Şimdi Ara

honda hrv tavsiye edermisiniz?? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.051
Cevap
24
Favori
472.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • civic cazip geliyor ama bu da güzel görünüşlü
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emrehanci

    bu resimler çokgüzeldi ancak bu aracı ben olsam bu şekilde dağ tepeye vurmazdım
    yazık olmuş yahuu.
    hiç mi kıymadın bu güzel honda ya???


    4 çeker arabam olsaydı ben dağ taş dere tepe gezerdim hiç te acımadan.
  • Yurt dışındaki forumlardan takip ettiğim kadarıyla (hondasuv.com) 2000 yılından sonra otomatik şanzıman probleminin giderildiğini sanıyorum. Aracı olan arkadaşlar da 20.000 km.de bir şanzıman yağını (orijinal yağ ile) değiştirmeyi unutmasınlar. Aracın manuel şanzımanı da az da olsa bulunabilir. Manuel şanzımanlar aynı zamanda VTEC diye biliyiyorum.
  • şanzuman yağı 80 binde falan değişir, 20 binde ne ola
  • sanzıman 20binde deişirmi yahu aç kapa tıpa yalama olur albaşına belayı:)
  •  honda hrv tavsiye edermisiniz??


    Honda HRV 'nin oijinal kullanım kılavuzudur.
    Replace transmission fluid = Şanzıman yağ değişimi (Türkçesi)
    CVT = Otomatik vites.

    Yağ değişim km. leri belli zaten.
    Arkadaşlar 20 değil de 80.000 km.de bir yağ değiştirirlerse tabi ki şanzıman ellerinde kalır.
    Saygılarımla.
  • Tabii manuel şanzıman için 120.000 km.
  • buyur burdan yak
  • Yedek parcasi bulunmuyor ve pahallı diyenler icin bilgi; tam bir yıl oldu, 1999 HRV manuel vites aracimi alali. 45.000 km yol yaptım. Yaptigim masraflar su sekilde;

    Debriyaj seti degisti : (benim hatam, baski balatalari yedim) 260 YTL orijinal debriyaj seti + 150 YTL iscilik
    Cam silgecleri degisti : 20 YTL

    sol on bilya degisti : isciik dahil 150 YTL (Surekli kullandigim yollar cok cukurluydu ve hic de kibar kullanmadim aracimi)

    Bu gun gittim sanayideki servise, ilave olarak sag on amortisor yag kacirmis ve alt rotil arizalanmis. tahmini maliyeti 200 YTL amortisor dahil.

    Yani, hangi aracla, olabildigince kotu yollari olan memleketimin sirin ilcesi Gebze'de, cukurlari kasisleri onemsemeden lambur lumbur kullanip, istanbul gebze yollari dahil, 45.000 km yol yapip toplamda 45000 km icin sadece 500 ytl gibi bir parca masraf yapiyorsunuz?

    Arkadaslar, Honda araclari bozulmuyor. Yedek parcasi cok ucuz degil ama piyasadaki bir cok markaya gore ucuz. Bu arabayi almadan once, Gebze Honda tesislerini arayarak, musteri temsilcileriyle gorusmustum. Aracin uretimi bitti, peki yedek parcada arkasinda durabilecek misiniz? gibi yokladim. Cevaplari ikna ediciydi. Simdiye kadar aradigim parcalari aninda buldum.

    Bozulmayan, yedek parca omru uzun olan bir arac bu. Onceki yil Reno9'um vardi. Hergun 140 km yapiyordum. (Honda HRV'm ile ayni ayni miktarda. Ayda 100 YTL bakim masrafim oluyordu. Yedek parcasi cok cok ucuz, ne anladim bu isten. Ucuz yedek parcali araba ayni kilometrede yilda 1200 YTL masraf yapiyor, Honda HRV'm 500 YTL.

    Basit bi matematik hesabi.

    Siddetle tavsiye ederim. Super bi arac.




  • Aracımdan çok memnunum... Uzun süre de satmak istemiyorum... Herkese tavsiye ederim...
  • Bende daha önce yorumlarımı yazmıştım. HR-V çok farklı araç.. Kulaktan dolma bilgilere aldanmayın sürene sorun. Harika bir araba ve hala modasını koruyor. Düz vites alındıgı zaman ayrı bir tadı çıkıyor. 4 çekerinide yabana atmayın arkadaşlar çok inatçıdır. Bizzat araziye çıktım denedim.
  • Slm honda hrv ye taş atan pek çoğu nun hayatında kullanamadığı bir arabaya bu kadar da çamur atılmaz arkadaşlar pes...

    Benim bundan önceki arabam renault laguna 2 .Talihsiz bir kaza sonucu aracım pert oldu ve aradan 1 ay geçti pazarda gezerken siyah honda hrv gördük neyse araba 2005 model siyahtı rengi ve müthiş dikkat çekiyordu yanıyordu araba ben burdayım diyordu .Babam bundan önceleri hep yapısırdı honda hrv ye ben vazgecirirdim genelde metalik gri renkti arabayı pek göstermiyordu . Neyse arabayı aldık laguna kadar konforlu değildi ve ben zaten bu a racı aldıgımızda konfordan yana pek birsey beklmiyordum çunku sonucta suv bir araç ne kadar konfor beklemek gerekirdiki normal bir aractan daha cok ses alıyordu hondaların hepsinde de var yok diyen yalan söler.

    Konfor beklemeiyordum ama beklediğim birsey vardı oda performansdı. Aracın otomatik olması harika birsey vites derdin yok bir kere neyse aracı aldım düz boşbir yola çıktım arabayı ilk önce l moduna aldım harika bi kalkıs yapıp d ye attım daha sonra 120 km h geldigimde s modna aldım ve araba beni koltuga yapıstırdı kendimi ucakta sandım )) 180km h cıkıp bıraktım ve yüzüm gülüyordu.

    Yok araba ne jeepe benziyor ne bilmem neye subarunun jeepleri farksızmı arkadaslar ve daha sonra freelander gelmek istiyorum arazi aracı gibi görünüyor ama araziye vurdugnuzda arıza veriyor görüceksiniz .

    Honda crv diyosunuz honda crv dolu 22 milayara 25 milyara dolu yane sadece jeep görüntüsü var doğru ama bence honda hrv ondan daha güzel görünümlü bir aracsanki jeepe olanlar dağdan inmiyor hep dağda sürüyor bence asıl arazi aracına benim bildğim sehiricinde binilmez hem park sorunu hemde yakıt sorunu var ben antalyada yasıyorum ve dağa mağa hiç çıkmadım çıkacak dağda yok yane işte burda honda hrv düşünüyorsunuz.

    Honda hrv sehir içinde binilcek gayet kullanımlıbir araç ve arkadaşlar normal bir araçtan cok daha farklı bir havası var inanılmaz sokakta giderken kimler bakmıyorki arabaya varsa çevrenizde alın şöle bir kac tur atın görüceksiniz o kokoş kızlar cix kızlar içine düşcekmiş gibi bakıyorlar .Ben honda hrv düşünen arkadaslara şiddetle tavsiye ediyorum sakın düşünmeyin kimsenin ne dediğine bakmayın onlar sizi çekemeyen insanlardır hazmedemeikleri için neden aldın derler sakın moraliniizi bozmayın ve alın bu arabayı ve siyah rengini alın başka bir renk almayın.
    Satılmaz felan elinizde kalan diyenler vardı öle birsey yok arkadaşlar satılan arabaarı görüyoruz pazarda sahin doğan elinizde kesinlikle kalmaz genelde bayanlar kullanır çünkü bayanlar havası yerinde olsun dşe ararlar gercekten bayanlarada yaksıyor araba bir bayana daha kolay satacagınız bir araba merak etmeyin elinizde kalmaz ben cok uyguna aldım aracı sölemem ama fiyatını :)))




  • peki bu hrv ler ruhsatta hususi oto olarak mı geçiyor jeep olarak mı acaba.vergi açısından soruyorum ne kadar ödüyorsun birde yakıt durumunu tam olarak söyleyeblir misiniz?
  • Hususi oto olarak görünüyor. Vergisi aynı modeldeki 1,6 motor civic ile aynı.

    Bendeki bakım kitabına göre cvt yağ değişim periyodu, normal kullanım koşullarında, 40 bin km. Servis de böyle uyguluyor.

    Ben bir senedir kullanıyorum, gayet memnunum. Almadan önce bende "bu araba alınmaz" diye düşünüyordum ama, bir an bile pişmanlık hissetmedim. Yakıt tüketimi, şehir içi; 10 lt/100 km. Ankaraya gidip geldim. giderken 120 km sabit hızda gittim. 10 lt/100 km'nin çok az altında yaktı. Dönüşte Allah ne verdiyse bastım yaklaşık aynı yaktı.

    Yüksek hızlarda yol tutuşu araç gürültü seviyesi çok iyi. Bizimki çocukla arkada oturuyor, diğer binekler gibi arka koltuklar yolcuyu kasmıyor. En kötü yanı bagajının ufak olması.

    Var ise sorusu olan yanıtlayabilirim.

    BolBuzJack'e de bu güzel fotoğraflar için teşekkür ediyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bananajoe -- 31 Aralık 2008; 17:55:52 >




  • selamlar bende aracımı (2001 406 coupe ) hrv ile değiştirmeyi düşünüyorum. ancak hrv kullanıcılarına bazı sorularım var .
    Ş,imdiye kadar genelede hep coupe ve performanslı araclarım oldu (rover 220 turbo stilo 3k 406 coupe bide arada laguna II 2.0) şansız bir olay sonucu dizimdeki bağlar koptu ve düzelmem için ameliyat olmam gerekiyor. bir yandandda işlerime devam edebilmem için arac kullanmaya devam etmem lazım sol dizimde sorun oldugu için otomatik arac çok işimi görecek memlekette birde 2004 model civic 5 kapı var ama onun şanzımanından pek memnun değiliz.
    ilgilendigim aracında şanzımanından arac yürüken ses geliyor (gerci yaptıgımız anlaşmaya göre tamir edip verecek ) vede bel altında boyalı (değişen yok çiizik falan olabilir) içi falan gayet temiz yürürü gayet düzgün motor sağlıklı görünüyor arac 2004 model ve 70000 km de
  • SLM ARKADAŞLAR
    FORUMDA KİMSELER YOK AMA CANLANIR İNŞALLAH.. HRV KULLLANAN ARKADAŞLARIN ACİLEN FİKİRLERİNE İHTİYACIM VAR....
    ŞU AN EURO CİVİC E BİNİYORUM VE ARACIMI HRV İLE TAKAS ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.
    2000 MODEL 5 KAPI DERİ DÖŞEME VS BİR ARAÇ BULDUM FİYATI DA BANA İYİ GELDİ 19 000 TL FİYATI SİZCE NASIL
    FORUMU BAŞTAN SONA OKUDUM SADECE BİR ARKADAŞ ÇOK GÜZEL ANLATMIŞ HRV Yİ MARKA OLARAK HONDA YA GÜVENMEMEK HAKSIZLIK OLUR ANCAK HRV MODELİNİ ÇOK İYİ TANIMAYAN BİRİSİ OLARAK SİZDEN ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM ŞU; 2000 MODELİYLE ÖRNEĞİN 2005 MODELİ ARASINDA FARK VARMI KONFOR YADA KASA KISACASI HERŞEY CEVAPLAYAN ARKADAŞ OLURSA SABIRSIZLIKLLA BEKLİYORUM TŞK EDERİM.
  • HRVyi uzun sure kullandim. yukarida yazanlara ek olarak kendi izlenimlerim : guzel bir arac, normal 1.6 arabadan biraz daha fazla yakiyor. 4x4 sistemi otomatik olarak aktif oluyor (%50-%50) on tekerler patinaja dustugunde (normalde de %95'e %5 gibi bir oranda calisiyordu sanirim). cakilli bir deniz kenarindan bayagi zor cikartmak icin ugrasmistik, ancak islak zeminde vs. oldukca iyiydi.

    az vergi vereyim, 4x4'e bineyim, LPGsizde kullanabileyim diyorsan alinabilecek bir arac.
  • Bir arkadaşım bugünlerde 2003 model otomatik 83000'de 21000'e satın aldı. Arabayı incelemedim ama fiyat konusunda yardımcı olur sanırım.
  • Yorumların çoğunu okudum nedir bu honda hrv merakı anlamış değilim honda ya kesinlikle dicek bişeyim yok ama hrv ye var aracı kullanmadım o yüzden yakıt konusunda hiç bir fikrim yok fakat kullanan arkadaşlar vardı kimse hiç memnun değildi ne bir jip ne bir binek araba sınıfında performans olarakda hiç memnun kalmadılar diğer bir tarafıda piyasada en azından benim yaşadığım şehirde hiç tutulan bir araç değil bilemem tabi büyük şehirleri ama benim galerici olarak çok tavsiye ettiğim bir araç değil...
  • fiyatta aksesuarda etkili oluyor, mesela yan basamaklar, önbar vs. gibi seyler fiyata etki edebiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.