakter konusunda cozemedigim bir nedenden dolayı kelimelerdeki imla hatalı için afedersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erentalya -- 2 Ekim 2015; 22:39:53 >







  • Mehmet bey konu ile ilgli harika bir giriş yapmışsınız kutlarım. Bende sizin düşüncelenizle yola çıkarak Honda CR-V ve Suziki Grand gitara 2,5. Arasında kaldım. Şu sıralar bir karar vermek istiyorum. Kullanım öncelikle şehir içinde ve asvalt ama hafta sonları hard off-road olmaksızın stabilize kıvamında yollar olacak. Bu iki aracın performans ve ürettikleri güçler, sürüş konforu ve dayanıklılık konusunda bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musezen -- 27 Eylül 2015; 22:43:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın Musezen,
    Giriş bölümünde de arzettiğim üzere''HONDA'' markası değilse de ''CR-V'' modeli benim için bir hayli yeni. Mevcut bilgisizliğimle :) sizi yanlış yönlendirmekten korkarım.
    Ama izin verirseniz?, Ben HONDA CR-V'yi neden şeçtiğimi arzedeyim.
    Bir kere Japonlar düzgün adamlar, parasını aldıkları ürünün ''hakkını'' hile yapmadan teslim ediyorlar.
    Neden CR-V derseniz?
    Daha önceki 4 çeker aracım, Sorento XForce'idi. 2500 cc turbo şarzlı 172 BG motor süper bir tork üretiyor, kabin içinde ''YOK YOK'' aksesuarı ile son derece keyifli bir sürüş sunuyordu. AMA....
    İstanbul şehiriçinde neredeyse km'de litre yakıt tüketimi:)))(yoğun trafikte sürekli 2200 km. gövdeyi hareket ettirmek için) km/50 krş civarında yakıyordu. Yıllık vergisi 1200x2=2400 Tl'idi. Kaskosu, trafik sigortası, yıllık bakımları neredeyse 5,000 TL ile 7,000 TL arasında (yakıt hariç) bir maliyeti vardı. Yanınızda giden (pardon gidemeyen, bekleyen 5,000 TL bedelli Şahin ile; gidemediğiniz trafikte) buruk bir gülümseme etkisi yarattığı için, 53,000 EURO'ya aldığım aracı, 54.000 TL'ye satarak acı gülümsemeden kurtuldum.:))) Allah diğer Sorento sahiplerini de kurtarsın:)))) Çünkü İstanbul'da trafikte, Bentley ile Hacı Murat arasında hiçbir fark yok. Gidemedikten sonra niye fazla ödeyesiniz ki?
    Geçtiğimiz günlerde emekli oldum, bizim emekli tayfası ihtiyarlarla arada bir göle, dereye, tepeye gitmek için Eurocivic çok alçak geldiği için CR-V aldım.
    6 ay'a yakın çok dağınık olan bilgileri okumadığım forum ve arada bir bahsi geçen forum kalmadı.
    Aynı segmentde birçok aracın karşılaştırmasını, youtube videolarını birhayli zaman harcayarak izledim.
    Sonra döndüm geldim, ülkemin ve cebimin gerçeklerine.:))))
    Bir kere araç, ''mevcut teknik özellikleri ve içinde taşıdığı aksesuarları ile'' son derece yeterli,
    Parçası ''görece pahalı'' olsa bile, yan sanayisi, çıkması bulunabilen ve kabul edilebilir fiyatları olan bir model. (kaporta ve dış aksam (farlar, camlar, jantlar vb.) hangi ithal araçta ucuz ki? ya da, aslında 50 TL'ye aldığınız amortisör ''sadece'' 3 ay sonra patlıyorsa?, 200 TL'lik amortisör ''10 yıl'' gidiyorsa hangisi ucuz???? (kaldiki amortisör tamiri mümkün).
    Rot başı;15 TL, askı rotları:15 TL, ön far:170 TL, kaput: 350 TL, gibi (2015/09) fiyatlar var, parçacılarda ya da internette.
    Yıllık vergisi 140 TL (130 da olabilir emin değilim) X 2= 280 TL, (2015)
    2000 cc 147 BG (110 KW) B20Z model, (yağını suyunu eksik etmez, bakımlarını düzenli olarak yaptırmanız kaydıyla) milyon km. çevirebileceğiniz bir motor.
    Koldan otomatik (Amerikan versiyonu, eski Amerikan araçları havasında:))) şanzuman.
    İçi geniş, ferah. Sunroof'u biraz arkada. Arkadakilere kıyak yapmışlar. Arka koltuklar diz mesafesi oldukça geniş, VE.. arka koltuklar dilediğiniz kademede (15-20 derece kadar) arkaya yatıyor. Bizim delikanlı koltuk kol dayamaları da indirerek ''tam bir sefa adamı'' modunda takılyor arkada. (sevdi arabayı adam:)))
    Birçok saklama gözü ve çekmece var araçta. Arkada (bagajda)12 volt bir çakmak yuvası ile piknik masası var. 4 tane de katlanabilir tabureyi de siz koyduğunuz zaman haydi pikniğe:)))
    15-16-17 Yaşında olsalar bile, (herhanbi bir kaza nedeniyle müdahale edilmemişlerse) araçların tamamına yakınında üst gövdede ve altlarında (özellikle çamurluk içlerinde ve tabanda) zerre kadar bir çürümeye rastlanmıyor. (birden fazla araca bu gözlükle bakma durumunda oldum, satın alma aşamasında)
    Gelelim şimdilik tespit ettiğim (-) lerine;
    Anahtarlar uppppuzun:)))) geçen yüzyıldan kalma. (150 TL'ye çakı/sustalı hale getirilebiliyor.)))
    Aynalarda sinyal yok, (olanlar havalı duruyordu:)))
    4 cam elektrikli ama, cam kaldırma düğmeleri solda kapıda değil, sol-ön torpidoda, ulaşılması ve kullanması çok fonksiyonel değil.
    Araç sürekli 4 çeker olmamakla birlikte, önden çeker durumunda kullanırken de kabin içine birhayli yol sesi alıyor. Çamurluk içleri ile kapı içleri kaplanarak ve uygun bir lastik seçimi ile bu ses azaltılabilir belki ama, zaman ve maliyet faktörü gözardı edilemez.
    Müzik sistemi (en iyi oto müzik sistemini Japonlar ürettikleri halde?) yetersiz. İlave masraf gerektirecek eklentiler isteğe bağlı:)))
    Aracın ön cam ile sürücü arasındaki mesafe çok yakın, direksiyondan elinizi kaldırmadan neredeyse parmaklarınızı uzatarak cama dokunabilirsiniz. Bu da ön camın dik ve torpidonun dar ve kısa oluşundan kaynaklanıyor. Eski WILLYS cipler gibi:)) Bu durum bana alışması zor görünüyor.;)
    Bazı modellerinde, önde sis farı, arkada bagaj perdesi yok. Alırken bunlar da önemli.
    Far yıkama fonksiyonunu kontrol etmekte fayda var.
    5664'e atılan mesaj önemli olmakla birlikte, tutanak tutulmadan yaptırılan işlemler nedeniyle; expertiz konusunda profesyonellerden yardım almakta fayda var. Motor ve şanzuman için mutlak bir test ve uzman yardımı gerekli. Kötü sürprizler hayatın her aşamasında olmakla birlikte (neticece 15-16 yıllık araçlar alıyorsunuz) yine de bir baktırmakta fayda var.
    Sorduğunuz araçları ben de inceledim. Aşağı yukarı aynı modeller ve aynı fiyat aralığında satın alınabilmeleri mümkün. Ancak, vergileri, bakım masrafları, parça fiyatları, bulunabilmeleri konusunda ciddi endişelerim ve bu konuda çeşitli forumlarda okuduklarım ve daha sonra satmak istersem? sorusunun cevabında bu marka / bu modelin / bu kasasında karar kıldım.

    Çala kalem bunlar aklıma geldi.
    Umarım sorunuzun cevabı olmuştur.
    Saygı ve sevgilerimle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erentalya -- 30 Eylül 2015; 21:38:35 >




  • Sayın Erentalya,o kadar güzel açıklamışsınız ki,sorularıma ancak bu kadar cevap bulabilirdim.Çok teşekür ederim.
    Benimde yaptığım araştırmalar neticesinde sizinle aynı sonuçlarda buluşuyoruz.Sanırım kararım CR-V den yana olacak gibi. Ama :


    "eğer lpg ile crv kullanıyorsanız...

    .
    1 sıcak havalarda benzınde kullanın
    2 sıcak havalarda lpg de aracı zorlamayın
    3 110 km yı gecmeyın
    ve son olarak 60.000-80.000 de motora gıreceğinizi unutmayın 3.000 tl....
    yolda kalması cekıcı yedek parca......
    aracın yağı suyu tamamsa bır sey olmaz demeyın.....
    vede aracınızı muhakkak 2 depo lpg 1 depo benzın kullanmayı unutmayın......

    yenı motordan sonra
    yazın sadece benzınde
    kısın 2 lpg 1 benzın
    lpg de ıken 90-110 hariç kullanmamayı
    yokuşlarda kesinlikle benzinde kullanılması gerektıgını
    ben öğrendim sizin canınız yanmadan dıkkat edın derım"


    gibi açıklamalar ve karşılaşılan rölanti dalgalanması düşündürüyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musezen -- 30 Eylül 2015; 23:36:34 >




  • musezen M kullanıcısına yanıt
    Sayın Musezen,
    İlginç. Birçok insan araçlarını LPG ile kullanıyor ve yukarıda sözünü ettiğiniz bir yöntem ''kural'' olarak tanımlanmıyor. Okuduğum hiçbir forumda bu tarz bir ''kullanma kılavuzuna ya da tavsiyeye'' rastlamadım. Daha önce kullandığımız karbüratörlü araçlara uygulanan tamamen basit olan LPG kitleri, ''benzin ile çalıştırmayı zorunlu kılmadığı için'' vaktinden önce motor aşınmalarına, yağ eksiltmelerine neden oluyordu. Ancak yeni jenarasyon LPG kitleri ''sıralı sistem'' ve motor elektronik yapıları ile enjektörlü araçlarda çalışması üzerine üretildikleri için isteseniz de LPG ile soğuk motoru çalıştıramanıza izin vermiyor. Bu nedenle sözünü ettiğiniz konu zaten hergün en az bir kere uygulanıyor.:)
    CR-V ile ilgili birçok forumda subapların sanırım magnezyum alaşımlı olduğu bu nedenle her 20.000 km.'de ''mutlaka'' subap ayarı yaptırılması gerektiği konusunda uyarılara rastladım. Kullanılan yakıtın kuru bir yakıt olmasından ve (sanırım) yanma sıcaklıklarının benzine göre farklı oluşundan kaynaklanan ''subap ayarlarının bozulması'' konusu, hiç LPG takılmamış araçlarda da olabileceği gibi; üst kapağa zarar vermesi, piston delmesi, eksantrik milinin hasarlanması gibi sonuçlara yol açıyor. Bu araçlarda, subap olarak kullanılan malzemenin alaşım yapısı belki bu süreci daha bir önemli ve hassas duruma getiriyor olabilir.

    Alıntı yaptığınız tavsiyeler, araçların motor yapısını ve çalışma prensiplerini hiç bilmeyen muhtemelen ''subap ayarını yaptırmamış''bu nedenle yukarıda sözettiğim subap kesme/üst kapak hasarlanması/piston delme gibi arızalardan birinin başına geldiği ''biraz amatör'' bir kullanıcının ''ustasının tavsiyelerini'' aktarmış olması kuvvetle muhtemel görünüyor. Magnezyum alaşımlı subaplar yakıtın doğası gereği rahat çalışma ayarlarını (sıkışık ya da gevşek) kaybettiklerinde, senkronize biçimde çalışan tüm sistemi ''MUTLAKA'' etkileyecektir. CR-V kullanıcısının klavyesinden ama, ustanın ağzından çıkmış gibi görünen tavsiyeler kesinlikle dikkate alınmalı, ancak; durum ifade edildiği kadar vahim olmuş olsa idi? CR-V sahiplerinin tamamına yakınının ''en az 1 kere'' motor yaptırmaları gerekirdi.:)

    Rölanti dalgalanmalarının her araçta karşılaşılabilecek bir durum olması sizin de malumunuzdur. Benzin ile çalışması üzerine üretilmiş bir araca LPG kiti uyguladığınızda, kuru yakıtın motorda ''gaz yapması'' rastlanılan bir durumdur.LPG filtreleri, hava filtreleri gözden geçirilerek, oksijen sensörü (varsa) konrol edilerek, boğaz kelebeği temizlenerek (kurum yapmışsa), subap ayarı yapılarakbu sorun çoğu kez çözülüyor.

    Ya da hiç bunları yaşamamak adına dizelle çalışan veya benzinli bir araç tercih edilerek bu sefer onların ''olası'' sorunları üzerine odaklanmak gerekir.

    ''0'' km. dahil, sorunsuz araç var mı?:))))
    Ya yeni bir araç alıp ''ülkemin vergi ve yakıt fiyatlarıyla'' uğraşmak, ya da eski bir araç alıp ''dertleriyle'' uğraşmak. Tercih; ''kişiye özel'' Bu arada yeni bir aracı alıp, kullanıp satarken kaybınızı da gözardı etmemek gerekiyor.
    Saygı ve sevgilerimle,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erentalya -- 2 Ekim 2015; 22:15:13 >




  • Sayın erentalya;
    zaman ayırıp sorularıma uzun uzun cevap verme inceliği gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim .CR-V konusunda ikna ettiklerinizin sayısına +1 ekleyebilirsiniz.Bende 2000 model CR-V ile aranızdayım.Selamlarımla
  • Sayın Musezen,
    Araç tercihinizde kararınızı etkileyen açıklamalarım ve incelemelerim umarım size ve sevdiklerinize kazasız, belasız ve keyifli bir araç olarak vesile olmuştur. Şimdilik çok kalabalık olan grubumuza tekrar ''yeni'' bir 'ESKİ'' CR-V sahibi olarak hoşgeldiniz.
    Saygı ve sevgilerimle,
  • Arkadaşlar Merhaba

    2000 model ve 140 000 km siyah aracın ile bende aranizdayim. Uzun uğraşlar sonucu içime sinen arabayı buldum sonunda.

    Jant göllerinden bir tanesi kayıp. Orjinalini internetten bir turlu bul!adım. Bunun yerine standart göbek alsak olur mu?

    Aracına multimedya sistemi taktiran var mi? Onerebileceginiz marka model var mıdır?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın Fenermaniac yeni ''eski'' aracınızın size ve sevdiklerinize kazasız, cezasız ve keyiflerle uzun yıllar hizmet etmesi dileğimle aramıza hoşgeldiniz.

    Ben ve arkadaşım, aşağıda resimlerini attığım uygulamaları araçlarımıza yaptırdık. Geri vites kamerası, bluetooth, sdcard, usb2.0, aux, radyo/tv/cd-dvd player, navigation, dokunmatik ekran/uzaktan kumanda özelliklerini barındıran bu cihazlar ortalama 900-1200 TL arasında satılıyor ve yaklaşık 2-3 saat içinde montajı yapılabiliyor.
    İnternetten 7 inç ekran ölçeğine sahip bütçenize uygun ve teknik özellikleri ile gönlünüze uyan bir cihaz seçebilirsiniz.
    Ancak, belki sizin için bedeli düşük bile olsa, kötü niyetli gözleri ve amaçları aracınıza yönelteceğini, aracınız güvenli bir yerde bulunmuyorsa?, ''olası'' sıkıntı olabileceğini gözardı etmemek gerekiyor.

    Biz, cihaz değişimi yaptırmış olmakla birlikte, hoparlörlere dokunmadık. Ses kalitesi yeterli oldu. Daha iyi hale getirilebilir, tamamen kişisel tercihe bağlı.

    Jant göbeklerini çıkmacılarda bulabilirsiniz. İstanbul'daysanız, (Avrupa yakasında) İkitelli Atatürk Oto Sanayisi'inde, Anadolu yakasında Bostancı Sanayi Sitesine bakmanızı öneririm.

    Sevgi ve saygılarımla,
     HONDA CR-V 1996-2001 MODEL  ILK KASA KULLANICILARI

     HONDA CR-V 1996-2001 MODEL  ILK KASA KULLANICILARI HONDA CR-V 1996-2001 MODEL  ILK KASA KULLANICILARI HONDA CR-V 1996-2001 MODEL  ILK KASA KULLANICILARI




  • erentalya E kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Zaman ayırıp uzun uzun yazmışsınız. Dediğiniz şekilde araştıracağım. Sizin araçta hangi marka multimedya takılı? Geri vites kamerasını hangi marka model almamı tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu cihazı taktırdım, herhangi bir sıkıntısı yok, geri vites kameraları çok pahalı olmayan ve mutlaka marka olması gerekmeyen ürünler, hepsi renkli ve gece görüş kabiliyetine sahip oldukları için sorun olmaz.
    Sevgi ve saygılarımla,
    http://urun.n11.com/multimedya-sistemleri/avgo-avg-1200-navigasyonlu-2-yil-garantili-double-din-P31120651



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erentalya -- 1 Aralık 2015; 18:32:11 >
  • erentalya E kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. 1 ay içerisinde taktıracağım inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar konu için erentalya bey'e çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok yararlı bilgi ve deneyim mevcut konuda. Bende uzun süredir 1. nesil CR-V arayışındayım ama imkanlar doğrultusunda pek bulamıyordum. Öncelikle şunu belirteyim sizinde dediğiniz gibi ''bir Honda aşığı'' araç segmentini değiştirse ya da modelini değiştirecek bile olsa ''yine bir Honda'ya'' bakıyor. Benimde ilk aracım 1996 model Honda Accord 2.0 İES Otomatik 2000 yılında almıştık hala da duruyor babamda. Ben bunun üstüne bir çok araç aldım sattım çoğuda yüksek modellerdi fakat Honda gibisini bulamadım. Şimdi bir CR-V buldum ilk olarak sorum şudur araç istanbul bağcılarda bu aracı kime gösterebilirim en çok çekindiğim konu motor ve şanzumanı oradaki bir ekspertiz firması olur mu yoksa Sefaköydeki Honda radar var Şeref usta direk ona mı göstermem gerekir veya sizin öneriniz ne olur?
    SAYGILAR...




  • CanSAYGI kullanıcısına yanıt
    Sayın CanSAYGI,
    Sefaköy Radar Honda Şeref usta iyi bir referans olabilir. Hele araç daha önce bir nedenle kendisine gitmişse daha da iyi olur.
    Şimdiden hayırlara ve keyiflere vesile olması dileğimle.
    Sevgi ve saygılarımla.

    PS: Mesajınıza 1 gün sonra cevap yazabildim, lütfen kusuruma bakmayın.
  • Teşekkür ederim cevap için erentalya bey. Estağfrullah henüz 1 gün olmadı yanlış gördünüz sanırım :) Araç galeride olduğu için inşallah ikna edebilirim olmaz ise oto center daki expertiz lerden birisine göstereceğim. İnşallah istediğim gibi çıkar birazdan bakmak için çıkıyorum.
    SAYGILAR...
  • Arkadaşlar merhaba,bir konuda değerli yorum ve önerilerinize ihtiyacım var.yardımlarınıza şimdiden teşekürler.

    Sorunum şu; 2000 model CRV aracımda 60-70 gibi hızlarda giderken ayağımı gazdan çekip hız düşürdüğümde ve tekrar hafif gaz verince araçta ciddi bir titreme ,zırıltı ve vibrasyon başlıyor.

    Bu durum düz vites arabalarda yüksek vites ve düşük devirde hissedilen vuruntu ve titremeyi andırıyor.

    Gazı aynı düşük seviyede tuttukça zırıltı devam ediyor.Fakat gaza basıp devir artırınca kesiliyor.

    Bu olay devir düşürünce ,özellikle şehir içi 50-60-70 hızlarda sabit gidilmesi gereken durumlarda oluyor ve inanın dayanılmaz titreşim sesi yapıyor.
    Sürekli bir olay değil ama yapmaya başlayınca sürekli yapıyor.

    Ses aracın altından ve her yerden geliyor gibi.

    Aracın mevcut durumu;
    5000 km önce ağır bakımları,1500 km önce yağı ,filitreler ve bujiler değişti,genel bakımlar,otogaz ve sibop ayarı yapıldı.

    Sorunun çözümüne yönelik;

    1.Şanzumancı ile görüşüldü,sorunun sürekli olmaması nedeniyle şanzumandan değil denildi.
    Ateşleme sisteminin kontrolü önerildi.

    2.Şaft kontrol edildi,şaftcı değişmesi gerekir demiş ama şaft sökülüp iki çekerde denenince aynı ses duyuldu.

    3.Diferansiyel yağı değişti.

    4.Akslar değişti

    5.Şanzuman kulağı değişti...

    SONUÇ: ,Aynı sorunlar devam....

    Şimdilik başımdan geçenler bunlar.Bu konuda beni kesin ve hızlı çözüme götürecek değerli önerilerinizi bekliyorum.

    Yardımlarınıza şimdiden çok teşekürler...




  • musezen M kullanıcısına yanıt
    Sayın Musezen, oncelikle geçmiş olsun.

    ''60-70 gibi hızlarda giderken ayağımı gazdan çekip hız düşürdüğümde ve tekrar hafif gaz verince'' cümleniz dikkatimi çekti.
    Araç, sözünü ettiğiniz titreme hareketini, kesik çalışma ya da zırıltı türü bir rahatsızlık gösteriyorsa?, hava ya da yakıt ile ilgili bir akışın tekrar eski durumuna dönememesi ile ilgili bir sorun yaşıyor olabilirsiniz. Boğaz kelebeği temizliği, kelebeğin gergi yayının (açma-kapama işlemini düzgün yapıp yapmadığı) kontrolü, hava akış sensörlerinin kontrolü, hava filtrelerinin orjinal olup olmaması ya da akış hortumlarının tıkalı olup (herhangi bir nedenle) olmadığının kontrolü, yırtılma, kelepçe açılması ya da tam sıkılmaması gibi nedenlerle hava alış sistemlerinin gözden geçirilmesi umarım bir sonuç verir.

    Bunun dışında, aracınızı Benzin ya da LPG ile kullanırken hangi yakıt ile problem yaşadığınızı (sadece birinde mi yoksa ikisinde de mi aynı sorunu yaşıyorsunuz) tespit ederseniz? sorunu bulmanız (yakıtla ilgiliyse) daha da kolaylaştıracaktır.

    Bunun dışında; motor çıkışından önceki eksoz sisteminde katalilitik konvektör üzerinde bir adet oksijen sensörü bulunmaktadır. LPG ile kullandığınızda çoğu kez gösterge panelinde ''arıza lambasının'' yanmasına neden olan bir sensördür. Motordan çıkan atık gazların (sanırım oksijen miktarını) ölçerek, motora giden hava miktarını ayarlayan bir sistemi çalıştıran parçadır. ARIZALI OLMASI DURUMUNDA (zırıltı dışında) SÖZÜNÜ ETTİĞİNİZ ARIZALARI GÖSTEREBİLİR. Kontrol edilmesinde fayda var.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar, umarım sıkıntınızı en kısa zamanda kafanızdan atmanız dileğimle.

    Çözümü bulduktan sonra lütfen bizimle paylaşır mısınız?

    Sevgi ve saygılarımla,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erentalya -- 22 Ocak 2016; 18:12:27 >




  • erentalya E kullanıcısına yanıt
    Sayın erentalya, çok teşekür ederim.

    Boğaz kelebek kontrol ve temizliği yapıldı,aracı özellikle bir süre benzinde de kullandım sorunar aynı...
    Yani yakıt cinsi ihtimalini eledim.
    Yapılan bigisayar testlerinde oksijen sensörü arızası veriyordu. 1 nolu sensörü değiştirdim.
    Şimdide katalitik konvektör arızası veriyor.Acaba katalitik konvektör dağılıp ,bir yerleri tıkayıp akışı engelliyor mu?
    Ustalar aktarım organları üzerinde duruyor, ama bana danıştığım şanzumancının dediği gibi ateşleme veya hava akış sıkıntısı gibi geliyor.
    Çünkü titreme ve zırıltı ötesi zarıltı dediğiniz gibi akışın eski haline gelememesi nedeniyle oluyor gibi...
    Bu durumda her türlü akış baştan sona kontrol edilmeli....
    Hafta içi tekrar servise gideceğim .Gelişmeleri paylaşırım...
    Sevgi ve saygılarımla.
  • Arkadaşlar,
    Honda CR-V serisinin ilk kasalarından (1. jenerasyon) alacak olan arkadaşların yararlanabilmesi için; satın almaya karar verdiğiniz araçların kontrolleri için bir kontrol listesi takdim ediyorum.

    Bu liste, daha sonra karşılaşacağınız sorunları ve masrafları önceden engellemek (satın almaktan vazgeçmek ya da satıcıdan bu kusurun giderilmesini/indiriminin yapılmasını istemek) açısından yararlı olabilir.
    A- DIŞ GÖRÜNÜŞ
    1- Kaporta/Boya kusurları, özellikle tavan boyası, vernik atıkları ya da tamponlar gözle ve makinayla (varsa) ya da ekspertiz marifetiyle kontrol ettirilmelidir.
    2- Çamurluk çıtaları (plastik aksam) boyasız, eksizsiz ve çiziksiz olmalı,
    3- Ön panjur, bağlantı noktaları kırıksız, ön logo temiz ve metalik görüntüsü silinmiş olmamalı,
    4- Tüm elektrikli aksam, farlar, sinyaller, arka stoplar, geri vites lambası ve arka sis lambası kırıksız, çatlaksız ve tüm ampüllerinin sağlam ve çalışıyor olması gerekiyor,
    5- Önde tamponlarda sis farı olması tercih nedeni olmalı, olmaması kötü görünüyor, sonradan takılması (minimum 500 TL.)
    6- Ön tamponda bulunan far yıkama aparatlarının (2 ad.) kırıksız ve sağlam olması, bu ünitenin içerden far yıkama düğmesine basıldığında çalışır durumda olması kontrol edilmelidir.
    7- Ön sileceklerin ve fiskiyelerin çalışıp çalışmadığının kontrolü, ön camda silecek çizikleri kontrolü.
    8- Arka cam üzerinde bulunan silecek kontrol edilmeli, içerden silecek çalıştırılarak ve üstte bulunan fıskiyeden su gelip gelmediği mutlaka kontrol edilmelidir.
    9- Kapı kolları, bagaj kapağı açma kolu, arka cam kaldırma tutacağı, kapılarda bulunan kilit aksamlarının anahtar ile çalışıp çalışmadığının kontrolü yapılmalıdır.
    10- Araç eğer olabiliyorsa bir lifte kaldırılarak, alt gövdenin varsa vuruk, ezik ya da hasar durumu, veya çürük durumu kontrol edilmelidir.
    11- Araç lifte kaldırıldığında, motor bölümünün bulunduğu yerde, ön barda (motorun önündeki metal boru) ezik ya da vuruk olup olmadığı, motor karter kabının orjinalliği kontrolü yapılmalıdır.
    12- Araç lifte kaldırıldığında, motor ve şanzuman gövdesinde yağ kaçakları olup olmadığının tespiti ile, motor kulakları ile şanzuman kulaklarının durumu kontrol edilmelidir.
    13- Araç liftte iken, arka aks bağlantı noktaları tandır kol lastikleri, askı rotları..., önde; rot, rotil, aks kafaları körükleri göz, el ve aletlerle kontrol edilmelidir.
    14- Lastikler, yedek lastik.
    15- Bagajda bulunması gereken, kriko, bijon anahtarı, tornavida, reflektör, takoz, çekme halatı, ilk yardım seti, yangın söndürme cihazı. (zincir opsiyonel)
    B - ARAÇ İÇİ,

    1- Döşemelerin durumu,
    2- Direksiyonun yıpranması (kaplama işi 140 TL)
    3- Ön torpidonun durumunun kontrolü,
    4- Kapı içi döşemelerinin durumunun (pandizotlar) kontrolü, kapı iç açma kollarının çalışıp çalışmadığının ve (kolların) dış nikelajlarının sağlam olup olmadığının kontrolü, Kapı açıldığında iç ön tavan lambasının yanıp yanmadığının kontrolü,
    5- Arka iç tavan lambasının, bagaj kapağı açıldığında yanıp yanmadığının kontrolü,
    6- Taban halısının kapı alt bantları ile bağlantı noktalarında olup olmadığı, temizliği kontrolü,
    7- Tavan iç döşemenin fitillerle bağlantı noktalarının kontrolü, temizlik kontrolü,
    8- Sunroof kontrolü (tam açıp-kapama), sürücü tarafında sol ön/alt panelde on/off düğmesinin tam kontrolü,
    9- Ön torpidoda bulunan zaman saatinin çalışıp çalışmadığının kontrolü, (tamiri mümkün ancak tamir edilememesi durumunda min. 150 TL)
    10- Gösterge panelindeki tüm düğmelerin ve alt aydınlatma ışıklarının kontrolü, günlük km. sıfırlama düğmesinin kontrolü,
    11- Korna kontrolü,
    12- Uzun-kısa farlar, sinyaller, silecek kolu, yıkama-su püskürtme işlevlerinin kontrolü,
    13- Arka cam rezistansının çalışıp çalışmadığının kontrolü,
    14- Vites kolu durum bilgisi ampullerinin sağlamlığının kontrolü, (P-R-N-D-2-1), vites kolu üzerinde bulunan düğmeye basarak O/D off (over drive) mod kontrolü (1999-2001 modeller için),
    15- Klima düğmesi ve klimanın kontrolü,
    16- Kalorifer sisteminin kontrolü,
    17- 4 kapı açma kapama kilitlerinin içerden kontrolü,
    18- 4 kapı cam indirme ve kaldırma fonksiyonlarının sürücü tarafındaki panelden ve ayrı ayrı kapılardaki düğmelerden kontrolü,
    19- 4 cam çocuk kilidinin (sürücü modülünde) kontrolü,
    20- Sağ/sol aynaların 4 yöne (sağ-sol/yukarı-aşağı) hareketinin ve ısıtma sisteminin kontrolü. Dikiz aynasının sertlik (ayar tutma) ve kırıksız olmasının kontrolü, dışarıdan (park pozisyonu için) tam açıp kapatma işleminin yapılması,
    21- Güneşliklerin bağlantı noktalarının ve kapalı konumdaki kilitlerinin kontrolü,
    22- Ön koltukların kızak sistemlerinin düzgün, sessiz, kararlı çalışıp çalışmadığının ve ayar yapıldıktan sonra kilitlerinin düzgün çalışıp çalışmadığının kontrolü, arka koltukların kapanması ve açılması ile yatış kontrolleri,
    23- Emniyet kemerlerinin, kilit aksamlarının kontrolü,
    24- Airbag sisteminin gözle kontrolü, panelde (SRS) komutunun aracın çalıştırılması sonrasında sönmesinin kontrolü,
    25- El freninin düzgün çalışıp çalışmadığının, lambasının paneldeki işleyişinin kontrolü.
    26- Ses sisteminde çalışan bir ekipman varsa, sistemin (hoparlörlerin) kontrolü,
    27- Çakmağın kontrolü,
    28- Torpido gözü, açma kapama kolu, (varsa kontak anahtarı ile kilitlenebilen kilitin kontrolü) , kapak menteşeleri ve lambası kontrolü,
    29- Sağ ön koltuk altında bulunan saklama gözünün varlığı ve düzgün çalışıp çalışmadığının kontrolü,
    30- Ön koltuklar arasında bulunan mini sehpa konumundaki bardaklığın ve buna bağlı kolun yardımıyla açılıp kapandığının kontrolü, (kontrol sırasında üzerinde birşeyler varsa alın, yoksa hepsi düşüp, tabana saçılacaktır)
    31- ARKADA BAGAJ DÖŞEMESİNİN ALTINDA BULUNAN MASANIN kontrolü,
    32- Bagaj PERDESİ KONTROLÜ, bulunmaması durumunda bagaj çirkin görünüyor, uyduruk birşeyler yapılabiliyor ancak orjinal olması tercih nedeni olmalı,
    33- Bagajda sol ve sağ kaplamaların temizliğinin (çizik-kırık) olup olmadığının kontrolü,
    34- Bagaj halısının temizliği ve yıpranma kontrolü,
    35- İçerden sürücü tarafından açılan, motor kaputu, arka bagaj cam ünitesi ve depo kapağı düğmelerinin (kollarının) kontrolü,
    36- Direksiyon yükseklik ayarının ve kolunun kontrolü,

    C- SÜRÜŞ KONTROLLERİ

    Arkadaşlar, bu aşamadan önce motor ve şanzuman ile yürüyen aksamının profesyoneller tarafından ekspertiz yapılması son derece önemli, sizin de bulunacağınız bir esnada motor ve şanzuman yağlarının seviyeleri ile yağın renk/viskozitelerinin tespiti size aracın bakımları konusunda bir fikir verebilir.
    Bunların hepsinin olumlu olduğunu varsayarak,

    Sürüşe başlamadan önce,

    1- Motoru çalıştırmak için marşa bastığınızda, marş motorunun sesini ve kararlılığını,
    2- Aracın tek marşta çalışıp çalışmadığının tespiti,
    3- Araç çalıştıktan sonra göstergedeki lambaların sönüşlerini, sadece ilgili olanların yanmakta olduğunu,
    4- Hareket etmeden önce, biraz bekleyerek motor rölanti saatinin kararlılığının izlenmesi gerektiğini,
    5- Motor sıcak ise hararet göstergesinin, yakıt gösterge/leri/sinin kontrolü,
    6- Uzun-kısa far uyarı lambası, sinyaller, 4'lü flaşörler, park lambası yandığında panel ışıkları (tümü), vites bilgi lambası, kapı açık ikaz lambası, bagaj açık ikaz lambası, vb lamba kontrolleri,
    7- El freni indirildiğinde el freni ikaz lambasının söndüğünün tespiti, (bu aşamada el freni tam çekili pozisyonda vitesi ''D'' (drive) moduna alarak hafif gazla kalkmayı deneyerek arka fren balatalarının el freni ile ilgili verimliliğini ve el freni durumunu gözlemleyebilirsiniz),

    Bunları yaptıktan sonra, emniyet kemerinizi takarak ''hayırlara vesile olmasını dileyerek, Bismillah ile'' sürüşünüze başlayabilirsiniz.

    Sürüşe Başladığınızda,
    BU ETAPTA TRAFİĞE KAPALI BİR ALAN TERCİHİNİZ OLMALIDIR. TRAFİKTE SÜRÜŞ YAPILACAK İSE DİĞER ARAÇLARIN VE KENDİ SÜRÜŞ GÜVENLİĞİNİZİ TEHLİKEYE ATMAYACAK DERECEDE DUYARLI/DİKKATLİ DAVRANILMASI GEREKTİĞİNİ LÜTFEN UNUTMAYINIZ.

    Yavaş sürüşte, (en fazla 50 km/h)!!!
    1- Ön takımı dinleyin, amortisörler, rot ile rot kolları ve salıncaklardan (fişeklerden) ses gelip gelmediğini,
    2- Aracın arkasından, arka koltukların altından ve bagaj bölümünden (tandır kolları, askı rotları, amortisörler) ses gelip gelmediğini duymaya çalışın. Özellikle kasislere normalden biraz hızlı girin.
    3- Önce hafif, sonra sert frenlemeler yaparak araçtan olası birtakım sesler gelip gelmediğini, aracın sert frenlemede sağa ya da sola doğru bir yığılma, kayma yapıp yapmadığını kontrol edin.
    4- Trafiğin uygun olduğu bir yerde durun, (mümkünse trafiğe kapalı bir alanda) tam sağ ve tam sol yaparak kısmen sert kalkışlar yapın. Araç, bildiğiniz üzere normalde önden çeker bir araç olduğu için ön tekerler kalkışta hafif patinaj yapacaktır. Bu esnada sizin kulağınız önden gelecek olan olağan dışı bir ''takırtı-vuruntu'' gibi bir seste olmalıdır. Eğer böyle bir ses duyarsanız aracın aksları (mafsalları) bozuktur. Maliyeti yüksektir.
    5- Araç sürüş esnasında gaza basış eğiliminize göre vites değiştirecektir. Eğer yumuşak bir sürüş isterseniz daha yumuşak vites geçişleri (daha çabuk) olacaktır. Eğer performans sürüşü yapacaksanız araç bulunduğu vitesi en sonuna kadar kullanacak (vites uzayacak) , limitte bir üst vitese geçecektir. Bu sürüş tarzında sürüşler test edin. Her iki sürüş modunda da vites geçişlerini ses ve paneldeki motor devir saatinden takip edebilirsiniz ancak, burada aradığımız; vites geçişlerinde herhangi bir ''vuruntu'' olup olmadığıdır. Olası bir vuruntu hissedecek olursanız, şanzuman yağını değiştirerek orjinal ve uygun litre konularak bu vuruntu sorunu çözülebiliyor. Ancak çözülememesi durumunda nurtopu gibi bir potansiyel şanzuman arızanız olabilir. Gözardı etmemek gerekiyor, çünkü; oldukça riskli.!!!
    6- Direksiyon sisteminin/ kutusunun kontrolü, hareket etmeden duruş esnasında direksiyonun sağa sola hızlıca sallayarak (tek elle tam tur yapmadan) ses gelip gelmediğini kontrol edin, eğer ses geliyorsa mafsallar başta olmak üzere sistem kontrol edilmelidir. Sürüş esnasında (çok düşük hızlarda) direksiyona vermiş olduğunuz sağ/sol minik komutların derhal yerine getiriliyor olmasıyla sağlanabilir. Eğer, direksiyonu 3-5 derecelik sol sağ dönüşlerinizde tepki vermiyorsa?, direksiyon kutusu boşluğu arızanız var ya da bağlı sistemdeki rotlar/rot kolları kontrol edilmelidir. Direksiyon kutusu 1000-1250 TL (ÇIKMA) masrafı göze almalısınız.
    7- Trafiğin uygun olduğu (diğer araçları riske etmeden) bir yerde yüksek sürat ve ani fren testleri yapabilirsiniz. Araç, ani frenlemede sağa ya da sola yığılma yapıyorsa?, salıncak fişekleri, rotiller, tandır kol fişekleri, askı rotları (ve tabi ki 4 lastiğin aynı olup olmadığının) kontrolü yapılmadır.

    **** Araçların 4 çeker moduna geçip geçmediğinin kontrolünün normal şartlar altında nasıl yapılması gerektiğini bilmiyorum. Hala hazırda kullanmakta olduğum araçta bu sistem çalışıyor mu onu da bilmiyorum. Bu testler nasıl yapılır (arazi şartları dışında) bilen ve ekleyecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. *****

    Şimdilik aklıma gelen konular bunlar, aklıma geldikçe güncelleyeceğim.

    Sizin de ilave etmek istedikleriniz olursa, ya da anlaşılmayan bir konu varsa ya da yanlış olduğunu düşündüğünüz bir husus varsa (varsa şimdiden kusura bakmayın) siz de ekleyin lütfen.

    Bu yukarıda saydığım kontrol listesi ''checklist'' en fazla yarım gününüzü alır, ancak daha sonraki bir çok yarım gününüzü ve (+) maliyetleri ve sinir sisteminizi kurtarır. Bu özelliklere ait birçok araç için de kullanılabilir.

    Son olarak, 2. el 15 yaş üstü bir araç aldığınızı, minimum 200.000 km. yol katetmiş bir araçta zaman içinde marş motoru, klima, sarj dinamosu, aks rulmanları, amortisörler, akslar, rotlar, rot kolları, vb. vb. gibi ''çalışmaya ve zamana bağlı yıpranma nedeniyle'' tamir/değişim gibi zaman/emek/para gerektirecek işlemlerle karşılaşabileceğinizi, bunun bir sürpriz olmayacağını göze almak durumunda olduğunuzu lütfen unutmayın.

    Tüm bu liste uygulandıktan sonra uygun fiyatla alacağınız aracın size ve sevdiklerinize keyiflere vesile olması dileğimle,

    Saygı ve sevgilerimle,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erentalya -- 13 Şubat 2016; 12:07:42 >




  • erentalya çok acil 2000 model crv buldum 200 binde bi arkadaşım önerdi yarın gidip bakıcam bana aracın 1.6 motor benzinli+lpg li olduğu sölendi sizin yazınızı okuduğuma göre 1.6 sı yok 2.0 var demişsiniz acil cevap bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.