Şimdi Ara

i7-8700K Delid, bu iş böyle yapılır...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • i7-8700K işlemcim, Evga Z370 FTW anakartta stabil olarak maks 4.9Ghz hız görebildi. Noctua NH-D15 soğutucu, Thermal grizlly thermal macun vs ama işlemci otomatik modda henüz 1.3V voltaj çekerken sıcaklık olarak 94 dereceye ulaşıveriyor yük testlerinde. Kasada 5 fan var, Corsair kasa ama mesela ortam sıcaklığı değil, işlemcinin çaresizliği.

    Voltaj azaltması stabiliteyi bozuyor. 4.8Ghz'de bile sıcaklık 87 derecelerde. Yani mesele voltaj vs değil sıcaklık, daha doğrusu ani oluşan sıcaklığın iletilememesi. İntel'in ucuza kaçtığı söylenen thermal'i değiştireyim dedim.

    Tool geldi, dün akşam Allah'a sığınıp, alete güvenip, el becerimize de dayanarak işlemciyi açtık. Boru değil, son zamla 3000TL olmuş hafif ter basıyor.

    Bu iş için, güzel bir delid aracına bence ihtiyaç var, jilet vs. bu kadar pahalı alete dokundurulmaz. Sıcak çekomastik bazısında çok kaliteli yapıştırılmış, bir kaçırsanız silikon çekirdek çentiği yer. Başka ne lazım, bir tüp sıcak conta sonra kapağı kapatmak istiyorsanız ve güzel sağlam bir ""5.element"" tahta ucu hafif yuvarlatılmış çubuk. İnce birşey pek olmaz, mesela diş çöpünün kalitelisinden 4 5 tane harcarsınız. Ucu da törpülenmiş olmalı hafif, çok sivri olmasın.

    Cpu delid cihazının içine tam sığıyor, marj çok az, işlemci köşesindeki üçgen işareti yuvadaki köşedeki işarete denk getiriyorsunuz. Vidalayıp kapağı yandan zorlayan metal baskıya başlıyorsunuz yüklenmeye, ama ölçülü, bir noktada söküveriyor zaten. Güzel tok bir sesle beraber kapak attığı anda iş bitmiştir.

    Önce kapağın içini ve yapışma kenarlarını ısıya dayalı çekomastikten temizleyin, tahta çubukla, çizmeden. Kolonya yardımcı oluyor.

    İşlemcide önce çekirdek üstündeki macunu kağıt havlu ve yüksek oranda alkol çözeltisi ile mesela kolonya temizleyin. Bu macun şimdiye kadar kullandığım kaliteli mx-4, nh-1, thermal grizzly macunlardan çok daha kuru ve kırılgandı, 1 aylık işlemcide mi bu hale geldi yoksa orjinalinde mi böyle ama şaşırdım, kalıp halinde çıkıp dökülüyor, yapışkanlık az.

    İşlemci pcb'si üzerinde Allahtan devre elemanları yok, ama olsa da tahta çubukla dokunmadan çekomastiği pcb üzerinden dikkatlide sökün, sabırla tertemiz oluyor, resimde göreceksiniz. pcb de asla zarar görmüyor. devre elemanı varsa sıvı metal iletkenliğinden korumak için tırnak cilası ile yalıtmakta fayda var.

    Sıvı metal 1-2 güne geliyor. Tamamlanınca da relid ve sonuçlarını göreceğiz.

    İsteyen arkadaşlar için bu işlem konusunda yardımcı olurum, özelden iletişime geçebilirler.

    Resimlerde hemen delid sonrası ve işlemcinin temizlendikten sonraki hali görülmektedir.

    i7-8700K Delid, bu iş böyle yapılır...

    i7-8700K Delid, bu iş böyle yapılır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cronus75 -- 15 Ağustos 2018; 9:5:29 >







  • Bende dün aksam 8700K delid yaptım
    Coollaboratory Liquid Pro sıvı metal üs kapakta Gelid GC Extrem macun loctite silikon ve cam kazıma bıçagı kullandım
    Cam kazıma bıçagı ile jiletten daha kontrollü kullanım saglıyor esneme egilme yapmıyor.
    Ancak toola göre daha güvensiz bir yöntem.Dikkatli yapılırsa sorun teşkil etmiyor.

    Delidden önce oda sıcaklıgı biraz fazlaydı 1.32v 5 ghz de üstüste 2 kez cinebench_r15 yaptım 91 dereceyi gördü.
    Delidden sonra aynı oc profilinde aynı testte 74 derece geçmedi (oda sıcaklıgı delid öncesinden biraz daha serindi) en kötü ihtimal 10-15 derece kesin fark etti diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömr0681 -- 15 Ağustos 2018; 13:23:30 >
  • Zaten bu işlemcinin bu şekilde çaresizleştirilmesi İntel açısından bir ayıp, neymiş efendim 2 senede değiştirilmesi gerekirmiş vs. Senin müşterilerinin çoğu buna yöneliyorsa sen orda bir hata yaptın dostum kaçarı yok, lehimleyecektin o işlemciyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.