Şimdi Ara

Honda Jazz Ses Yalıtımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
26
Favori
25.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2 yıllık ses yalıtım tecrübesinden sonra tekrar düzenleme ihtiyacı duydum.
    Aracında ses ve sarsıntıdan rahatsız oluyorsanız yapılması gereken ilk şey Ses düzeyi düşük ve yumuşak hamurlu lastik kullanmak.
    Lastikten sonra yol sesinde en etkili olan yöntem ek kapı fitilleri. Toplamda bütün kapıları yapmak 100 tl civarına mal oluyor. Motor sesine de baya faydası oluyor. Kapılara yapılan ek fitil uygulamasından sonra kapıları işlem yapmaya gerek kalmıyor. İllaki yapılacaksa kapıların iç yüzeyi kaplanabilir. Kapı dış sacına bitüself yapıştırmayı sakıncalı buluyorum. Çarpmalarda meydana gelen göçüklerin düzeltilmesinde sorun çıkarabilir.

    Lastik ve ek fitil uygulamasından sonra aracın ses ve titreşimi hala rahatsız edecek düzeydeyse. Aracın bütününden ziyade ses ve titreşimin kaynaklandığı bölgelere işlem yapmak hem daha az zaman ve maliyet tutar.. Buna rağmen yeterli gelmiyorsa aracın tamamı yapılabilir. Örneğin kendi aracımda sesin ve titreşimin büyük bir kısmı arka çamurluk bölgelerinden kaynaklanıyordu. Sessiz lastikler, ek fitil , arka çamurluklar ve pedalların alt kısmına gelen bölgeyi yapmış olsam benim araç için yeterli olacaktı.



    Arkadaşlar herkese merhabalar bildiğiniz gibi bizim arabaların arka kısmından baya yol sesi geliyor. Bende epey zamandır aklımda olan ses yalıtım çalışmalarına başladım. Tam üç günümü aldı fena bel ağrıları parmaklarda kesikler hanımdan yediğim laflardan komşuların garıp garıp bakmalarından sonra çektiğim zahmete değdi doğrusu. Bu arada ilk beş resim alıntıdır fotoğraf çekmeyi uunutmuşum.

    Dün her zaman işime gittiğim yoldan gittim. Arabanın şimdiki haliyle eski hali arasında baya fark var.

    -Arkadan gelen yol sesi kalmamış gibi bir şey.

    -Önceden bozuk yama asfalttan geçerken araba çok sarsılmasın diye hızımı yavaşlatıyordum. şimdi hız kesmeden araçta fazla sarsıntı gümbürtü olmadan gidebiliyorum. sarsıntı titreşimde yarı yarıya azaldı diyebilirim.

    -araç sökülmüşken 70 hızla giderken cep telefonuyla yaptığım ölçümde arkadan 73 desibel ses geliyordu. şimdi aynı hizda aynı yerden geçerken 66 desibel ses geliyor.

    -Hız uyarı çizgilerinden geçerken gelen sesin sarsıntının çoğuda gitti

    -Fakat derin çukurlardaki vurma sesinde pek değişiklik yok. bildiğiniz gibi bu da amortisörlerle alakalı.

    Arkadan gelen yol sesinin titreşimin azalmasıyla önden gelen sesler dikkatinizi çekmeye başlıyor.Yaptığım yalıtımı tavsiye edermisin derseniz kesinlikle tavsiye ederim.. ilk kat bitüself uygulamasını kendim yaptıktan sonra ziftli keçe yaptırmak için tanıdığım döşemeciye gittim ziftli keçeyi de sen yap dedi bana. Ses yalıtımını kendi yapmayı düşünen varsa el becerisi ve sabrı olan yapabilir. İkisinden biri sizde azsa iyi bir döşemeciye iyi bir işçilik parası vererek yaptırmalarını tavsiye ederim.

    Gerekli malzemeler
    - Bitüself 2 top 4 metrekare 120 tl
    - Ziftli keçe 4.5 metrekare ( Zifti ince olandan usta kalın olan akma yapabilir dediği için bide kolay şekil aliyor) 75tl
    - Isı tabancası, Alüminyum folyo bant,kutu bally yapıştırıcı ,falçata makas vs..

    Bitüself kullanacağımız sıtardat malzeme.işlevi titreşimi azaltmak. fiyatı ve işlevi olarak en uygunu bu.arabada kullanılmak için pahalı markalar var ama gereksiz aynı işi görüyor .bitüselfi uygularken kesinlikle ısı tabancasını kullanınki yüzeye tam yapışıp titreşimi engelleme görevini tam yapsın.ben ek yerlerini birleştirmek için aliminyum folyo bant kulllandım.ziftli keçeyi tercih sebebimde çalışması kolay ses yutma kapasitesi yüksek ucuz malzeme olması.Eksi yönleri keçe su rutubet su alırsa koku yapabilir(ustanın dediği). 2009 yılında focusuna ziftli keçe yaptıran biriyle mesajlaştım bu güne kadar onda herhangibir sıkıntı olmamış.

    http://www.adetasyapi.com/?=/Oto_Ses_Yalitimi/&solkategori=43&solaltkategori=101 bu linkdeki firmadan üç çeşit denemek için malzeme aldım hiç biri zifli keçe gibi sesi yutmuyor.hele frex dene malzeme tam komedi sesi olduğu gibi geçiriyor .Gelen malzemelerden biri motor kaputuna kullanılıyor onu uygun bir zamanda montajını yapcam. digeride tüpün üstüne kullandım .ses yutması iyi fakat fazla şekil alan bir malzeme değil düz yerlerde hafif bombeli yerlerde kullanılabilir.aracın değişik yerlerinde kullanmak için malzemeler üretmişler.Bitüselfide burdan aldım .geneldede yalıtım yapanlar bitüselfin üstüne frex kullanıyor. Benim yaptığım iki hata oldu keçenin ek yerlerini birleştirmek için tamir bantı diye bir bant kullandım hafif koku kaptı.inşallah geçer . geçmesse bantları söküğp ip destekli aliminyum bantla tekrar bantlıycam.ikinci hatamda bagaz lambasının kablosu keçenın arkasında kaldı....
    Ben yaptığım işten fazlasıyla memnun kaldım.araba çok daha sessiz.ilerleyen dönemlerde arabanın ön kısmınıınve motor kısmının ses yalıtımını yapacağım ve aracın altında gereklı yerlere pütür attıracam helezon yaaylarla ilgilide bi çalışma yapacam.


    1.aşama: Arabayı sökmeye başlıyoruz.İlk önce bagajda zemin örtüsünü söküyoruz bunu tutan iki klips var biraz zor çıkıyorlar hatta arabada en zor sökülen parça bu hatta kırılcak diye korktum.bagazı açınca önümüzde duran kilidin ordaki pilastik döşemeyi bir ucundan yukarı kaldırarak söküyoruz.sonra koltuklar.halıfıleksi koltuga tutturan 4 klips var onları söküyoruz sonra koltuk ları söküyoruz. koltukları arabadan çıkardıktan sonra.bagazdaki yan döşemeler çok daha rahat çıkıyor. yan döşemelerin şöför yönünde 1 ertane yere geçen plastik geçme var onları çıkarınca bagaj kapağı yönunde iki geçme var onlarıda çekerek sökünce döşemeyi alltann tutup yavaş yavaş çekince döşeme sökülmeye başlıyor üstte kemerin çıktığı yerdeki geçmeye dikkat ederekten tamemen söküyoruz.kemerin olduğu yerdeki geçmeyi zorlayarak çıkarırsak plastik döşeme zarar görür ,üst parçayla birleştiği yerde çatlak oluşur dikkat.rahat çalışabilmek için emniyet kemerlerinin yere bağlantılarını söküyoruz.kapı eşiklerindeki plastik döşemelri biraz zorlayarak söküyoruz.yer döşemesini ön koltuklarınarkasından havaya kaldırıyoruz ön ömniyet kemerleriyle sabitliyoruz.
    Artık çalışmaya başlayabiliriz (ilk 5 resim alıntıdır.fotoğraf çekmeyi unutmuşum)


    Honda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses Yalıtımı

    2.Aşama Bitüself kaplama:
    Bitüselfi mümkün olduğu kadar büyük parçalar halınde yapıştırmaya çalışıyoruz.önerim ilk önce tabandan başlamanız.Düz yerlerde hem malzemeyi tanımış olursunuz hemde eliniz alışır. sonra sol teker üstü sonra sağ teker üstü siralama zorluk srasına göre en zor yeri ensona .bazı sitelerde tamamen kaplamassanızda olur şeklinde yazılar vardı. bence ne kadar fazla yer kaplanırsa bitüselfle gelen titreşimi okadar fazla önler. fabrikanın çamurluklar yanına koyduğu plastik benzeri güya titreşimi engellemek için konan yamaları ısı tabancasıyla ısıtıp söküyoruz.aynı malzemeyi arka koltuktayken ayak bastığımız yerlerede koymuşlar ben vakısızlıkten sökemedim.siz sökün daha sağlıklı olur.ben bitüselfi kaplarken parçaları uc uca getirdim.siz bindirmede yapabilirsibiz fakat yan plastik döşemenin oturcağı yerlerde yapmasanız iyi olur.(döşemenin kaplamadan sonra rahat oturması için).. bitüselfi kaplarken civeta yerlerini, plastik geçmelerin yerlerini işaretleyip falçatayla kesip açık bırakıyoruz.sonradan arayıp bulması baya zor oluyor. .kaplama işi bittikten sonra ısı tabancasıyla tekrar bitüselfin üstünden geçiyoruz ısıtıp rüloyla zemine tamemen yapışmasını sağlıyoruz.ek yerlerini aliminyum folyo bantla bantlıyoruz..Yanlarda yan hava yastıklarının sensörleri var onlara dikkat.kablolarıyla ve kendisiyle fazla oynamayalım hele kontak açıkken hiç ellemeyelim.



    Honda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses Yalıtımı




    3.Aşama Ziftli keçe kaplanması:

    yan plastikleri kalıp olarak kullanıyoruz iç yüzeyine çift taraflı bant yapıştırarak ziftli keçeyi plastiğe bir ucundan dan başlayarak yavaş yavaş oturtuyoruz.fazlalıkları kesip etiyoruz. keçe kaplamada en zor kısmı atlatmış oluyoruz.bunu arabada yapmaya kalksak hem baya zanman baya bel ağrısı baya sinir yapar. ikl önce hazırladığımız yanların keçelerini yerine oturtuyoruz. yapıştırıcı olarak bally kullanıyoruz .Heryere sürmenize gerek yok ve az az. arka koltuk ayak basma zeminiden büyük bir parça keçe sererek arkaya doğru gerektiği yerde kesikler atarak şekil vere vere arkaya doğru seriyoruz..kalan yerleri mümkün olduğunca büyük parçalar halınde döşüyoruz. Ek yerlerini içi ipli olan aliminyum folyoyla birleştiriyoruz.(ilerde koku moku olur önlemi şimdiden alalım).ben emniyet kemerlerini tamamen sökerek iç kısımlarınıda keçeyle kapladım..yanlarda hava yastığı sönserlerinin ürezini boş bıraktım.sadece üzerlerini bantla kapattım..tüpün deposunun üstünüde tamamen ziftli keçeyle kaplıyoruz.( deponun altında boruların geçtiği dışarıya acılan delik var ordan baya ses geliyor.

    Honda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses Yalıtımı


    4.Aşama: Montaj

    Söktüğümüz malzemeleri itinayla sirasıyla yerine takıyoruz.ziftli keçeyi zemine güzelce oturtmussak ve klipslerin yerlerini yanlışlıkla kapatmamıssak montajda hiçbir sıkıntı çıkmıyor.

    Honda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses Yalıtımı

    5.Aşama : Test şürüşü

    En zevkli kısım. Üç günün yorgunluğunu unutuyorsunuz.



    Honda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses Yalıtımı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aboyur -- 8 Şubat 2022; 10:53:20 >







  • En zoru ön kapı ile çamurluk birleşme yerine takılan fitilin montajı. el giren alan dar zor çalışılıyor.



    Arka kapılar kapandığında iki kapının camların hizasında birleşme yerinde bulunan fitiller karşılığına örtüşmüyor.Fitilin içine fitili biraz havaya kaldıracak bişey koymak gerekiyor. Basit pencere fitili koyulabilir.






    Bağaj kapağınada üst kısım hariç fitil takılabiliyor.alt kısmına P modeli yanlarada D modeli uyuyor. Bagaj kapısının açılma şeklinden dolayı üst kısmına bir türlü hiç bir fitili uyduramadım. P ve D modellerden sipariş tekrar sipariş verip bagaj kapağınıda yapacam.üst kısmada çözüm buluruz heralde.






    Sonuç olarak en azından fitil taktığım yerler toz olmıycak. Psikolojıkmidir bilmem motor sesi yüksek devirlerde daha az geliyor gibi..
  • 73 db ile 66 db arasında yaklaşık 4 kart ses enerjisi farkı vardır. Yani ses yüzde 100 den yüzde 25 e düşmüştü r.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radiko1

    73 db ile 66 db arasında yaklaşık 4 kart ses enerjisi farkı vardır. Yani ses yüzde 100 den yüzde 25 e düşmüştü r.

    ilk ölçümü arabayı sökmeden yapsaydım daha sağlıklı bir karşılaştırma olurdu.73 desibel arabanın arka kısmı tamamen sökülmüşken yaptığım ölçüm.
  • Genede farkedildi düzeyde yalıtım olmuşsa süper. Buralarda jazzimi, bu hale getirecek kadar emanet edeceğim birileri olduğunu zannetmiyorum. Manifoldu sökmek için bile iki usta degistirdiler lpg takanlar.

    Bir sürü tırnak ,vida ,elektronik aksam var. Tekrar aynı şekilde sorunsuz yerleştirilir mi bilmiyorum ama bu ses yalıtımı ile araç bir sınıf daha atlayıp c sınıfı alman otosuna dönüşür herhalde.

    Tebrikler güzel çalışma güzel günlerde kasasiz belasiz kullanmaniz dileğiyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radiko1

    Genede farkedildi düzeyde yalıtım olmuşsa süper. Buralarda jazzimi, bu hale getirecek kadar emanet edeceğim birileri olduğunu zannetmiyorum. Manifoldu sökmek için bile iki usta degistirdiler lpg takanlar.

    Bir sürü tırnak ,vida ,elektronik aksam var. Tekrar aynı şekilde sorunsuz yerleştirilir mi bilmiyorum ama bu ses yalıtımı ile araç bir sınıf daha atlayıp c sınıfı alman otosuna dönüşür herhalde.

    Tebrikler güzel çalışma güzel günlerde kasasiz belasiz kullanmaniz dileğiyle.

    Teşekkürler hocam sağolun. Seste ve titreşimde baya fark var. ben şu ankı durumun yarısı kadar fayda etse razıydım zaten. özellikle titreşimindeki azalmanın bu kadar fazla olcağını beklemiyordum. titreşimimdeki değişme parke yollardan geçerken daha iyi anlaşılıyor. sökme işini serviste yaptırabilirsin.geriside iyibir döşemeci. keşke yakın olsak yardımcı olurdum. İki günde hallederdik.




  • Tek başına uygulama yapmak için yorucu bir çalışma.

    Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.



    quote:

    Orijinalden alıntı: aboyur
    ...üç çeşit denemek için malzeme aldım hiç biri zifli keçe gibi sesi yutmuyor.hele firex denen malzeme tam komedi sesi olduğu gibi geçiriyor.



    Bilindiği üzere aynı malzemenin yumurta şeklinde olanı stüdyolarda ses yalıtımında kullanılıyor. Forumlarda araçlarda keçe kullanılan uygulamalarda firex veya nfaf yanmaz akustik süngerin ses sönümleme özelliğinin daha iyi olduğu yönünde görüşler mevcut.


    Linkteki kullanıcı da keçenin sesi geçirdiğini belirtmiş.


    http://www.fordclubtr.com/forum/topic/193046-ses-yal%C4%B1t%C4%B1m%C4%B1-uygulamas%C4%B1/page-4


    "Ayhan Şentürk : 5 kat 1 cm kalınlığında keçede kaplasak sesi hiç kesmez. Arabanın bagajında orjinal 1 cm kalınlığında keçe var. Cep telefonunu içine koyup sardım ve telefonun sesi hiç kesintisiz geliyordu. Aldığım malzemenin içine sarıpta denedim. Hiç ses gelmiyor. Resmen hapsoluyor. ... "



    Bende sağ iki kapıda bitüself ve firex mevcut sol iki kapıya henüz yapmadım. Müziği açıp dışarıdan aracın etrafında dolaşıp sesi dinlediğimde yalıtımı olmayan sol iki kapıdan ses belirgin şekilde dışarıya geliyor. Yalıtımlı olan iki kapıdan ise o kadar değil bayağı bir yakına gelip kulak vermek gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icon33 -- 14 Temmuz 2014; 14:09:34 >




  • sağolun ...Kesinlikle yorucu çalışma iki kişiyle yapılması lazım..çalışma alanı dar ve devamlı eğik çalışmak zorunda kaldığınız için baya bel ağrısı yapıyor ...
    keçe sesi geçiriyor doğrudur . Ben üzeri zift kapşı keçe kullandım sesi resmen hapsediyor. dediğiniz gibi sadece keçe işe yaramıyor. anladığım kadarıyla en iyi ses yutan malzemeler çift kat olan malzemeler.ilk katı yumuşak ikinci katı daha yoğun,ağır olan malzemeler. (vardır bi bilimsel açıklaması).

    siz frexi denedinizmi telefona sarıp falan.ses geçirme olayı nasıldı.
    Ayhan şentürkün kullandığı malzemeyi temin ettiği yeri aradım daha satmıyorlarmış o malzemeden ,farklı bir malzeme satıyorlarmiş.yoksa bende o malzemeden kullancaktım.

    kapıları bende kaplamayı düşünüyorum anca seneye.kapı dış saclarınada bitüself uyguladınızmı.....
  • Tebrikler güzel çalışma güzel günlerde kasasiz belasiz kullanmaniz dileğiyle.
  • Güzel ve verimli bir çalışma olmuş.
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • Çok güzel çalışma olmuş, aracınızı güle güle kullanın inşallah.

    Hocam bu bitüself malzemesinden ben de Ford Focus aracım için almak istiyorum. İnternetten sipariş edeceğim fakat yanlış ürün almak istemiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

    Ayrıca ziftli keçe almayacağım yangın tehlikesini artırmasın diye.
  • bende ufaktan başlayabilirm . malzemeler hangisi ve netten bulabilirmiyiz. sanırım üç kat uyguladınız. bunların linki vs varsa süper olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anonem

    Çok güzel çalışma olmuş, aracınızı güle güle kullanın inşallah.

    Hocam bu bitüself malzemesinden ben de Ford Focus aracım için almak istiyorum. İnternetten sipariş edeceğim fakat yanlış ürün almak istemiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

    Ayrıca ziftli keçe almayacağım yangın tehlikesini artırmasın diye.

    Teşekküler hocam sağolun.
    ben bitüselfi adetaş yapıdan aldım. sadece bitüselfi uygularsanız araçdaki titreşimi azaltmış olursunuz. ses yalıtımıda yapacaksanız bitüselfin üzerine ses yutma özelliği olan bir malzeme kullanmanız gerekli. ben bulabildiğim malzemeleri denedim. içlerinde en fazla ses yutma kabiliyeti ziftli keçedeydi. onun için ziftli keçeyi kullandım. Yatların motor kabininde kullanılan bi malzeme var o pahalı olmasaydı deneyebilseydim onu kullancaktım.
    yazın arabanın içini tamamen sökmeyi düşünüyorum kalan kısımların yalıtımını yapıp ziftli keçenin üsünede bir kat kendinden yapışkanlı destekli alimünyum folyoyla kaplamayı düşünüyorumi. size şimdiden kolay gelsin. Kendiniz yapcaksanız bence yazı bekleyin bu soğukta yaparsanız kesin hasta olursunuz.

    http://www.adetasyapi.com/?=Bituself_Oto_Ses_Yalitimi_-_Bituself_Oto_Ses_Izolasyonu&urun=1555

    http://www.e-sirket.com...inyum-bant-32835e3.html ( alimünyum folyo)

    http://www.akustiksungerfiyatlari.net/ses-izolasyon-sungerleri.html (yatlarda kullanılan bariyerli ses yalıtım süngeri)

    http://sesyalitimfirmasi.org/akustik-yanmaz-bariyerli-ses-yalitim-sungeri.html (yatlarda kullanılan bariyerli ses yalıtım süngeri)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aboyur -- 4 Şubat 2015; 23:57:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: radiko1

    bende ufaktan başlayabilirm . malzemeler hangisi ve netten bulabilirmiyiz. sanırım üç kat uyguladınız. bunların linki vs varsa süper olur.

    ustam kendin yapcaksan garajın yoksa yaza birak hasta olursun bu soğuklarda.Ben yazı bekliyorum esas kapsamlı ses yalıtımıını o zaman yapcam.4 kapı , motor kısmı,bütün çamurluklara pütür uygulaması.
    iki kat malzeme kullandım.bitüselfin üstüne ziftli keçe. üçüncü kat olarak yapışkanlı destekli alimünymu folyo kullanmayı düşünüyorum.
    Bitüselfi adetaş yapıdan aldım .denemek maksadıyla bi kaç çeşit malzeme daha almıştım ordan.onları motor kısmına kullanıcam. ziftli keçeyi sanayiden oto döşemeciden aldım.döşemeci ustam zift tabakası ince olanı tavsiye etti bana.sende döşemeciden alabiirsin. şimdiden kolay gelsin....

    http://www.adetasyapi.c...es_Izolasyonu&urun=1555

    http://www.e-sirket.com/aluminyum-bant-32835e3.html ( alimünyum folyo)

    http://www.akustiksunge...olasyon-sungerleri.html (yatlarda kullanılan bariyerli ses yalıtım süngeri)

    http://sesyalitimfirmas...es-yalitim-sungeri.html (yatlarda kullanılan bariyerli ses yalıtım süngeri)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aboyur -- 4 Şubat 2015; 23:56:39 >




  • Arkadaşar havalar ısınınca ses yalıtımına kaldığım yerden devam etmeyi düşünüyorum.arabanın içinde kalan kısımlar ,kapılar , çamurluklar,motor kısmı yani kapsamlı bir yalıtım olacak.. ziftli keçenin üzerinede kendinden yapışkanlı alimünyum folyo ile kaplamayı düşünüyorum.araştırdım genişliği 1m boyu en az 36 metre satıyorlar.kapılar dahil 12 metre kare bir arabaya yeterli olur tahmınımce.36 metre karesi 300tl ye satılıyor haliyle biraz tuzlu.bende düşündümki ses yalıtımı yapcak 2 arkadaş varsa ortak alıp bölüşebiliriz. 12 metrekaresi 100 tl ye gelmiş olur. almayı düşünen varsa bana mesaj atsın arkadaşlar.
    Honda Jazz Ses YalıtımıHonda Jazz Ses Yalıtımı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aboyur -- 1 Nisan 2015; 6:01:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aboyur

    Arkadaşar havalar ısınınca ses yalıtımına kaldığım yerden devam etmeyi düşünüyorum.arabanın içinde kalan kısımlar ,kapılar , çamurluklar,motor kısmı yani kapsamlı bir yalıtım olacak.. ziftli keçenin üzerinede kendinden yapışkanlı alimünyum folyo ile kaplamayı düşünüyorum.araştırdım genişliği 1m boyu en az 36 metre satıyorlar.kapılar dahil 12 metre kare bir arabaya yeterli olur tahmınımce.36 metre karesi 300tl ye satılıyor haliyle biraz tuzlu.bende düşündümki ses yalıtımı yapcak 2 arkadaş varsa ortak alıp bölüşebiliriz. 12 metrekaresi 100 tl ye gelmiş olur. almayı düşünen varsa bana mesaj atsın arkadaşlar.


    Fiyat bu şekilde makul oluyor lakin ben bu kadar ileri götürmek istemiyorum. Sanırım havalar ısınınca ziftli keçe + bitüself uygulayacağım bagaja. Önlere pek düşünmüyorum. 2 kişi kolay bulursunuz hocam, şimdiden kolay gelsin, buradan paylaşın yine.




  • hocam yapmışken keçenin üstünüde folyoyla kaplarsak daha sağlılıklı olur diye düşünüyorum .arbanın içine su dökülür falan.... size fazla lazım değil zaten 2-3 metrekare anca gider. folyoyu alırsam sizede yollarım.
  • Tesekkur ederim o halde satin alinirsa artanlari bana satin 2-3 metre kare kadar alayim elinizde kalmasin :)
  • o kadar uğraşmaya değer mi yaw
    arabayı satıp ses yalıtımlı bir şey almak daha makul gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caucass

    o kadar uğraşmaya değer mi yaw
    arabayı satıp ses yalıtımlı bir şey almak daha makul gibi

    Sizde haklısınız.Yeni araç alırken buna dikkat ederim.Jazzı severek biniyorum. Bu işlerle uğraşarak stres atıyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.