Şimdi Ara

İki PIC'i Seri Haberleştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, benim basit bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. PIC programlamada çok yeniyim, sadece led yakıp söndürebiliyorum. Bu konuyu açmama sebep olan sorun ise aşağıda resimde gördüğünüz üzere iki pic arası seri haberleşme yaptırmam gerekiyor. Birinci pic'te 7 adet buton var ikinci pic'te ise 7 adet led var ve arada tx/rx bağlantısı var, bu kadar biliyorum. Benim sorum ise butonlara bastığımda diğer pic'teki her ledin ait olduğu butona göre yanmasını istiyorum. Yani 1.butona bastım 1.led yansın, 3.butona bastım 3.led yansın gibi. Forumda benzer kodları aradım ancak bulamadım belki de konuya hakim olmadığımdan olabilir. Bu sorunumu çözecek kodlar için yardım bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

    İki PIC'i Seri Haberleştirme







  • Seri haberleşme kullanarak herhangi bir sayı gönderebildin mi? Haberleşme tamamsa gerisi kolay. Butonları portb'ye bağlamışsın, portb'nin kendi pull-up dirençleri var. Bunu etkinleştirirsen harici dirence gerek kalmaz.

    Ledler de portd'de. Yapman gereken portb'yi okuyup uart ile karşı tarafa göndermek. Karşı taraf ta bunu alıp portd'ye yazacak. Ledleri tersine çevirirsen daha iyi olur, buton 0 ile çalışır ve led 0 ile yanar. Tabi bu şekilde de olur farketmez. Ekstra olarak bitleri terslemen gerekir sadece.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.