Şimdi Ara

Hulusi Akar, S-400'lerin kurulumu için tarih verdi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 füze savunma sisteminin kurulumu için tarih verdi. S-400'lerin kurulum çalışmalarına 2019 yılının Ekim ayında başlanacağını açıklayan Akar,  seçilecek personelin Rusya’ya eğitime gönderileceğini belirtti. Bununla birlikte sistemin kurulacağı yerlere ilişkin çalışmalar da tüm hızıyla sürüyor.

     

    Ayrıca Bkz.Yeni havalimanı ısı ve enerji ihtiyacını atıklardan karşılayacak
    Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın yoğun şekilde hava ve füze tehditlerine karşı değerlendirme yaptığını kaydeden Akar, "S-400’ler NATO sisteminden tamamen ayrı ve bağımsız kullanılacak. ABD’nin veya NATO’nun endişelerini yersiz buluyoruz. Burada hiçbir şekilde ABD veya NATO sistemlerine tacizin olmasına, herhangi bir rahatsızlık verilmesine de müsaade etmeyiz. Bu bir tercih meselesi değil bu bir zorunluluktu" dedi.

     


    F-35'lerin teslimatıyla ilgili sorun yok


    F-35 savaş uçaklarının teslimatına ilişkin de görüş bildiren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, teslimatların geçici olarak durdurulmasının söz konusu olmadığını belirterek Haziran ayında iki F-35'in Türkiye'ye teslim edildiğini söyledi. Bu arada 4 pilotumuzun ABD'ye intikal edip eğitimlerine başladıklarını ifade eden Akar, ayrıca sayıları 50’ye varan astsubayımızın da orada uzunca süredir bakım kurslarını sürdürdüklerini vurguladı.



  • Adam haklı abd veya avrupa hava savunma sistemi satmadılar. Işleri gelince teröristlere beleş silah veriyorlar. Ben destekliyorum uçak satmazlarsa rusyadan uçakda alsınlar. Bu en çok israilin işine gelmiyor zaten.

  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    o işler o kadar kolay değil yaptırmazlar demiyorum yapılsa bile o uçakların taşıdığı mühimmat bomba vs vs hepsi lockeed martin şirketinin yani f16 f35 lerin uyumlu ekipmanları misal iPhone telefonunuz var lightning uyumlu bir sürü aksesuarınız var bir anda androide geçince type c uyumlu olmayan bütün bunların hepsinin bir anda çöp olmasına benzer yani yapılır ama bizde o para yok işte hatta hiç para yok para bitti maalesef.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Germanya bizi QısQanıyoreeee....

  • Ohoooooooooo ölme eşşeğim ölme 1 yıl var daha.

  • stalker(1979) kullanıcısına yanıt
    eşşeğinin ölmemesi için geliyor zaten :D

  • İş nerelerden nerelere geldi. İlk olarak teknoloji transferi ile hava savunma sistemi alımı yapılacaktı. Amerika ve Çin arasında Çin tercih edildi. Amerika teknoloji transferiyle ilgilenmedi. Çin ise hem aşırı ucuz hemde teknoloji transferine sıcak bakıyordu. Çin ile anlaşıldı. Ancak Türkiye sonradan vazgeçti. Sebep batılıların karşı çıkması. Sonrasında işler Rusya'ya kadar vardı. Acaba şimdi batılıların karşı çıkmasının getirisi götürüsü ne olacak.

  • TF-2000'de hangi sistem kullanılacak acaba merak ediyorum, hava savunmasında rus sistemleriyle gideceksek gemilerimiz için S-300FM düşünülebilir, Ruslar ihracat versiyonunu satabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 27 Ekim 2018; 20:20:9 >
  • hani putin 2019 un ilk çeğreği demişti ya ne oldu?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tostumm

    TF-2000'de hangi sistem kullanılacak acaba merak ediyorum, hava savunmasında rus sistemleriyle gideceksek gemilerimiz için S-300FM düşünülebilir, Ruslar ihracat versiyonunu satabilir.
    TF-2000'lerin güdümlü mermileri ve a/k radarları hep milli olacak, o zaman işin bir esprisi kalmıyor. Bölgedeki en büyük balistik füze tehdidi bizim için Rusya. Afrika kıtasına kadar menzile sahip güdümlü mermileri var o yüzden ana tehdidimiz zaten Rus güdümlü mermileri, onun için S-300FM'lerin kullanılması gibi bir durum olamaz. İkinci tehditte her ne kadar donanması bizimkine kıyasla çok daha güçsüz olsa da Yunanistan, Yunanlıların da hangi tür güdümlü mermileri kullandıkları malum.

    Bu yüzden radarlar, a/k sistemleri ve güdümlü mermiler milli olmadıktan sonra işin bir esprisi kalmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ekrem71.5

    eşşeğinin ölmemesi için geliyor zaten :D
    Senin eşşeğin ölmesin de bizim eşşek ölse de olur.
  • Amerika kıskanmıştır şimdi..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.