Şimdi Ara

HONDA HR-V(ANA KONU) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.166
Cevap
25
Favori
93.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • redmaner kullanıcısına yanıt
    Güzel sözleriniz için teşekkürler. Fazla tercih edilmeyince dışarıdan gelip sataşan olmuyor, o sayede huzurlu bir şekilde sürdürüyoruz başlığı sanırım

    Aslında fotoğraf hobim var, özellikle araba kiralarken ileride karşılaştırması kolay olur diye iç-dış fotoğraflarını çekiyordum. Ama kendi arabam olunca nasılsa sonra çekerim diye erteleye erteleye bir türlü fırsat bulup çekemedim Birkaç güne kadar fotoğrafları çekip burada paylaşırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

    Güzel sözleriniz için teşekkürler. Fazla tercih edilmeyince dışarıdan gelip sataşan olmuyor, o sayede huzurlu bir şekilde sürdürüyoruz başlığı sanırım

    Aslında fotoğraf hobim var, özellikle araba kiralarken ileride karşılaştırması kolay olur diye iç-dış fotoğraflarını çekiyordum. Ama kendi arabam olunca nasılsa sonra çekerim diye erteleye erteleye bir türlü fırsat bulup çekemedim Birkaç güne kadar fotoğrafları çekip burada paylaşırım

    Dediğim gibi nazar deymesin aman



    Fotoğrafları bekliyorum. Size zahmet beni de etiketlerseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    Tekrar Merhaba,
    Ben de HR-V tayfasına katıldım. İzmir'de ikamet ediyorum ama istediğim rengi bulamayınca Ankara'daki bayiden almaya karar verdim. Biraz ikram yapmaları da etkili oldu tabii. Kısmetse bu hafta içi gidip teslim alacağım.
    Arada bir telefon edip boya koruma ve ses izolasyonu falan içeren paket teklif ediyorlar. Bir de kaputa koruyucu film uygulaması gibi birşeyden bahsetti. Tam anlamadım. Ön cama da film dahil 1300 TL dediler.
    Seramik koruma da tavsiye ettiler ama bana biraz pahalı geldi. İstemedim.
    1300 TL olan paket hakkındaki görüşünüz nedir? Arabayı alırken bütçemi baya zorladığım için tereddütlü yaklaşıyorum bu işlere.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ay zam yapıyorlar fiyatı 121.400 yapmışlar. 2 ay önce 117.900 dü sonra 119.700 yaptılar şimdi de bu.
    Bu nedir arkadaş aylık 1.500 TL zam yapıyorlar. Honda CEM de satıcı 2018 Nisanda 130 Bin TL olur fiyatı demişti. Gerçekten böyle giderse Nisanı bile bulmaz...
  • Oscar-75 O kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Ben alırken yaptıkları uygulamanın ne olduğunu bile bilmeden koruyucu ne paket önerdilerse kabul ettim. Bir daha para harcamayacağımı ya da uğraşmayacağımı bildiğim için para gidecekse de başta gitsin dedim.

    Eğer bu ek korumaları almasam ne olurdu bilmiyorum. Şimdiye kadar bir sıkıntı çıkmadı ama almasam da olurdu sanki. Kabaca bildiğim kadarıyla yapılan işlemleri daha önce yazmıştım ama tekrar yazayım.

    1- Kapılara çıtalar ve çamurlukların olduğu paket var, resmi sitede katalogda da var bu paket onu aldım.
    2- Bayilerin uydurduğu prestij diye bir paket var, anladığım kadarıyla tutturabildikleri fiyata satıyorlar.
    Sadece yan camlara film çekildi, telefonlardaki gibi tamperli olacağı, daha dayanıklı olacağı söylendi bu şekilde. Ön cama ve cam tavana uygulanmadı.
    Seramik kaplama yapıldı, aracın boyasına sürülen bir kimyasalla kuş pisliğinin araca zarar vermeyeceği söylendi.
    Kaputa film uygulaması yapıldı. Daha sonra öğrendim ki bu aslında folyo denilen uygulamaymış. İnternette zamanla folyo kaplanan kısmın daha açık renge dönüştüğü bilgisini okudum. Bayiye sordum, öyle bir şey yok dediler, garantisi biziz getir öyle bir şey olursa dediler. Yani pek güven vermedi ama almış bulundum artık, şimdiye kadar bir sıkıntı yok.
    Kaputun altına bir izolasyon işlemi yapıldı, motor yüksek devirde çalışırken içeri giren sesi %40 oranında azaltır dendi ama yapılan işlemin ayrıntısını bilmiyorum.

    İnsan senelerce emek verip bir araç alınca mümkün mertebe korumak istiyor. Bayiler de bundan pay çıkarmaya çalışıyor. Sonra vaktim olur uğraşırım derseniz bence başta paketsiz satın alıp sonra piyasada bilinen yerlere de yaptırabilirsiniz bu uygulamaları.




  • Teşekkür ederim. Aslında 90 bin civarında bir araba düşünüyordum ama gaza gelip HRV aldım. Umarım pişman olmam. 😂

    Folyodaki renk açma olayı midemi bulandırdı şimdi. Daha önce duysaydım yaptırmazdım. Aslında ben sadece kapı çıtalarını istemiştim ama liste fiyatına ilave olarak ötv vergisini de ödemeniz gerek. Daha sonra yaptırsanız daha iyi olur falan dediler. Çok mantıklı gelmedi aslında. Uğraşmak istemediler sanırım. Neyse. Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Ben de mümkün mertebe tecrübelerimi paylaşırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Oscar-75 Tekrar hayırlı olsun aracınız. Kafanızı rahat tutun, her şeyin çözümü bulunur, sağlık olsun yeter ki. Şimdiye kadar sıkıntı yok dediğim gibi. 3 ayı geçti ne olsa kullanmaya başlayalı. Belki hiç bir şey yaptırmasam bu sefer de bir şey olacak, neden 2-3 bin masraftan kaçtım ki yazacaktım buraya. Kafanızı bulandırmayın boşa, çok güzel bir araba aldınız güle güle kullanın. Yorumlarınızı bekliyorum, benim yanlış düşündüğüm, gözden kaçırdığım tonla şey vardır.

    Ben de 80 bin diye çıktım yola. Aslında geçen sene bile 60 bine bayağı güzel arabalar vardı. Bu sene bir anda değişti her şey. @umituzun84'ün de dediği gibi bir yandan devlet baba(nasıl babaysa; baba dediğin şefkatli olur, bizimki mafya babası gibi ne alsam kendine de istiyor 1 tane ), bir yandan üreticiler vurdukça vuruyor. Ben 4 sene kredi çektim o şekilde ödeyeceğim. Normalde fiyatı 75 gibi bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam. Benim de o kadar param vardı, borçsuz dertsiz alabiliyordum ne güzel. Ama üzerine eklenen 45 bin lira haracı ödeyemediğim için çektiğim kredi faiziyle birlikte 145 bin lira gibi bir rakama geldi bana Yani önce vergiler sonra krediden eklenen fark derken 2 kat para ödüyorum ve asıl beni zorlayan senelerce borç ödetecek kısım devletin aldığı haraç. Sağlık olsun diyelim, dünyanın yanlış bölgesinde doğmak bizim suçumuz değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 6 Temmuz 2017; 13:1:0 >




  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    Her şeye ederinin en az 2 katını veriyoruz maalesef güzel ülkemde. Ama olsun duble yollarımız var. Almanya'nın bile kıskançlıktan çatladığı havaalanımız var. Köprülerimiz var boy boy. Şükretmek lazım. 😜

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    Merhaba Hocam. Bu arabayla ilgili birkaç sorum olacak size.


    Captur'da stop start özelliği beni delirttiği için kapattım. Işıklar 1 dakikadan uzunsa stop start düğmesine basmak zorunda kalıyordum. Bazen de debriyaja basınca hemen çalışmıyordu. Bunda böyle bir sıkıtı var mı?

    Clio'da sesli komut var dediler ama sadece Iphone için var. Android için yok. Bu arabada Android için sesli komut özelliği var mı? Hyundai Elentra'da Screen Mirroring özelliği ile Navigasyon ekranınızı telefon ekranına dönüştürebiliyorsunuz mesela.

    Ön yolcu koltuğuna oturan kişi klimadan rahatsız oluyor mu?

    Honda Connect kullandınız mı? Mesela onda araba yer belirleyici falan varmış. Videosunu izledim.
  • husamsdu kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Start-stop özelliği sorunsuz çalışıyor(2017 otomatik vites için söylüyorum, 2016 manuel versiyonları bilmiyorum).

    Sesli komut özelliği yok. Screen mirroring olabilir, ben daha önceki mesajlarımda belirttiğim şekilde istediğim birkaç uygulamayı yükleyince(Google maps, spotify vs.) ihtiyacım kalmadı çok da uğraşmadım. Ama başta denediğimde Lenovo Vibe P1(dandik biraz kullandığım telefon) ile ekranı aktaramamıştım.

    Ön yolcu koltuğunda 3 ızgara var, ben oturdum birkaç kez aslında sürücü koltuğundan daha rahat geldi klima, sonuçta her ızgarayı istediğiniz yöne ayarlayabiliyorsunuz. Yine 2 bölgeli klima var, mesela ben sürücü koltuğunda 18 derece ayarlarken yanıma oturan arkadaşım daha sıcak sevdiği için 23 derece ayarlıyor. Güzel çalışıyor yani.

    Honda Connect iyi diye yazmıştı önceki mesajlarda bir arkadaş. Dediğiniz özellikler bize satılan versiyonlarda olmayabilir, ben aktif edemedim. İzlediğiniz video Türkiye miydi, ve HR-V mi? Çok da karıştırmadım dürüst olmak gerekirse. İstediğim uygulamaları yüklemek için sistemi update yapmayın diyordu, ben de güncellemedim. Belki aracın yazılımını güncelleyen, aktif eden, kullanan vardır

    Detay sayılabilecek güzel sorular geldi, bildiğim kadarıyla yazdım yine ama diğer arkadaşlardan net bilgisi olanlardan destek alacağım bu kısımda

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu Honda'ya kafayı taktım. Captur 'dan sonra iyi gelecek sanırım.



    Aşağıdakilerden Honda'yı yakıt ve güvenlik nedeniyle önde görüyorum.





    HONDA HR-V(ANA KONU)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • https://m.youtube.com/watch?v=69_ATZO8WBM



    Buradan baktım connect özelliğine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • husamsdu kullanıcısına yanıt
    İlk başta sistemi güncellemiştim, Honda Connect Türkiye'de çalışmıyor ya da ben beceremedim. Sonra uygulama yüklemek için fabrika ayarlarına döndüm, yani güncellemeleri geri aldım. Yabancı ülkelerde satılan kör nokta teknolojisi de yok bizde, yani her üreticinin yaptığı gibi Honda'nın da 3. Dünya ülkelerine satış stratejisi farklı. Civic forumunda kavga gürültü bitmiyor çok takip etmiyorum ama bir ara sesli komutun onlarda çalıştığını okudum gibi sanki.

    Verdiğiniz tablo direk karşılaştırma açısından güzel olmuş, gerçi donanım paketlerine göre farklılık gösteriyor mu bunlar en dolu paketler mi anlamadım ama HR-V gördüğünüz gibi bu fiyat aralığında çok satan hiç bir markadan geri kalmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 9 Temmuz 2017; 13:39:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    İstediğim özelliklerin olduğu ki genelde en üst versiyon bunlar . Şimdi bunlara kia niro, subaru cx de eklendi. Sonuçta 120000 80000 e 14000 de 87000 e geliyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • husamsdu kullanıcısına yanıt
    Anladım, umarım gönlünüze göre bir araç bulursunuz.

    Ben aceleyle 1-2 hafta içinde karar verdim aldım. Şans eseri kendime en uygun modeli seçtim gibi. Kullandıkça daha fazla seviyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

    Bu araç b suv sınıfında mı acaba? Yani captur, peugeot 2008 gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ism72

    Merhabalar,

    Bu araç b suv sınıfında mı acaba? Yani captur, peugeot 2008 gibi.

    İnternet'te araştırdığım kadarıyla B-suv. Captur kiraladım sürdüm önceden, 2008'i de yolda görünce bakıyorum benim araca göre daha ufak tefek göründüler gözüme Benim aracın içi daha ferah gibi, direk bayide girip içlerine oturun bence alma niyetiniz varsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ODD (Otomotiv Distribütörleri Derneği)'ne göre C Suv gözüküyor.
    http://www.odd.org.tr/web_2837_1/neuralnetwork.aspx?type=73
    HONDA HR-V(ANA KONU)




  • 53*MURAT kullanıcısına yanıt
    redmaner kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler.

    Arabayla kısa bir Türkiye turu yaptım yıllık iznimde. 4 ayda 10 bin kilometre de doldu bu sayede. 700 lira civarında bir bakım masrafı olacak bayiden öğrendiğim kadarıyla. Temmuzda da 500 lira civarı bir motorlu taşıtlar vergisi ödedim. Arabayı almayla benzinini koymayla bitmiyor iş, tonla masrafı var.

    Uzun(upuzun, 5000 km yapmışım ) yolda konfor açısından beni memnun etti. Performansı bir tık daha yukarıda olsa çok ideal bir araba olacakmış ama herhalde o zaman da bu paralara alamazdık aracı.

    Bu arada 11 bin km oldu artık yakıt konusunu netleştirdim diyebilirim, karma tüketimde 6.7 litre. Trim sesi vs. yok. Sadece fren yapınca tiz bir ses geliyor, serviste temizledik dediler ama hala devam ediyor. Camlar vs. kapalıyken duyulmuyor ama camı açıp dinleyince duyuyorum o da rahatsız edici. Yapacak bir şey yok sanırım, bizim arabanın sıkıntılı kısmı da frenleri gibi, çalışmasında sorun yok ama 120 bin ödenen bir arabada bu seslerin de olmaması lazım.

    @redmaner Arabanın iç fotoğraflarını çekip göndereceğim demiştim ama çok gecikti, kusura bakmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 19 Ağustos 2017; 21:33:36 >




  • 1,5 & 130 hp motor turbolu mu
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.