Şimdi Ara

iBasso IT01 incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
3
Favori
4.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sound beğenimi tanımlamış olmam, başladığım araştırmalar sonucu head-fideki katmerli övgüler ve incelemeler sayesinde bir iBasso IT01 sahibi olmak farz olmuştu artık benim için :)

    Öncelikle IT01’i her dinleyişimde KZ ZS5 v1’in hakkını teslim ettiğimi belirtmek isterim. ZS5 benim kişisel zevkim için tam bir referans oldu. Mesela IT01 fiyat bandındaki Magaosi K3 serisi benim beğenime uygun düşmedi. K3’ ü her dinleyişimde ZS5’e geri döndüm.

    iBasso IT01 incelemesi

    iBasso IT01 incelemesi

    Peki hangi özellikleri arıyorum kulaklıkta ben ? ( IT01 de daha iyi olmakla birlikte Zs5 V1' ile ortak temel özellikleri)

    Her şeyden önce;

    · Damarlı / gevrek / kalın enstrüman çalımı…

    sonrasında,

    · Geniş-derin sahne ve enstrüman ayırımı başarımı,

    · Ayrıntı sunma kabiliyeti,

    · Kararında derin, yumuşak, uzayan baslar,

    · Vokal başarımı.


    İzolasyon seviyesi, fit ve değiştirilebilir kablo ise fiziksel açıdan referanslarım oldu.
    “Eee bu iBasso IT01 konusu değil miydi, başladığından beri tutturmuş bir ZS5 gidiyor” dediğinizi duyar gibiyim. Hemen geliyorum oraya.
    E bu kadar memnundum da neden bir arayışa girdim?

    iBasso IT01 incelemesi


    Çünkü;

    · KZ zs5' den, özellikle yüksek baslı bazı parçalarda son seste ve bir iki tık altında çatlak sesler geliyordu,

    · Kz Zs5' in Malzeme yapısı Premium hissi vermiyordu.

    · Ve her kulaklıklı müzikseverin “ daha iyi sesler nasıldır acaba” merakı peşimi bırakmıyordu.


    iBasso IT01 Head fi de çok ciddi beğeni alıyor, abisi IT03 le çekinmeden kıyasladıkları gibi az biraz çekinseler de 2000 dolar seviyesinde kulaklıklarla (örn: Noble Audio Katana, Fostex TH900, Audeze LCD-2) bile karşılaştıranlar var.


    iBasso IT01 incelemesi

    Özellikle kablosu çok beğeniliyor genel görüş sadece kablonun 100 dolar değerinde olduğu yönünde. İbasso yetkilileri MMCX konektörlü bu kablonun Oksijenden Arındırılmış Bakır ( OFC - Oxygen Free Copper) oranı yüksek olduğu için tam performans elde edebilmek için normalden daha uzun süre ( en az 100-200 saat ) Burn- in öneriyorlar…

    Kulaklık ear tip seçimine ve kulak içi yerleşimine çok duyarlı… Normalde silikon Spinfit kullanıyorum ama Comply T400 köpük uçlar ile daha çok tat aldım bu kulaklıktan… iBasso IT01 kutusundan birçok uç çıkıyor ama ben hiç denemedim bunlarla.

    16 Ohm'luk Empedans sahip IT01'in büyük bir güce ihtiyaç duymadığını söyleyebilirim. Ben ZTE Axon 7 ile sürüyorum ve ikilinin performansından çok memnunum.


    Ben Burn-ini yarıladım sayılır. Bu haliyle bile aradığım her şeyi buldum diyebilirim. ZS5 referansı ile yukarıda sıraladığım tüm özellikler dahi iyisiyle IT01’ de mevcut.

    Sahnesi bir tık daha geniş ve derin, bassları çok daha yumuşak , vokaller çok daha kaliteli, toplamda çok tatlı bir müzikal tonu var, enstrüman ayırımı ve ayrıntı sunumu çok başarılı kulaklığın. Aradaki fiyat farkına değdi…

    Kulaklık bas severleri tatmin edecek seviyede bas sesler sunarken, tiz, mid, ayrıntı, sahneden de çalmıyor. Çok keyifli uzayan, derinleşen kaliteli baslara sahip bir kulaklık.

    Placebo – Lady of the flowers 0.07. Saniyede sahne alan zil tonaliteleri ve devamındaki ziller, baslar ve gitar tonaliteriyle hifi test listemin vazgeçilmezlerinden biridir. 0.43 de gövde bulan basları IT01 ile takip etmek bambaşka bir keyif gerçekten…

    M. Ward - Oh, Lonesome Me Lucinda Williams düeti ise yeni keşfettiğim test listemden ayrılmayacak bir başka parça. IT01’ in Enstrüman ayırımını, Sahne genişliğini 0.08 den itibaren gözler önüne seriyor. Yine bas keyfi yüksek bir parça… Enstrümanların damarlı çalımı ise sol kulaklıkta sürekli çalan gitardan anlaşılabilir.


    Extrawelt – 808 Original Mix IT01’ in derin basları ve çözünürlük yeteneği hakkında herşeyi öğrenmenizi sağlayacaktır.


    Marcus Miller - Driving Original Mix
    ile ilk saniyede başlayanbass keyfinin yanına 0.16 da piyano, 0.32 de bateri, 0.48 de klavye ekleyelim, 1.04 de gevrek bir saksafonla kulaklığı ve parçayı taçlandıralım.


    Nicolas Hotman - Suite in D Minor: Ballet - Variations on "The Scolding Wife" bas keyfini bir viyolensel resitali ile yaşamak için… IT01'in sahne başarımı da kolaylıkla ayırt edilebilir.

    Adamlar – Orda Ortada Bir de bizden gelsin. Girişteki gitarın (sanırım akustik) tonalitesi ve gevrekliği 2.25 e kadar oralarda olacak, sonrasında aynı melodi elektro ile başka bir hal alacak. Ortada ise müzikal cümbüş olacak...

    Amal Murkus - La Ahada Yalam – Bir vokal keyfi; yine gevrek ve müzikal tonu çok keyifli bir gitar, Amal Murkus şarkıya hazırlanırken 0.06 da dudak şıpırtılarını duyacak, yer yer nefes alıp vermelerini kendinizinki ile karıştıracaksınız.

    Tok Tok Tok – Love Again Gevrek baslarla başlayan parçaya, 0.25 de kadife sesli bir kadın vokal girecek, 1.15 de çaktırmadan parçada bir ara görünen saksafon 2.02 de yine görünecek ve 2.25 den sonra IT01 in üflemeli çalgılarda da ne kadar başarılı olduğunu basların gevrekliğinden hiç çalmadan gösterecek bize…

    Pink Floyd – Time 0.30 a kadar hiçbir müzik aleti olmadan giren saat, zil, çan seslerini daha önce bu kadar müzikal bir tonda duymamıştım. Parçanın devamı da IT01’in enstrüman ayırımı, sahne genişliği için referanstır.

    Ben Harper – Alone Benim müzik keyfimin IT01 ile zirve yaptığı parçadır. Parça başlar başlamaz Sol altta tizden giren seri bateri vuruşları, 0.02 de sağ üstten vuran zilin tonalitesi ve 0.07 ye kadar süren ekosu, 0.07 de sağda başlayan gitarın gevrekliği, 0.20 de soldaki seri baterinin bitip, Ben Harper’ın hafif metalik vokali ile aynı anda solda başlayan bas gitar, ortada başlayan daha tok tek vuruşlu bateri, 1.05 de solda başlayan zil sesleri, 1.13 de başlayan geri vokaller… 2.22 de başlayan gitar riffi… ve tamamı IT01 ile eşsiz bir müzik ziyafeti oluşturuyor bence…

    Bahsettiğim parçalarla birlikte benzer keyifli parçaların da bulunduğu liste;

    https://open.spotify.com/user/baraka77/playlist/5tcVd1735hx3B7mqfKDBLC?si=d0A3MtglTR22ntNYdQpi-A

    300 saat burn in' sonrası, IT01 için Edit:

    PRaT Pace, Rhythm and Timing
    Vokal parçasıysa vokale, ritimli bir parçaysa ritme eşlik isteği uyandırıyor sıklıkla…
    Sons of Kemet - My Queen is Anna Julia Cooper

    Sıcak, hafif Agresif, çok Yumuşak
    Dinlerken hafif çakırkeyf hissettiren, lambalı amfi tadında bir sesi var.

    Sahne yakın ama, tizler tam kıvamında ayarlanmış, zil sesleri muhteşem, frekanslarda ani iniş ve çıkış hissettirmiyor. Dinlerken mayışma veya rahatlama etkisi veren de bu özellikler sanırım.
    Tok Tok Tok - Love Again
    Athena - Hazırla Beni


    Gövdeli
    Sesler cılız değil, tersine dolu dolu geliyor ve mid basslar kendini hissettiren cinsten.
    Sabahat Akkiraz - Ah Aşk

    3 boyutlu
    Uygun kayıtlarda sahne sunumunun genişliği, yüksekliği ve derinliği üst seviyede…
    M. Ward - Oh, Lonesome Me

    [i]Havadar
    Ferah ve açık bir sesi var, enstrüman ayırımı başarılı...
    Sıla - Issız Ada


    Hızlı
    Ani geçişlerdeki sunumları iyi ve doğru...
    Morbid Angel - Drum Check

    IT01 yeteneklerini gösteren daha rafine bir spotfy listesi:https://open.spotify.com/user/baraka77/playlist/6gTaFpHxiMhWWYnoQ477GD?si=pO3R4pfiQ7mAN77uZDQhtA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baraka77 -- 3 Mayıs 2018; 0:21:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Benim de aklıma olan bir model. Bakalım
  • Güzel bir inceleme olmuş. Kulakiçi kulaklıklardan çok zevk alamadığım için kafaüstü kullanıyorum ama şarkı listenizden faydalanacağım. İncelemeyi şarkılar üzerinden yapmanız güzel olmuş. Kendi kulaklığımın iyi özelliklerini de bir kez daha görmüş oldum böylece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VYC Majoris

    Güzel bir inceleme olmuş. Kulakiçi kulaklıklardan çok zevk alamadığım için kafaüstü kullanıyorum ama şarkı listenizden faydalanacağım. İncelemeyi şarkılar üzerinden yapmanız güzel olmuş. Kendi kulaklığımın iyi özelliklerini de bir kez daha görmüş oldum böylece.
    Beğenmenize sevindim.



    300 saat burn in' sonrası, IT01 için eklemeler yapılmıştır inceleme sonuna…

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baraka77

    Beğenmenize sevindim.



    300 saat burn in' sonrası, IT01 için eklemeler yapılmıştır inceleme sonuna…

    Alıntıları Göster
    İnceleme için teşekkürler. Tavsiye olarak sormak istediğim bir kaç konu var. Hi fi konusuna yeni adım atan biri olarak bu kulaklık bana fazla mıdır? Ses konusunda tidal hifi üyeliğim var fakat kullandığım eski tip 5+1 ses sistemi ile orta kalite alabiliyorum. Bu kulaklıkla daha kaliteli ses alabilir miyim?



    Kullanacağım cihaz note fan edition(note7). Dac gerekli mi yoksa telefon bu hoparlör empedans değerine çıkacak güç verir mi?



    Bunların dışında başlangıç seviye için bütçe 1000 tl aşmamak kaydı ile önerebileceğiniz kulak içi kulaklık ve taşınabilir dac olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ugrtrkgvn U kullanıcısına yanıt
    Note 7 yeterlidir. 16 ohm değeri var kulaklığın telefonlarla çok kolay sürülebiliyor.



    Dac önerisi için şöyle diyebilirim bazı kulaklıklar daclara çok az tepki veriyor. İt01 de az tepki veren kulaklıklardan biri. Elimde Fiio Q1 mark II var. Daha öncesinde de yine Fiio’nun i1 dac’ını kullanmıştım. İt01’’e çok fazla bir şey katmıyor. Sennheiser momentum in ear’i dac’a taktığımda aldığım ses inanılmaz değilmişti. Yine fiio f9 pro’da dac’a tepkisi az olan kulaklıklardan. Size tavsiyem 1000 tl bütçeniz varsa 1000 tl’lik kulaklık&dac yerine 1000tl’lik kulaklık almanız daha mantıklı olacaktır. Çünkü sesi kulağınıza taşıyan son parça kulaklıklar. Fiio f9 pro kullanmış biri olarak it01’i daha çok sevdim. Üst frekanslarda kayıt kötü bile olsa sibilansı affedebiliyor. Alt frekanslarda oldukça sağlam. İt01’in sesi soğuk gibi gelebilir ama çözünürlük ve tizlerdeki başarısı çok iyi.



    it01’i Q1 mark II’siz kullanıyorum aradaki fark çok olmadığından ve extradan amfi taşımak istemediğimden.



    1000 tl’ye kadar alınabilecek kulaklıklardan birisi olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jumuu

    Note 7 yeterlidir. 16 ohm değeri var kulaklığın telefonlarla çok kolay sürülebiliyor.



    Dac önerisi için şöyle diyebilirim bazı kulaklıklar daclara çok az tepki veriyor. İt01 de az tepki veren kulaklıklardan biri. Elimde Fiio Q1 mark II var. Daha öncesinde de yine Fiio’nun i1 dac’ını kullanmıştım. İt01’’e çok fazla bir şey katmıyor. Sennheiser momentum in ear’i dac’a taktığımda aldığım ses inanılmaz değilmişti. Yine fiio f9 pro’da dac’a tepkisi az olan kulaklıklardan. Size tavsiyem 1000 tl bütçeniz varsa 1000 tl’lik kulaklık&dac yerine 1000tl’lik kulaklık almanız daha mantıklı olacaktır. Çünkü sesi kulağınıza taşıyan son parça kulaklıklar. Fiio f9 pro kullanmış biri olarak it01’i daha çok sevdim. Üst frekanslarda kayıt kötü bile olsa sibilansı affedebiliyor. Alt frekanslarda oldukça sağlam. İt01’in sesi soğuk gibi gelebilir ama çözünürlük ve tizlerdeki başarısı çok iyi.



    it01’i Q1 mark II’siz kullanıyorum aradaki fark çok olmadığından ve extradan amfi taşımak istemediğimden.



    1000 tl’ye kadar alınabilecek kulaklıklardan birisi olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.
    Üstadım Bende İBASSO IT01 ve Fiio Q1 MarkII kullanan biri olarak şunu söylemezsem rahat edememem ve Fiio ya ayıp etmiş olurum.
    Sadece Fiio Q1 MarkII nin kulaklığa pek fazla etki etmediği fikrinize katılmıyorum. Aksine Dac i bağladığınız andan itibaren Kulaklığın gücünü hissetmeye başlıyorsunuz. Bence mükemmel bir ikili oluyor. Tabi şunu da söylemem gerek size haksızlık etmemek için. Ben İphone 7 plus ile beraber kullanıyorum İT01 i. Sizin kullandığınız kaynak nedir onu bilmiyorum. Zaten Fiio da iphone için tasarlanan bir dac olduğu için ses kalitesinde fark çok büyük oluyor, tabi high da kullanmanız lazım Fiioyu.

    İphone 7 Plus + Fiio Q1 Mark II + IBASSO IT 01

    Mükemmel 3 lü :)




  • Listenizi takibe aldım, incelemenizi de beğendim tebrikler. Beyer Dynamic Byron ile karşılaştırınca yorumunuz ne olur acaba?.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aviatorcarfactory

    Listenizi takibe aldım, incelemenizi de beğendim tebrikler. Beyer Dynamic Byron ile karşılaştırınca yorumunuz ne olur acaba?.
    Bende bekliyorum cevabı
  • Güzel incelemeniz için teşekkürler. İncelemenizi ün okudum ve akşamına da hesaudiodan siparişi verdim. İnşallah pişman etmez :) Kulaklık konusunda çok tecrübeli sayılmam. Ancak aradığım şey boğuk olmayan net sesler ve temiz baslar. Daha önce Sennheiser CX 300 II, Audio Technica ATH CKS99, SONY mdr xb50ap kullandım. ANcak bunların beni çok da tamin ettiğini söyleyemeyeceğim. Sadece CKS99'u bir ara FiiO X3 ile kullanmış ve nispeten beğenmiştim. Şu anda kullandığım cihaz LG v30+ ve bunu kendi kulaklığı ile kullanıyorum. Kutudan çıkan 60 liralık kulaklıktan, az önce saydığım tüm kulaklıklara göre çok daha güzel/temiz ses aldığımı belirtmeliyim. İnşallah iBasso IT01 ile gelişim kaydederim. Shure ve bu model arasında kalmıştım ancak normal telefonlarda bu modelin daha iyi olduğunu okuyunca IT01'e karar verdim. Ürün yarın elime ulaşır sanırım. Deneyimlerimi bu başlık altından paylaşırım artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ogz -- 20 Aralık 2018; 9:39:43 >
  • Bende şuan bu kulaklığı almak üzereyim. Cihaz olarak g7 thinq kullanıyorum. Kendiliğinden hifi quad dac özelliği var. Kutudan çıkan kulaklık tatmin etmiyor. Bluetooth kulaklık olarakta jbl reflect contour kullanıyorum. Ancak bu kulaklığı çok merak ediyorum. Düşünceleriniz ne yönde şuan kullanım sonrası. Paylaşırsanız sevinirim. Konu sahibi arkadaşta bana yardımcı olursa sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar kusura bakmayın burayı gözden kaçırmışım bir süredir.

    Beyer Dynamic Byron dinlemedim karşılaştıramayacağım bu yüzden IT01 özelinde konuşayım… Bu kulaklık hobinin başlangıç aşamasından audiophile aşamasına uzanan yolun ilk adımı bence…

    Buraya kadar KZ ler, Cca' lar, Rock Zirconlar, Memt x5 ler, Dzat Df 10lar, Seinhesiser ın giriş seviyeleri, crativeler, xiaomiler bu hobiyi sevmek, başlamak, müzik dinlerken farkları yaşamak, kendi ses zevklerimizi tanımlamak için şeylerdi...

    IT01 ler pro seviyesine ilk adımdır bence, daha üst seviye kulaklıklar dinlenildi ise eksiklik yetersizlik bulunabilir…

    Ama 100 dolar seviyesinde kulaklık dinlemeyen 100 kişinin 99 unu mest eder seviyede bence…

    Basslar govdeli, derin, uzayan cinsten, tizler doğal, uzar, pırıl pırıl, enstrüman sesleri doğal, vokaller enfes... Daha ne olsun :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baraka77 -- 11 Şubat 2019; 23:43:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba, kulaklıgı nereden almamı önerirsiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Peter Hammill

    merhaba, kulaklıgı nereden almamı önerirsiniz?
    https://www.hesaudio.com/
  • Incelemen ve sarki listen basarili

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bu kulaklık var neredeyse 8 aydır kullanıyorum, fiio btr3 ile olan deneyimim neticesinde yorumum parasının hakkını verdiği ama çok da eğlenceli olmadığı.

    Ferrariye biniyorum ama 10 yıldır biniyorum artık eglenceli gelmiyor kafasındayım. Dac nötr ses veriyor kulaklık da benzer yapıda sanırım. Ya da ben yaşlandım.

    Lise zamanım w910i kulaklığıyla geçtiği için oluyor bunlar heralde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.