Şimdi Ara

Honda Güvenli Sürüş Motosiklet Eğitimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
3
Favori
12.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, dün Honda Güvenli Sürüş 1 Motosiklet eğitmine katıldım, bu eğitime katılmak isteyen ama tereddütte kalan arkadaşlar için tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.

    Öncelikle eğitime katılmak için 17 yaş sınırı ve bisiklete binebilme şartı aranmakta. Yaşınız tutmuyor ya da bisiklet kullanmasını bilmiyorsanız hiç şansınız zorlamayın. Geçmişte böyle dengesizler şanslarını denediği için hocalar temkinli. Zaten hemen orada kontrol için bir tane bisiklet mevcut, Bisiklet kullanmayı bilmiyorsanız hocalarının anlaması fazla sürmez ve hemen eğitiminize son verilir.
    Bisiklet kullanmayı biliyorsunuz, yaşınız da 17 den fazla. Hemen Honda’nın web sitesinden güvenli sürüş 1 eğitimi için randevu alıyorsunuz. Randevuyu aldıktan sonra 2 gün içerisinde kurs ücretini banka havalesi şeklinde yatırıyorsunuz. Bu ilk adımı attıktan sonra şimdi ders gününün gelmesini sabırla bekliyorsunuz  Unutmadan servis kullanacaksanız ki büyük ihtimalle kullanacaksınız bunu kayıt esnasında belirtiyorsunuz. Bostancı ve Taksim olmak üzere 2 yerden servis kalkıyor.
    Kurs başlamadan birkaç gün önce size Servisin kalkış saati, servis aracının plakasını, servis şoförünün adını ve telefon numarasını yazan bir mail geliyor. Sakın geç kalmayın.

    İlk gün, Taksim deki AKM nin önünden servise biniyorsunuz, Servis karşıya geçip Bostancı dan diğer arkadaşları aldıktan sonra doğru Kocaeli Honda fabrikasına doğru yola koyuluyorsunuz. Bayram tatilinin sonu olması ile biz pek bir trafiğe takılmadık. Hafta içi, ya da okullar açıldıktan sonra kışın oraya kaç saatte gidilir hiçbir fikrim yok. Malum İstanbul trafiği..
    Neyse Fabrikaya girişimizi yaptığımız güvenlik noktasında, kimliklerimizi alıp bize boynumuza asmamız için ziyaretçi giriş kartımızı veriyorlar. fabrika içerisindeki yüzlerce park etmiş, sahiplerini bekleyen Honda Civic, Accord ların yanından geçerek eğitim pistimize doğru yine servisle yol alıyoruz.
    Pistin yanında yapılan sınıfa giriyoruz ve kısa bir tanışma merasimi başlıyor, hocalar çok enerji dolu ve güler yüzlü. Bize genel olarak motosiklet ile ilgili tecrübelerimizi soruyorlar, ve bisiklet kullanmasını bilmeyenin olup olmadığını soruyorlar. Tanışma bittikten sonra Slayt eşliğinde hemen yanında duran motosiklet üzerinde teorik bilgileri vermeye başlıyor. Motosikletin genel kontrollerinin nasıl yapıldığı, hangi kontrolün ne işe yaradığı v.b . Daha sonra hemen dışarıda düşen motosikletin nasıl kaldırılacağını 4 farklı şekilde uygulamaları olarak öğreniyoruz. Pistte motosiklet düştüğü zaman kimse size yardım etmiyor. Kendiniz kaldıracaksınız motosikletinizi, anne bana yardım edin diye bağırmak yok 
    Teorik eğitim bittikten sonra koruyucu ekipmanlarımızı (Dizlik, Dirseklik, Numara yeleği, Eldiven, Kask ve kask içi hijyenik başlık) alıyoruz ve hemen piste motosikletlerimizin yanına geçiyoruz. Orta sehpa üzerine motosikletimizi alıyoruz ve boşta gaz alıştırması yapıyoruz. Daha sonra yine orta sehpa üzerinde vites alıştırması yaptıktan sonra motosikletten iniyoruz ve yürüyerek sürüyoruz. O sırada ne kadar ağır bir alet olduğunu anlıyoruz. Yürüme faslı bittikten sonra tekrardan motosikletlerimize biniyoruz ve sağ elimiz fren hidroliğinin kutusunda sol elimiz debriyajda, yarım debriyaj yaparak motosikleti hareket ettiriyoruz. Ayaklarımız açık yavaş yavaş gidiyoruz. Bu şekilde birkaç kısa tur yaptıktan sonra hoca tamam debriyajı tamamen bırakın diyor ve eğitim serüveninin uygulama aşaması gerçek mana da başlamış oluyor.
    Ders 2 gün sürüyor, ortalama sabah 9 gibi başlayıp akşam 4:30 gibi bitiyor. Öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere 2 kez kısa mola verdik. Molalar esnasında Çay, Kahve, Soda, Su, Acıkanlar için oldukça iyi hazırlanmış sandviçler ücretsiz olarak sizi bekliyor. Yemekleri fabrikanın yemekhanesinde yiyoruz, Yemekhane girdiğinizde boynunuzdaki ziyaretçi giriş kartlarının yemek yemek için de kullanıldığını anlıyoruz  Yemekler oldukça iyi. Akşam olup eğitim bittiğin de servis sizi zaten aldığı nokta da bırakıyor. İhtiyacınız olabilecek her şey düşünülmüş. Mesela yağmur yağmaya başladığında hemen yağmurluk dağıttılar. Hocalar gerçekten çok iyi, Sizin hatalarınızı hemen farkediyorlar ve usanmadan yüzlerce kez düzeltmeniz için uyarıyorlar.
    Aranızda ben motosiklete 600cc ya da 1000cc lik motorla başlıyacağım diyenler varsa, hoca cbf1000 motorunun arkasına sizi artçı olarak aldığında kısa bir tur yapacaksınız. Ve aşağı indiğiniz de abi tövbe ediyorum ben en fazla 250 lik ile başlıyacağım çok özür diliyorum diyeceksiniz. 

    Eğitim çok güzel, her şeyi anlatmaya gerek duymuyorum. Ders başladığında hayatında hiç motosiklete artçı bile olarak binmemiş adamlar eğitim sonunda motorla kusursuz slalomlar yapmaya başlıyor. Düzlükte gaza abanıp, düzlük bitiminde ön arka frenlere yüklenip viraja giriyor. Bu kadar kısa sürede bu kadar iyi öğreneceğimizi hiçbirimiz tahmin dahi edemiyorduk. Kendimize şaşırıp durduk sürekli. Hocalar her ne kadar mütevazi davranıp biz bir şey yapmıyoruz sizin içinizde bu potansiyel zaten vardı desede yok aga, Hocalar bu kadar iyi olmasa hiç birimizi bu kadar kısa sürede bu kadar iyi olamazdık.
    Çok eğlendik, çok şey öğrendik, ve eğitim sonunda hocaların sürdüğü 1000 cc lik makine ile keyfin doruk noktasında eğitmi tamamladık.

    Yazımı tek seferde düzenleme yapmadan olduğu gibi yazdım arkadaşlar, imla hataları ve anlatım bozuklukları için kusura bakmayın. Motosiklet kullanmayı kendi kendinize öğrendiyseniz mutlaka bu eğitime katılın ve ne kadar doğru bildiğiniz yanlış olduğunuzu öğrenin. Motosiklet kullanmayı bilmeyen arkadaşlar ise kesinlikle ve kesinlikle bu eğitime katılsın zaten.
    Son olarak, Motosiklet kullanmayı bilmiyorsunuz ve kullanmayı da düşünmüyorsunuz. Yine de bu eğitme gelin, çok keyifli ve sıra dışı bir deneyim sizi bekliyor.







  • Selam Arkadaşlar,
    Bende Honda güvenli eğitim motosiklet sürüş kursunda eğitim almış biri olarak sizinle bir kaç şeyi paylaşmak iştedim..
    İlk olarak acemi bir motor sürücüsü olan ben öyle paldır küldür motor alıp hemen öyle bazı arkadaşların yaptığı gibi direkt trafiğe çıkmak istemedim, bu vesileyle biraz araştırdıktan sonra Honda güvenli sürüş kursu na katılmaya karar verdim ve İyikide katılmışım!
    Güvenli sürüş kurs 1 e katıldım ve kurs 2 gün sürüyor. Bu 2 Gün içerisinde daha önceleri Mobilet ve scooter kullanmış olan bendenizin daha bilmediğim nice güvenlik kuralları ve teknikleri olduklarını öğrendim. Kurs hocaları gerçekten çok sabırlı ve anlayışlılar. Özellikle Hakan bey çok iyi bir eğitmen. Ona buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Fakat Çok methedilen Aydın beyin kurs boyunca elinden cep telefonu düşmediği için malisef aynı şeyi söyleyemiyeceğim.. Kendisi iyi bir insan ve eğitmen olabilir fakat bu onun ders ve kendi iş saatleri içinde bütün gün telefonla konuşma hakkını kesinlikle ona tanımaz diye düşünüyorum..

    Diğer arkadaşlarında belirtmiş oldukları gibi giyecek ve ekipman ve yiyecek konusunda kesinlikle tereddütte kalmayın çünki bunların hepsi orada ders boyunca size temin ediliyor.

    Arkadaşlar, şimdi sizinle çok önemli ve bu kurs a en kötü damgayı vuracak olan bir konuyu sizinle paylaşmak isterim, bu özellikle servis kullanacak olan arkadaşları çok yakından ilgilendiriyor. Internetten Kurs kayıdımı yaparken Taksim den servis şıkkını seçtim, akabinde bana kurs un seçtiğim tarih e konfirme olduğu ve kullanacağım servis aracının plakası ve şöförün Cep no su ve adını ( Soner bey miş adı ) bildirildi.. Ben avrupa yakasında olduğum için Servis Taksim Aatatürk kültür merkezi önünden kalkış saati sabah 07:30 olarak en geç 07:30 da orada olmam gerektiği söylendi. Bende Taksim e biraz uzak olduğumdan dolayı 05:00 gibi kalktım ve 06:30 da taksime ulaştım, osaate in cin yollar top oynadığından,, yoksa imkanımı var :) Neyse , Allahtan simit sarayları filan açık, oarada çay , poğaça derken saat 07:10 gibi buluşma noktasına gittim.. Orada bekleyen bir kaç servis aracı var ama bana belirtilen plakalı araç yok, doğal olarak belki erkendir biraz deyip beklemeye devam,, saat 07:20 araç yok,, bende her ihtimale karşı bana verilen numaradan şöförü aradım (Soner bey! ) Bu zaat uykulu uykulu telefonu açtı ve servis aracının yolda olduğunu ve biraz daha beklersem aracın ulaşacağını söyledi.. Neyse, saat 07:25 araç yok,, 07:35 araç yok !
    07:40 araç yok! yahu dedim ben yine arayayım şu soner denen herifi.. Bu arkadaş telefonu açtı ama bana şöförün cep telini mesaj atacağını söyledi! Nasıl yani? sen şöför dillmisin arkadaşım? Neysee, cep ten measj olarak şöför cep tel geldi, şöförü aradım , isim farklı , dedimki arkadaşım nerdesin? Adam demezmi sen nerdesin? dedim AKM önündeyim,, adamın dediği şu,, ohooo biz çoktaan yola çıktık! nasıl yani? evet abim biz orada 07:35 e kadar bekledik daha sonrada yola çıktık... Haydaaaa.. Velhasıl, sonunda anladımki, ben oarada mal gibi boşuna beklerken 20 metre ileride karşımda duran servis aracı meğerse Hondanın servis minübüsü imiş!
    Şimdi düşünen olabilir, e kardeşim sen malmısın gidip sorsaydın! tamam kardeşimde , ben Honda gibi köklü ve kurumsal bir firmanın nereden bilebilirdimki son anda servis değişikliği yapacağını, bana doğru plakayı bildirmeyeceğini , şöföründe camına ne bileyim en azından Honda filan diye bir bilgi içeren kağıt yapıştırmayacağını!

    Arkadaşlar, bu yüzden diyorumki, Taksim den servis aracı kullanacak olanlar iki kez düşünsünler derim, eğer rezillik yaşamak istemiyorlarsa.. Servisi kaçırınca ne mi yaptım? oarada servisi kaçıran benden başka birisi daha varmış,, aynı benim gibi yanlış bilgi verilen,, o arkadaşla taksi tutup kadıköye gittik, şöför en azından bizi orada bekledide bir şekilde kursa ulaşabildik Allahtan.

    Konu biraz uzun oldu fakat sizinle burada bu gerçeği ve bende hayal kırıklığı yaratan bu olayı paylaşmak istedim..

    Kurs almak işteyen arkadaşlara Başarılar., tabiki doğru servis zamanında ulaşırsa.
  • bende 2 sene önce katılmıştım. herkese tavsiye ederim.
  • fiyatıda baya bi yağlıymış
  • Bence çok ucuz.

    2 günlük tam gün eğitim.
    Motosiklet onlardan.
    Servis onlardan.
    Tüm koruma ekipmanları onlardan.
    Çay kahve yiyecek, öğle yemeği onlardan.
    Bu motorların benzini bakımı hocaların maaşı, orada ki diğer görevlinin maaşı var. Pistin ilk maliyeti ve daha bir sürü maliyet kalemi var.

    Bir gün özel ders için 400-600 tl ücret isteyenler olduğunu da düşünürsek bu kalitedeki bu eğitim için bence bedeva.
  • İLK OLARAK YAZINIZI ÇOK AKICI VE SADE, GÜZEL YERLERE DEĞİNMİŞSİNİZ TEŞEKKÜRLER. BENDE BU EĞİTİMLERE KATILMAK İSTİYORUM İLGİLENECEĞİM KISA SÜREDE.
  • Hayatınız hiç mi önemli değil? Parasına bakmayın artık böyle şeylerin.
  • Fiyatı ne kadar ki ? Birde Ankara'da böyle eğitim alabilirmiyim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    teşekkürler aydınlatıcı bir yazı. ilk olarak hangi motorlarla başlatıyorlar. ya da mesela ben 150lik motor sürüyorum orada hangi motorla eğitim alacağımı ben mi seçiyorum? bir de iki gün eğitim üst üste mi? üst üsteyse aradaki gece orada mı kalınıyor?
  • Ben de vespa academynin temel eğitimine katılmıştım. Konsept ve içerik benzer, sadece vespa'da ilk gün scooter ile başlıyorsunuz 2. gün vitesli öğretiyorlar. Verdiğiniz paranın karşılığını sonuna kadar alıyorsunuz. Uyduruk sürücü kurslarına zerre kadar eğitim vermediği halde aynı paraları verirken kimsenin sesi çıkmaz ama eğitim şart deyince, pahalı, gereksiz, nolcak 2 tur atar öğrenirim derler. Kask takmak zorunlu olduğu halde çoğu cahil hiç kullanmazken, insanları eğitime gitmeye ikna etmek oldukça zor. Bence de motosiklete biraz merakı olan herkesin en azından temel eğitime katılması iyi bir deneyim olur. Forumlara dikkat edin açılan konular ve sorular şöyle "motora merak saldım hiç kullanmayı bilmiyorum ne alayım hangi motorla başlayayım" halbuki önce bu eğitimlerden birine gitse bu soruyu sormasına gerek kalmayacak.
    Saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agonfighter

    teşekkürler aydınlatıcı bir yazı. ilk olarak hangi motorlarla başlatıyorlar. ya da mesela ben 150lik motor sürüyorum orada hangi motorla eğitim alacağımı ben mi seçiyorum? bir de iki gün eğitim üst üste mi? üst üsteyse aradaki gece orada mı kalınıyor?


    Vespa academy için cevap vereyim. Kurslar Ctesi-Pazar Ulus'ta sabah 09:00 da başlıyor akşam 16:30-17:00 de bitiyor. Temel eğitimde scooterların hepsi piaggio fly100, vitesliler de yamaha ybr 125. Kurs yerinde dik bir yokuş da var, biraz becerili olan herkes temel eğitimde motosiklet kullanmayı öğrenir. Gece tabi ki kalınmıyor. Gün içinde molalarda limitsiz çay kahve ve paket servis öğle yemeği ücrete dahil.
    İleri seviye kurslarda ehliyet almış olmak ve tecrübe şart. Daha da iyisi trafikte takipli sürüş eğitimi de mevcut. Bunu çok tavsiye ettiler, belki seneye katılabilirim.
    Honda'nınkine de arkadaşlarım gitmişti. O da gayet başarılı bir eğitimmiş.
    Yalnız bizim milletimizde anlaşılmaz bir durum var. İlk gün bir kız scooter ile düştü hiçbirşey olmadığı halde eğitimi yarım bıraktı, hadi o neyse de 2. gün hiç gelmeyenler oldu. 11 kişi başladık, 6 kişi bitirdik kursu. Ben 2. gün hastalandığım halde yine de gittim. hem parasını peşin verdiğin bir aktivitede neden yarıda vazgeçersin bilmem.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    quote:

    Orijinalden alıntı: agonfighter

    teşekkürler aydınlatıcı bir yazı. ilk olarak hangi motorlarla başlatıyorlar. ya da mesela ben 150lik motor sürüyorum orada hangi motorla eğitim alacağımı ben mi seçiyorum? bir de iki gün eğitim üst üste mi? üst üsteyse aradaki gece orada mı kalınıyor?


    Vespa academy için cevap vereyim. Kurslar Ctesi-Pazar Ulus'ta sabah 09:00 da başlıyor akşam 16:30-17:00 de bitiyor. Temel eğitimde scooterların hepsi piaggio fly100, vitesliler de yamaha ybr 125. Kurs yerinde dik bir yokuş da var, biraz becerili olan herkes temel eğitimde motosiklet kullanmayı öğrenir. Gece tabi ki kalınmıyor. Gün içinde molalarda limitsiz çay kahve ve paket servis öğle yemeği ücrete dahil.
    İleri seviye kurslarda ehliyet almış olmak ve tecrübe şart. Daha da iyisi trafikte takipli sürüş eğitimi de mevcut. Bunu çok tavsiye ettiler, belki seneye katılabilirim.
    Honda'nınkine de arkadaşlarım gitmişti. O da gayet başarılı bir eğitimmiş.
    Yalnız bizim milletimizde anlaşılmaz bir durum var. İlk gün bir kız scooter ile düştü hiçbirşey olmadığı halde eğitimi yarım bıraktı, hadi o neyse de 2. gün hiç gelmeyenler oldu. 11 kişi başladık, 6 kişi bitirdik kursu. Ben 2. gün hastalandığım halde yine de gittim. hem parasını peşin verdiğin bir aktivitede neden yarıda vazgeçersin bilmem.

    hocam şimdi 500-600 lira civarı para yatırıyoruz diyelim peki sadece 1 günlükmü yoksa tüm eğitimleri görüyormuyuz?




  • Anlatamadım ben. en iyisi kendi web sayfalarında var açın okuyun.
    honda.com.tr/motosiklet/motosiklet-egitim-merkezi
    Www
    Fercomotor.com.tr/vespaacademy

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zafer0060 : Yazımı beğendiğiniz için teşekkür ederim hocam. Kesinlikle tavsiye ediyorum hocam.


    ramstayn : Kask takmayan, tüm parasını koruyucu ekipmanlardan önce motora yatıranları düşünürsek şaşırmamak lazım hocam. Sırf eğitim eksikliğinden dolayı ufak bir kaza yapsan, motosikletin tamir masrafı artı senin sağlık masrafın, iş gücü kaybın bu eğitimin ücretinin kat kat fazlası cebinden çıkacak. Girdiğin tehlike çekeceğin acı da bonus tabiki.

    Bu arada bende çok sıkı bir Rammstein fanıyımdır :)


    bboyerko : Hocam şuan itibari ile Güvenli Sürüş 1 eğitimi 425 TL. Web sitesinde zaten güncel fiyatı yazmakta. Eğitim malesef yalnızca Honda'nın Kocaelindeki fabrikasında verilmekte. Eğitim için İstanbula gelmeniz gerekiyor. Bizim sınıfta İzmirden gelen bir arkadaş vardı mesela.
  • agonfighter : Asıl ben teşekkür ederim hocam, Güvenli Sürüş 1 ve 2 Eğitimlerinde baştan sona Honda CBF 150 kullanılıyor. Daha sonraki Eğitimlerde Honda CBF 1000 kullanılıyor. Bizim kullandığımız motosikletin fotoğrafını aşağıya ekledim, yalnız bu motora ek olarak her iki tarafında oldukça büyük koruma demiri var. Motoru olurda düşürürseniz size zarar vermemesi için bu demirleri koymuşlar. Motorların hepsi bakımlı, hiç bir motorda bununda şurası çalışmıyor durumu yok. Eğitim üst üste 2 gün sürüyor, eğer il dışından gelecekseniz en az bir gece İstanbul da kalmanız gerekiyor.

     Honda Güvenli Sürüş Motosiklet Eğitimi



    forumnik : Kesinlikle size katılıyorum hocam, malesef eğitime katılım konusunda çok geri kafalı bir milletiz. Tehlikeli olduğu herkes tarafından kabul edilen bir ulaşım aracını kabala sabala öğrenmeye çalışmak bildiğin kumar. Bütçe konusuna gelince, Önce en az temel motosiklet eğitimi alınıp, daha sonra ekipmanlara para harcanıp, geri kalan para ile de motosikleti almak lazım.




  • haziran ayında ehliyeti alıp aprilia scarabeo 200ie scoter aldım. şu ana kadar çevremde motorla ilgili neredeyse hiç olumlu bir duyum almadım. eşimle birlikte keyfini çıkararak kullanıyoruz. hafta sonu istanbul bursa deneyimi yaşadık 600km yol yaparak.

    en kısa zamanda kursa para ayırarak ben de katılacağım.

    yazdıklarınız gayet güzel açıklamış kursu kendi sitelerini okumuştum ancak ikna olmamıştım. :)

    motor sürdükçe hataya yer olmadığını ne kadar dikkatli olsanız da kazaların ekseriyetle çevrenizdeki hatalardan kaynaklandığını ve konunun mutlaka teknik olarak yenilip yutulması gerektiğini, işin tekniği olduğunu ve mutlaka bilinmesi gerektiğini anlıyorsunuz.

    e bunları idrak edince de bu tür bir kursa gitmek şart oluyor.

    yeni başlayan arkadaşlar varsa mutlaka kaza videolarını izlesinler. kaza deneyimlerini okusunlar, korumasız sakın ha çıkmasınlar. canınızın kıymetini bilin.
    toplu iğne battığında acıdan duramayan vücut yapımızı 10km/saat üstü hızda kaza/sürüklenme gibi bir durumda ne hale geleceğimizi düşünerek

    aman tikkatli olun hah! diyorum...




  • İzlenimleriniz için çok saolun, eğtim konusu çok önemli. 3-5'e bakmayın, size çok şey katıyor. Öncelikle yeni başlayan arkadaşlar kesin katılsın. Motosiklet-ekipman alacak paran varsa 400 liran da vardır, ertelemeyin. Hatta trafiğe çıkmadan ilk önce eğitiminizi alın. Çünkü yanlış öğrendiğiniz bir şey zamanla alışkanlık haline gelir ve bu alışkanlığınızı zor yenersiniz. Gidin işi temelinden öğrenin. Honda da bu işi iyi yapan kurumlardan bir tanesidir. Hocalar da bu işi canı gönülden yapan insanlardır, gram ego-kibir göremezsiniz. Hatta eğitim esnasında bir bayan ben yapamıcam bu işi diyerek vazgeçmişti, ama eğitim sonunda hocaların yardımı ile büyük bir mesafe katetmişti. Ben de 1-2 tavsiye vereyim;

    -Hocalar çok yardımcı oluyor, onlar ne derse onu yapın. Grup eğitimi var, bir şeyler ispatlamaya çalışmayın.
    -Motosikleti düşürmekten korkmayın, kendinizi kasmayın. Bırakın düşsün hiçbir şey olmuyor:)
    -İmkanı olan hafta içi gitsin, daha boş oluyor. Kişi sayısı az olduğu için daha rahat bir ortam var.
    -Yazın giden yanına kesinlikle güneş kremi alsın, eğitim sonunda yanıklarla uğraşmayın. Kışın eğitim almadım fakat orası iyi soğuk yapar, kışın gidenler iyi giyinsin.




  • go pro takıcaksın kaydedeceksın yükleyeceksin. durumu olmayanlarda ordan kendını geliştirecek aga. bi kaç tane goprom olsun izin verirlerse gitcem katılıp cekcem insanlarda faydalansın...
  • youtube da var bir kaç tane honda güvenli sürüş 1-2-3 vs. videosu
  • Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    Selam Arkadaşlar,
    Bende Honda güvenli eğitim motosiklet sürüş kursunda eğitim almış biri olarak sizinle bir kaç şeyi paylaşmak iştedim..
    İlk olarak acemi bir motor sürücüsü olan ben öyle paldır küldür motor alıp hemen öyle bazı arkadaşların yaptığı gibi direkt trafiğe çıkmak istemedim, bu vesileyle biraz araştırdıktan sonra Honda güvenli sürüş kursu na katılmaya karar verdim ve İyikide katılmışım!
    Güvenli sürüş kurs 1 e katıldım ve kurs 2 gün sürüyor. Bu 2 Gün içerisinde daha önceleri Mobilet ve scooter kullanmış olan bendenizin daha bilmediğim nice güvenlik kuralları ve teknikleri olduklarını öğrendim. Kurs hocaları gerçekten çok sabırlı ve anlayışlılar. Özellikle Hakan bey çok iyi bir eğitmen. Ona buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Fakat Çok methedilen Aydın beyin kurs boyunca elinden cep telefonu düşmediği için malisef aynı şeyi söyleyemiyeceğim.. Kendisi iyi bir insan ve eğitmen olabilir fakat bu onun ders ve kendi iş saatleri içinde bütün gün telefonla konuşma hakkını kesinlikle ona tanımaz diye düşünüyorum..

    Diğer arkadaşlarında belirtmiş oldukları gibi giyecek ve ekipman ve yiyecek konusunda kesinlikle tereddütte kalmayın çünki bunların hepsi orada ders boyunca size temin ediliyor.

    Arkadaşlar, şimdi sizinle çok önemli ve bu kurs a en kötü damgayı vuracak olan bir konuyu sizinle paylaşmak isterim, bu özellikle servis kullanacak olan arkadaşları çok yakından ilgilendiriyor. Internetten Kurs kayıdımı yaparken Taksim den servis şıkkını seçtim, akabinde bana kurs un seçtiğim tarih e konfirme olduğu ve kullanacağım servis aracının plakası ve şöförün Cep no su ve adını ( Soner bey miş adı ) bildirildi.. Ben avrupa yakasında olduğum için Servis Taksim Aatatürk kültür merkezi önünden kalkış saati sabah 07:30 olarak en geç 07:30 da orada olmam gerektiği söylendi. Bende Taksim e biraz uzak olduğumdan dolayı 05:00 gibi kalktım ve 06:30 da taksime ulaştım, osaate in cin yollar top oynadığından,, yoksa imkanımı var :) Neyse , Allahtan simit sarayları filan açık, oarada çay , poğaça derken saat 07:10 gibi buluşma noktasına gittim.. Orada bekleyen bir kaç servis aracı var ama bana belirtilen plakalı araç yok, doğal olarak belki erkendir biraz deyip beklemeye devam,, saat 07:20 araç yok,, bende her ihtimale karşı bana verilen numaradan şöförü aradım (Soner bey! ) Bu zaat uykulu uykulu telefonu açtı ve servis aracının yolda olduğunu ve biraz daha beklersem aracın ulaşacağını söyledi.. Neyse, saat 07:25 araç yok,, 07:35 araç yok !
    07:40 araç yok! yahu dedim ben yine arayayım şu soner denen herifi.. Bu arkadaş telefonu açtı ama bana şöförün cep telini mesaj atacağını söyledi! Nasıl yani? sen şöför dillmisin arkadaşım? Neysee, cep ten measj olarak şöför cep tel geldi, şöförü aradım , isim farklı , dedimki arkadaşım nerdesin? Adam demezmi sen nerdesin? dedim AKM önündeyim,, adamın dediği şu,, ohooo biz çoktaan yola çıktık! nasıl yani? evet abim biz orada 07:35 e kadar bekledik daha sonrada yola çıktık... Haydaaaa.. Velhasıl, sonunda anladımki, ben oarada mal gibi boşuna beklerken 20 metre ileride karşımda duran servis aracı meğerse Hondanın servis minübüsü imiş!
    Şimdi düşünen olabilir, e kardeşim sen malmısın gidip sorsaydın! tamam kardeşimde , ben Honda gibi köklü ve kurumsal bir firmanın nereden bilebilirdimki son anda servis değişikliği yapacağını, bana doğru plakayı bildirmeyeceğini , şöföründe camına ne bileyim en azından Honda filan diye bir bilgi içeren kağıt yapıştırmayacağını!

    Arkadaşlar, bu yüzden diyorumki, Taksim den servis aracı kullanacak olanlar iki kez düşünsünler derim, eğer rezillik yaşamak istemiyorlarsa.. Servisi kaçırınca ne mi yaptım? oarada servisi kaçıran benden başka birisi daha varmış,, aynı benim gibi yanlış bilgi verilen,, o arkadaşla taksi tutup kadıköye gittik, şöför en azından bizi orada bekledide bir şekilde kursa ulaşabildik Allahtan.

    Konu biraz uzun oldu fakat sizinle burada bu gerçeği ve bende hayal kırıklığı yaratan bu olayı paylaşmak istedim..

    Kurs almak işteyen arkadaşlara Başarılar., tabiki doğru servis zamanında ulaşırsa.




  • ikemen İ kullanıcısına yanıt
    telefonlar açana kadar orda beklediğini gördüğünüz servise sorsaymışsınız keşke. Böyle şeyler sıklıkla olur Honda'ya maledecek bir durum yok bence. Biraz sizin biraz da organizasyonu yapanların hatası, neyse ki kursa katılmışsınız, bardağa dolu tarafından bakmak lazım. Ben kartalda oturduğum halde Honda nın lokasyonu bana bile ters geliyor. o sebeple honda'ya gitmedim. İstanbul'da ilçe merkezlerine daha yakın bir yerde yapabilirler eğitimi.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.