Şimdi Ara

Honda CRV 1.6 dizel alanlar görüş ve öneriler (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
559
Cevap
24
Favori
184.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • expen E kullanıcısına yanıt
    Ayrıntılı cevap için teşekkür ederim..

    V 60 dizel otomatiğin fiyatının 99 binden başlaması nedeniyle bu araç benim boyumu biraz aşıyor..:)

    Honda Civic ile İtalya'ya gidip dönmek büyük işi.. Ben o kadar yolu göze alamazdım doğrusu..
  • Herkese selam,
    Aracı alalı ( premium donanım) yaklaşık bir hafta olacak, elimden geldiği kadarı ile sorularınıza yanıt vermeye çalışayım.
  • Y_moon Y kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun öncelikle.
    Aracın çekişi nasıl. yakıt tüketimi merak konusu. Econ modda mı kullanıyorsunuz yoksa normal modda mı?
    Bir de araç üzerinde hangi lastiklerle geldi?

    Teşekkürler
  • barancir B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim,
    Sondan başlayayım, premium donanım 225/65R17 Continental M+S lastikler ile geldi. Şimdilik Econ modda kullanıyorum. Econ modda iken hız göstergesi etrafında kullanıcıyı bilgilendiren ışık mevcut, göze gayet hoş görünüyor. Aracın çekişi konusunda almadan önce bende de soru işareti yok değildi. Ancak motor gayet başarılı, herkesin merak ettiği yokuşta çekişten düşme söz konusu değil, hatta tam tersine uygun devir ve viteste olursanız yokuşta 300nm torku hissedebiliyorsunuz. Aracı alır almaz depoyu doldurdum, yaklaşık 400 km yol yaptım (70 km otoban kalanı şehir içi, yoğun trafik ve kısa mesafe) ibre yarım depoya yaklaştı. Yol bilgisayarı ortalama tüketimi 5.8 lt/100km olarak gösteriyor, ancak tüketim değerleri kullandıkça oturacaktır.

    Kullanması gayet keyifli...
  • selamın aleyküm evet en sonunda hondaya kavustum benim maceram biraz uzun anlatayım ve crv yi 500 km kullandım bahseeyim ben 1999 1.8 benzinli passatı 2 sene 2011 kia ceed 90ps dizeli 2 sene kullandım sonra arabamı sattım suv tarzı bir arac alayım dedim nissan qashqaiye karar kıldım malum vergi fazla olomasın diye 1.6 dizel qashqaiyi test ettim test sürüsnde qashqainin performansı benim ceed ile aynı hissettim ceed 90 ps qashqai 130 ps olmasına ragmen test sürüsünü yaptıran arkadas abi senin araban 1300 kılo qashqai 1500 kılo okadar olur dedi iyi dedik ama qashqainin içindeki malzeme kalitesi kardesim 38 bin lıraya aldıgım ceed in plastik malzemesi 80 bin liradan kötü bu ne okadar olurmu dıyecegiz qashqainin ustune saglam bir cizik attım gittim eski göz agrım passata 92 bin lira sıfırı ama ocak teslım simdi döviz kuru sabit ocakta fiyat allah kerim birde ocaga kadar arabasız gez ve daha once kullandıgım için biliyorum balıkesır edremıtte altını sürtüyorum yere yakın ve cuma gunu hayrına sabah 10 veya 12 bayiyi aradım istediğim arac honda 1.6 dizel crv premium paket içi krem aracın rengi beyaz adapazarında buldum pazartesi gittimalmaya test aracı sürüste dediler ben aracı beklerken arabanın içine bindim direksiyon ön konsola elimi nsürttüm kapıyı kapattım bana bakan adama tamam dedim aldım abi test sürüsü dedi ok dedim yaptım test süürüsünü ok dedim aldım arabayı aksama dogru adapazarından cıktım edremite yaklasık 500 km arkadas arabanın tek eksikliğini soyleyeyim 1. viteste kalkınca 2 vites aralığı bana kısa gibi geldi onuda kullandıkca alıstım simdi izlenimlerim bu araba 4 ceker jeep degıl suv jeep kıyaslayanlar gidip x5 le kıyaslasınlar malzeme kalıtesine laf atanlar qashqaiye binsinler motoruna kucuk diyenler bu arabanın agırlıgı 1611 kılo siz 1500 devirde vites degiştiriseniz motor cekmıyor dersiniz 2000 devirden sonra degiştir vitesi bak nasıl sahlanıyor bir arkadasım ki bu adam kamyon söförlüğü bile yaıpıyor ınanmadı ruhsata baktı 1.6 dizel olduguna 2.0 dizel zannetmis volvo almak ısteyen buyursun alsın ben bu araba işine girmeden onada baktım v40 croscover sanırım ismini yanlıs yazmıs olabilirim alınmasın kımse arabayı sattıgımda sahıbındende favori ilanlarıma kaydettiğim volvolar hala satılamadı ford motoru kullanıyor volvo artık fordlarda biraz fazla yakıyor bu aracın yakıtına bakın dıgerlerıyle karsılastırın arabayı uzun yolda zorladım gelene kadar kactane yokus cıktım bılmıyorum ama 1.6 dizel hangı yokusu cekmıyor ben göremedim birde yokusları genelde 6 vitesle cıktım onumde arac varsa sollayamadıysam mecbur 5 e düstüm ve size soyleyecegim sey herkes pahalı dıyor ama ucuzu nerde bunun varsa buyrun alın bu fiyata bu kalite ben aldım gayet memnunum almak isteyenler gitsin test etsin burda yazanlar afaki kullanın görün kalın saglıcakla ve son olarak hondaya teşekkürler bu araci üretip bizi baskalarının tekelinden kurtardığı için bu araba bu sene satıs rekoruna gidebilir diyorum




  • Arabasını teslim almış olan arkadaşlara hayırlı ugurlu olsun ve Allah Kaza bela vermesin dileklerimi iletiyorum öncelikle.
    Bende pasat dizel mi crv dizel mi arasında kaldım ve crv yi tercih ettim.
    tercih sebeplerim:
    1 pasattın kullandığı motor 2005 veya 2006 yılında üretilmiş ve yıl 2013 bu durumda eski bir motor oluyor.
    2- passatkasası 2014 sonu gibi değişecek olması
    3- passat bayiye gidiryorsun 3 ay sonra teslim ederim ve eğer merkez bankası kuru avro da 2750 geçerse fiyatlarda kesin değişiklik olur ve fiyat garantisi veremem diyor.
    4- passat dgs de sürekli problem yaşanması ve servislerin istenen kalite de hizmet sunamaması.
    5- crv nin yeni kasa olması,
    6- crv nin cüssesine göre düşük yakıt değerlerine sahip olması ve 1.6 olması
    7- aynı parayı verip neden suv ve yeni kasa bir arabaya binmeyeyim düşüncesi
    8- crv nin motorunun yeni bir motor veya yeni nesil bir motor olması
    9- ve tabiki geniş ve jeep görünümlü ve konforlu bir araca binecek olmam.
    10- son olarak daha uygun fiyatlara bu kalitede, bu konforda ve bu yakıt değerine sahip ve göze hoş gelen bir araç bulamamam alternatif olarak
    Değerli arkadaşlar
    nasipse pazartesi teslim alacağım.
    teslim alırken hangi hususlara dikkat etmeliyim??
    sayın barancir özellikle size soruyorum çünkü neden lastiği sorduğunuzu merak ettim öncelikle doğrusu?
    selamlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Y_moon Y kullanıcısına yanıt
    quote:

    Kullanması gayet keyifli...


    Benzin sarfiyatının daha da kefli olduğunu yakında anlayacaksın
  • ali-tokur A kullanıcısına yanıt
    Arabayı ben de yakında teslim alacağım ama kış lastiği almak konusunda kararsızım. O yüzden sordum. Bu arada alıp da kullananların memnuniyeti beni sevindirdi. Aracı da bi teslim alabilsem süper olacak adamlar 2 hafta sonraya ertelediler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden ertelediler ki...!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barancir

    Arabayı ben de yakında teslim alacağım ama kış lastiği almak konusunda kararsızım. O yüzden sordum. Bu arada alıp da kullananların memnuniyeti beni sevindirdi. Aracı da bi teslim alabilsem süper olacak adamlar 2 hafta sonraya ertelediler.

    Sayın Barancir
    Kış lastiği konusunu iyiki açtınız.
    Sanırım bu araç 4 çeker olmadığı için kış lastiği takılması gerekiyor ve bende küçük bir araştırma yaptım kış lastiği konusunda.
    Fiyatlar 300 tl civarında ancak petlas marka 17 jant bir kar lastiğini uygun bir fiyat buldum.
    Ancak sorum şu bu araç içinde kış lastiği gerekli mi normal bir sedan araç gibi?
    kış lastiği konusunda bilgi verirseniz memnun olurum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden ertelediklerini anlamis degilim. Eylul ayinda siraya yazilmistim. Lansmandan sonra giden bi cok kisi arabayi aldi. Ben kredi kullanmamama ragmen bu hafta teslim edeceklerini soyleyip 2 hafta ertelediler bugun arayip.
    Neyse hayırlisi olsun.
    Kis lastigi konusunda ben de kararsizim. Sonucta 2 ceker bir araba. SedanDan farki yoktur muhtemelen. Arabayi teslim alinca bir soracagim. Simdi almayip ilk kar yagisini beklersek teker basina 50 tl zarar yazariz. Bi de elegance modelinin 18" e gore olan lastik 17" olan lastige gore cok daha az bulunan bir tur. Kis lastigi alan veya arastiran olursa buradan bizi de bilgilendirsin lutfen.
    Ben petlas a bakmadim ama lassa vardi. O da 375 tl idi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belki bu sene istanbula kar yağmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caucass

    belki bu sene istanbula kar yağmaz


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın blckeagle1903 lın şu ifadelerine katılıyorum.

    "" kasasındaki araçlara kıyasla boş donanım denilebilecek, düz vites 4X2 bir araçtan bahsediyoruz neticede"""

    Arabanın fiyat olarak bu rakamlarda olacaksa bile donanım olarak daha zengin yapabilirlerdi bu konuda honda distiribitör lerinin biz tüketicileri mağdur ettiğini düşünüyorum.

    Gelecek yıl araç fiyatlarının düşmesini beklemiyorum aksine fiyatların atmasını bekliyorum, çünkü kur artışı bekleniyor ve çoğu firma hali hazırda yıl sonu olduğu için vw bile bayileri arasında rekabet olduğu için araç fiyatlarına henüz kur artışını tam yanstımadıkları araç kiralam şirketleri ve bayi yetkilileri tarafından ifade ediliyor. O yüzden 2014 yılındaki 2014 model araçalar için ciddi fiyat artışları bekleniyor araç piyasasında.

    bu bakımdan 1 600 tane araçı olan kiralama şirketi sahibi birinin ifadesini aynen yazıyorum "2014 model araç bekleme, 2013 model sıfrı araç almanı tavsiye ederim çünkü araç fiyatlarına henüz kur artışı yansıtılmadı, yansıtıldığı zaman araçlar fiyatları ortalama yüzde 10 daha yükselecek"

    Bu araçın hiç bir zaman bir jazz gibi piyasası olmayacak arkadaşlar bu kesin. Belki civic kadar da olmayacak çünkü onlardaki donanımlar ve otomatik olması bu araçta EN BÜYÜK EKSİKLİKLER.

    araç alanlar da lütfen inanmasın bayilerin veya başkalarının bu honda nın her aracının ikinci eli tutuluyor hikayesine.

    """1.6 dizel otomatik 4.6lt tüketimle cazip ama araç 2014 2.çeyreğinde gelecekmiş"" Nisan, bence hem otomatik hem de dizel ve daha az yakıt yakan bir araç olması nendeniyle Nissan beklenebilir ve Nissan alınabilir.
    Çünkü her kim 1.6 otomatik çıkarırsa ve düşük yakıt performansı ile bu aracı satışa sunarsa, değil honda jeep bile piyasada tutunamaz. honda nın ki gibi hem donanımı düşük hem de yüksek fiyatlı bir satış politikası izlerse nissan bu araçta o zaman da burada honda crv nin satış politikası için yazılan olumsuz yorumlar; nissan içinde yazılır buralarda artık.

    eğrisi ile doğrusu ile durumlar bunlar arkadaşlar. HONDA düşük donanım ile yüksek fiyatlı bir araç çıkardı ancak rakipleri arkasından yüksek donanım otomatik vites ve düşük yakıtlı bir araç getirirse honda crv dizelin düşeceği durum emin olun honda crv benzinli gibi olur ve ikinci elide kia sportage dan ve hundai ix 35 ten farklı olmaz.
    Honda crv nin reklamını yapan yukarıdaki arkadaşlar genelikle satış temsilcilerinin paralı askerleri olma ihtimalini akıllara getiriyor. Ben bu araçı aldığım için aracı ben bile burada yazan bu arkadaşlar kadar çok övemiyor ve savunamıyorum maalesef. Ne oluyor sa bu arkadaş sütten çıkmış ak kaşık yapıyorlar bu honda crv yi nedense.

    diğer forumdan alıntıdır asıl sayfaya linkten ulaşabilir siniz:http://forum.donanimhaber.com/m_77733984/mpage_16/tm.htm

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • selamlar bugun yine düşük donanımlı crv ile gezerken bir özelliğini farkettim geri viteste iken sag ayna kaldırımı göstermek için asagı dogru iniyor bu donanım ozelliklerinde yoktu premium un birde benı yanlıs anlamayın honda ıle herhangı bır yakınlıgım yok bugune kadar benzınlı araclarını yakıttan dolayı almayı hıc dusunmemiştim
  • Merhaba
    Diger forumda zaten hondanin ne kadar kotu oldugu ne kadar fahiş fiyata satıldığı defalarca tartisildi. Bu konuyu baslatma nedenim artık bu tartışmaları geride birakip almaya kara verenlerin aldıkları arabalarinin keyfini cikarmak ve goruslerinin paylasilmasiydi. O sebeple fiyat ve donanim elestirileeimizi diger konuya, aracla ilgili begendigimiz merak ettigimiz veya alip da hosumuza gitmeyen konulari buraya yazmak bence konulari sinflandirmak icin daha faydali olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barancir

    Merhaba
    Diger forumda zaten hondanin ne kadar kotu oldugu ne kadar fahiş fiyata satıldığı defalarca tartisildi. Bu konuyu baslatma nedenim artık bu tartışmaları geride birakip almaya kara verenlerin aldıkları arabalarinin keyfini cikarmak ve goruslerinin paylasilmasiydi. O sebeple fiyat ve donanim elestirileeimizi diger konuya, aracla ilgili begendigimiz merak ettigimiz veya alip da hosumuza gitmeyen konulari buraya yazmak bence konulari sinflandirmak icin daha faydali olacaktır.

    Size katılıyorum. Ben 2008 crv sahibiyim. Aracımı yenilemeyi düşünüyorum ve bu araçla ilgili tüm konuları takip ediyorum ve gerçekten burada araçla ilgili tecrübelerimizi paylaşırsak daha faydalı olacağını düşünüyorum. teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali-tokur


    quote:

    Orijinalden alıntı: barancir

    Arabayı ben de yakında teslim alacağım ama kış lastiği almak konusunda kararsızım. O yüzden sordum. Bu arada alıp da kullananların memnuniyeti beni sevindirdi. Aracı da bi teslim alabilsem süper olacak adamlar 2 hafta sonraya ertelediler.

    Sayın Barancir
    Kış lastiği konusunu iyiki açtınız.
    Sanırım bu araç 4 çeker olmadığı için kış lastiği takılması gerekiyor ve bende küçük bir araştırma yaptım kış lastiği konusunda.
    Fiyatlar 300 tl civarında ancak petlas marka 17 jant bir kar lastiğini uygun bir fiyat buldum.
    Ancak sorum şu bu araç içinde kış lastiği gerekli mi normal bir sedan araç gibi?
    kış lastiği konusunda bilgi verirseniz memnun olurum.



    Aracın üzerinde M+S logolu Continental lastikler var. Yani, hafif karlı bir zeminde yeterli olabilir. Ancak, bunlar kış lastiği değil. Kış rahat geçirilmek istenirse kış lastiği takılması gerekiyor..

    Bu durum, dört çekerler için de aynen geçerli.. Dört çeker Jeep'i olan bir arkadaşım var. Her kış başı kış lastiklerini takar..

    Bu arada, aracı ben de kullandım.. Motoru yeterli güce sahip.. Dizel kullanımına aşina bir sürücü için turbo boşluğu da söz konusu değil...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: barancir

    Arabayı ben de yakında teslim alacağım ama kış lastiği almak konusunda kararsızım. O yüzden sordum. Bu arada alıp da kullananların memnuniyeti beni sevindirdi. Aracı da bi teslim alabilsem süper olacak adamlar 2 hafta sonraya ertelediler.

    bizede ayin 18-19 u denilmisti , simdi bayii 25 ine erteliyor ? elegance donanim beyaz, sizde son durum nedir ??
  • Birebir aynı durumdayız.
    Elegance beyaz. 25-29 haftası kesin teslim diyorlar.
    Lansman günüde haftaya veririz demişlerdi ama ay sonuna kaldı. Hayırlısı olsun.10 gün daha bekleriz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.