Şimdi Ara

//HP PAVILION DV6 SERİSİ KULLANANLAR KULÜBÜ \\ (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.099
Cevap
26
Favori
927.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sertacaygun

    Bilgim olmadığı için soruyorum. Ne gibi şeyler söyleniyor örnek olarak ?


    Dostum bir yerde okumuştum sanırım gene donanımhaber forumlarıydı:

    düşük fiyattan gösteriyorlar bilgisayarı ama bu pc ler stoklarında yok sonra size şunu önerelim falan diyorlarmış ama önerdikleri pc aslında alacağın pc den daha düşük özellikte ama daha iyiymiş gibi anlatıyorlarmış. Ve garanti sorunu yaşıyormuşsun sanırım birde..
  • Selam millet,
    Ben yarın gidip bu modeli alcam.Yaklaşık 2 aydır laptop bakıyorum artık gına geldi almak istiyorum ama bi hata da yapmak istemiyorum zira bedeli yaklasık 2300 ytl oluyo :D.Ben bi oyun hastasıyım ve bölümüm gereği ağır çizim programları kullanacam.Bu laptop işimi görürmü?Lütfen beni rahatlatın.Kardeşimde ve 2 arkadaşımda pavilion dv5 serisi laptoplar var deli gibi ısınıyor.Resmen üzerine su koy kaynasın..Bu model nasıl.
    Şimdiden teşekkür ederim.Saygılar...
  • yazılımcı online arkadasım ,

    ben de dv 1115 aldım bimeksten fakat sesle ilgili bir problem yaşadım. windows başlarken, ses işlemi başlatılmadan yani hoparlörden ses gelmeden önce sessizlikte rahatça duyulucak bir parazit geliyor. mikrofon vs denedim olmadı. iyice uyuz oldum bimeksten almıştım iade ettim ama çok beğenerek ve araştırarak aldığım için aklım kaldı.

    sen de var mı böyle bir sorun ? ya da ilk çalıştırdığında duymadın mı ? iade ederken denedim teşhirdeki üründe de vardı aynı sorun. başka bir sıfır açtırttım ama kurulum yapmadan ses gelmiyor ya, kurulum yapmak istemediler, hak verdim fazla ısrar etmedim.

    basit bir driver sorunu da olabilir ya da bir çaresine bakılır belki ama riske atmak istemedim. hp de teknik le görüscem. sizlerden de yardım alırsam bu konu ile ilgili gidip alıcam tekrar. acil yardım cvp bekliyorum.

    saygılarımla.

    mk

    mail:muzipir@yahoo.com
  • yazılımcı kardeşim sen benim yerimde olsan ne yapardın? dv6 1115 mi hdx16 mı ? bi de hp internet sitesinden kaldırmışlar bu neye işaret sence? bilgisi olan diger arkadaşlardan da cwp bekliyorum?
  • mrtzsy full hd ekran ve blu ray sürücü istiyorsan hdx 16. Gerisi için DV6 1115.

    muzipir Öncelikle hayırlı olsun hocam Dediğiniz sesi sanki tahmin edebiliyorum. İşletim sistemi alakalı diye düşünüyorum. Niye diye sorasanız bende şöyle olur. Örneğin bir kalsmre grdiniz , her klasöre girişte bir çık çık diye ses çıkar ya clik sesi. O sesten 1 sn öncesinde ufak bir cızırtı ile çıkıyor ses sonra düzeliyor. Bunun aynısı masasütü pc'me vista kurduğumda da olmuştu. Creative ses kartım var üstelik.

    Öyle habire cızır cuzur ses çıkarmıyor parazit yok. Bi o klasör girişnde oluyor oda bazen. Yazılımsal bişey olabilir diye düşünüyorum. Vista bilsiğimiz gibi sorunlu bir sistem. Umarım 2009 aldığımız için HP eylül ekim ayında çıkacak windows 7 için destek verir bize. Bazen böyle yapıyormuş öyle duydum.

    Yeni hocam o parazit denilen seslerin benzerlerini kendi masaüstümde de yaşadğım için ara sıa pek önemsemedim. Zaten sürekli çıkan bi ses olmuyor 1-2 defa duyuyorsunuz. İnşallah donanımsal bir sorun değildir

    Sen yinede bir teknik desteği ara böyle böyle anlat bakalım ne cevap verecekler. Gerçi parazit diyince yanlış anlarlar belki telefonda. Bire bir teknik yardım ile görüşmek lazım.


    Alan arkadaşlara hayırlı olsun bu arada
  • saolasın yazılım online.

    Ben de garantiye aldım kendimi gittim iade ettim cumartesi günü :( üzülerek iade ettim ama sorun ile ilgili destek ve bilgi alırsam gider alırım tekrar diye düsündüm. dedigim ses aynı senin bahsettigin gibi "her klasöre girişte bir çık çık diye ses çıkar ya clik sesi. O sesten 1 sn öncesinde ufak bir cızırtı ile çıkıyor ses sonra düzeliyor". yani devamlı olan bir ses degil senin de tarif ettiğin gibi hoparlör ses vermeden 1sn önce geliyor o ses. bakalım hp den teknik destekden sorucam işlerden fırsat bulabilirsem.

    Cevap için tşkkür.
  • Şimdi açıyorum laptop'u bakacağım tekrardan.

    Birde bişey soracağım bu aletin biosuna nasıl girecem ya
  • hp le görüstüm laptop artık sizde olmadıgı icin destek veremiyoruz, önünüzde acık olmadıgı icin vs zırvalıyorlar. ama bir arkadasım var hp de onun aracalıgı ile sordurmaya calıscam bakalım. yani sizde de varsa aynı sey ve driver degistirince vs cözdüyseniz gidip alcam aynısından. benim vaktim olmadı cok kurcalamaya cözüm icin. 3 günlük süre de haftasonuna denk geldigi icin direk gidip iade etmek zorunda kaldım :(

    yazılımcı online bir de sesi acık tut seviye olarak en yüksek seviyede, mute a al, sonra sessizlikte dolaş klasörler içinde bakalım duycan mı bir ses ? yani dediğin gibi vistadan olabilir ama insan kıl oluyo iste.

    ilgin ve yardımın icin teşekkürler.

    mk
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muzipir

    hp le görüstüm laptop artık sizde olmadıgı icin destek veremiyoruz, önünüzde acık olmadıgı icin vs zırvalıyorlar. ama bir arkadasım var hp de onun aracalıgı ile sordurmaya calıscam bakalım. yani sizde de varsa aynı sey ve driver degistirince vs cözdüyseniz gidip alcam aynısından. benim vaktim olmadı cok kurcalamaya cözüm icin. 3 günlük süre de haftasonuna denk geldigi icin direk gidip iade etmek zorunda kaldım :(

    yazılımcı online bir de sesi acık tut seviye olarak en yüksek seviyede, mute a al, sonra sessizlikte dolaş klasörler içinde bakalım duycan mı bir ses ? yani dediğin gibi vistadan olabilir ama insan kıl oluyo iste.


    ilgin ve yardımın icin teşekkürler.

    mk


    Aynısını yaptım demin onları demek için gelmiştim sende söylemişsin aynsını. Evet hocam ses geliyor hatta çok fazla inceledim test ettim. Ve bunun tamamen yazılımsal hatta vistanın danikliği olduğu düşüncesindeyim.Nedeni ise şu, şimdi bütün sesleri kapattım bazen çünkü mikrafon falanda etki eder diye.

    Daha sonra ses karıştırıcısına geldim. Görev çubuğunda çıkan her sesde yükselip alçalan çubukların olduğu. İşte orda ilkbaş normal dolaştım hiç bi şey yok. Daha sonra ses kapattım ordan kestim. Ve her klasöre girşte windowsun click sesi yerine başka bir ses geliyor. Sesi açıyorum o ses kayboluyor. En önemlisi ne biliyor musun. Bunun yazılımsal olduğunun kanıtı. Sesler kapalı iken doğal olarak o ses çubuklaırın yükselip alçalmaması lazım değil mi, ama işte sesler kapalıyken klaörlerde dolaşınca o tık eden sesin her çıkışında ufak bir miktarda ses çubuğunda artış oluyor. Yani ses hoparlorden değil windowsdan geliyor. Eğer donanımsal bir parazit olsaydı çıtır çıtır. Sesler kapattığımızda o ses çubukları yükselmezdi.


    Hocam bunun laptopun sorunu olduğu düşüncesinde değilim. Bir nedeni de şu (ses açıkken modu üzerine konuşuyorum), şimdi laptop varken çok dikkatli olarak dinle.
    Bilgisayarıma tıklıyorum daha sonra C sürücüsüne tıklıyorum normaloalra clik diye ses geliyor değil mi ilk tıklamada o click sesinden önce bi tırt diye ufk bi ses gliyor 1 sn önce. Daha sonraki klasör tıklamaların asla ses yok. He şimdi klasördeki tıklama işlemlerini bırak ve bekle aradan 10 sn geçince boşta beklerken 1 tane ve çok kısık seste o tıklamadan önce çıkan sesten geliyor(hani senin parazit dediğin ses). O ssten sonra klasörlere dolşamaya kaldığın yerden dvam et ve ilk tıklamada o parazit dediğin sesi duyuyorsun ve ondan sonra bidaha asla ses yok.

    Sanki birşey var laptop boştayken hoparlorleri kapatıyor gibi sonra ilk tıklamada ya da ses çıakracak bişeyde hoparlor açılıyorda o ses çıkıyor işte tık diye. Kafaya takacak bişey değil bence. Teknik servisinde buakdar uğraşacağını zannetmiyorum

    Ben senin dediğini anladım ve herşeyi test ettim gözlemlerim bunlar yani. Eğer sesler kapalıyken o yukarda deidğim olay olmasaydı yani çubuk yükselmeseydi tamam donanımsal derdim ama ses ıktığına dair çubuk yükseliyor. Sesi açıyorum bu sefer yeşil olarak daha çok yükseliyor çünkü klasörlerin click sesi var normal olan hani her tıklamda çıkan.


    Birde bir benzeri deidğim gibi masaüstünde de oluyordu benim creative x-fi ses kartım var yani. Laptoptan kaynaklı bişey olduğunu hiç düşünmedim o yüzden kafama takmadm. Sen diyince dikkatlice inceledim. Şimdi yazılımları pek kurcalamak istemiyorum, nedenide şimdi bişey olur falan düzeltmek için zaman harcarım malum sınavlar var ara sıra gelip bi nete giriyorum okadar.


    Başka sormak istediğin bişey varsa sorabilrsin.


    edit:ekleme



    Hocam yine de sen bilirsin. O sese odaklanı kafanı takarsan rahat edemezsin. Başka laptoplarada bak bakalım var mı? İçine sinmiyecekse alma ama dediğim gbi ben kafama takmıyorum pek. Önemli olan normalde müzik dinlerken oyun oynerken çatır çutur parazit çıkmaması. masaüstüme vista kurduğumda da aynı sesle bi zaman karşılaşmıştım çünkü.:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 11 Mayıs 2009; 15:26:54 >
  • eyvallah ya cok saol baya ugrastın aynen dedigin gibi bir ses iste ben de kıl oldum ama simdi hp den arkadasla konustum teknikteki arkadasları ile konusmus. dv 6 serilerinde böle bi uyumsuzluk var ama bios ayarlarından cözüyorlarmıs. simdi o ayarları ögrencem gitcem aksam bimekse alcam büyük ihtimal. yani bence de senin dedigin gibi yazılımsal da kıl olunca oluo iste insan.

    sınavlar da başarılar :) teeey tey üniversite zamanları :)
  • sağol

    Vallaha gözüm gibi bakıyorum alete ya kapatınca arasında içinden çıkan siyah şeyi koyuyorum sehbanın üstünde durrken sütü çizilmesin diye mikrfiber bez seriyorum

    Yazılımsal bir uyumsuzluk varsa çözebilirsen baada söylersen sevinirim, umarım ufak bişeydir. Bide windows update ediyor sürekli güncelleştirmelerden sonra ses kayboldu gibi sanki yada ben kafama takmadığım için duymuyorum

    Ben hala biosa giremedim ama f2 basıyorum yok tab tuşuna basıyorum yok nasıl girecem yav



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 11 Mayıs 2009; 16:17:38 >
  • Isınma sorunu varmı abi bi söylesen ya şöyle detaylıca
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

    sağol

    Vallaha gözüm gibi bakıyorum alete ya kapatınca arasında içinden çıkan siyah şeyi koyuyorum sehbanın üstünde durrken sütü çizilmesin diye mikrfiber bez seriyorum
    />

    Yazılımsal bir uyumsuzluk varsa çözebilirsen baada söylersen sevinirim, umarım ufak bişeydir. Bide windows update ediyor sürekli güncelleştirmelerden sonra ses kayboldu gibi sanki yada ben kafama takmadığım için duymuyorum

    Ben hala biosa giremedim ama f2 basıyorum yok tab tuşuna basıyorum yok nasıl girecem yav


    biosa girmek için ,genelde del tusu kullanılmakta , f2 de olabılır f 12 de ,,

    şöyle dogru duzgun test etme ımkanın oldu mu cihazı??,

    Bir de sana sorayım fikrin nedır acaba , sımdı ben laptop almayı dusunuyorum ,2 model arasında kaldım ,senın hp ya daacer 6930 ,,ne yapiim yoksa masaustu mu toplayayım ??masaustu almak buzdolabı almak gıbı gelıyor, ancak masa ustu performansı en ıyı benım dıyen laptopu 2 y katlıyor...ikilemde degıl üçülemde kaldım...

    kalbımın sesını dınleyeyım dıyorum ,kalbım git yenı zelandaya yerles ne ısın var bılgısayarla dıyor...dordulem...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: y@s@r

    arkadaşlar ben birkaç birşey soracağım bu oyunlarda fsp değerlerini nasıl gösteriyoruz bir program felan mı gerekli acaba varsa bana link vs. verebilirmisiniz ona göre denemeler yapacağım geldikten sonra



    arkadaşlar yarın ürün geliyor ama mesasıma bakan olmamış galiba yardımcı olabilirmisiniz acaba
  • Arkadaşlar oyun oynarken sıcaklık değerlerini ölçüp bize aktarabilir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beforethedawn -- 11 Mayıs 2009; 21:41:38 >
  • sıcaklık değerlerini yarın koyacağım. en güzel hangi program var acaba sıcaklık ölçmek için.



    sendemail vallaha hocam ben bundan sonra yine laptop alırım. Masaüstü pc nin yeri ayrı tabikide yüksek performans için masaüstü şart ama laptop da büyük rahatlıkmış cidden. Eski bi laptop vardı kullanamazdım bununla kablosuz özgürlüğün tadına vardım vallaha. Güzel bir fiyat performans ürünü alırsan tadından yenmez laptop un. Ama ben daha yüksek peformans istiyorum diyorsan tabiki masaüstü.

    Ben şöyle düşünmüştüm. Bir masaüstü pc var zaten biraz upgrade ettim ve idare ediyordu. Ama HD film ve oyun konusunda çok kötüydü. Bırak oyun oynatmayı açmıyordu bile ekran kartı değiştirsem komple pc değişecek çünkü agp slotu var. İşlemci p4 falan filan. Çok düşündüm acaba masaüstü mü alsam diye ama taşınabilirlik ve taşınabilirlikteki performans da önemliydi benim için. Önümüz yaz tatile gidecem kısmetse ve 2 ay kalacağım. Şimdi masaüstü toplasam boş boş yatacak 2 ay, bir arkadaşa falan gidiyoruz ya da hafta sonu ufak bir kaçamak şehir dışına pc lazım oluyor ya da canın sıkılıyor vs pc arıyorsun.

    Ölçtüm tarttım ve laptop almaya karar verdim. Şu anda oyun oynatıyor laptop, gayet memnunum. Umarım hiç bir sorunla karşılaşmam. Ama biliyorum ki 2 sene sonra oyunlarda yetersizliği hissedeceğim. Ozaman da bir masaüstü toplarım mis gibi o oyun için olur bu da taşınabilir bir bilgisayar. Şu anda desktop(2000 de toplamıştım), P4 o/c'li 2,5 ghz de 1 GB ram ve fx5600 kart ile çoğu işimi görüyordu, HD film ve oyun dışında. Bu pc de çift çekirdekli P8700 4GB ram 500 GB hdd. Uzun bir süre götürür beni sıradan işleri yapmak konusunda.



    Yani yapacaklarını ve ihtiyaçlarını iyi belirleyip bir seçim yap. En çok neye ihtiyacın var, onu belirle sonra laptop mu masaüstü mü karar ver



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 12 Mayıs 2009; 2:02:55 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

    mrtzsy full hd ekran ve blu ray sürücü istiyorsan hdx 16. Gerisi için DV6 1115.

    muzipir Öncelikle hayırlı olsun hocam Dediğiniz sesi sanki tahmin edebiliyorum. İşletim sistemi alakalı diye düşünüyorum. Niye diye sorasanız bende şöyle olur. Örneğin bir kalsmre grdiniz , her klasöre girişte bir çık çık diye ses çıkar ya clik sesi. O sesten 1 sn öncesinde ufak bir cızırtı ile çıkıyor ses sonra düzeliyor. Bunun aynısı masasütü pc'me vista kurduğumda da olmuştu. Creative ses kartım var üstelik.

    Öyle habire cızır cuzur ses çıkarmıyor parazit yok. Bi o klasör girişnde oluyor oda bazen. Yazılımsal bişey olabilir diye düşünüyorum. Vista bilsiğimiz gibi sorunlu bir sistem. Umarım 2009 aldığımız için HP eylül ekim ayında çıkacak windows 7 için destek verir bize. Bazen böyle yapıyormuş öyle duydum.

    Yeni hocam o parazit denilen seslerin benzerlerini kendi masaüstümde de yaşadğım için ara sıa pek önemsemedim. Zaten sürekli çıkan bi ses olmuyor 1-2 defa duyuyorsunuz. İnşallah donanımsal bir sorun değildir

    Sen yinede bir teknik desteği ara böyle böyle anlat bakalım ne cevap verecekler. Gerçi parazit diyince yanlış anlarlar belki telefonda. Bire bir teknik yardım ile görüşmek lazım.


    Alan arkadaşlara hayırlı olsun bu arada




    Yazılımcı:Çok üzgünüm bunu söylediğim için ama Microsoft'un resmi sitesinde windows 7 için vistacılara ücretsiz yükseltim işlemi 1 temmuzdan sonra alınacak laptoplar için geçerli olacak.Beni de bu kararsızlığa sürüklüyor.1 temmuzda kdv indirminin devam edeceğini bilsem beklerim...Ama işte el mahkum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mrtzsy

    Arkadaşlar acil yardım şu an ben hp nin ana sitesine baktım ama HDX serisini dizüstü laptoplar seceneklerinden kaldırmışlar bu neye işaret?Ben çarşamba Hdx 16 alıcam. :( :(


    Selam mrtzsy

    yine aynı soruya alıntı yapıyorum

    Arkadaşlar bu tür konularda biraz bilgi edindim ben bazı modeller -ki genelde çok istediğimiz modeller olur bunlar-Türkiye için uyumluluk belgesi alamadıklarından dolayı ithalat izni çıkmamamaktadır.Mesela Acer ın çok istenilen modelleri bu belgeyi alamadıklarından dolayı Türkiye'de satılamıyor Ör:Aspire 6935g Gemstone Blue.Şahane bir modeldir ancak bulamazsınız.HDX de aynı şekilde izin almak için gümrüklerde bekletiliyor olabilir.Ya da belge işleminden sonuç çıkmaldığı için ithalatı yapılmayabilir de ama Türkçe sitesinde gösteriliyorsa muhtemelen izin almayı bekliyordur.Yakında gelir...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: XPerience


    quote:

    Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

    mrtzsy full hd ekran ve blu ray sürücü istiyorsan hdx 16. Gerisi için DV6 1115.

    muzipir Öncelikle hayırlı olsun hocam Dediğiniz sesi sanki tahmin edebiliyorum. İşletim sistemi alakalı diye düşünüyorum. Niye diye sorasanız bende şöyle olur. Örneğin bir kalsmre grdiniz , her klasöre girişte bir çık çık diye ses çıkar ya clik sesi. O sesten 1 sn öncesinde ufak bir cızırtı ile çıkıyor ses sonra düzeliyor. Bunun aynısı masasütü pc'me vista kurduğumda da olmuştu. Creative ses kartım var üstelik.

    Öyle habire cızır cuzur ses çıkarmıyor parazit yok. Bi o klasör girişnde oluyor oda bazen. Yazılımsal bişey olabilir diye düşünüyorum. Vista bilsiğimiz gibi sorunlu bir sistem. Umarım 2009 aldığımız için HP eylül ekim ayında çıkacak windows 7 için destek verir bize. Bazen böyle yapıyormuş öyle duydum.

    Yeni hocam o parazit denilen seslerin benzerlerini kendi masaüstümde de yaşadğım için ara sıa pek önemsemedim. Zaten sürekli çıkan bi ses olmuyor 1-2 defa duyuyorsunuz. İnşallah donanımsal bir sorun değildir

    Sen yinede bir teknik desteği ara böyle böyle anlat bakalım ne cevap verecekler. Gerçi parazit diyince yanlış anlarlar belki telefonda. Bire bir teknik yardım ile görüşmek lazım.


    Alan arkadaşlara hayırlı olsun bu arada




    Yazılımcı:Çok üzgünüm bunu söylediğim için ama Microsoft'un resmi sitesinde windows 7 için vistacılara ücretsiz yükseltim işlemi 1 temmuzdan sonra alınacak laptoplar için geçerli olacak.Beni de bu kararsızlığa sürüklüyor.1 temmuzda kdv indirminin devam edeceğini bilsem beklerim...Ama işte el mahkum


    2 ay var alt tarfı ya of


    arkadaşlar media markt 'a telefon numaramı bırakmıştım. HP anamerkezle konuşmuşlar ve hiç bir şekilde HDX serisi üretilmiyormu. End of file olmuş gibi bişey dedi adam Yani gelmez boşuna beklemeyin dedi bende aldım zaten teşekkür ederim dedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 12 Mayıs 2009; 14:02:01 >
  • güzel makina dostum:) ısınma sorunu yaşamazsın umarımm
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.