Şimdi Ara

i7 3770K 4.9 Ghz'de yüksek sıcaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 4 gün önce Cooler Master Nepton 280L sıvı soğutma aldım, i7 3770K işlemci kullanıyorum. 4.9 Ghz’e kadar ulaştım.

    Sıcaklıklar fotoğrafta da görüldüğü üzere CPU-Z programıyla test ederken max. 86 derece oldu. Test sonuçlarını da fotoğrafta paylaştım. Sizce sonuçlar iyi mi? Daha fazla yükseltmem riskli olur mu?

    Bir de anlamadığım bir nokta var; BIOS'tan işlemciyi 4.6 Ghz’e getiriyorum, voltajı 1.350’ye otomatik olarak kendi ayarlıyor. Prime95 ile sadece işlemciyi test ederken 97 hatta 105 derecelere kadar çıkabiliyor. Halbuki başka kullanıcılar benim kullandığım sıvı soğutucu ve işlemci ile 5 Ghz’de maksimum 65-70 dereceleri görüyor.

    Bu soğutucudan önce kule tipi hava soğutma kullanıyordum. Onda da aynı şekilde Prime95 testi ile 95-100 derecelere geliyordu. Peki ben ne anladım bu işten? Bu kadar para verip sıvı soğutmaya geçtim, sıcaklık değerlerinde değişme yok.

    İşlemciyi delid yapmadım. Ama sonuç olarak 2 durumda da delid yok, birinde kule tipi soğutma diğerinde ise sıvı soğutma. İlla bi sıcaklık farkı olması gerekmez miydi?

    Bir de şunu belirtmekte fayda buluyorum; sıvı soğutucunun montajını yaparken kutudan çıkan Cooler Master termal macunu kullandım, ama çok katıydı baya sertleşmişti. Herhalde raf ömrü de bitmişti. Biraz araştırma yaptım ve Cooler Master Nepton 280L incelemelerinde kutu içeriğinden çıkan termal macunun kalitesiz olduğunu öğrendim.

    Şu anda hem işlemci için kaliteli bir termal macun almayı hem de işlemciyi delid yapmayı düşünüyorum. Fakat delid aparatını piyasada bulamıyorum. Delid yapan bilgisayarcılara da denk gelmedim. Genel olarak sizin bu konudaki görüşleriniz neler? Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.
    i7 3770K 4.9 Ghz'de yüksek sıcaklık







  • Arkadaşlar bu forumda yeniyim. Bu forumla ilgili pek bilgim yok. Fakat hiç cevap verilmiyor mu burada?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reyizz_34 -- 1 Ağustos 2018; 0:5:0 >
  • delid yapınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.