Şimdi Ara

██ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ██ (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.056
Cevap
63
Favori
401.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MERHABA BEN CEM ASLINDA FIAT'IN STILO TAKIMINA TAKILIYORUM AMA HYUNDAI'M OLDUGUNDAN BURAYADA BI BAKAYIM DEDIM ... İZMİRDE OTURUYORUM 18 YASINDAYIM. 2 TANE ARACIMIZ VAR BU HYUNDAI DA ANNEME AID. TEMMUZ AYINDA 2008 MODEL OTOMATIK METALIK GRI HYUNDAI I 10 TEAM ALDIK .SUAN 3 BIN KM DEYIZ .. BENIM IZLENIMLERIM SUNLAR .. iç mekan kalıtesı oldukca yeterlı geldı . klıması da gayet guzel özellıkle mp3 calarlı aux gırıslı teyıbı oldukca ıyı .. frenlerı bır cok kez denedım .. 4 dısk abs olması cok buyuk avantajkı yagmurlu havada bıle ıyı sonuclar aldım ızmırde . yola tutunusu fena deıl ama ara hızlanmalarda basarısız geldı onuda kucuk motorlu olmasına baglıyorum . cunku bı aracı sollamaya kalktıgımda eger hızım 80 se hem vıtesın ustundekı sıyah kucuk tusa basmak zorunda kalıorum ve motor zorlanmasına ragmen baya gechızlanıyor . yakıt konusunda araba yenı oldugu ıcın bısey dıyemıyorum sureklı sehır ıcınde kullanıorum ve 100 km de 7 ıle 6.5 lt arasında genel olarak aractan memnunum hyundaı '' yükseliş '' oldukca memnunum cok ilgililer gectımız ocak ayının 28 ınde bır kaza yaptım aracım hala servıste beklıyoruz bakalım nasıl gelcek..




  • Kulübünüz hayırlı olsun arkadaşlar
  • Geçmiş olsun. Hasarınız çok mu acaba?
    quote:

    Orjinalden alıntı: 35CES40

    MERHABA BEN CEM ASLINDA FIAT'IN STILO TAKIMINA TAKILIYORUM AMA HYUNDAI'M OLDUGUNDAN BURAYADA BI BAKAYIM DEDIM ... İZMİRDE OTURUYORUM 18 YASINDAYIM. 2 TANE ARACIMIZ VAR BU HYUNDAI DA ANNEME AID. TEMMUZ AYINDA 2008 MODEL OTOMATIK METALIK GRI HYUNDAI I 10 TEAM ALDIK .SUAN 3 BIN KM DEYIZ .. BENIM IZLENIMLERIM SUNLAR .. iç mekan kalıtesı oldukca yeterlı geldı . klıması da gayet guzel özellıkle mp3 calarlı aux gırıslı teyıbı oldukca ıyı .. frenlerı bır cok kez denedım .. 4 dısk abs olması cok buyuk avantajkı yagmurlu havada bıle ıyı sonuclar aldım ızmırde . yola tutunusu fena deıl ama ara hızlanmalarda basarısız geldı onuda kucuk motorlu olmasına baglıyorum . cunku bı aracı sollamaya kalktıgımda eger hızım 80 se hem vıtesın ustundekı sıyah kucuk tusa basmak zorunda kalıorum ve motor zorlanmasına ragmen baya gechızlanıyor . yakıt konusunda araba yenı oldugu ıcın bısey dıyemıyorum sureklı sehır ıcınde kullanıorum ve 100 km de 7 ıle 6.5 lt arasında genel olarak aractan memnunum hyundaı '' yükseliş '' oldukca memnunum cok ilgililer gectımız ocak ayının 28 ınde bır kaza yaptım aracım hala servıste beklıyoruz bakalım nasıl gelcek..





  • Teşekkürler
    quote:

    Orjinalden alıntı: VoLKaN067

    Kulübünüz hayırlı olsun arkadaşlar
  • Sorunuzu ben yanıtlayayım. Öncelikle aracın içi çok sevimli. Benim GETZ'im var ve bu aracı eşime aldık ama ben her fırsatta i10 u kaçırıyorum ondan i10 özellikle ailenin 2. aracı olmaya aday. Ancak ben bir yılda katettiğim kilometrenin %90 ı şehir içi ve çok benzin parası vermek istemiyorum diyorsanız, kalabalık bir aileniz yoksa, vergisi de az diyorsanız ve bu seçeneklerden en az biri size uyuyorsa düşünmeden alınabilecek bir otomobil. Tabi ki i10 alanlar performans için almıyorlar. Ama bazı sitelerde gördüğüm gibi yok dik yokuş çıkamıyor falan gibi hyundai önyargısı olan palavracılara da inanmayın. Bunu görünce ben bizzat denedim. i10'um 1.1 otomatik vitesli motor ve 1030 kilo olmasına karşın ve araçda 4 kişi varken oldukca dik bir yokuşda durdum. Hiç kaçırma yapmadı. Kalkışı da çok zorlanmadı. Hatta araç rodaj döneminde olduğu için bende zorlamadığım halde sorunsuz kalktı ve yokuşu çıktı. Diyeceğim odur ki Hyundai sınıfının en geniş ve sorunsuz aracını yapmış. Zaten Hyundai'nin kaliteli bir tüketici kitlesi var. Marka bağımlısı gözü kör olmuşlardan değil. Araştırıyoruz; donanımını motorunu inceliyoruz. Test ediyoruz ve yapılan test sonuçlarını inceliyoruz. Öyle karar veriyoruz. Ve bencede çok iyi yapıyoruz...

    quote:

    Orjinalden alıntı: ffmsahin


    quote:

    Orjinalden alıntı: kemal 0651

    kulübünüz hayırlı olsun.

    i10, 2009'un ilk ayında 44 adetlik satış rakamı ile kendi sınıfında ilk sırayı almış. özellikle bayanlar ile ailenin ikinci arabası için uygun gözüküyor.


    evet... i10un fiyat performans olarak memnuniyet durumunuz nasıl? bekleneni verebildi mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 9 Şubat 2009; 10:24:21 >




  • Çeşitli gazetelerde çıkmış bir i10 haberi:

    Hyundai’nin mini A-segmenti’ndeki (mini otomobiller) başarılı otomobili i10, 2008 yılında elde ettiği başarısını 2009 yılında da sürdürüyor. Hyundai i10, segmentindeki tüm rakiplerinin Ocak ayındaki toplam satışından bile daha fazla satılarak yılın en çok tercih edilen mini otomobili olmaya aday olduğunu bir kez daha ispatladı.

    Hyundai, 2008 yılında sattığı toplam 516 adet i10 ve Atos Prime modeliyle mini otomobiller arasında (A-Segmenti) “En Çok Satış Yapan Marka” olurken i10 modeli, Haziran ayında satışa sunulmasına rağmen çok küçük bir farkla A-Segmenti’nin en çok satılan ikinci modeli olmuştu. Hyundai’nin başarılı şehirlisi i10’dan 2008 yılının sadece 7 ayında toplam 329 adet satılmıştı ve bu rakam, 12 ay boyunca satış yapan birinci modelden sadece 25 adet daha azdı. Hyundai i10’un açık ara segment lideri olacağı bu performansından belliydi ve 2009’un ilk ayında da bu durum ispatlandı. Hyundai i10’dan Ocak ayında 44 adet satıldı ve segmentindeki diğer tüm rakiplerinin toplam satışını bile geride bıraktı.

    Hyundai’nin i30 ile başlayan yeni isimlendirme stratejisinin ikinci üyesi olan ve Atos Prime’ın yerine geçen i10, Otobil – Türkiye’de Yılın En Beğenilen Otomobilleri yarışmasında da finale kalarak ne kadar başarılı bir otomobil olduğunu kanıtladı. Hyundai i10, küçük boyutlarına rağmen sunduğu üstün özellikleriyle öncelikli olarak şehir içi kullanımda kıvrak ve rahat kontrol edilebilen bir araç isteyenlerin tüm beklentilerini karşılıyor. Genç sürücülerin ağırlıkla tercih ettiği Hyundai i10’un müşteri kitlesi arasında bayanlar, üniversite öğrencileri ve emekliler bulunuyor.

    Sınıfının en uzun ve yüksek aracı olan ve 5 kapısı sayesinde hem pratik hem de geniş ve kullanışlı bir iç hacim sunan i10, Türkiye’ye 66 PS maksimum güç üreten 1.1 litre hacmindeki düşük yakıt tüketimine ve yüksek performansa sahip 4 silindirli motorla ithal ediliyor. Hyundai i10, her türlü kullanıma cevap verebilmesi amacıyla Türkiye’de 5 ileri manuel ve 4 kademeli otomatik şanzımanla satılıyor.

    Zengin donanım seviyesine sahip olan ve güvenlik açısından da Euro NCAP’in çarpışma testlerinden segmentindeki en yüksek notu alan Hyundai i10’da Team ve Select olmak üzere iki farklı donanım seçeneği bulunuyor. Hyundai i10’da sürücü havayastığı, klima, EBD destekli ABS fren sistemi, elektrik kumandalı camlar, merkezi kilit, 4 hoparlörlü, harici bağlantılı radyo/CD/MP3 çalar gibi birçok donanım standart olarak sunuluyor. Hyundai i10’un peşin alım anahtar teslim fiyatları 19 bin 650 TL ile 22 bin 950 TL arasında değişiyor.




  • Otohaber dergisinin i10 1.1 select otomatik için yaptığı testden bir alıntı:
    Yola odaklanın
    Küçük sınıftaki otomobiller, düşük maliyet ve pratik kullanım esasına dayalı olarak üretim bantlarından inerler. Hyundai'nin küçüğü i10 da otomatik şanzıman seçeneğiyle bu beklentileri karşılama iddiasında.

    Hyundai'nin yeni nesil tasarım anlayışının en küçük üyesi i10, özellikle Avrupa pazarı müşterilerinin beklentilerini karşılamak üzere üretilmiş. 2008 Mayıs'tan itibaren ülkemizde satılmaya başlayan i10, ODD verilerine göre, yıl sonuna kadar 329 adetlik satış rakamına ulaştı. i10'un en yakın rakibi Kia Picanto ise 2008 yılı boyunca toplam 326 adetlik satış yapabildi. 19.450 TL'den başlayan ? yatlara sahip i10 ailesinde, özellikle kadınların tercihlerinde ilk sırayı alan otomatik şanzımanlı versiyon ise 21.250 TL'den başlıyor. Genel olarak avantaj sağlayan boyutları sayesinde şehirde az yer kaplayan otomobilin iç mekanında, 4 yetişkin için yeterli alan sunuluyor. İç mekanında sunduğu genişlik haricinde, gençleri ve özellikle kadınları tavlayabilecek bir başka silahı daha olan i10, modern konsol tasarımıyla göze hoş görünüyor.
    Haberin devamını Otohaber dergisinin
    06. (geçen haftaki, malesef ben de geç gördüm.) sayısında bulabilirsiniz! Ancak arabam.com un düz vitesle ilgili testini aşağıda veriyorum:


    Sevimli ufaklık!
    Otomobil dünyası minik otomobiller üretme konusunda oldukça istekli. Fakat iş özgün modeller üretmeye gelince kafalar biraz karışıyor. Bu kadar marka ve model arasından sıyrılıp başarılı satış rakamlarına ulaşmak için de fark yaratmak şart. Bu yüzden her marka kendi felsefisini küçük sınıftaki modellerine işlerken aynı zamanda rakiplerine de bakmak durumunda. İşte bu şartlar altında küçük sınıfta iki önemli kıstas ön plana çıkıyor; makul fiyat ve özgün tasarım. Koreli Hyundai de i30 ile başlayan yenilenme felsefesini küçük otomobili Atos’u kaldırıp yerine yepyeni i10 getirerek devam ettirerek bu markalardan biri olma yolunda ilerliyor.

    Avrupai tasarım



    Koreli markanın i30 ile başlayan isim ve tasarım yeniliğinin ikinci ayağı i10 da bu gelişimden nasibini almış. Son derece dinamik bir görünüme sahip olan i10, boyutlarıyla büyümüş de küçülmüş dedirtiyor. 3565 mm uzunluğu, 1595 mm genişliği ve 1540 mm yüksekliğiyle sınıfının en uzun ve en yüksek aracı olan i10, 2380 metre dingil açıklığıyla da rakiplerinin bir adım önünde gidiyor. Boyutları sayesinde uzun boyluların bile rahatlıkla seyahat edebildiği i10’un baş mesafesi yeterli olsa bile diz ve omuz mesafeleri i10’un hangi sınıfta yer aldığını hemen hatırlatıyor.

    Büyük ön hava girişi, araçla bütünleşmiş gibi görünen gövde renginde tamponları ve çekik far tasarımıyla hem sevimli hem de yere sağlam bir karakteri yansıtan i10, profilde ise arka kapılarının üzerinde aniden yükselen omuz çizgisi sayesinde dinamiklik kazanmış. Arka tarafta markanın yeni tasarım anlayışını yansıtan yanlara doğru uzayan dikey lamba grubu ve tampona kadar inen bagaj kapağı dikkat çekiyor.

    Yüksek sürüş pozisyonu sayesinde son derece geniş bir görüş açısına sahip olan i10’un iç tasarımı aynen i30’da olduğu gibi modern ve şık görünüyor. Ele iyi oturan direksiyon simidi, ergonomik olarak konumlandırılmış orta konsol, havalandırma ızgaraları ve kumanda düğmeleri, okunaklı göstergeler gibi birçok öğe i10’un modern yüzüne işaret ediyor. Orta konsolun üzerinde biraz yüksek bir yere konumlandırılan vites kolu ise sık sık vites değiştirilmesi gereken şehir trafiği için biçilmiş kaftan.



    Devirli motor



    Türkiye’de sadece 1.1 lt benzinli motor ile satışa çıkan i10’un aslında aynı hacme sahip dizel motorlu versiyonu da bulunuyor. Ama şimdilik bu seçenek Türkiye’ye ithal edilmiyor.

    Küçük hacmine rağmen devirli çalışma karakteri ile yeterli performans sunabilen 66 HP’lik motor 5 ileri manuel şanzıman ile uyumlu bir şekilde çalışıyor. Şehir otomobili olarak kullanılabilecek i10’un 100 Nm’lik torku da yeterli sayılabilir ama şehirlerarası yollarda sol şeridi unutun bizce! Aslında böyle bir otomobilden de kimse yüksek performans beklemiyor zaten. Amaç şehir içinde rahat yol alabilmek, park edebilmek ve dar sokaklardan rahatlıkla geçebilmek. Tabii ki bunu yaparken de elinizi cüzdanınıza sık sık atmamanız gerekiyor. Daha çok şehir içinde gerçekleştirdiğimiz testimiz boyunca 6.3 litre/100 km yakıt tüketen i10 yakıt ekonomisinde rakiplerinden geri kalmıyor.

    i10 yüksek bir araç olmasına rağmen başarılı bir yol tutuşa sahip. Otomobilin boyutlarını ve sınıfını düşündüğümüzde çok fazla zorlanmaya gelmeyeceğini ve virajlarda limitleri aşmanın bir anlamını olmadığını hemen belirtelim. Dolayısıyla şehir içinde salına salına yol alabilirsiniz ama otoyolda veya şehirlerarası yollarda biraz kendinizi bilerek kullanmanız gerekiyor bu sevimli ufaklığı…

    Ülkemizde sadece benzinli motor seçeneği ile satışa sunulan i10’un Team ve Select olmak üzere iki donanım seviyesi, 5 ileri manuel ve 4 ileri otomatik olmak üzere iki farklı şanzıman seçeneği bulunuyor. Özellikle kadınların, ilk arabasını alan gençlerin ve öğrencilerin tercih edeceği i10, ailenin ikinci arabası olarak da kullanılabilir. 21.200 YTL’den başlayan fiyatlarla satılan i10’un küçük sınıfta rekabete hazır olduğunu söyleyebiliriz…/ERKAN YAVUZ





    Genel Değerlendirme
    İşçilik 7 Önemli bir işçilik kusuru bulunmuyor
    Görüş 8 Görüş açılarından sorun yok
    Performans 6 Beklentileri karşılıyor
    Tüketim 7 Makul
    Konfor 6 Yeterli
    Frenler 7 Güvenlik mesafesinde durabiliyor
    Yalıtım 7 Çok büyük bir yalıtım sorunu yok
    Donanım 6 Yeterli
    Fiyat 8 Rekabetçi (Baz fiyat: 21.200 YTL)
    Sonuç 6,9 Kullanışlılığı ve makul fiyatıyla sınıfı geçiyor

    Test ve Teknik Verileri

    Motor: 1.086cc, sıralı 4 silindirli
    Maksimum güç: 66 HP 5500 d/d
    Maksimum tork: 10,1/2800 kgm/d/dk
    Maksimum hız: 151 km/s
    0-100 km/s hızlanma: 15,6 sn

    Boyutlar (u/g/y): 3565/1595/1540mm
    Ağırlık: 1000 kg
    Bagaj hacmi: 225 lt
    Şanzıman: 4 ileri manuel
    Lastikler: 165/60 R14
    Frenler (ön/arka): disk/disk
    Depo hacmi/Yakıt 35 litre/Kurşunsuz benzin

    Yakıt tüketimi
    Şehiriçi: 6,1 lt
    Şehirdışı: 4,4 lt
    Ortalama: 5,0 lt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 9 Şubat 2009; 10:44:03 >




  • hasar mıktarını bılmıorum ama on kaput farlar tampon ve karburator hava fıltresı degıstı servıs baya hızlı boyle bı arabayı bıle persembeye teslım edıcekler =)
  • i10 da her sabah canımı sıkan tek bir nokta var o da yan aynaların ısıtmalı olmaması Ne akla hizmettir ki elektirikli ayna koyacaksın, hatta otomatik vites konsolunda hangi vitesde olunduğunu gösteren lambayı bile sensörlü yapacaksın ama çok ihtiyaç duyulan ısıtmalı aynayı en üst versiyona bile koymayacaksın... Anlamış değilim. Getz deki alışkanlığımdan her sabah aynaları silmeyi unutuyorum ve yolda sorunla karşılaşıyorum. Kaza yaptırabilecek bir ihmal bu bence
  • arkadaslar sitede hyundai i-10 nu olan kac arkadas var?
  • sen + ben = 2
    quote:

    Orjinalden alıntı: 35CES40

    arkadaslar sitede hyundai i-10 nu olan kac arkadas var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 3 Mart 2009; 11:30:32 >
  • eee o kadar i10 satıldı, zaten 2009 un ilk 2 ayında sınıfında en çok satan araçtı. Bir de üzerine ötv indirimi sonundaki satışlar eklendi.. Yani i10 kullanıcılarının sayısı epeyce bir artmış olmalı. Sanırım forumu hareketlendirmenin zamanı geldi.. evet .10 cular nerdesiniz
  • Ben bu aracı alacaktım 2 ay kadar araştırdım. Bütün özellikleri çok güzel. Küçücük kasaya neler sığdırmışlar inanamadım. Fiyatı da ötv nedeniyle epeyce inmiş sadece kafama takılan hindistan üretimi olması. Kore üretimi olsa gözüm kapalı alırdım bu aracı.
  • Arkadaşım gözünü hiç korkutma çünkü kore üretimleriyle fark yok. Ben biri otomatik 2 kore üretimi getz sahibi idim. Karşılaştırınca bir fark olmadığını ve gözün kapalı alabileceğini söyleyebilirim rahatlıkla. Ayrıca hindistanı da harcamayın hemen adamlar nükleler füze bile yaptı. Önemli olan hyundai kalite güvencesinde üretilmesi. Hem sonra sıkmayın canınızı 5 yıl garanti var herşeyiyle. Zaten parçalarının tamamına yakını da koreden geliyor bildiğim kadarıyla. Al keyfine bak ben çok menunum.
    quote:

    Orjinalden alıntı: kuzeyvadi

    Ben bu aracı alacaktım 2 ay kadar araştırdım. Bütün özellikleri çok güzel. Küçücük kasaya neler sığdırmışlar inanamadım. Fiyatı da ötv nedeniyle epeyce inmiş sadece kafama takılan hindistan üretimi olması. Kore üretimi olsa gözüm kapalı alırdım bu aracı.




  • 1.1 TEAM [BT]

    1.1 TEAM A/T [BT]


    arkadaşlar bu A/T Ve [BT] nin anlamları nedir acaba ? sitede fiyatlara bakıyordum da i.10 team modelinde bunlar var bilen bilgilendirebilir mi
  • [BT] metalik renk diye biliyorum A/T de onun otomatiği
    quote:

    Orjinalden alıntı: kankys


    1.1 TEAM [BT]

    1.1 TEAM A/T [BT]


    arkadaşlar bu A/T Ve [BT] nin anlamları nedir acaba ? sitede fiyatlara bakıyordum da i.10 team modelinde bunlar var bilen bilgilendirebilir mi

  • arkadaşlar daha önce hiç hyundai'm olmadı bu ilk olacak getz ve i 10 arasında çok karamsar kaldım i 10 kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum özellikle yakıt konusunda fabrika verilerinde 5,9 litre yazıyor otomatik vites için millette 1100 motorluk bir araç bu kadar az yakamaz diyip canımı sıkıyor 10 litre yakar diyolar aklım getz'e kayıyor getz'de yeni kasa çıkaracakmış arada kaldım gitti.sizin yardımlarınızla arkadaşlar bir an önce kararımı verip bu cumartesi noktayı koymak istiyorum.
    not:aracı babama alacaz kendisi emekli haftada 1 anca kullanır aracı yani taş çatlasa yılda 7000-8000 km anca yapar.
    acil yorumlarınızı bekliyorum.
  • Geniş bir araç istemiyorsanız, vergimiz düşük olsun, şehir içinde fazla yakmasın diyorsanız i10 yeterli olur, biraz daha geniş ve güçlü araça arıyorsanız, vergi de o kadar önemli değil, performanslı olsun diyorsanız GETZ e yönelin.
    İkinci el de sizin için önemliyse yine GETZ derim, birde i10 alanlarla konuşursanız onlar size daha geçerli bilgi verirler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eraykoyulhisarli

    arkadaşlar daha önce hiç hyundai'm olmadı bu ilk olacak getz ve i 10 arasında çok karamsar kaldım i 10 kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum özellikle yakıt konusunda fabrika verilerinde 5,9 litre yazıyor otomatik vites için millette 1100 motorluk bir araç bu kadar az yakamaz diyip canımı sıkıyor 10 litre yakar diyolar aklım getz'e kayıyor getz'de yeni kasa çıkaracakmış arada kaldım gitti.sizin yardımlarınızla arkadaşlar bir an önce kararımı verip bu cumartesi noktayı koymak istiyorum.
    not:aracı babama alacaz kendisi emekli haftada 1 anca kullanır aracı yani taş çatlasa yılda 7000-8000 km anca yapar.
    acil yorumlarınızı bekliyorum.

    Arkadaşım 2 ay oldu eşime i 10 otomatik select alalı. Daha önce eşimde otomatik getz vardı, bende de halen manuel getz var. İnşallah yakın zamanda i30 ile değiştireceğim. Öncelikle aracın otomatik vitesinde 5.9 gibi bir yakıt tüketimi yok. fabrika verisi şehirdışı 5.1 şehir içi 7.2 (otomatik). Bu veriler oldukça iyi bence. Şimdi kullanımla ilgili görüşlerimi yazayım. Araç çok dikkat çekiyor. İçi olsun dışı olsun çok beğeniliyor. Daha bugün yıkamaya gittim ve lüks araçların gelip gittiği oto yıkamacıda çalışanlar dahil herkesin ilgisini çekti. Tabiri yerindeyse başıma üşüştüler. Benzin aldığım petrolde de benzer durumlarla karşılaşıyorum. Ayrıca hyundai'yi artık insanların yavaş yavaş kabul ettiklerini de gözlemliyorum. Markanın reklamını aslında biz kullanıcılar yaptık. Araç donanımında tek eksik aynaların ısıtmalı olmaması. Ben bunu hyundai'ye de anlattım. Elektrik kumandalı aynaya ne hikmetse ısıtma koymamışlar. Onun dışında benim üst model olan select modelinde aranan tüm donanımlar var. Araç şuanda 1700 km de 100 liralık benzinle şehir içinde 400-420 km gidiyorum. 5000 km sonra 100 liralık benzinle (tabi benzin fiyatları anormal değişmezse :)) 500 km gideceğimi tahmin ediyorum. Alırken aracın performansından şüpheliydim ama i10 beni şaşırttı gerçekten bir efsaneymiş. Hafta sonu eskişehir-afyon gidip geldim, yolda pekçok model arabayı sinirlendirdim bizim ufaklıkla. Çünkü beklemedikleri şekilde bizim ufaklık kafa tuttu. Hele bir focus'cu vardı deli oldu. Ama sonuçta sınırları belli bir araba, hızlanma değerleri iyi ama bir noktada duracak maksimum 155 km civarı. Ben en son 140 yaptım. Araç bu hızda bile bir güvensizlik yaratmadı bende. Son hızını deneyecektim aslında ama yollara güvenemiyorsun ki... Özellikle kütahya afyon arasında çok büyük çukurlar vardı yolda; allah korusun takla atmak falan hiç de uzak değil bu yollarda. Yapılmış kaba yamalara diyecek yok zaten. Araç içeriye yol sesi alıyor. Çünkü izalasyonu sınıf standartlarında. Bu diğer markalarda da böyle. Bu sınıfta mükemmel izalasyon beklenmemeli. Çünkü bu araç çoğunlukla şehir içi için dizayn edilmiş. Sonuç olarak babanıza almayı düşündüğünüz bu araç mükemmele yakın bir sürüş keyfi yaratır. Bence artık üretimi sonlanacak getz yerine i10 'u tercih etmelisiniz. Bayi bize de getz satmaya çalıştı ama ben kararımdan şaşmadım ve i serisine başlangıcımızı böylece yaptık.




  • evet cumartesi gidip kaporayı verdik :) nihayet
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.