Şimdi Ara

İCRA ihalesinden araç aldıktan sonra yapılacak iş ve işlemler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
2
Favori
71.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • MERHABALAR İCRADAN ARAÇ ALIMI HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARSA ? ALDIKTAN SONRA VB DETAYLI bi yardımcı olabilirmi
  • Ağlayanın malı gülene yaramaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ağlayan kim günlen kim
  • icradan ucuz araç olmadığı fikrine sonuna kadar katılıyorum. Zira 10 tl lik bir araç 5 tl den satışa başlıyor. 6 tl ye satıldığında borçlunun ihale feshi davası açma hakkı var. üc beş icra sitesinin 2015 BMW 5.20D 75bin TL reklamları hikaye.
  • İcradan ucuza araç alabilirsin lakin çok iyi incelemen gerekiyor. Üstüne yeddiemin otoparkının ismine uygun davranan bir yer olması lazım. Araçların kimi zaman yarısı kimi zaman tamamı ucuza giderken kimi zaman ise piyasadan bile yüksek gidebiliyor. İhalenin yapıldığı şehir otopark ve katılımcılar çok önemli.
    Ekstra şu bilgiyi de paylaşayım, istanbul izmir mersin ve adanadaki galerilerin tamamı bu ihalelere giriyor. İsim de verebilirim. Yani piyasada satılan araçların %50 si icradan çıkma. Bu oran bahsettiğim şehirlerden Mersin Adana ve Bursa da %85 lere çıkıyor. İnanmayanlara isim ve araç plakası verebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de kredi borcundan satılan araçlara hiç girme çünkü banka 30k lık araca 40k basabiliyor. Yani terör uyuşturucu kaçakçılık yapılan ve yakalanarak bağlanan araçlar ucuza gider. Banka görev zararı yazarak bu meblağı devletten en kötü ihtimal vergiden düşerek aldığı için arabaya kaç verirse versin araç ona bedavaya gelmiş oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcdiyari kullanıcısına yanıt
    Ağlayan icra mağduru,gülen ise hacizli malı satın alanlar güzel kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • icra mağduru dediğiniz piyasayı dolandıran, borçlarını ödemeyen biri olabilir mi
  • Ayrıca diyelim ki icra mağduru dürüst düşmez kalmaz bir allah. Başına çeşitli işler geldi borcunu ödeyemedi 20 tl lik aracı haczedildi. o ihale 10 tl den başlayacak herkez ağlayanın malı diye ilgi göstermez ise alacaklı vekilin insafına kalacak - düşük fiyata kapanacak. Benzer bir olay 3 sene filan önce başıma geldi, 2011 focus aracım yakalandı, açık artırma 20bin tl den başlıyordu alacak durumum olmadğı içinde tanıdık tanımadık kişelere araç ihalesine çağıra çağıra 31500tl ye ancak satıldı. Borçlu için ne kadar yüksek satılırsa o kadar iyi sonuçta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcdiyari -- 23 Mayıs 2016; 12:11:18 >
  • 2008de iflas etmistik 4 araba icradan 2 evimizde icraya 2 kala kendimiz satmistik 3 kurus paraya.. Bende hep aglayanin mali guldurmez derdimde arabalar ne oldu bilmem ama evlerin onunden gecerim ara sira pasa pasa oturuyorlar hala her baktigimda icim gider. Ama evleri alanlar helallik istemisti aglayarak ve bizde helal ettik tabiki cok buyuk kar ettiler sayemizde helal olsun.

    Bugun bana icradan mal alirmisin deseler almam arkadas icim rahat etmez. O malda kim bilir ne hayaller ne emekler vardi. kim bilir ne olduda bu hale geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcdiyari

    icra mağduru dediğiniz piyasayı dolandıran, borçlarını ödemeyen biri olabilir mi

    Borcunu ödeyecek durumu olupta ödemeyen zaten dolandırıcıdır.Ama burada bu icra işiyle ilgilenenlerin yani memurundan avukatına kadar borcunu ödeyemeyen borçluya neler yaşattıklarını iyi biliyoruz.Alacak olan parasını zaten her türlü geçte olsa alıyor.Olan borçluya oluyor.
    Ben ne kadar uygun olursa olsun icralık araba almam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alivelimaria A kullanıcısına yanıt
    Normalde icra müdürlüğüne itiraz başvurusunda bulunmanız lazım, normalde kanunen, aracın önceki borçlarından alıcı mesul tutulamaz, önceki borçları araç satış bedelinden tahsil edilir.

    Bu arada mesajınızın üzerinden epey bir zaman geçmiş, ne yaptınız acaba? bizi bilgilendirebilir misiniz?
  • bende merak ediyorum son durum nedir ömürdeveci
  • Eskiden İcra ihalelerine İcra Müdürlüklerinin önünde duyurulan ilanları okuyanlar ve gazetelerde İcra Müdürlüklerinin verdikleri ilanları görebilenler katılıyor, fazla iştirak olmuyordu. Ama ,artık ülkenin bir ucundaki kişi bile ilanı internetten okuyup evinden teklif verebiliyor veya bir yakınını vekaleten ihaleye sokuyor. Hal böyle olunca katılım artıyor ve İcradan satılan araç çoğu zaman ilan edilen rayicin üzerinde bir fiyatla satılıyor.
    İcradan araç almak Galericiler için avantajlıdır. fazlaca masraf yapmadan içini-dışını silip satışa sunuyorlar , ama kullanıcam diyenler icradan araç almasınlar, zarar eder. Çünkü katılım fazla olduğundan içerideki heyecana kapılıp yüksek fiyatlar veriliyor ve fiyat rayicin üzerine çıkıyor ,Bunun yanında ihale öncesi aracı inceleyemezsin, binip tur atamazsın, içine bakamazsın ,expere götüremzsin içinde eksik bozuk parça olabilir, aküyü unut, lastikleri unut çünkü araç ihale aşamasında yağmur kar güneş altında hiç çalışmıyor, aylarca yatıyor. artık sübaplar kuruyor ,icradan aracı aldığın zaman kullanıcam diyan çekiciyle, aracı almalıdır ve doğru servise götürüp çekup yapmalıdır , başka türlü çalıştırıp gezmek risklidir. Kilometre bilinmediğinden ne masraf çıkacağını bilemezsin. özellikle hava yastıkları bozuk, enjektörleri bozuk, yağ kaçıran, turbosu bozuk araca denk gelirsen isyan edersin. aracın anahtarı yoksa,(çoğu araçta yoktur) ruhsatı yoksa bir de bunlara zaman ve para ayırman gerekir. arabaya iç-dış-motor temizliği yapman gerekir, velhasıl galerici değil isen bilmediğin tanımadığın birinin aracından uzak dur, Hani derler ya İcradan alınan maldan hayır gelmez,, İşte sebebi bu sorunlardır. Yoksa birinin bedduası falan değil. Ülkemizde icra müdürlükleri 40 yıl önceki zihniyetle mal satıyorlar.
    Bence Adalet Bakanlığı bir değişim yaparak İcradan satılacak araçları;
    a) Kapalı Otoparklara koymalıdır,
    b)Satış sürecini (otopark parası ve aracın yatarak zarar görmemesi içi) çok kısa sürede gerçekleştirmelidir.
    c) Anahtarı ve Ruhsatı Yoksa bUNLARI kENDİ YAPTIRMALI, İHALEYE GİRECEKLER İÇİN BİR GÜN ÖNCESİNDEN ARACIN KAPI-KAPUTUNU AÇMALIDIR.
    D)TSE Belgeli bir denetimciden araca EXPER raporu düzenletmelidir.Bu Rapor İhaleye girecekler nistemeleri halinde 10 TL den satılarak exper raporu ücreti de karşılanmalıdır.

    Bunlar yapılırsa araç gerçek değerinden aşağı satılmaz alan da satan da araç sahibi de memnun kalır.
    Dediğim gibi Kendiniz binecekseniz sahibini tanımadığınız aracı icradan almayın. %90 üzülürsünüz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekmez -- 12 Ekim 2018; 13:27:20 >




  • icra satışlarına ihaleye kimse girmez ise bu sefer alacaklı rayicin çok altında yarı fiyata alır. Bu sefer de borcun tamamı ödenmez veya borç ödendikten sonra fazla para sana ödeneceğinden o paradan da olursun. İcra iflas kanununu bilmeden konuşuyorsun işte...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cekmez

    icra satışlarına ihaleye kimse girmez ise bu sefer alacaklı rayicin çok altında yarı fiyata alır. Bu sefer de borcun tamamı ödenmez veya borç ödendikten sonra fazla para sana ödeneceğinden o paradan da olursun. İcra iflas kanununu bilmeden konuşuyorsun işte...
    ne diyorsun evladim ruh hastasimisin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bir sorun olcak borc karsiligi arkadasim bi arac haciz etti araba 1 gun once satildi ihalede parasi eline nezaman gecer avukat ilgilenioda bilgi sahibi olmak amacla ogrenmek istiyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun zaman geçti birkaç girişimim oldu ama piyasa değerine cok yakın diye vazgeçtim. konunun üstüne 6 araç aldım sattım ama hiçbiri ihaleden olmadı. anladıgım kadarıyla 150000 tl üzeri araçlar avantajlı altındaki araçlara değmez. 3- 5 daha ver kullanıcısından al.
  • şimdi ihaleye girerken teminat parası ödüyorsunya , bu parayı geri alabiliyor musun ihaleyi kazanamazsan.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.