Şimdi Ara

HP Pavilion 15 Power (i7 7700HQ, GTX 1050) inceleme ve Kullanıcıları ana konu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
3
Favori
21.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt
    ekrana üflüyor bi sorun olmuyor ki ?? alışın, artık yeni pc ler böle yapılıyormuş :)
  • Başka bir konu gördüm bu modelin yeşili var fakat o özel seri geçiyor işlemcisi Intel Core İ5 yazmışlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bişiy sorcam...bizde type c girişi var ordan pc şarj olabiliyormu ?? type c den neler yapabiliriz ??

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt
    menteşe ye yakın olan pedlerin altında olan vidalardan birinin oturduğu yer kırılmış....vida oturmuyor boş dönüyor...değişimi mümkünmüdür acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boraplay

    menteşe ye yakın olan pedlerin altında olan vidalardan birinin oturduğu yer kırılmış....vida oturmuyor boş dönüyor...değişimi mümkünmüdür acaba ?

    Gerçekten bu konuda bir bilgim yok.
  • beyoglubeyy B kullanıcısına yanıt
    bey oğlu inanırmısın bu sorunu işlemciden değilde hdd den oluyor sanıp samsung evo 960 500 gb aldım...iyiki almışım ama sorun senin dediğin çıktı....cpu temp indirdim bugün...daha şimdi anladım....sorun var gerçekten...tam olarak 70 derecede bu sorun oluyor(cpu temp programının gösterdiği işlemci sıcaklığı...normalde pc soğuk).. pc donup kalıyor 2 saniye... sonra düzeliyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraplay -- 28 Mart 2018; 5:58:24 >
  • sorunu bulduk da, çözümü bulamadık :(
  • beyoglubeyy B kullanıcısına yanıt
    ben hp support assistan dan messenger üzerinden servisle konuşayım bu durumu bakalım ne dicekler
  • beyoglubeyy B kullanıcısına yanıt
    Hp yetkili servisinden gelen mesaj :

    Merhaba Bora, cihazınız ile ilgili yaşadığınız sorun donanımsal da olabilir, yazılımsal da olabilir. Bu sorunu kesinleştirebilmek için sizlerden bir test işlemi yapmanızı rica ediyoruz. Böylece yaşadığınız sorunun çözümünü daha kolay gerçekleştirebiliriz. Yapmanız gereken işlem adımları;



    "Bilgisayar tamamen kapatılır.Açma tuşuna bastıktan sonra hızlı bir şekilde klavyeden Esc tuşuna basıp basıp çekilir.Karşımıza gelen ekranda F2 System Diagnostics menüsü seçilir Oradan Sistem Test/System Test bunlardan biri seçilir.Karşımıza gelen ekranda Quick check ve Extensive check yazar.Bunlardan Extensive olanı seçip test işlemi başlatılır.Ekrana çıkacak olan sonuç ile tekrar dönüş sağlamanız gerekmektedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyoglubeyy B kullanıcısına yanıt
    ayrıca full programları indir .com sitesinden değerli kardeşim seron da yardımcı olmak için yazdı... onu da paylaşayım


    Borabey HPnin pavillion serilerinin birçok türünde ısı sorunu var. Bulunduğum mekana da bunlardan gelmişti. Aşırı ısınmadan format bile atamamıştık devamlı kapanıp duruyordu. Yaptığım araştırmalara göre Pavillion serisi HP'nin fiyaskolarından birisiymiş. Şayet garantisi bitmişse sana birşey tarif edeyim. O videoyu aç yukarıda verdiğin(konu sahibinin inceleme ve laptop u açma videosu). İşlemcinin hemen sağında kare şeklinde yeşil birşey var kolayca göreceksin. O yeşil şeyin ortasındaki çip PCnin çipseti yani kuzey güney köprülerini kapsayan ve her bilgisayarda aşırı ısı üreten bir çiptir. Videoda gördüğüm kadarıyla firma buna soğutucu takmamış. Halbuki takması gerekiyordu. Şimdi beni iyi dinle. Biraz termal macun satın alıyorsun PC marketlerde satılır. O yeşil karenin ortasındaki küçük parlak çipe azıcık sürüyorsun. kesinlikle etrafındaki minik mikroskobik şeylere zarar vermiyorsun ve macunu bulaştırmıyorsun. Çipin Üzerine de bir adet 10kuruş ya da 25 kuruş koyuyorsun. Söylemeyi unuttum açılan kapakta tam da o çipin üzerine değecek bir çıkıntı metal var mı? varsa araya para koyunca kapak kapanmaz. Parayı koyunca düşmemesi için kapakla para arasını dolduracak birşeyler koymalısın üzerine. şayet bunu yapmazsan para gider elektronik devrelere dokunur kısadevre yapar bilgisayar bozulur. Buraya kadar anlattıklarımdan sen sorumlusun risklidir. fakat sağlam yapmayı becerebilirsen başarılı olma şansın çok yüksek. O çipteki fazla ısıyı birşekilde dağıtmak gerekiyor. gördüğüm kadarıyla HP soğutma konusunda mühendisliğini konuşturamamış... sana çizim gönderiyorum...https://i.hizliresim.com/lO...
    Tekrar söylüyorum yapacağın şey risklidir ama bir servis elemanı yaparsa sorun olmaz. hatta elinde varsa oraya uygun heatsink takabilir. eğer servise götürme şansın varsa bu yazıyı ve resmi kendisine göster anlayacaktır. Kolay gelsin.
    Ha dur söylemeyi unuttum. GTA5 bilgisayarı değil o. Hele heleHPde hiç oyanayamazsın. GTA5 oynamak için ille masaüstü lazım. Bir de yetmiyor gibi GTA5 açık chrome açık bir de indirme yapıyor demişsin yazık etmeyin o bilgisayara. bir aya kalmaz elinizde kalır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraplay -- 29 Mart 2018; 18:6:11 >




  • bu ikinci yazdığını deniycem. işe yararsa, tüm sanal ortamlarda, " on kuruşa lap-top tamiri" diye başlık açıcam. . takipte kal. ben de seni takipliyorum
  • beyoglubeyy B kullanıcısına yanıt
    valla yürekli adamsın...yöntem etkilidir muhtemelen ama ben 10 kuruş yerine aynı boyutta bakır kestirip onla yap derim...ben zütüm yemiyeceğinden yapamıyorum...yaparsan paylaş lütfen...detaylı yapım videosu çeksen efsane olur..kısa zamanlı uzun zamanlı sonuçları da paylas...emeğin için teşekkürler şimdiden
  • miyamoto bir sorum olcak...pc nin bilgilerinde 16 gb demişşin ama videoda tek slot ram takılı ? bende iki 8 lik var cb008nt benim bilgisayar...acaba aynı pc değil mi ?
  • boraplay kullanıcısına yanıt
    beyler benim işlemci iyice uçuyor....aklıma bişiy takıldı...macunlar bitik olmasın ? bu aybaşı güzel bi macun buldum onu denicem...benim pc çok iyi havalanıyor....havasız kalmıyor...masadan 10 cm havada duruyor çünkü....denicem size yazıcam :)
  • boraplay kullanıcısına yanıt
    Resimi bir daha yükler misiniz oraya heatsink nasıl koyarız , 2. olarak lenovo y720 de bile orası açık. Kimisi de vrm ler açıkta demişler.
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    heat sink yerine 10 kuruş koyun demişler....ben öle araştırdım...
  • boraplay kullanıcısına yanıt
    Denediniz mi hiç ? Ben pek inandırıcı bulmadım ayrıca kuzey köprüsü kapalı laptopa daha rastlamadim bu seneki cihazlarda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boraplay kullanıcısına yanıt
    Hangi macun ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boraplay

    miyamoto bir sorum olcak...pc nin bilgilerinde 16 gb demişşin ama videoda tek slot ram takılı ? bende iki 8 lik var cb008nt benim bilgisayar...acaba aynı pc değil mi ?
    Aynen, o özellikler genel özellikler benimkisi de 8gb tek slot.



    Anlamadığım, yazıları okudumda millet nasıl ısıtıyor bu makineleri. Bence para ile uğraşmayın. Kaliteli bir macun alarak macunu değiştirin. Sıcak soğuk muhabbetinden macunlarınız eskimiş olabilir. Bende hala ısı sorunu yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    https://bit. ly/2IvOefY aybaşı alıp denicem....98 dereceyi gördüm bugün :) benim hatamdı tabi...ama laptop 40 derecenin altına hiçbi şekilde inemiyor....macunla ilgili bi durum diye düşünüyorum...normalde senede değişir ama ben 7 ay oldu değişcem....belki fark ettirir...alacağım macun en iyisi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraplay -- 20 Mayıs 2018; 11:43:47 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.