Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.918
Cevap
186
Favori
768.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    4 Ekim'deki uçUşum için 1 Eylül de idata Ankara üzerinden almanya ya turistik vize başvurusu yaptım. 1 Eylül akşamında web sitesinden sorguladığımda başvuru durumu "konsoloslukta" yazıyordu. Pazartesi 2 hafta olacak ancak hala bir değişiklik yok. Bu durum normal midir yoksa endişelenmeye başlayayım mı :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal bir durum. bende 19 eylüldeki uçuşum için 14 ağustosta başvurdum hala konsoloslukta yazıyo =) konsolosluğu aradım, bu cuma uçuşum olmasına rağmen gecikmiş bir işleminiz bulunmuyor dedi uçuş tarihinden sonra vizesi çıkanlar oluyormuş diye sordum, birsürü var hemde dedi konsolosluk görevlisi bayan. Endişelenmeye başladım bende, 5 gün sonraya biletim var sonuçta.
  • bende 14 ağustosta ankara idata üzerinden başvurdum bende halen beklemekteyim, 20'sinde uçuşum var. Sabah aradım adam yoğunluktan dolayı gecikme var dedi ve uçak tarihinden sonra vize çıkmaihtimali de var dedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkozgargun -- 16 Eylül 2014; 14:37:37 >
  • Alman elçiliğine ulaşan arkadaşlar 455 53 30 nolu telefondan mı ulaşıyorlar? 9-11 arası sürekli meşgul o telefon...
  • ben dün ve bu sabah hep aradım '03124555330' numarsını ama cevap alamadım.
  • Yoğunluktan dolayı gecikme olduğunu kim söyledi size? Alman elçiliğine hiç bir şekilde ulaşılamıyor, fax gönderdim ciddiye alan olmadı, elçliğe gittim yine aynı şekilde dilekçe yazın diyerek postaladılar sitelerinde en az 15 gün öncesinden başvuru yapın deniyor, 1 ay öncesinden
    başvuru yapıyoruz sonuç yine aynı, en son güncel işlem süreleri başvururken 5-15 gündü sonra 22 güne çıktı şimdi yine 18 güne düşürmüşler hiç birşey anlamadım...idata evrakı alıp göndermekten başka zaten hiç bir işe yaramadı niye varlar o da belli değil...
  • 03124555100 aradım konsolosluğu sabahki görevli demişti. akşam aradığımdaki görevli ise ben bilemem idatayı veya vize bölümünü arayın sorun dedi ve suratıma kapadı.
  • Daha önce başka bir schengen ülkesinin vize işlemlerini yapmama rağmen bu kadar saçmalıkla karşılaşmamıştım başka bir ülkeden 2 günde sorunsuz vize alma şansım varken yalan beyan vermemek adına almanyadan başvurdum vizeyle ilgili yoğunluk olmasına rağmen çalışma saatlerinden hiç bir şekilde ödün vermiyorlar perşembeye kadar 16.00 cuma günü ise 14.00 te mesai bitiriyorlar bn güncrl işlem sürelerinin 15 gün öncesinden başvurmama rağmen mağdur ediliyorum izin tarihlerim uçak ve diğer ülkelerde yaptığm otel tren masraflarım muhtemelen yanacak böyle saçma sapan iş görmedim birde utanmadan uçuş tarihi geçmiş çok başvuru var diyorlar!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş ben anlamıyorum ki 25 ağustosta aynı anda başvuruyu yaptık arkadaşla ankara idatadan, benim ikematgahım istanbulda oldupu için istanbul konsolosloğunu yollandı başvurum, 7 günde vizem geldi üstelin ben 10 gün istedim adamlar 3 aylık yollamış. Arkadaşın ki ankara konsolosluğuna gitti, 20 sinde uçuşumuz var hala çıkmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hicigetto ve turkozgargun arkadaşlar vize durumlarınız nedir cevap geldi mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bugün sabah gittim aldım sonunda
  • Öncelikle vizesini alan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum : ) Aşağıda anlattığım işlemi yapmama neden olan Alman Başkonsolosluğuna ve iDATA'ya selam ederim.

    Bugün çok boş vaktim olduğundan iDATA'nın başvuru takibi linkini ufak bir script ile sorguladım. Yaptığım işlemin yasadışı bir yanı yok, herkese açık bir web servisi iDATA web sayfasının sorguladığı şekilde kullandım sadece.

    Hemen belirteyim 1 Eylül 2014'te iDATA ofisinden başvuru yaptığımda bana verilen numara 291800 küsürdü. Ben de sorgulamayı 285000 numarasından itibaren başlattım ve bugün öğlen itibariyle gelinen son rakam 302177 idi. 1 Eylül'den sonra yaklaşık 10000 yeni başvuru yapılmış sanırım.

    Akşam 18:00 gibi aynı sorguyu tekrar yaptım bu sefer son gelinen rakam, yani 302493 oldu. Yani 5 saat gibi bir sürede sisteme 320 yeni başvuru gelmiş : )

    İşin ilginç tarafı 13:00 ile 18:00 arasında başvuru durumu Konsoloslukta olan başvurulardan 359'unun durumu Kargoda, İDATA İade, Müşteri İade olmuş. Ben bunu vize işlemleri bitirilmiş diye anladım.

    İnsan gerekli mercilerden yeterli bilgi alamayınca neler yapıyor : ) Umarım 2 hafta içinde pasaportumu ve vizemi alırım : )

    İyi akşamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mercury79 -- 17 Eylül 2014; 20:12:04 >




  • Mercury79 bnde aynı şekilde eşimin ve bnm başvurum arasındaki 3 numarayı aynı şekilde altımızdaki üstümüzdeki sayıları araştırmıştım ancak idatanın numaratör sistemini anlayamadım eşim ve bnm dosyalarımız arkaya alındı ancak aramızda 3 farklı kişi var yani sistemin sırayla gittiğini düşünürsek ancak başvuru yapılırken bizdn başka ankarada işlem yaptıran yoktu idatayı arayıp farkın neden olduğunu istanbul ve diğer illerdeki numaratör sisteminin aynı olup olmadığını bizim başvuru numaramızın çok üstündeki rakamların işlemlerin tamamlandığını söyledim ancak çağrı merkezindrkilerden cevap alamadım üstelikte supervisorlarına aktardıkları halde kendi numaratör sistemlerinin nasıl çalıştğını bilmeyen bir firma var başka bir forumda yada burdada okumuş olabilirim bir başvuru sahibinn idata yüzünden mağdur olması nedeniyle özellikle baktım ancak elçilikte dosyalar uçuş tarihine göre inceleniyormuş 21 inde uçuşum var umarım yarın veya cuma alabilriz 2 defa dilekçe verdim kıllıkta yapabilirler bu saatten sonra ancak yinede şansımı son bir kez mailden yana kullanıcam sanırım yarın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derinderin -- 17 Eylül 2014; 21:03:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • iDATA nın ofislerinin yanında bir de web sayfalarında acente girişi diye bir alan var. büyük olasılık onlar da numaratörden eşzamanlı numara alabiliyorlar. zaten 302496 ten sonraki tüm başvurulara "Sistemimizde böyle bir pasaport tanımlı değil" mesajı geliyor, yarın öğlen tekrar bakarız son duruma.

    Uçuş tarihine göre incelenmesine razıyım, 301335 numaralı olup iade edilen pasaport var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İdata tek numaratör kullanıyorsa istanbul konsolosluğu işlem süresini daha kısa sürede sonuçlandırdığı için daha yüksek numaralı işlemlerin sonuçlanması normal istanbul bölge ve il olarak ankaraya göre daha dar alanda çalışıyor ve ticari, vip başvuru daha çok alıyordur ticari vizelerde zaten ortlama 2 gün olarak yazıyor elçiliğin sitesinde ankara Zaten bölge olarak çok geniş ki istanbula göre aile birleşimi birlikte yaşam gibi uzun süreli başvuruları daha çok alıyorlar ve bu başvuru sahipleriyle mülakat şüpheli durumlarda çapraz sorgu yaptıklarını düşünürsek mesailerinin bir kısmıda buna gidiyordur dolayısıyla turistik başvuru süresi istanbula göre daha uzun sürede sonuçlanıyordur bu durum tabiki bizi bağlamaz neticede elçiliğin sitesindeki en az 15 gün önce başvurun maddesine dayanarak 1 ay öncesinden başvuruyorum ve planladığım tatil bu belirsiz bekleme süresiyle zehir oluyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • haklısınız sanırım İstanbulda işler daha hızlı yürüyor

    http://deutschstudent.de/forum/viewthread.php?thread_id=5331&rowstart=1020#post_84719

    buaradaki linkte suriyeli mültecilerden bahsediyorlar, bu da bize denk geldi sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen hafta elçiliğe gittiğimde kapının önündede çok varlardı ancak turistik başvuruyla uzun süreli başvurularıda aynı kefeye koymasınlar...adamlar kafalarına göre işlem süresi belirliyor bnm başvurduğm tarihte 5-10 gündü sonra 22 şimdide 18 iş günü yazıyor bnm başvurduğum tarihteki işlem süresi ne ise bnm evrağımıda o süreye görr değerlendirmeleri lazım başvurunun üstünden 3 hafta geçmiş işlem süreleri bir uzuyor bir kısaliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • derinderin D kullanıcısına yanıt
    Derinderin tek numaratör var aksi durumda sorgulama yaparken şehirde seçmek gerekirdi, numarlar karışabilir diğer türlü, birde yüksek numaraların sonuçlanması başvuru tipine bağlı tır şöförleri gibi transit vize alan ya da ticari vize alanların daha hızlı sonuçlanıyormuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkozgargun T kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun idatadan aldın değil mi? Farklı bir yol izlemedin yani tavsiyen varsa uygulayalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mail attım durumumu ve hızlandırılmasını istemiştim. bide mail boxları dolmuş diye duydum ben o yüzden maillere cevap vermeleri zormuş. bide suriyeli mültecilerden dolayı yoğunluk yaşanıo vize bölümü şuan nerdeyse sadece adamlara bakıomuş.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.