Şimdi Ara

Hyundai'nin araçları artık parmak iziyle çalışacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

    Güney Kore merkezli üretici Hyundai, akıllı telefonlarda sıkça kullandığımız parmak izi teknolojisini ürettiği araçlara getirmeye hazırlanıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre araç sahipleri aracının kilidini açmak ve çalıştırmak için parmak izini kullanabilecek.
     

    İlk olarak 2019 Santa Fe modelinde kullanılacak 

    Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Çin’de satışa sunulması beklenen 2019 Santa Fe modelinin donanım listesinde bu özellik de bulunacak. Aracın kapı koluna yerleştirilen parmak izi okuyucu, sisteme şifrelenmiş veri yollayarak kilidin açılmasını sağlayacak. Ayrıca aracın içindeki motor çalıştırma düğmesinde de parmak izi okuyucu bulunacak.

     
     

    Sürücülerin bu sistemi kullanmadan önce parmak izini aracına tanıtması gerekiyor. Hyundai, sisteme birden fazla sürücünün parmak izinin tanıtılabileceğini söylüyor. Sürücü koltuğunun pozisyonu ve yan aynaların açısı, hangi sürücünün parmak izini okuttuğuna bağlı olarak otomatik ayarlanıyor. Yani aynı ayarları her seferinde yapmanıza gerek kalmıyor. Hyundai, otomatik ayarlanan özellikler arasına sıcaklık, nem ve direksiyon ayarlarının da ekleneceğini belirtti.

    Hata payı 50 binde 1 

    Araç kilidinin parmak iziyle açılması daha önce de pek çok kez gündeme gelmişti. Fakat sistemin güvenliğiyle ilgili soru işaretleri tam giderilemediği için herkesin kuşkuyla yaklaştığı bir özellik olarak kaldı. Güvenlik konusuyla ilgili de açıklama yapan Hyundai, parmak izi okuyucusunun parmağın farklı bölgelerindeki elektrik seviyelerini ayırt edebildiğini, bu sayede hack ve sahte parmak izi gibi tehlikelerden korunduğunu dile getirdi. Okuyucunun 50 binde 1 hata oranına sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

     

    Güvenliğin yanı sıra, kapı koluna entegre edilecek okuyucunun güneş ışınlarına, soğuğa ve yağışlı havalara karşı da dirençli olması gerekiyor. Ancak Hyundai’nin böyle durumlar için ne gibi önlemler aldığını henüz bilmiyoruz.

     



  • kişiselleştirme açısından güzel lakin riskli aynı anda hem parmak hem de göz tarama olsa daha güvenli olur sanki. gerçi koca koca mühendisler benden iyi bilirler.

  • Bence çok ilkel olur döt kokusu ile çalışmalı. yapay zeka ve akıllı koltuk ikilisi yani.

  • Basit bir çözüm olarak ard arda iki farklı parmakla giriş yapılabilir.

    Baş parmak + işaret parmağı gibi

  • Önce direksiyon kutusu sorunlarını halletsinler de parmak izi eksik kalsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmetgirgin M kullanıcısına yanıt
    Size katılıyorum hatta iş dijital dünya olunca güvenlikten ötürü onlar bile az aslında ama tabi bir arabaya girmek için de komple check-up tan geçmek komik olur :D

  • Arabalar ne kadar mekaniklik ten uzaklaşırsa o kadar soğuyorum şu işten

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla adamın elini keser arabayı çalarlar burasi Türkiye

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknoloji var anladıkta cılkınıda çıkarmasalar keşke,telefona parmak izi bilgisayara parmak izi şuna yüz tanıma yok buna ne tanıma. Yakında kendi arabamızada reklam filan koyar, premium satın alın filanda derler.
  • Şirket araçlarında ve birden fazla şöförlü araçlarda kullanışsız. Eşe dosta araç vereceğiniz de de uğraştırır, yok git parmak izini devre dışı bırak falan...
  • Leasing ve kiralama sektöründe hyundai ye elveda diyoruz o zaman.

  • Yaşta yağmurdaki performansı nasıl onu görmek lazım. Benim iPhone 6 gibiyse hiç gelmesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bethesta

    Şirket araçlarında ve birden fazla şöförlü araçlarda kullanışsız. Eşe dosta araç vereceğiniz de de uğraştırır, yok git parmak izini devre dışı bırak falan...
    Şirketlerde departman bazlı kategorize edilir. Örneğin X aracına sadece Y kadar kişi tanıtılır. Eşe dosta da kolay kolay zaten vermem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flawsız kullanıcısına yanıt
    69 mustang alıp hayatımıza devam edelim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genis aileler icin olu bir yatirim.

  • hadi bana bişi oldu elimi götüremeyecek kadar rahatsızlandım aracı arkadaşım, babam vb. kimse kullanması gerekti o zaman ne olacak ?
  • Anahtarlardan yakın zamanda kurtuluruz o zaman
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sönmeyen Arıza Lambası.

    Önce direksiyon kutusu sorunlarını halletsinler de parmak izi eksik kalsın.
    Hyundai lerin direksiyon kutuların da ne gibi sorun var???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tefennili

    Hyundai lerin direksiyon kutuların da ne gibi sorun var???

    Alıntıları Göster
    Eps ünitesi (esp değil), direksiyon tıkırtı burcu, direksiyon sargısı gibi kronik problemler var. Her ne kadar garantiden ücretsiz değişim olsa da can sıkıcı durumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sönmeyen Arıza Lambası.

    Eps ünitesi (esp değil), direksiyon tıkırtı burcu, direksiyon sargısı gibi kronik problemler var. Her ne kadar garantiden ücretsiz değişim olsa da can sıkıcı durumlar.

    Alıntıları Göster
    İşte Hocam burada şu husus önemli tüm bunları garantiden hiç sıkıntı çıkarmadan değiştiriyorlar mı, değiştirmiyorlar mı? Arkadaşım ın 2006 Model Hyundai ERA marka aracı 2012 yılında servise girdiğin de, elektrikli direksiyon (EPS) hiç arızalı olmamasına rağmen servis, "Bu seride elektrikli direksiyon sisteminin arıza yapma ihtimali var isterseniz yeni sistemle değiştirelim" teklifine olumlu onay verilmesi ile birlikte, ücretsiz olarak değiştirildi, bu arada belirteyim araç %100 servis bakımlı falan değildi. Bence müşteri memnuniyeti budur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.