Şimdi Ara

honda hrv tavsiye edermisiniz?? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.051
Cevap
24
Favori
471.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu 4x4 olayını aydınlatabilirmisiniz acaba biz istediğimizde manuel olarak 4x4 olmuyormu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: abormen

    bu 4x4 olayını aydınlatabilirmisiniz acaba biz istediğimizde manuel olarak 4x4 olmuyormu


    hayir olmuyor. 4x4 oranını otomatik olarak ayarliyor. diger bazi araclardaki gibi dügme bulunmuyor.
  • bu avantajlımı peki patinaja düşüncemi yapıyor bunu
  • Evet patinaja düştüğünde otomatik olarak geçiyor, bu da düz yolda veya asfaltta çok yakmasını engelliyor... Erzurum'da kullandığım aracım rampada, kar olmasına rağmen hiç patinaj yaptığını görmedim... Bazı arkadaşlar da ne kadar yaktığını sormuşlar... LPG fiyatları 1.80 civarındayken km. de 180 Kr. yakıyordu. Şu an daha da az olsa gerek. (yurt dışında olduğumdan 6 aydır aracımı kullanmadım) Saygılar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: abormen

    bu avantajlımı peki patinaja düşüncemi yapıyor bunu


    ksercan'in hakli, ancak kum veya cakil gibi yerlere girmemek gerek. cunku patinaja dustugunde zaten neredeyse gomulmus oluyor. zaten offroad'tan cok asfaltta guvenlik amacli bir 4x4.
  • sanırım pazartesi ende bir 2004 siyah honda h-rv sahibi olacağım. bir 2004 toyota corolla 1.6 vvti sol sahibi olarak ilk izlenimlerimi yazarım buraya.
  • Bende 94 model 320 BMW kullanıyorum. arabamın ortalama piyasa değeri 15.000 TL dir. Eğer HRV si ile değiştirmek isteyen varsa 1999 ya da 2000 model ile düşünürüm.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ksercan5

     honda hrv tavsiye edermisiniz??


    Honda HRV 'nin oijinal kullanım kılavuzudur.
    Replace transmission fluid = Şanzıman yağ değişimi (Türkçesi)
    CVT = Otomatik vites.

    Yağ değişim km. leri belli zaten.
    Arkadaşlar 20 değil de 80.000 km.de bir yağ değiştirirlerse tabi ki şanzıman ellerinde kalır.
    Saygılarımla.


    Ben çok fazla km yapmıyorum yılda 6000 km civarı bunu 20000 km ye bölersek yaklaşık 3.5 yıl yapıyor, ancak listede gördüğüm kadarıyla her yıl şanzuman yağının değiştirilmesini anlıyorum doğrumu düşünüyorum acaba ? Honda uzmanlarından cevap bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
  • HR-V sahibi değilim ama burda verilen manuele göre 40000 km veya 24 ayda bir yağ değiştirmen gerekiyor. yani hangisi önce olursa 24 ay sonunda 12000 km yapmış olsan bile yağı değiştirmen gerekiyor. benim de hoşuma gitti bu araç. ama halen kararsızım.
  • Bu forumdaki yorumlara bakarak 8 ay önce 2006 model bir HRV aldım.... (30.000 km'de 30.000 TLidi...)
    8 ayda 55000 km'ye dayadım aracı.... Artık birşeyler diyebilirim sanırım
    8 aylık Honda HRV kullanıcısı olarak HRV tavsiye edip etmeyeceğimi ondan beklentilerinize göre cevaplayabilirim:

    -ARAZİ PERFORMANSI: Yaklaşık 45 derecelik karlı rampayı çıkabileceğiniz dahası inebileceğiniz bir araç olduğunu söyleyebilirim. Denedim, gördüm.... Kumlu ve çakıllı zeminlerdeki durumunu görmek için plaja da daldım. Girdiğim gibi çıktım.... Kumda ve çakılda sorun yaşayanlar suçu biraz da kendilerinde arasınlar bence... Karda, kumda, çamurda, yağmurda yolda kalmazsnız.... Zor duruma düşeceğiniz anda dört çeker imdadınıza yetişiyor. Islak asfalt rampalarda millet dans ederken siz basıp gidiyorsunuz.

    -YOL PERFORMANSI: Düz yolda ve şehir içinde oldukça atak.... Kırmızı ışıkta önden kalkmak isteyenlere duyurulur. Ancak uzun yolda o kadar iyi değil.... Ben basar giderim kimse bana yetişemez diyenler HRV almak bir yana binmesinler bile... 1600 cc motoru az geliyor... Rampa yukarı deviri 5000'e dayarsanız 110-120 ile gidersiniz ama daha fazlasını beklemeyin. (Hani 1800cc olsaydı keşke diye geçiyor içimden bazen) Herhangi bir yolda 150-160 üzeri bu araç için değil. Dolayısıyla yol performansı bekleyenlere önermiyorum.

    -YAKIT: Benzin 3 TL olduğu durumda daha 0,3 TL/KM'nin altına inemedim. LGP takıkırsa ne olur bilemem... Motor gücü yetersiz kaldığı için uzun yolda yakıt tüketimi azalmıyor....

    -SİTİL-TASARIM: Bagajının dar olmasını bir tarafa bırakırsak aracın dış görüntüsü ve tasarımı gereçekten motive edici...

    -SÜRÜŞ: Otomatik vites süper.... Vites attığını hissetmiyorsunuz. Vites geçişlerinde devir kaybı sıfır. sanki tek vites gidiyormuşsunuz gibi... Yokuşta kalkarken azıcık geri kaçıyor ama yakıt tüketimini göze alanlar bunu ufak bir devir ayarı ile halledebilirler sanırım.

    Benden şimdilik bu kadar....
  • Arkadaşın yorumlarına ben de katılıyorum. Bir de aracı park ettiğinizde etraftakilerin gözlerini araca diktiklerini de hatırlatalım.
    Saygılar.
  • Merhaba,

    4-5 gün içinde hayırlısıysa bende bir HRV alacağım.

    eşim düz vites kullanamadığından dolayı 2 araba olması gerekiyordu. bende 2008 model 307hdi ( düz vitesi ) 31.000km'de verip takasla 2006 model otomatik HRV almayı düşünüyorum.

    hala düşünüyorum çünkü ne kadar akıllıca bir iş yaptığıma karar veremedim.

    hayatımda hiç honda kullanmadım. hele bi de HRV olunca insan biraz bocalıyor

    ama yüksek olması ve otomatik olması yüzünden niyetlendik bakalım.

    tabi sonuçta takas gerçekleşirse 2006 model suzuki jimny boşa çıkacak. 19000km otomatik. ilgilenen olursa beni bulabilir :) :)
  • honda civic arıyordum internet ilanlarında... 2000 model HR-V 5 kapı otomatik cvt şanzıman 4*4 gördüm. Üstüne üstün LPG li gittim yerinde gördüm bindim içinde gördün indim dışından gördüm expertizde raporunu gördüm şimdi kapımın önünde görmeye devam ediyorum. 3 gün oldu alalı beni bu kadar sevindiren beni bu kadar mutlu eden bişey olmamıştı. İlk arabam HR-V kullanımı ve şartları yakışı süper uygun vergisi kaskosu deseniz aynı şekilde bir binek otomobil yerine 4*4 e biniyorsunuz bir arkadaşımın yorumundaki gibi gittiğiniz yerde dönüp bakarlar. Tavsiye ederim. Teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: odaknoktasi

    honda civic arıyordum internet ilanlarında... 2000 model HR-V 5 kapı otomatik cvt şanzıman 4*4 gördüm. Üstüne üstün LPG li gittim yerinde gördüm bindim içinde gördün indim dışından gördüm expertizde raporunu gördüm şimdi kapımın önünde görmeye devam ediyorum. 3 gün oldu alalı beni bu kadar sevindiren beni bu kadar mutlu eden bişey olmamıştı. İlk arabam HR-V kullanımı ve şartları yakışı süper uygun vergisi kaskosu deseniz aynı şekilde bir binek otomobil yerine 4*4 e biniyorsunuz bir arkadaşımın yorumundaki gibi gittiğiniz yerde dönüp bakarlar. Tavsiye ederim. Teşekkürler


    hayırlı olsun aracınız kaç paraya aldınız...noter ne kadar tuttu?
  • herkese merhaba.

    ben de 2 hafta önce bir HRV aldım. Şimdiden çok memnunum. aracım lpg li. şehir içi sarfiyatı yaklaşık 11 Litre/km. buranın (konya) lpg fiyatına göre 16,5-17,5 kuruş yapıyor. arazide henüz denemedim. ama özellikle içine hiç ses almaması çok hoşuma gidiyor. önceki arabam kia idi. bu konuda (ses alma) çok muzdariptim.
    bunun yanısıra spor modunda (S) motordan gelen vizilti çok harika.

    yalnız kafama takılan bir nokta var. HRV sahiplaerinden bu konuda bana yardımcı olmalarını isteyeceğim:

    -Aracın altına baktığımda eksoz filtresi ve borusunun normal araç tabanından çok daha aşağıda durduğunu (sanki sarkmış gibi) gördüm. tanıdığım bir özel honda servisine gösterdim normal dedi ama benim içim rahat etmedi. bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.

    herkese iyi günler.

    noter masrafını soran arkadas için: noter masrafı: 290 TL
  • merhabalar.bende honda hr-v meraklısıyı.Almayıda düşünmüyor değilim.Tüm yorumları okudum.Merakım bu araçların tek mi donanım modeli var.mesela comfort,midline gibi
  • Evet tek model var. Düz vites otomatik vites farkı dışında tüm donanım standart.
    Saygılar.
  • geçen ay aldığım HRV nin ilk bakımını yaptırmak için bir özel servise gidip motor yağını değiştirdim. arabada polen filtresi yokmuş onu öğredim. bazı modellerinde böyleymiş.

    ---asıl beni rahasız eden arabanın eksozu(susturucu kısmı) değiştirilmiş. uydurma bir eksoz takılmış (bir eksozcuya göre 1600 cc lik brodway eksozu).
    ---bu konuda bilgisi veya deneyimi olan arkadaşlara sesleniyorum; bu durumun ne tür etkileri olur? önerileriniz nedir?

    ***Başka bir konu yakıtla ilgili. aracım LPG li. şehir içi ile şehirlerarası aynı yakıyor. bu durum diğer HRV yada başka model hondalarda da böylemi acaba? yoksa otomatik vitesle mi alakalı?
  • HR-V'nin 99-2007 modelleri arasında ne değişti bilen var mı?
    ona göre belli model sonrası ile ilgilenmek daha iyi olabilir..
  • Arabanın uzun yolda ve şehir içinde aynı yakmasının nedeni bahsedildiği gibi motorun bir altı olması ve sonuç olarak uzun yol için o kadarda güçlü olmamasıdır.1.8 olsaydı şehir içi ve şehir dışı tüketimi değişirdi
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.