Şimdi Ara

İKM. MLY. OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI KÜÇÜKYALI/İSTANBUL (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
6
Favori
151.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • pardon berkan_samed18@hot
  • bende geliyorum aranıza tertiplerim 28 mayısta teslimim
    ediz evgen adana
    sınıfı: k.k.k. ikmal



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffilozoff -- 25 Mayıs 2009; 18:17:18 >
  • meraßa samet bende ist.küçükyalıya gidiyorum perşembe günü teslim olucam msn adresini ekledim benim SayannoRaa@hotmail.com
  • aynı benimkide k.k.k ikmal kardeşimm :D aynı şekilde 28 inde teslimi...
  • bekle küçükyalı perşembe ordayımm
  • arkadaşlar sizde sevk eğitim merk zinde ne yazıo benimkinde ikm-055 aşçı çvş
  • bu dönem benle birlikte gelen yok mu?
  • İstikamet Kayış Dağı. Dağılın marş marş ...

    Konu biraz eski de olsa yeni gidecek arkadaşlar için gündeme getirmek istedim. 89/3 acemi birliğimdi az biraz aklımda kalanları sizlerle paylaşmak istedim.

    Öncelikle torpillilerin gittiği bir yer denir kesinlikle alakası yok ama oraya gittikten sonra torpil bulup kalanlar illaki oluyor. Eğitim taburu 4 bölükten oluşuyor. Çoooook büyük bir kışladır General Kenan Evren Kışlası. ( G3 piyade tüfeği atışları zamanında kayış dağına doğru gidince anlarsınız ) Eğitim Taburu Bölükleri;

    1. İkmal Er Eğitim Bölüğü: İlkokul mezunu veya terk, lise terk veya hiç okumayanların bölüğü. Bu bölükten ikmal er olarak dağıtımınız yapılmaktadır.

    2. İkmal Er Eğitim Bölüğü: İlkokul mezunu veya terk, lise terk veya hiç okumayanların bölüğü. Bu bölükten ikmal er olarak dağıtımınız yapılmaktadır.

    İkmal Eğitim Bölüğü: Lise Mezunu, üniversite terk veya 2 yıllık üniversite mezunlarının bulunduğu bölük. (buraya düşen yaşadı, benim bölüğüm) Bu bölükten İkmal Onbaşı olarak dağıtım alırsınız, kıt'anızda (usta birliğinizde) 2 ay sonra Çavuş olursunuz.

    İkmal Çavuş Eğitim Bölüğü: 4 yıllık üniversite mezunlarının (kd: kısa dönem) bulunduğu bölüktür. Bu bölükten İkmal Onbaşı olarak dağıtım alırsınız, kıt'anızda (usta birliğinizde) 2 ay sonra Çavuş olursunuz. Dağıtım yeriniz %1.000.000.000 İstanbul içidir. (Garnizon dışı dağıtım yapılmaz.)


    Girişte istikamet kayış dağı dememin sebebi ni İkmal Eğitim Bölüğü'ne düşenler çok iyi anlayacaklardır. Eyüp ARSLAN (21) ismi de galiba kafanıza yazılacak :) İstikamet aslında bir eğitimdir. Fakat problemli durumlarda CEZA yöntemi olarak kullanılır. İstikamet verilir ve arkasından komut bildirilir, 1 düdük yat 1 düdük kalk (düdükle yatılır ve sonraki düdükle kalkıp koşulur.) Eğer yürüyen veya bu cezayı bile aldırmayanlar olursa 2. komut gelir; Sürün.. (gösterilen bölgeye kadar sürünülür.)

    Bir ceza da kadrodan size gelir ki bu en berbatıdır, Sürünmek bile o kadar koymaz adama. Hemen hemen her akşam düzenli olarak alt sınır 100 olmak üzere çömel - kalk yapılır. Normal de bir insanın maksimum yapacağı sayı 300 dür fakat bizim piç tertipler kadro yu sallamayınca Eyüp Arslan (Astsubay Çavuş) devreye girer ve 500 - 600 kadar çömel-kalk yaptırır. Dizleriniz titreyecek ve 1 kaç kişi kadar bayılan olacak :)

    Anlattıklarım abartı veya palavra değildir, henüz dağıtımımı aldım.. Diyarbakır / Lice ye gidiyorum. Tabi askeriye bu kadar kötü bir yer de değil. Hatta bölükler arasında en şanslı olan İkmal Eğitim Bölüğüdür. Eğer siz dürüst olursanız, emirlere ve amirlere itaat ederseniz inanın bana 1 defa bile çömel-kalk yapmaz ve istikamet eğitimi bile görmezsiniz. Bakın ceza demiyorum, eğitim olarak bile görmezsiniz. Allah razı olsun tüm kadro ve astsubay larımızdan bize gereğinden fazla iyi davrandılar ve askerliği inanın bana herkese sevdirdiler. Diğer bölüklerde her Allah ın günü kavga olurken bizde yalnızca 1 defa oldu. 1. ve 2. ikmal er eğitim bölüklerinden ilk hafta da 2 firar oldu. 100 ün üzerinde de disko cezası alan vardı. Bizde disko nun yerini bile kimse bilmiyordu. Bizim zamanımızda İkmal Eğitim Bölüğü komutanı İkmal Yüzbaşı Tunç ALAFTARGİL Kara Kuvvetleri tarafından ödüllendirilmiştir. Kışla komutanımız TümGeneral Zafer ÇAMLICA bile hayretler içerisinde vermiştir bu ödülü. Kara Kuvvetlerinin böyle bir ödül verdiği 1000 de 1 oluyormuş, yani düşünün eğitim şeklini. 50 Gün kadar sürekli olarak tüfekli ve tüfeksiz jimnastik hareketler yapacaksınız. Sonrasında ihtisas eğitimlerine başlayacak ve 25 gün boyunca sadece yatacaksınız. Son güne kadar hücum yelekli ve tüfekler elinizde gezeceksiniz. Dağıtım yeriniz kuvvetle ihtimal doğuya olacaktır. (bizde %90 doğu anadolu ve g.doğu anadolu çıktı.) Çavuş Eğitim de iseniz uzun dönemler yine doğuya kısa dönemler daha öncede söylediğim gibi garnizon içi dağıtım alacaklar.

    Gün içinde yapılanlar;

    5:00 kalk.
    6:15 - 6:30 kahvaltı. (çay, domates, salatalık, zeytin, peynir, bal, reçel, margarin yağ [her kahvaltıda farklı farklı çıkar bu saydıklarım])
    7:30 - 8:00 Sabah İçtiması
    8:10 Eğitim alanı :) [geçmiş olsun]
    11:40 Eğtim biter ve öğle yemeği için önce bölük önüne oradan yemekhane aralığına gidersiniz.
    12:30 - 13:30 Öğle yemeği
    13:30 - 14:00 Öğle İçtiması
    14:10 Tekrar eğitim alanı.
    16:40 Eğtim biter toparlanır ve bölük önüne gidersiniz. Oradan da içtima alanına içtimaya çıkarırlar
    17:00 Akşam İçtiması
    17:30 - 18:30 Yemek
    19:15 Bölük önüne gidilir ve yaklaşık 40 - 45 dk beklenir.
    20:00 Yat içtiması ve yat..

    Cumartesi ve Pazar günleri eğitim yoktur. Çarşı izinleri tek ve çift rakama göredir. Sizlere ilk kayıtta bir numara verecekler (bu numaranız sizin kimliğiniz olacak) Benim numaram: UDÇ [Uzun Dönem Çavuş] 128' di, ilk hafta çarşım C.tesi sonraki hafta Pazar oldu ve öylece devam etti. (1 Hafta c.tesi 1 hafta pazar çıkarsınız.)

    75 Gün boyunca bunu yapacaksınız ...


    UDÇ [Uzun Dönem Çavuş]: İkmal Eğitim Bölüğünün tamamına ve İkmal Çavuş Eğitim Bölüklerinde ki uzun dönemlere verilir.
    UD [Uzun Dönem]: 1. ve 2. İkmal Er Eğitim Bölüğündekilere verilir. Erler alır yani bu ismi.
    KD [Kısa Dönem]: İkmal Çavuş Eğitim Bölüğündeki kısa dönem askerler alır bu ismi.


    KD, UD veya UDÇ ayrımı yapmayın yoksa sizi bir güzel ayırırlar :) Sonuçta hepimiz bu vatan a hizmet ediyoruz..!


    Aklıma gelenleri eklerim. Eğer sormak istedikleriniz varsa buradan tekrar cevaplamaya çalışırım. İyi günler...
  • eğt.merkezi :ikm.mly.okl.ve eğt.mrk.k.lığı istanbul merkez/küçükyalı istanbul
    kuvveti :k.k.k.lığı
    sınıfı :ikmal
    meslek :bilgisayar donanım teknikeri


    arkadaşlar biraz bilgilendirirmisiniz doğuya düşermiyim yoksa orda mı kalırım er olarak mı kalırım yoksa çavuş mu olurum???
  • slm arkadaslar ben kücükyalıya muharebeci olarak gidiyorum.. acemilikten sonra dagıtım nerde olur.. bide nasıl biyer bekliyor bizi .. iki yıllık mezunuyum..5aralık 2009
  • benim oturduğum yere geliyosunuz evimin hemen 2-3 dakikalık uzaklığı var birliğe...

    Muhabereci olarak eğitim alacaksanız,ustabirliğine santralci olarak gideceksiniz demektir..Telefonlara bakacaksınız,mesaj çekeceksiniz,fax çekeceksiniz vs. vs.Bütün bi askerliğiniz 4 duvar arasında geçecek.Ustabirliğinde ne spora katılacaksınız,ne de eğitime.Belirli zamanlarda muhabere denetlemesi gelir onlara katılırsınız,diğer denetlemelerden muaf olursunuz..Dediğim gibi hep bi odadasınız,haberleşme işi için çalışacaksınız..

    Askeriye tanımınız J.Er yada P.Er olarak değilde Muh.Er olarak geçer ve bildiğim kadarıyla küçükyalı genel olarak doğuya sevkiyat yapıyor..
  • saol can 84 orda kalma ihtimalim yokmu?
  • tabii ki her acemi birliğinde olduğu gibi orada da kalabilme şansın var ama acemi birliklerde öyle çok kişiyi bırakmıyolar,çok az kişiye denk geliyo bu şans..Heryer için geçerli bu ...
  • selamün aleyküm ben 2010 şubatta askerliğim oraya çıkıt 2 yıllık yüksek okul mezunuyum ikmal çavuş olarak çıktı başka ayere atanrmıyım yoksa ordamı kalırım cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkkür ederim.
  • gelın torunlarım gelın beklıyom
  • orda biraz zor kalırsın. meslekçi seçimlerine girersen Ankaraya gelirsin. diğer türlü doğu yada kıbrıs. ama acemiliğin güzel geçer. orda kalma oranın 400 kişi de 2
  • benim sınıf ikmal muvz.öz.ikmal çavuşu yazıyor silüste ikmal çavuşları ne iş yapar neder dağıtımlar nasıl olurr bide yazıcı olmak mı yoksa ikmalci olarak kalmak mı daha iyidir
  • s.a
    arkadaşlar benimde askerlik yerim istanbul küçükyalı
    sınıfım muhabere
  • İkm.Mly.Okl.ve Eğt.Mrk.K.Lığı İsTanbuL/Küçük yaLı
    Muv. ÖzeLLik : (BKM) İk. Çavuş
    26 mayıs 2010 da teslim oluyorum..
    Çok tşkrLer Vediginiz bilgiler İçin
  • hüseyin karabulut 28 mayıs da ordayım janadrma olarak gelıyorum arkadslar msn bu ekleyın r-e-s-o@hotmail.com
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.