Şimdi Ara

HP Pavilion 15 Power (i7 7700HQ, GTX 1050) inceleme ve Kullanıcıları ana konu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
3
Favori
21.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • emrykn kullanıcısına yanıt
    selam kardesim.ilk attigin m2 girisinden takilan bir ssd. ikincisi ise sata (normalde hard disklerin takildigi port) portu.ssd de onemli olan birkac sey var.yazma okuma hizlari. iops degerleri. ve hdd gibi kafa atip cabucak bozulmamasi.halihazirda m2 portun oldugu icin sata portundaki hard diski cikarip onu takman bosuna olur.ayrica ilk ssd digerinden 6 kat daha hizli.dogru sekilde format atilirsa en iyi sekilde kullanirsin.bende format ssd ye atili. pc asiri hizli o yuzden. 970 evo 512 gb kullaniyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraplay -- 9 Ocak 2019; 23:31:50 >
  • boraplay kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler, çok açıklayıcı anlatmışsın. Bende 970 evo ile ilerliyorum o halde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

    HP pavillon CB009NT bilgisayarı almayı düşünüyorum. Hepsiburada’danhttps://www.hepsiburada.com/hp-pavilion-gaming-15-cb009nt-intel-core-i7-7700hq-16gb-1tb-256gb-ssd-gtx1050-windows-10-home-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-2np52ea-pm-HB00000BKAH3

    bu linkteki ürün en uygun fiyatlı görünüyor. Zaten nedense bu bilgisayar sadece burada satış yapan firma tarafından satılıyor. Sizlere sormak istediğim bu ürünü ya da herhangi bir bilgisayarı bunun gibi kim olduğunu bilmediğimiz satıcılardan almamız doğru olur mu? Garanti şartları Teknosa ya da Vatan gibi bilinen mağazalardan aldığımız makineler ile aynı olur mu? Yoksa herhangi bir sorun çıktığında HP “biz bu bilgisayara servis veremiyoruz” der mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • beklans B kullanıcısına yanıt
    ben 2017 aralıkta gitti gidiyor dan 4000 tl ye aldım ürünü. bir hafta onay vermedim pc ye. kullandım baktım sorun yok onayı verdim. bozuk olsaydı ürünü iade edebilirdim. hepsiburada gittigidiyor gibi siteler pasaj gibidir kardeşim. bu sitelerin içinde satış yapanları da dükkan olarak kabul edebiliriz. ama pasajdan bir farkı var ki o da şu. sen ürünü alıyorsun ve parayı pasaj sahibine veriyorsun. dükkana değil. eğer ürün sağlam ise ürünü onaylıyorsun. onaylama süresi ürünün fiyatı ve türüne göre değişir. bendeki 7 gün idi. onay verince site parayı satıcıya aktarıyor. ve satış gerçekleşmiş oluyor.. yani sen satın aldığında aslında satıcıya gitmiyor para. böylece müşteri mağdur olmuyor. ayrıca araştırmanı yanlış yapmışşın :) ssd yüzünden fazla para veriyorsun. al sana 500 tl ucuza :)https://bit.ly/2CfuHKJ. önce ucuza pc yi al. sonra güzel bi ssd alırsın kardeşim. cb008 m2 ssd girişi olan ama üstünde olmayan halidir. ben yıllardır internetten alışveriş yaparım. asla mağdur olmadım. sebebi şu. güvenilir mağazalar dan aldım ve (epey.com cimri.com gibi sitelerden ucuzu nerde araştırıp bulup, satıcıyla ilgili yorumları da okursan güvenilir alışverişe bir adım daha yaklaşmış olursun. ) misal CB008 NT cimri yaz. epey yaz. :) bak bakalım sitelerine en ucuza nerde varmış :) .diğer bir konuda şu. garanti kapsamında olup olmadığı ürünün satış yazısında veya detaylarında yazar zaten. (distribitör garantili veya misal samsung türkiye garantili diye.)ordan anlarsın garanti durumunu.ürün almaman gereken firmaların isimleri de şunlardır. (vatan;teknosa;mediamarkt;evkur)gibi yerlerden asla ürün alma... sebebi ise şu. güvenilir olduğundan emin olduğun internet siteleri ile orda satılan fiyat arasında dağlar oynar kardeşim. ürün bana kargodan geldi kargo kutusunda çizik yoktu eğer olsaydı direk kargocuya iade ederdim... misal ben pc yi aldığımda gittigidiyorda fiyat 4 bin tl iken teknosa ve mediamarkt da 5000 idi. sebebi şu. hepsiburada gittigidiyor ve n11 gibi sitelerin dükkanları olmadığından masrafları da bahsi geçen firmalara göre daha az olduğu için müşteriye ürünü daha ucuza satıyorlar.güvenilir site ve güvenilir satıcı(satıcının yorumlarına bakılmalı) bulduğun sürece her halükarda daha ucuza almış olursun. bizim laptop ile ilgili bir not daha. eğer elinde eski laptop var ise bunu hp ye verip alacağın pc yi 400 tl indirimle alabiliyorsun... bunu araştırmanı öneririm. ben sana zaten 500 tl indim :) sende 400 daha indirirsin etti 900 :) hadi iyi alışverişler .)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraplay -- 13 Ocak 2019; 2:49:32 >




  • Bora açıklayıcı mesajın için çok teşekkürler. İşte benim takıldığım konu HB ya da gittigidiyordan aldım, kullandım baktım öyle onay verdim kısmı. ben aldığım zaman bilgisayarın açılması yetiyor mu onayı vermem için? tahmin ettiğin gibi çok fazla teknik bilgim yok. Bilgisayarda oynadığım tek oyun solitaire. Şaka yapıyorum, onu oynayacak vaktim bile yok aslında. 20 sene kadar önce oyun oynamayı bıraktım. CB008NT modeli yerine SSD'li olan bilgisayarı tercih etmemin sebebi de SSD'yi kendi kendime takabileceğimi düşünmüyorum. :) Zaten baktığımda SSD fiyatları da 500 TL civarı. Yani benim için 500 tl fazla vermek daha kolay. :)
    Neden bu bilgisayarı alıyorsun o zaman? e-ticaret yapıyorum. Kendi internet sitem var ve aynı zamanda HB ve N11'de satış yapıyorum. Ürün görselleri, site bannerları ve kendi ürünüm olan ajanda, defter ve kitap tasarlamak için (amatörden iyi ama asla profesyonel değil) indesign, illustrator ve photoshop gibi programlar kullanıyorum. Son zamanlarda kullandığım 2009 yılında aldığım samsung r540 i5 bilgisayarım bu programlarda kastırmaya başladı. Hele ki 2 program ve Chrome'da birçok tab açıksa indesign'da akşam verdiğim komut sabah yerine gelmeye başladı. :)
    Bunlar için elbet daha düşük seviyede, daha uygun fiyatlı bilgisayarlar da vardır. Ben çok fazla teknik bilgim olmadığından en yükseğini alıp hiç sorun yaşamayayım diyorum. Ancak tavsiyelerinize açığım.
    Benim asıl sormak istediğim konu: senin dediğin, ürün açıklama bölümünde "Garanti Tipi:Resmi Distribütör Garantili" yazıyor. Bu yeterli midir? Ürünü aldığımda ya da kutusunda bakmam, görmem gereken bir bandrol ya da garanti kağıdı mı olmalı ki ben bu ürün HP türkiye garantisindedir diyebileyim.
    Zaten ürün iadesinde senin de dediğin gibi müşteriyi tamamen koruyan bir kanun var. Ben Hepsiburada satıcısı olarak çok çeşitli iadeler aldım. Buradan detaylı yazmama gerek yok ama kanun olduğu için kullanılmış da olsa geri alıyorum. HB mecbur bırakıyor zaten. Netse ki benim sattığım ürünler çocuklarımın da oynayabileceği tarzda ürünler. Çöpe atmak yerine onlara veriyorum :)




  • beklans B kullanıcısına yanıt
    pc den anlayan birisi bakarsa daha iyi olur.laptop ve parçaları(cihaza takılmış olan parçaların doğrulanması(ram vs gibi parçalar ürün açıklamasında yazılanın aynısı mı ? )gerekli faturalar ve belgeler ürün le yollanmmışmı. cihazda yazılımsal donanımsal bozukluk varmı) gibi şeyler var... anlamıyorsan onay vermen için yeterli olmaz. bulunduğun ilde yetkili servisi varsa veya anlayan tanıdık varsa gösterirsen güzel olurdu. eski pc kastı muhabbetine gelince. paran varsa yenisini al ama başka detaylarda mevcut. aldığın pc yi güncel tutmak zorundasın. cihazın başta pil ömrü ve hızı olmak üzere bir çok açıdan iyileştirir güncelleştirme. cihazın parçalarını organlar gibi düşün. bunların yenilenmesi beslenmesi lazım. naparız bunun için? her parçanın bilgisayarla tam uyumlu çalışması için sürücü dediğimiz yazılımları mevcuttur. ve bu sürücüler zamanla güncellenir. bunu da yapmanın en kolay yolu '' driver pack solution'' gibi cihazı tanımlayıp sürücü kontrolü yapan programlardır. kendi bilgisayarın için yaparsan etkisini görürsün. windows u güncel tutmalısın. bunun en kolay yolu windows 10 güncelleme yardımcısı dır. bıos(bir nevi cihazın bilinç altı diyebiliriz) bios u güncel tutmalısın. bilgisayarı oyun veya zorlayıcı nitelikte kullanıyorsan 6 ay da bir fan temizliği ve yağlaması,ekran ve işlemci kartının termal macunlarının değişimini yaptırmalısın.(termal macun için önerim şu durhttps://bit.ly/2FoVND9 ) cihazın rahat çalışması için soğutma önemlidir. bu dediklerim pc yi en iyi hali ile kullanman içindi. gelelim garanti konusuna. sevgili beklans abicim(20 yıl önce oyunu bıraktım dediğine göre benden büyüksün :) ) sen ürünü aldığında ürünün satış faturası ve garanti belgesi gibi gerekli belgeler ürün ile birlikte sana yollanacaktır(ayrıca pc nin içinde hp support asistant isimli programda garanti süresi yazıyor). (bende eksiksiz yollandı ki muhtemelen sen de sorun yaşamazsın.garanti belgesi ,fatura ve adaptör gelmemişşe iadesi yapılır) ssd konusuna gelince. halihazırda bilgisi olmayan birinin bizim pc ye ssd takıp kullanması imkansız. birkaç arka ayar istiyor çünkü. zaten m2 portundan ssd alınca yetkili servise taktırmak zorundasın kendi başına veya başkasına laptop vidasını bile açtırtma garantiden çıkarırsın. ama zevkler renkler ayrı ona bişiy diyemem tabi ki :) amaç yardımlaşmak .) ( kendi bilgisayarına dediğim bakımları yaptırdınmı ? yapıldıysa ne zaman yapıldı ? )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraplay -- 14 Ocak 2019; 1:27:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GilbertoRodriguez

    hocam eski msi laptopumda bendede oluyordu orda işlemci kendini korumaya alıyor. Aslında koruma demeyelim turbo boostu kapatıyor. o sorunu çözmüştüm fakat şimdi hatırlamıyorum sadece turbo boostla ilgili olduğunu hatırlıyorum biostan ayarlamıştım galiba
    bunun bios da korumalı. fan hızları bile kapalı. keşke hatırlasan yöntemi, denerim bi.
    .
    hiç bu ısınma sorunundan laptopu servise gönderen oldu mu. ne diyorlar
  • Hocam bende b031st modeli var 4-5 sene önce almıştım. i5 3. nesil işlemci bulunuyor. Yeni oyunlar hariç hiç bir oyunda sıkıntı yaşatmadı. CS:GO h1z1 rocket league ne istediysem oynadım. Ha full ayarlarda oynatmadı ama ayarları düşürdüğüm de de tekleme yaşatmadı. Ancak satıyorum bilgisayarı ve fiyat konusunda bir fikre sahip değilim. Entry min onaylanmasını bekliyorum şu anda. Belkide onaylanmıştır onu da bilmiyorum forumda yeniyim.https://forum.donanimhaber.com/hp-pavilion-sleekbook-b031st-fiyat--136724368 şu konuya bir el atar mısınız rica etsem ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: expressimo

    Cpu yu yüzde 99 ayarlı yapın 2.8 2.6 da sabit kullanin. Hem serin olacak hem fps artacak.
    ilgine teşekkür ederim. vaktin olduğunda biraz mesajı açarmısın. yani işlem basamakları şeklinde. teşekkürler.
  • Arkadaşlar dijital çizim modelleme ve render için
    https://www.hepsiburada.com/hp-pavilion-gaming-15-cb001nt-intel-core-i7-7700hq-16gb-1tb-256gb-ssd-gtx1050-windows-10-home-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-2cr74ea-pm-HB000009OJ5Q


    Bu bilgisayar nasıl? Kullananan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyoglubeyy B kullanıcısına yanıt
    Acemi ustad laptop sogutma videosuna bakin orada videolardan birinde pil den maksimum 80 yapiyor ama 99 da yeterli bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • G.U.Y kullanıcısına yanıt
    Msi bakın bunun fiyatı fazla . Tamam eksiksiz ve tam bir pc ama hem ekranda sorun yasayan duydum hem de sogutma pek de iyi degil. Msi gp gl serilerine bakin. Cooler boost 5 msi in sogutma sistemi ve mukemmel calisiyor. Bakir borular ile ilgili ve muhendislik harikasi. Illa hp alacaksaniz da omen 17 bakin ya da bu cihaz da cok cok cok israrci iseniz turboboost kapali kullanin isilar msi gibi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • G.U.Y kullanıcısına yanıt
    Az daha ekleyip gp73 bile alinor ya da direk gl73 alin mis gibi. Bu arada her cihazda cooler boost 5 yok. Mesela gf serisi o yüzden rezalettir hp mesela gf serisinden iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: expressimo

    Az daha ekleyip gp73 bile alinor ya da direk gl73 alin mis gibi. Bu arada her cihazda cooler boost 5 yok. Mesela gf serisi o yüzden rezalettir hp mesela gf serisinden iyidir.
    https://www.hepsiburada.com/dell-gaming-g315-intel-core-i7-8750h-16gb-1tb-256gb-ssd-gtx1050ti-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-fb75d256f161c-p-HBV00000GMQYU?magaza



    Bu nasıl hocam sizce ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • G.U.Y kullanıcısına yanıt
    Olmaz . Gerçi hp den iyi, aynı gibi ama asla msi gp veya gl serileri kadar olamaz. Ince almak için israrci olmayın. Pil ömrü hp de baya iyi bu arada. Ama bu size çok büyük bir artı gibi hissettirmesin. Lenovo y520 alın ince laptop arıyorsanız. Klavye sorunu hala var mı bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: expressimo

    Olmaz . Gerçi hp den iyi, aynı gibi ama asla msi gp veya gl serileri kadar olamaz. Ince almak için israrci olmayın. Pil ömrü hp de baya iyi bu arada. Ama bu size çok büyük bir artı gibi hissettirmesin. Lenovo y520 alın ince laptop arıyorsanız. Klavye sorunu hala var mı bilmiyorum.
    Hp 2cr74ea yi aldım hocam bugün. Umarım memnun kalırım. Dell ekran ve kasa kalitesi için iyi seyler okumadim forumlarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: expressimo

    Acemi ustad laptop sogutma videosuna bakin orada videolardan birinde pil den maksimum 80 yapiyor ama 99 da yeterli bence.
    yok hocam. sanırım bu laptopun sorunu kronik. havalandırma yetersiz.
  • Hayırlı forumlar. Bende bunun ssdli 15cb001nt modeli vardi su döküldü anakart arızalandı. Kendim anakartı alıp bilgisayarcıya taktirmayi düşünüyorum. Hangi tür anakartın uygun olduğunu nasıl öğrenebilirim bilen biri yardımcı olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyoglubeyy B kullanıcısına yanıt
    Size bir sorum olacak: bu.pc de ben.mastergel pro kullandim fakat sunu fark ettim: turbobokst u 3700 küsür mhz de oyunlarda 95c ye kadar çıkiyor fakat kendini 3.4 de sabitliyor 83c 80c arası. Ama bu sirada olaganüstü bir fan sesi var sanki bozulacak da ariza varmis gibi. Evet turbonun hakkini baya veriyor a fan sesi sanirsiniz msi turbo fan falan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.