Şimdi Ara

HONDA HR-V(ANA KONU) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.166
Cevap
25
Favori
93.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umituzun84

    Selam Real Robinson :)

    Hem şehir içi hem de şehirler arası oldukça Km yaptığın için soruyorum.
    Uzun yolda, şehir içi ve birleşik olarak yakıt tüketimi konusunda bilgi verebilir misin?
    Fabrika verilerine genelde 1 Lt ekleyin diyorlar ama aldığın sonuç söyleneni doğrular nitelikte midir acaba?

    Teşekkürler.

    Selamlar.

    İstanbul Avrupa yakası malum, hele benim oturduğum muhit ekstra yoğun yerlerden. Şehirlerarasında da bahsettiğim 30 saate yakın yolculuğu 3 günde yaptım, sürekli bir acele olunca basmak zorunda kaldım. Arabanın içine saatlerce oturup multimedya sistemini adam etmek için uğraştım, değdi gerçi istediğim gibi oldu ama illa ki ortalama yakışı etkilemiştir. Klimayı hiç kapatmadım. Yani şimdiye kadarki veriler çok sağlıklı değil aynı arabayla düz boş yolda cruise control ile 90-100 sürati çakıp yarı yakış değerini yakalayanlar da olacaktır.

    Yol bilgisayarını hiç sıfırlamadım, karma yakış 7 litre civarlarında. Çok da kasmadan normal bir kullanımla şehirlerarası 5.5, şehir içi de 7.5 civarı rahatlıkla tutturulabilir gibi.

    Rica ederim, kafanıza takılan başka şeyler olursa da yazın elimden geldiğince cevaplayım.

    Edit: Şimdi baktım fabrika verilerine, o 1 litre ekleyin dedikleri çok doğru gibi. 1 litre ekleyince dediğim rakamlara denk geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 29 Mayıs 2017; 17:34:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar ben de son 1 aydır HRV kullanıyorum. Opel insignia aracım 46000 kmde 4.5 yaşında iken piston kırınca onu satıp aracımı yeniledim. Her ne kadar araç garantiden çıkmışsa da Opel iyi niyet garantisi adı altında hasarın yarısını karşıladı. Ama şunu anladım ki bir daha 2 yıl garantili araç almam. Honda 6 sene garanti veriyor keza Kia 5 sene garanti veriyor. CVT şanzımandan ilk kullanım olarak çok memnun olduğumu söylemem lazım. Honda connect sistemi çok başarılı. Koltuklar son derece rahat. Sadece 1 aylık kullanımda olumsuzluk olarak şunu söyleyebilirim: Süspansiyonları görece olarak Toyota Verso ve Opel Insignia'dan sert...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozciceky

    Arkadaşlar ben de son 1 aydır HRV kullanıyorum. Opel insignia aracım 46000 kmde 4.5 yaşında iken piston kırınca onu satıp aracımı yeniledim. Her ne kadar araç garantiden çıkmışsa da Opel iyi niyet garantisi adı altında hasarın yarısını karşıladı. Ama şunu anladım ki bir daha 2 yıl garantili araç almam. Honda 6 sene garanti veriyor keza Kia 5 sene garanti veriyor. CVT şanzımandan ilk kullanım olarak çok memnun olduğumu söylemem lazım. Honda connect sistemi çok başarılı. Koltuklar son derece rahat. Sadece 1 aylık kullanımda olumsuzluk olarak şunu söyleyebilirim: Süspansiyonları görece olarak Toyota Verso ve Opel Insignia'dan sert...


    Hayırlı olsun. Hoşgeldiniz. Dünyada HR-V'yi beğenip alan tek kişinin ben olduğum gerçeğini kabullenmeye başlamıştım

    Ben 1-10 gün arası 50 kadar araç kiraladım çoğu Amerika'da, yani kiraladığım modellerin çoğu Türkiye'de yok bile. Arkadaşlar karşılaştırma istediğinde son derece sağlıksız bilgiler veriyorum çünkü bir tarafta 6-7 şeritli kaymak gibi Amerika otobanları, düzenli trafik ve yollar, ölümüne sert cezalar ve kurallara uyan sürücüler, en düşük 2500 motor araçlar, sudan ucuz benzin, hilesiz hurdasız dolu dolu arabaları kiralayan şirketler; bir tarafta, yazmayım detayları siz biliyorsunuz

    Sizin vereceğiniz bilgiler arabayı almayı düşünen, bilgi almak isteyenler için çok daha kıymetli.

    Aracınız tekrar hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 2 Haziran 2017; 20:53:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bugün de İstanbul trafiği maceramızı yaşadık geldik. Sahil yolunda giderken içindeki kararsız yolculardan olduğu belli sağa çekmiş bekleyen taksi direk yola çıktı. Tabi standart İstanbul taksi şoförü arkadan gelen var mı varsa ne süratte kontrol etmek, sinyal vermek vs. hak getire. Solumda da araç olduğu için kaçacak yer yoktu, oldukça yüksek süratteyken freni yaptım. Aracın fren performansı, durma mesafesi gerçekten harika. İnternette birçok yorum okudum bu araç gitmiyor vs. yazan; gitmesi tartışılır ama bu araca durmuyor diyecek adamın alnını karışlarım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar;

    Geçen hafta sonu aracı bayide gördüm, test sürüşüne çıkamasamda görünüş ve özellik olarak çok beğendim.
    Suzuki vitara test etmiştim yakın zamanda şehir içinde araç o kadar çok bağırıyorduki çok ses çıkarması ve gitmemesi yüzünden vitaradan vazgeçtik tabi ikinci el performansının kötü olmasıda çok büyük etkendi..

    Birkaç sorum olacak bilgi verebilirseniz sevinirim.
    1-Vites geçişlerinde sorun olmadığını düşünüyorum fakat şehir içinde araç çok bağırıyor ve hantal kalıyor mu?
    2-Comfortline manuel Tiguan'a göre özellikleri elbette çok iyi fakat ikinci el ve marka değeri konusunda hangisi?
    3-Bayideki kişi 15 yıldır honda satıyorum honda da hiç kampanya olmaz dedi bu doğrumu bu araç için bir kampanya söz konusu olabilir mi?

    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurddn -- 7 Haziran 2017; 12:19:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurddn

    Merhaba Arkadaşlar;

    Geçen hafta sonu aracı bayide gördüm, test sürüşüne çıkamasamda görünüş ve özellik olarak çok beğendim.
    Suzuki vitara test etmiştim yakın zamanda şehir içinde araç o kadar çok bağırıyorduki çok ses çıkarması ve gitmemesi yüzünden vitaradan vazgeçtik tabi ikinci el performansının kötü olmasıda çok büyük etkendi..

    Birkaç sorum olacak bilgi verebilirseniz sevinirim.
    1-Vites geçişlerinde sorun olmadığını düşünüyorum fakat şehir içinde araç çok bağırıyor ve hantal kalıyor mu?
    2-Comfortline manuel Tiguan'a göre özellikleri elbette çok iyi fakat ikinci el ve marka değeri konusunda hangisi?
    3-Bayideki kişi 15 yıldır honda satıyorum honda da hiç kampanya olmaz dedi bu doğrumu bu araç için bir kampanya söz konusu olabilir mi?

    Teşekkürler

    Merhaba,

    Diğer alan arkadaşlar da yazarsa karşılaştırma açısından güzel olur sonuçta ben bayağı yazdım zaten şimdiye kadar ama direk sorularınıza cevap olarak naçizane görüşlerim:

    1-CVT şanzımandan dolayı vites geçişi diye bir şey yok, yani hiç bir geçiş hissi yaşamayacaksınız gaza bastığınız devre göre araç stabil bir şekilde oyuncak araba gibi hızlanıyor. Sadece direksiyondaki kulakçıklardan vites değişimi yapabilirsiniz, siz devri geldiğinde vitesi değiştirmezseniz de araba otomatik olarak değiştiriyor ve bu simüle edilmiş kullanımda da vites geçişi hissi çok yumuşak. Şehir içinde hantal kalmıyor sol şeride de diğer şeritlere de rahatlıkla uyum sağlıyorum, arabanın atikliği tamamen sizin gaza ne kadar agresif bastığınıza göre değişiyor. İstanbul Avrupa yakası trafiğinde kolay kolay 3000 devri geçmem gerekmiyor, onda da ses yok denecek kadar az. Ben motor sesi için basit bir izolasyon işlemi aldım, test sürüşünde daha sağlıklı görürsünüz ama bence almaya gerek bile yokmuş.

    2-VW bana göre Türkiye'deki Alman hayranlığından dolayı her türlü alır. Yarın Youtube'da üzerinde VW yazan bir "taşın" tanıtımını yapsın inceleyen arkadaşlar ballandıra ballandıra bitiremez, cebine 3 kuruş para geçen kredi çeken de koşa koşa alır. Bu aracı tercih eden yok. Ayrıcalıklı bir arabaya binmiş olacaksınız trafikte başka göremezsiniz ama ikinci el satışta Tiguan'a göre zayıf kalır bence. Sorduğunuz için ikinci el açısından düşündüğümü yazdım, yoksa sizin de yazdığınız gibi 2 araç asla karşılaştırılamaz aynı dolulukta eşdeğer bir Tiguan en azından 180-200 bin bandına satılacaktır. Zaten sınıfları da farklı, CR-V ile karşılaştırmak daha doğru.

    3-Bu aracı almadan önce çok ilgilenmeyen biri olarak fazla fikrim yok ama takip ettiğim kadarıyla son 3 aydır her marka iyi kötü bir kampanya yaparken Honda az da olsa fiyat arttırdı. Aracı aldık ama servisteki tavırlara falan bakarak da biraz burnu havada gibi bizim Honda'nın. Yine de belki bana denk gelmiştir diğer arkadaşlardan, özellikle Civic konusunda bu soruya çok daha sağlıklı yanıt alırsınız gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 8 Haziran 2017; 15:15:45 >




  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    Cevaplarınız için için çok teşekkür ederim ayrıntılı olarak her şeyi anlatmışsınız.

    Aracın görünüşü kalitesi çok hoşuma gidiyor, tek eksik olarak gördüğüm kör nokta sensörü neden koymamışlar.
    Araca bakmaya gittiğimdeki servisteki teknik birine denk geldim ve araçla ilgili birkaç soru sormuştum; Bana dediği şey araç çok güzel alanlar memnun fakat, aracı dada kontağını çevirmeden kaskosunu yaptır dedi, demek oluyorduki aracın parçası çok pahalı, bunda bir sorun elbette, önemli olan ikinci eli.

    Ben herzaman çoğunluğun olduğu yerde olunca kazanıldığını görüyorum araç/ev/arsa vb.
    120.000 kadar çıktığıma göre suv segmentinde peugeot 3008 de alınabiliyor o da hondaya göre daha az değerli bir marka Türkiye de.

    2016 nın 9. ayından bu yana araç alamıyorum skoda superb ile başlayan alma serüvenim henüz bitmedi fiyatların arttığını görünce bi ara vazgeçiyorum sonra tekrar devam. Malesef çok çeşit olunca insan hiç alamıyor sanırım.




  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    2017 HRV 1.5 Executive otomatik vites aracımızı 1 hafta önce satın aldık. 2004-2007 yılları arasında Honda Jazz CVT şanzımanlı aracımız olduğu için kullanımına hızla alıştık. Direksiyondan vites değişimi bir önceki 2011 Opel Meriva 1.7 CDTI otomatik vitesli aracımızda yoktu, tekrardan kullanmak keyifli oldu.

    Araç turbo ve/veya dizel olmadığı için elbette ki tork değeri düşük kalıyor, ancak S vitesi ve kulakçıklar bir nebze olsun devirli kullanmak istediğinizde açığı kapatıyor. Aracın dizel otomatik modeli olmadığı için HRV yi otomatik vites alacaklara benzinli dışında seçenek yok.

    Executive donanım paketi gayet yeterli dolulukta.

    Navigasyonu detaylıca deneme şansım olmadı ancak sanki Googlemaps sanki daha iyi gibi. Daha önce Garmin Nuvi kullanıyorduk, Googlemaps yaygınlaşıp güncellemeler daha iyi olunca, telefondan onu kullanmaya başladık, çok memnun kalınca Garmin in pabucu dama atıldı. Araçtaki navigasyon Garmin in navigasyonu, bakalım ilerleyen günlerde fikrimiz nasıl olacak.

    @Robinson Crusoe ye teşekkür ederim kendi adıma iyi bir inceleme ve objektif bir anlatım yapmış.

    Biz aracı beğenerek aldık, şu anda beğenerek kullanıyoruz, Honda Jazz aracımızı da çok severek kullanmıştık ki HRV kat be kat daha keyifli bir araç.

    Aracın katlanan koltukları ve bagajı güzel bir alan sunuyor. iki çocuklu bir aile olarak yükleme alanlarını yeterli bulduk.

    İki adet çocuk koltuğumuz var arkada üçüncü kişinin oturması pek mümkün değil. Meriva da sıkışık ta olsa 3.kişi oturabiliyordu, gerçi onda da şaft tünelinin üstünde kol dayamasının demirleri vardı oturmayı kısmen zorlaştıran.

    Flash disk e yüklediğim MP3 leri sorunsuz olarak tanıdı, müzik sisteminin kalitesi yeterli.

    Araç kilometresi henüz çok az olduğundan yakıt tüketimi ile ilgili bir yorumum yok, ilerleyen zamanda inşallah eklerim.

    6 yıl garantisi olması da cezbedici bir faktör.

    Anahtarsız giriş, otomatik far ve yağmur sensörü olması hoş.

    Şimdilik bu kadar, aracı alanlara Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

    İyi günler diliyorum.

    HONDA HR-V(ANA KONU)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drtarik -- 10 Haziran 2017; 3:8:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • drtarik kullanıcısına yanıt
    Kazasız belasız güvenli sürüşler dilerim, aracınız hayırlı olsun.

    Benim istediğim mavi rengi almışsınız, fotoğrafta bir kez daha gördüm yine beğendim
  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, size de hayırlı olsun, güle güle kullanın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drtarik kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güle güle binin.

    Bu doluluktaki araçtaki eksikliklerden en önemlisi, Yan aynalardaki Kör nokta uyarıcının olmaması, yakında zamanda kör nokta sorununu yaşayan biri olarak trafikte çok önemli olduğunu düşünüyorum.
  • ugurddn U kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum.

    Kör nokta uyarı sistemi eksikliğini çok hissetmedim açıkçası, ama olsa kötü olmaz tabi ki.

    Aksesuarlar biraz daha standart içine eklenmiş olabilirdi belki; paçalık paspas, yan kapı çıtaları, basmak koruyucu, bagaj filesi vs. gibi. Özellikle yan kapı çıtaları aşırı lazım istanbul da, hunharca açıyorlar kapıları ve bence çoğu zaman kasten hızlı çarpıyorlar duyarsız insanlar.

    İç paspasları rica ettik verdiler sağolsunlar. Paçalık ve bagaj filesini ek olarak sipariş verdim.

    Ayrıca seramik koruma yaptırdım, bakalım iş görecek mi gerçekten, 5 yıl garanti verdiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Robinson Crusoe
    Size 2 şey için teşekkür etmek istiyorum.
    1) Bıkmadan, usanmadan, gayet ayrıntılı ve tarafsız bir şekilde deneyimlerinizi paylaşıyorsunuz. Bir araçtan beklentilerim sizinle hemen hemen aynı olduğundan benim için çok faydalı oldu.
    2) Türkçeyi çok güzel kullanıyorsunuz. İmla, noktalama ve dilbilgisi kurallarına dikkat ettiğiniz belli. Günümüzde maalesef bu konuya önem veren kalmadı. Muhtemelen benim gibi X kuşağısınız.

    Yaklaşık 10 yıldır 2005 model jazz kullanıyorum. Servis bakımlarının diğerlerine göre biraz pahalı olması dışında aracımdan gayet memnunum. Ama artık 160 bin km oldu. Değiştirmek için jazz'ın yeni kasasının çıkmasını bekliyordum fakat çıktığında biraz hayal kırıklığına uğradım diyebilirim. Sunroof opsiyonu olmaması çok büyük eksiklik. Ayrıca kol dayama aparatı çok geride olduğu için (sanırım uzun yıllar aynı aracı kullanmaktan kaynaklı) rahatsız oldum. Honda'nın HR-V satışını arttırmak amacıyla bilerek yaptığını düşünüyorum. Zira HR-V'yi görür görmez büyük jazz izlenimi uyandı bende.

    HR-V konusunda en büyük çekincem; olur da satmaya kalkarsam elimde patlama riski. Yollarda hiç görmüyorum. Gerçi daha yeni piyasaya çıktı sayılır ama yine de izmir gibi büyük bir şehirde hiç rastlamamak tedirgin edici. (Sahibinden.com'da 6 tane 10 bin km altında satan var bu arada 😂)
    Bir ihtimal benim gibi yeni jazz'dan memnun olmayanlar belki uzun vadede aracın Türkiye'de tutunmasını sağlayabilir.
    Sizden ricam, olumlu veya olumsuz izlenimlerinizi yazmaya devam etmeniz. Ben de bu arada bütçemi arttırmaya çalışayım. 100.000 TL üstüne çıkmayı düşünmüyordum ama HR-V için 120 bin vermek mantıklı mı değil mi bilemiyorum. Kampanya falan da yapmıyor namussuz Honda. Şeytan diyor git 95'e vitara al. Donanımlar hemen hemen aynı sayılır. Ama Suzuki vs. Honda kıyaslaması yapabilecek sağlam birine rastlamadım henüz. Neyse lafı fazla uzatmayayım. Emeğiniz için teşekkür ediyor, devamını bekliyoruz.
    Kazasız sürüşler dilerim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • drtarik kullanıcısına yanıt
    Merhaba Tarık bey. Hayırlı olsun. Kazasız sürüşler dilerim.
    Sizin için mahsuru yoksa nereden ve hangi fiyata aldığınızı öğrenebilir miyim. Aslında asıl merak ettiğim katalog fiyatı üzerinden indirim yapıp yapmadıkları. Eğer makul bir indirim alamazsam biraz daha beklemem gerekecek sanırım.
    Ben de sizin gibi jazz kullanıcısıyım. Bu yüzden sizin yorumlarınız benim için daha anlamlı oluyor. Devamını bekliyor olacağım. Keyifli sürüşler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oscar-75 O kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Öncelikle teşekkür ediyorum.
    Maltepe Mutluhan'dan liste fiyatı üzerinden aldık. Araç tek olduğu ve ertesi gün 1500 TL zam geleceğini bildiklerinden pek müdanaları yoktu 😀. Az sayıda araç gönderildiğini, merkezin seçme şansı sunmadığını, bir sonraki sevkiyatın 15 gün sonra olduğunu ve gelecek aracın rengini bile bilmediklerini söylediler.

    Olay şöyle gelişti;

    çok memnun bir şekilde 6 yıldır kazasız belasız kullandığımız Opel Meriva aracımızı, servise bakım için bıraktığım gün, servis çalışanları kaza yaptı ve aracın kapısı hasar gördü. Çok uzatmayayım ben de aracı servise sattım.

    Aracımızı satınca hemen bir yeni araç alalım dedik, arabalar konusunda nacizane biraz bilgim vardır. Ancak araçlar hakkında bilgimin olması, satın almada 1. kriter değil malesef, eşimin görsel olarak beğenmesi ana kriterimiz 😀.

    Merivamızı sattıktan sonra "ilk 30 dakika içinde" alternatif araçları eşime gösterirken, eşim de aracı beğenince, showroomda 5 dakika içinde bakıp aracı satın aldık. Talipliler etrafında dönüp duruyordu 😀.

    Satılmaz gibi bir endişem yok açıkçası, her aracın bir alıcısı vardır. Bir aracı satan kişi sayısı ne kadar az ise o araç kesinlikle daha kolay satılıyor . Kaldı ki Honda marka araçlara rağbet konusunda sıkıntı yok.

    Bizim de ilk satın aldığımız araç Honda Jazz'dı ve onu da çok severek kullanmıştık. Size de inşallah severek kullanacağınız bir araç nasip olur hayırlısıyla.

    Mutlu, huzurlu günler diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drtarik -- 16 Haziran 2017; 1:12:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oscar-75


    @Robinson Crusoe
    Size 2 şey için teşekkür etmek istiyorum.
    1) Bıkmadan, usanmadan, gayet ayrıntılı ve tarafsız bir şekilde deneyimlerinizi paylaşıyorsunuz. Bir araçtan beklentilerim sizinle hemen hemen aynı olduğundan benim için çok faydalı oldu.
    2) Türkçeyi çok güzel kullanıyorsunuz. İmla, noktalama ve dilbilgisi kurallarına dikkat ettiğiniz belli. Günümüzde maalesef bu konuya önem veren kalmadı. Muhtemelen benim gibi X kuşağısınız.

    Yaklaşık 10 yıldır 2005 model jazz kullanıyorum. Servis bakımlarının diğerlerine göre biraz pahalı olması dışında aracımdan gayet memnunum. Ama artık 160 bin km oldu. Değiştirmek için jazz'ın yeni kasasının çıkmasını bekliyordum fakat çıktığında biraz hayal kırıklığına uğradım diyebilirim. Sunroof opsiyonu olmaması çok büyük eksiklik. Ayrıca kol dayama aparatı çok geride olduğu için (sanırım uzun yıllar aynı aracı kullanmaktan kaynaklı) rahatsız oldum. Honda'nın HR-V satışını arttırmak amacıyla bilerek yaptığını düşünüyorum. Zira HR-V'yi görür görmez büyük jazz izlenimi uyandı bende.

    HR-V konusunda en büyük çekincem; olur da satmaya kalkarsam elimde patlama riski. Yollarda hiç görmüyorum. Gerçi daha yeni piyasaya çıktı sayılır ama yine de izmir gibi büyük bir şehirde hiç rastlamamak tedirgin edici. (Sahibinden.com'da 6 tane 10 bin km altında satan var bu arada 😂)
    Bir ihtimal benim gibi yeni jazz'dan memnun olmayanlar belki uzun vadede aracın Türkiye'de tutunmasını sağlayabilir.
    Sizden ricam, olumlu veya olumsuz izlenimlerinizi yazmaya devam etmeniz. Ben de bu arada bütçemi arttırmaya çalışayım. 100.000 TL üstüne çıkmayı düşünmüyordum ama HR-V için 120 bin vermek mantıklı mı değil mi bilemiyorum. Kampanya falan da yapmıyor namussuz Honda. Şeytan diyor git 95'e vitara al. Donanımlar hemen hemen aynı sayılır. Ama Suzuki vs. Honda kıyaslaması yapabilecek sağlam birine rastlamadım henüz. Neyse lafı fazla uzatmayayım. Emeğiniz için teşekkür ediyor, devamını bekliyoruz.
    Kazasız sürüşler dilerim.


    Öncelikle güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim. Diğer araç forumlarına bakıyorum kavga gürültü bitmiyor. Az sayıda kullanıcı olunca burası huzurlu, ben de içimden geldiği şekilde yazıyorum öyle. 82 doğumluyum, siz yazınca araştırdım ben Y kuşağı oluyormuşum sanırım Bizim dönem test-deneme sınavı manyağı oldu, onların etkisi var. Yine ben biraz takıntılıyım, benimle yazışan arkadaşlarım TDK vs. yakıştırmalar yapar o yüzden

    Aslında açıktan yazmadım ama bence 2. el konusunda bazı avantajlarımız olabilir. İlki Honda'nın Türkiye'deki algısı çok iyi. İnsanların saygı duyduğu üst düzey kabul ettiği bir marka. Oysa -sadece fiyat aralığını dikkate alırsak- alt seviye markalardan biri. İkincisi, evet aracın kullanıcısı az ama hedef kitlesi var. Mesela aracı kullandırdığım 160 boyundaki bayan arkadaşım bayıldı HR-V'ye. Boyunu yazdım ama aslında vurgu yaptığım konu cinsiyet Bayanların çok beğendiği bir araç ve sıfırına parası yetmeyenler için ikinci el piyasası zamanla canlanabilir. Aracı alınca ben de birkaç kez sahibinden.com'a baktım. Sanki bazı ilanlar zamanla kayboldu gibi, araçlar satılıyor olabilir onun dışında, diyelim ki Honda Civic aldım, 1000 tane satan var 500 de alıcı. Bu 500 alıcının da Civic yerine yönelebileceği benzer fiyat bandında tonla marka/model var. Yani sert bir rekabet var, ve boş beleş, ciddi olmayan insanlarla uğraşma şansı da daha yüksek gibi. Bizim araçtaysa daha belirli bir alıcı kitlesi var, genelde ne istediğini bilen kişilerin tercih edeceği bir araç. Zamanla belli olur tabi bunlar benim kafamdakiler. Düşününce @drtarik lafı benim gibi dolaştırmadan benzer şeyler yazmış 2. el konusunda

    Aracı Mercedes SLC'si olan bir arkadaşıma kullandırdım(evet kendim hevesi aldım kime denk gelirse kullandırıyorum artık ). Sonra o da bana arabasını kullandırmak zorunda kaldı tabi Sürüşü keyifli bir araç olduğunu söyledi. Direksiyonun biraz yumuşak olmasıyla alakalı sanırım çok rahat çekip çevriliyor araç dedi. Bir de aslında evde bir senin araçtan bir de benimkinden olacak dedi, aynen katılıyorum, her şey için kullanılabilecek HR-V ve zevk için 2 kişilik spor bir otomobil harika bir kombinasyon olur, paranın gözü kör olsun Garipsedim önce, acaba arkadaşım incelik olsun diye mi bu şekilde konuşuyor diye düşündüm. Sonra onun aracına bindim. Çok alçak geldi SLC zaten alçak ama benim arabadan geçince farkı çok daha bariz hissettim. Bir süredir kullanınca bende yüksekte oturma hissi kalmadı ama HR-V yüksek bir araç. İlginç şekilde serçe parmağımla kullanırım zannederken Mercedes'in direksiyonu çok daha sertti. Acaba yüksek hızlarda sürüş için üretildiğinden bu direksiyon sertliği sürüş konforu, güvenlik açısından avantaj mı sağlıyor diye düşündüm. Benim araçta 140-150 bandını geçince gezmeye başlıyor. Tabii ki aracın boyu kısa, yerden yüksekliği vs. tonla faktör var, sonuçta fizik kurallarına karşı gelemeyiz ama direksiyon da yüksek hızlarda dezavantaja katkı yapıyor olabilir. Çok da büyük sorun değil ama şehirlerarası yollarda en azından 170'e kadar sarsıntıyı hissettirmemesini isterdim. Şehir içinde Qashqai düşman başına ama şehirlerarası yolda hızını aldıktan sonra HR-V'ye göre gerçekten daha stabil bir araba mesela.

    Bu arada HB ve CRV'yi gösterge panelinden çıkan garip çubuk için eleştirmiştim. Yakış miktarı için benim aracın özelliklerini kurcalarken aynı çubuktan bende de olduğunu gördüm Neyse ki bu araçta diğerlerine göre çok daha iyi konumlandırılmış zararı yok. Showroom'da diğer araçların içine oturur oturmaz görüntü rahatsız etmişti, HR-V'de 2 ay kullanım gerekti ekstra çubuğu fark etmek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 17 Haziran 2017; 9:44:48 >




  • Kural tanımaz sığırlarla birlikte ne kadar zorlansam da forum için kendimi feda ettim ve 2-3 saatlik yolun %80'lik kısmını cruise control ve 90 km/s ile gelmeyi başardım. Çanakkale-İstanbul arası. Sahilden ana yola kadar dandik bir yolda sürdüm, arada hıyarlık yapanlara karşı basıp sıkıştırmaya çalıştım, bir de yanlışlıkla Tekirdağ'da şehir içine daldım, boğazımın derdine düştüğüm için ana yolu terk etmiş oldum Tekirdağ köfte pek öyle ahım şahım bir köfte değil, franchise'a dönen Ramiz'den üstün bir tarafı yok. Yolunuz düşerse Bursa/Yenişehir'de yeyin köfteyi. Hayrabolu tatlısı da tahinli-kaymaklı kemalpaşa tatlısı gibi bir şey. Zararı yok yoldan geçerken uğrar yerim ama mesela İstanbul'dan kalkıp gideyim yemek için demem.

    Neyse, sözün özü ortalama yakış 5.2. Az yakacağım diye daha da hırs yapan, daha uzun yola giden, düz-yokuş aşağı yolda deneme yapan 4-4.5 arası değerler yakalar gibi. Benden bu kadar, jübilemi yaptım, sonraki adım vites kulakçıklarını daha verimli kullanmak olacak, biraz da performansını görelim arabanın. Gelsin 8-10 litre benzin içmeler

    Klimada toplam 7 fan seviyesi var. İlk 3 seviye sessiz, 4 kurtarıyor ama 5'ten sonra ses ciddi biçimde kendini hissettiriyor. Gerçi soğutması gayet iyi, şu ana kadar çok sıcak havalarda bile 2-3 işimi gördü ama Antalya gibi yerlerde yazın asfalt eriten sıcaklarda yüksek ayarları kullanmak gerekebilir. Hangi araba olsa yüksek ayarlarda ses olacak fizik kuralları var sonuçta ama bunu da bilgi olarak yazdım şöyle köşede dursun diye. Bugün arabayı üstü açık(cam tavan kapalı) güneşte park ettim bıraktım saatlerce(denemek için değil salaklıktan), dönünce içine bindim pişmiş. Klimayı son fan seviyesinde en düşük sıcaklık ayarında çalıştırdım, 1 dk kadar sürdü içeriyi ferahlatması, gerçekten çok iyi çalışıyor.

    4000 km'yi geçtim henüz bir trim sesi, araçta kafa ağrıtan bir sorun yaşamadım.

    Otomatik uzunların nadiren de olsa geç algıladığını yazmıştım. Ama ilk kullanımdan sonra o tip bir sorun görmedim. Ben sistemin nasıl çalıştığını bilmediğim için -işin aslı arabamda öyle bir özellik olduğunu bile bilmediğim için - bana öyle geldi sanırım. Sistem gayet güzel çalışıyor.

    Müzik sistemini zorladık arkadaşla son seslere kadar. Kendi arabasındaki opsiyon olarak aldığı Harman Kardon'a göre basların daha zayıf olduğunu söyledi. Gerçi ben de evde Soundsticks 3 kullanıyorum, Harman Kardon temiz ses verme konusunda gerçekten çok başarılı. Bilindik markalar(Harman Kardon, Bose, JBL vs.) opsiyon olarak sunulsa farklı bir ses sistemi düşünebilirdim ama bu haliyle de işi görüyor, zaten deneme hariç son sesler rahatsız ediyor %50 seviyeyi bile doğru düzgün geçmemişimdir.

    Kiraladığım bir Toyota Camry'de yavaşlayınca müziğin sesini kısıyordu, ışıklarda durunca falan bangır bangır müzik sesi olmuyordu. Bizim araçta da var ama uygulama olarak Toyota daha başarılıydı diyebilirim. Türkiye'de satılan modellerinde de aynı oranda iyi midir bilmiyorum ama.

    Kış lastiği konusunda arayışlarım devam ediyor. 4 mevsim lastikler için çok memnun olanlar var, değmez 2 lastik parası verip tek lastik almaya yazın yaz kışın kış lastiği kullanın yazanlar var. Bana da sanki öylesi daha uygun gibi, %90 performans bile verseler sanırım 1 set kış lastiği alıp vakti gelince taktırmak daha mantıklı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 9 Temmuz 2017; 13:42:26 >




  • Robinson Crusoe
    Öncelikle detaylı inceleme ve seviyeli bilgi için teşekkürler. Ben de İzmir 2006 dan bu yana Jazz Elite otomatik kullanan ve yıllık 12*13.000 km. şehir içi yol yapan, nadiren de yakın şehir dışı giden biriyim. Arabamdan memnunum, ancak son günlerde yeni çıkan Peugeot 3008 i görüp bir de deneyince çok beğendim. Önceleri bu segmenti hiç düşünmememe rağmen şimdi fikrim değişti ve SUV veya crossover tarzı araçaları 4 aydır araştırıryor ve deneme sürüşleri yapıyorum. Peugeotun teknik olarak donanımsal özellikleri beni başta çok etkilesede fiyatının 150 -160 lara çıkması vazgeçmek zorunda bıraktı. Hyundai Tucson u fiyat donanım seviyesi olarak çok beğendim, ancak onun da benzinli ve yakıt seviyesinin en az 10 lt. lerde oluşu zorladı. sizin de belirttiğiniz gibi Hybrd oluşu beni çok etkilediği için Toyota CHR ı da denedim ancak nedense çok sesli geldi ve özellikle arka camının küçüklüğü beni soğuttu. eşimin de beğenmesiyle Honda HRV yi inceledik. 3008 le kıyaslayınca biraz zayıf kalsa da ben de beğendim. Gerçi geçen yıl ilk çıktığında dizel manualini kullanmış ve beğenmemiştim. Bütün markaların ( 100- 160 bandında olan ) denedim veya bizzat inceledim. Bugün son olarak Türkiye' de ve Avrupa' da çok satan Nissan Qashqai iyi de denedim. Ancak o da 125 bin TL olan donanımında cam tavan açılmıyor ve eksikleri var. Bir de dizel oluşu veya şanzımanı kaynaklı ilk harekette hantal kalıyor, ilerleyen km. lerde ise gayet güzel hızlanıyor. Özellikle yokuş çıkarken dizel olduğunu hissettiriyor. Bu yüzden istediğim donanım seviyesinde olmasa da ona gönlüm kaydı. Ancak yine de Honda HRV yi bir inceleyim derken, sizin güzel ve tam istediğim ayrıntıda ve fanatiklikten uzak yorumlarınızı okuyunca fikrim değişti tekrar. Sadece takıldığım sizin de belirttiğiniz gibi kör nokta sisteminin olmayışı beni çok üzüyor. Çünkü şehir içi trafikte sık sık şerit değiştirmek zorunda kalınınca dikiz aynaları güvenlik için yeterli gelmiyor.
    Ayrıca bu araç için en pozitif düşünmeme sebep olan bir diğer konu ise; benim son derece bakımsız ve özensiz araç kullanmama rağmen Honda Jazz ımın bana neredeyse sıfıra yakın sorun çıkartması oldu.
    Şu anda beni tereddütte bırakan son konu ise; piyasaya bu ay girecek olan Kia Niro ve Hyunda Ionic hybridler. Çünkü onların fiyatlarıda 125 bin seviyesinde ve 1.6 benzinli motor. Araçlar önümüzdeki hafta İzmir' e gelmeye başlayacak. Testlerimi yaptıktan sonra son kararımı artık vereceğim. Bu arada siz yeni değerlendirmelerinizi paylaşmaya devam ederseniz çok memnun olacağız.
    Teşekkürler
    Kamil Bilir




  • Arkadaşlar araç sahipleri aracın kabininden birkaç fotoğraf atabilir mi? Zira internette kaliteli kareler bulamadım. Hrv beğendim araçlardan.



    Not: bu arada hrv forumu gemel forum seviyesinin çok üzerinde. Haberiniz olsun nazar etmeyin :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mkbfcb kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkürler. Ben internet bilgileriyle karşılaştırma yapmaya çalışıyordum ama sizin direk denemeniz ve yakış vs. konularda karşılaştırmalı olarak diğer araçlarla kıyaslamanız eminim birçok kişiye karar verirken yardımcı olacaktır.

    Ben Peugeot 308 kiralayıp kullanmıştım ve çok beğenmiştim. Belki lafı bile edilmez ama aracı kitleyince aynalar direk otomatik katlanıyordu mesela keşke bizde de öyle olaydı. Yine sanki araba uzaklaşınca kendini otomatik kitliyordu, çok araba kiralayınca karışıyor artık belki yanlış hatırlıyorumdur. Neyse, bilmediğim için soruyorum, bizim araba 120 liranın altında, diyelim ki 160 çıkardım verdim, 3008'in ne gibi artıları var? Ben iç tasarımı internette gördüm, düğmeler falan garip görünüyor, yine ortadaki ekran gövdeye gömülmeyince belki arıza çıkarınca daha kolay demonte edilip tamir oluyordur ama bence çirkin duruyor. Her fırsatta söylüyorum mesela bizim aracın tamamen dokunmatik ekranlardan oluşması çok sade güzel bir görüntü gibi geliyor bana. Gerçi bizimkinin eşdeğeri sanırım 2008, 3008 biraz daha CRV'nin karşılığı gibi ama kabaca bir karşılaştırma yaparsanız sevinirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.