Şimdi Ara

IMEI Klonlanmış, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvuru hakkında soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
4
Favori
30.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün (4.Nisan.2011) akşam telefonuma "XXX IMEI numarasi KLONLANMISTIR, cihaz 30 gun icinde kapatilacaktir, satin aldiginiz yere basvurunuz." şeklinde bir mesaj geldi.
    Telefonum Nokia 5800. Aralık 2009'da Samsun Teknosa'dan satın almıştım. Ancak şu anda Kocaeli'de yaşamaktayım. Bu sebeble bu sabah Kocaeli'deki Teknosa'ya gittim. IMEI klonlanmıştır diye mesaj geldiğini söyledim hemen ilgilendiler çok şaşırdım doğrusu.
    Telefonu Samsun'dan almamın bir sorun olmayacağını söylediler. Form doldurmaya başladı yetkili. Sonradan söyledi ki ancak telefonu tek bir GSM hattı üzerine açabilirlermiş. Yani IMEI numarası ile GSM hattım eşleştirilecek ve bu IMEI numarası sadece verdiğim GSM hattıyla çalışacakmış. İleride telefonu satamayacağım için kabul etmedim.

    Konuyu biraz araştırdım. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvuru yoluyla ücret iadesi talep edebiliyormuşuz.
    Ücret iadesi için Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvuru yapmayı planlıyorum; bu başvuruyu Kocaeli'de yapmam sorun yaratır mı?
    (İlgilenen/ilgilenecek arkadaşlara teşekkür ederim.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltiCode -- 5 Nisan 2011; 16:53:31 >







  • Kocaeli den basvurmaniz bir sorun yaratmaz.
    Tek numara olayi degismez ama bir ihtimal.uceet iadesi alabilirsiniz. Ama pek.sanmiyorum sonuca bu saticinin hatasi degil. Size kayitli, faturali cihazi satti, sonrasi kotu niyetli bir kisinin size verdigi bir zarar. Telnosayi baglamayacaktir. Telefon calinmis olsa uceet iadesi alabilir miydiniz? Ayni sey sayilir.

    Umarim isiniz cozulur... Ama diger madurlar da hep tek numara esleme yontemiyle madur.ediliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde teknosadan aldığım telefon klonlanmış idi ama ben aldıktan bir ay sonra böyle bir mesaj geldi.sizin aldığınız tarih üzerinden bayağı vakit geçtiği için ne olur bilemiyorum ama tüketici hakem heyetine başvurmak çok doğru bir karar.

    telefonun klonlandığını öğrenince teknosaya gitti ve kendilerini bağlayan bir şey olmadığını ve kesinikle değişim yapamayacaklarını söylediler.istiyorsanız hakem heyetine gidin bizi bağlayan bir durum yok diye artislik de yaptılar.fakat hakem heyetine başvurdum ve 2 ay sonra lehime karar çıktı ve teknosa ücret iadesi yaptı.

    genelde bizim halkımız hakkını pek aramıyor veya uğraşmak istemiyor fakat umarım sonuna kadar hakkınızı ararsınız.ayrıca bu tür durumlarda satıcı firma kendilerinin suçu olmadığını söylüyor ama hakem heyetine başvurduğumda orada bulunan kişilerle sohbet etme şansı buldum ve dedikleri şey:klonlanmış telefon ayıplı mal olarak sayılmakta ve bugüne kadar bütün başvurularda tüketici lehine karar verdik.inşallah siz de ücret iadesi alırsınız

    sorunuza gelince bildiğim kadarıyla her hangi bir sorun yaratmaz.istediğiniz yerden başvurabilir ve lehinize karar çıktığı zaman istediğiniz tekno sa mağzasından işlem yapabilirsiniz

    ayrıca bu konu ile bayağı içli dışlı olduğum için merak ettiğiniz bir şey varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s&m -- 5 Nisan 2011; 21:30:26 >




  • Cevaplarınız için teşekkür ederim.

    Bugün Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne gidip dilekçemi ve fatura fotokopisini verdim. Olumlu/olumsuz netice almam 2 ayı bulurmuş. Bu sürede telefonumu GSM eşleştirme yaptırıp kullanmam sorun olmazmış.
    İnternette araştırmıştım; başka illerde para iadesi kararı verildiğinden bahsettim görevliye. O kararın onlar için bağlayıcılığının olmadığını söyledi.
    Karar adresime posta yoluyla bildirilecekmiş.
    İlginiz için teşekkür ederim artık kararı bekliyorum. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltiCode -- 6 Nisan 2011; 18:29:40 >
  • 15.Temmuz.2011 tarihiyle Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin verdiği karar elime ulaştı. 01.Temmuz.2011 tarihinde karar alınmış ancak posta elime henüz ulaştı.

    İlgili postanın karar kısmı şu şekildedir:

    "...Bu durumda satıcı firmanın kasıt ve kusuru olmadığı kanaatine varılmış tüketicinin mağduriyetinin giderilebilmesi için öncelikle cihazın tüketiciye ait bir adet GSM numarası ile eşleştirilmesine; eşleştirilemez ise;

    4822 sayılı Kanun ile Değişik 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 4. maddesinde yer alan "Tüketici bu durumda seçimlilik haklarını kullanabilir. Satıcı bu talebi reddedemez. Tüketicinin bu talebinin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, bayi, acente, imalatçı-üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur" hükmüne göre, tüketici ödediği ücretin iadesini talep ettiğinden; tüketici tarafından ödenen 529.00 TL ücretin X'e ödenmesine, kararın taraflara tebliğine, karara karşı tarafların üstün hak iddiası varsa tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ait olduğu mahkemeye başvurması gerektiğinin tebliğine, oy birliği ile tüketicinin LEHİNE karar verilmiştir.
    ..."

    Kararın sonunda LEHİNE yazdığını görünce ilk başta sevindim. Ancak tamamını okuyunca fark ettim: GSM eşleştirmesi yapılamaması durumunda ücret iadesi alabiliyormuşum. Ben çoktan telefonun eşleştirmesini yaptırdığım için malesef hak talep etme şansım yok. Bi' ara gidip "telefonun yalnızca tek hat ile şebekeye erişmesinin" mağduriyetimi gidermediğini bildireceğim ancak büyük ihtimalle değişmeyecektir.

    Telefon elimde patladı iyi mi :D Herkese iyi günler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltiCode -- 17 Temmuz 2011; 4:02:21 >




  • evet aynen öyle oluyor. siz kullanırsanız mesele yok. gerçi daha sonra başka numara ile de eşleştirme yapabilirsiniz. benim anlamadığım imeiniz nasıl klonlandı. telefonu daha önce servise ya da imei numarasına bakabilecek ve elde edecek kişilere vermiş miydiniz?
  • Telefonum hiç servise gitmedi. Şu IMEI yazıp lisans üreten sitelere de hiç bulaşmadım. Telefonu sadece konuşmak, mesajlaşmak ve internet için kullanıyorum; yani IMEI çalabilecek hiçbir program yüklemedim. IMEI numaramın benim bir hatamla çalınmadığına eminim zaten benim bir hatam olsa kabul ederdim Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurmazdım.

    Ancak benim başka bir şüphem var bu konu hakkında. Bu telefonu aldığımdan beri Vodafone hattımla kullanıyordum. IMEI kopyalanmıştır mesajından 2 gün önce yeni AVEA hat almıştım. O mesajın geldiği gün AVEA ile Vodafone hattı sık sık telefona taktım. Daha sonra Vodafone hattımı elimdeki başka bir yasal telefona taktım. AVEA'yı da 5800'a taktım. 10 dakika geçmeden Vodafone hattıma IMEI klonlanmıştır diye bir mesaj geldi. Ancak mesajda yazan IMEI o anda AVEA hattın takılı olduğu 5800'a aitti. Telefon kullanıma kapandıktan sonra BTK'yı aradım telefonumu otomatik olarak en çok kullanılan GSM numarası ile yani Vodafone numaram ile eşleştirdiklerini söylediler benim bir talebim olmadığı halde.
    Kuruma pek güvenemediğim için sistemlerinde o anda sorun olduğunu ve sık hat değiştirmem sırasında karışılık olduğunu düşünüyorum. Ama olan oldu işte...




  • sanmıyorum böyle birşey olabileceğini. yoksa benim de şimdiye kadar birçok telefonumun kapanması lazımdı. bende hattımı 26 haziranda turkcellden aveaya taşıdım başıma birşey gelmedi.

    hatta tüm yaptığım taşımaların sırası: Turkcell----->Vodafone------>Turkcell------->Avea

    demek istediğim başka bir sebepten olmuş olabilir. bu durumda iki durum var:

    1. Telefonu satın aldığınız yer yapmış olabilir.

    2. Telefonu bilgisayara bağladınız. Ovi Suite'de hatırladığım kadarıyla ayar dosyaları ya da registry editor'de imei numaranız kayıtlı olur. oradan da bilgisayarınıza birisi fiziken ya da virüs yoluyla ulaşmış olabilir.

    düzeleceğini sanmıyorum. dediğim gibi hattınızı avea numaranız ile eşleştirtin.

    bu saatten sonra opda diye bir çin sertifika sitesi vardı, buradan sertifika alınıyordu, sertifikanızı alın. çünkü zaten imei eşleştirilmiş olacağından size bu tür yerlerden herhangi bir zarar gelmez.




  • Genelde İMEİ mağdurlarının çözümü noktasında TK'nın yanlış işlem yaptığından bahsedilmiyor. Çözüm gerçek İMEİ no.lu telin sadece kullandığı hatla eşleştirilmesi değil, sahtecilik yapana ciddi ceza uygulaması yapmakla olmalıdır.

    Sahtecilik yapan telefonu vatandaş bulamaz ama TK bulabilir, günahsız insanları mağdur etmek yerine klonlama yapan tele müdehale edebilir.

    Teli ikinci ele satamamakla, birine verememekle, tel sahibi cezalandırılıyor, sahtecilik yapana bir ceza, caydırıcılık yapılmıyor.

    İleri medeniyet ülkelerinde de böyle mi acaba?
    Kendi başlarına veya devlet erkanından birinin veya yakınlarının başına bu klonlama gelmiyor demek ki çözümü noktasında akılcı çıkar yol bulmaya ihtiyaç hissedilmiyor. Ağıza bir parmak bal çalmakla klonlanan telefona tek numara eşleştiriliyor.

    Toplumlar layık oldukları şekilde yönetilirlermiş.
    Benim elimden beddua etmekten başka bir şey gelmedi. telimle numaramı kullanabilirken numara taşıma yapmam sonucu ondan da mahrum kaldım. Derdimi anlatamadım.

    SANIYORUM: Klonlanan teli siz de başkasını riske atmak adına KLONLATACAKSINIZ. Sonra yöneticiler halkın görevini yapmadığını, ... falan konuşacaklar.




  • IMEI klonlama olayını satıcılar kolaylaştırıyor

    Nasıl mı ? 1 ) telefonları komple açık sepetlere atarak ,cihazların kutuları üzerinde seri nolarını herkes görebiliyor ve isteyen art niyetli kişi oradaki tüm ımei leri kodlayıp belli bir süre sonra bunları kopyalayabilir. Şimdi burada kim suçlu ? satıcı mı yoksa alıcı mı ?
  • Ben bu konuda hakkımı aramayı ve Telekomünikasyon Kurumu'na başvurmayı düşünüyorum. Sonuç olarak benim IMEI numaramın aynısını taşıyan telefon bir GSM hattıyla şebekeye erişti ve bunun üzerine kopyalandığı anlaşıldı. Ve illaki kurumun kayıtlarında vardır bu numara. Bu GSM hattının sahibi üzerinden illaki bir yerlere varılabilir. Ama tabii ki burası Türkiye... Ne kadar ilgi gösterirler bilmiyorum...

    Telefonumu klonlatmayı bir ara düşünüyordum ben de. Çünkü özgür bir şekilde kullanamıyorum. Ama şu anda yaptırmayı düşünmüyorum önce tam anlamıyla hakkımı aramak istiyorum. Ki eğer kopyalatırsam elimde tamamen bana ait yasal bir telefon var bunun IMEI numarasını kopyalatırım, kimsenin benim gibi mağdur olmasını istemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltiCode -- 17 Temmuz 2011; 19:32:30 >
  • bugün artık senin şansına mı desem enteresan bir haber gördüm. muhtemelen ilgini çekecektir.

    quote:

    Satıcı klon telefonu tespit etmek zorunda
    Klonlanmış telefon satılan tüketici satıcı firmaya açtığı davayı kazandı. Şirketin sonraki itirazı da reddedildi.
    ntvmsnbc ve Ajanslar
    Güncelleme: 10:26 TSİ 06 Temmuz. 2011 Çarşamba
    Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, klonlanmış cep telefonunun ayıplı mal sayılabilmesi için, satış sözleşmesi yapıldığı anda telefonun klonlanmış olduğunun tespit edilmesi ve tüketicinin süresinde ayıp ihbarı yapması gerektiğine karar verdi.

    Cep telefonu alan bir kişi, ''satın aldığı cep telefonunun klonlanmış olduğu gerekçesiyle'' Bornova Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurdu. Heyet, ürün bedelinin tüketiciye ödenmesine karar verdi.

    Cep telefonunu satan şirket, ''Hakem heyeti kararının 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümlerine aykırı olduğu, davaya konu cep telefonunun yasal yollardan ithal edilip, ayıplı olmadığı, davalıya klonlanmış olarak da satılmadığını belirterek, Bornova Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin kararının iptali'' istemiyle İzmir 1. Tüketici Mahkemesinde dava açtı.

    İzmir 1. Tüketici Mahkemesi, ''Tüketici Sorunları Hakem Heyeti kararı içeriğine göre, ürünün hukuki ayıplı olduğunun anlaşıldığını'' belirterek, davayı reddetti.

    Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise Mahkeme kararını, yürürlükteki hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle kanun yararına temyiz etti.

    Temyiz istemini görüşen Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, İzmir 1. Tüketici Mahkemesi'nin kararını bozdu.

    Dairenin kararında, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 4. maddesine göre, ''satışa konu malın ayıplı olması halinde, tüketicinin bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesini, ayıp oranında bedel indirimi veya ücretsiz onarım isteme'' hakkına sahip olduğu belirtildi.

    Tüketicinin bu hakkını kullanabilmesi için satışa konu malın satış sözleşmesi yapıldığı anda ayıplı olması gerektiğine işaret eden Yüksek Mahkeme, dosya içeriğine göre, satışa konu cep telefonunun klonlandığının anlaşıldığını belirtti. Ancak, Yüksek Mahkeme, ''satış sözleşmesi yapıldığı anda telefonun klonlanmış olup olmadığı, satış sonrası tüketici tarafından klonlama yapılıp yapılmadığı, ayıbın gizli ayıp, açık ayıp olup olmadığı, süresinde ayıp ihbarı yapılıp yapılmadığı'' konularında tüketici sorunları hakem heyeti ve mahkemece hiç bir araştırma yapılmadan eksik incelemeyle karar verilmesini usul ve yasaya aykırı buldu.


    bu da ilgili haberin linki: http://www.ntvmsnbc.com/id/25229718/




  • Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için...

    TK bu konuda alternatif çözüm yolu varken malesef kolay yoldan işi çözüyor(!). Öncelikle bu konuda Telekomünikasyon Kurumu'na başvuruda bulunacağım. Oradan alacağım cevaba göre hareket edeceğim. Derdim telefonun parası değil, suçlu değilken binevi faturanın bana patlaması.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ManoMachine

    Kocaeli den basvurmaniz bir sorun yaratmaz.
    Tek numara olayi degismez ama bir ihtimal.uceet iadesi alabilirsiniz. Ama pek.sanmiyorum sonuca bu saticinin hatasi degil. Size kayitli, faturali cihazi satti, sonrasi kotu niyetli bir kisinin size verdigi bir zarar. Telnosayi baglamayacaktir. Telefon calinmis olsa uceet iadesi alabilir miydiniz? Ayni sey sayilir.

    Umarim isiniz cozulur... Ama diger madurlar da hep tek numara esleme yontemiyle madur.ediliyor.



    Bu durumlarda Tüketici Lehine karar veriliyor.

    Bir de şöyle düşünün. Sen faturalı telefon almışsın, faturan her şeyin mevcut ve ürün senin bu belli. Niye sadece klon cihaz kapatılmasın.

    Hele hele imei numaranı TeknoSa çalışanlarının alabileceğini de hesaba katarsak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: UltiCode

    15.Temmuz.2011 tarihiyle Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin verdiği karar elime ulaştı. 01.Temmuz.2011 tarihinde karar alınmış ancak posta elime henüz ulaştı.

    İlgili postanın karar kısmı şu şekildedir:

    "...Bu durumda satıcı firmanın kasıt ve kusuru olmadığı kanaatine varılmış tüketicinin mağduriyetinin giderilebilmesi için öncelikle cihazın tüketiciye ait bir adet GSM numarası ile eşleştirilmesine; eşleştirilemez ise;

    4822 sayılı Kanun ile Değişik 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 4. maddesinde yer alan "Tüketici bu durumda seçimlilik haklarını kullanabilir. Satıcı bu talebi reddedemez. Tüketicinin bu talebinin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, bayi, acente, imalatçı-üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur" hükmüne göre, tüketici ödediği ücretin iadesini talep ettiğinden; tüketici tarafından ödenen 529.00 TL ücretin X'e ödenmesine, kararın taraflara tebliğine, karara karşı tarafların üstün hak iddiası varsa tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ait olduğu mahkemeye başvurması gerektiğinin tebliğine, oy birliği ile tüketicinin LEHİNE karar verilmiştir.
    ..."

    Kararın sonunda LEHİNE yazdığını görünce ilk başta sevindim. Ancak tamamını okuyunca fark ettim: GSM eşleştirmesi yapılamaması durumunda ücret iadesi alabiliyormuşum. Ben çoktan telefonun eşleştirmesini yaptırdığım için malesef hak talep etme şansım yok. Bi' ara gidip "telefonun yalnızca tek hat ile şebekeye erişmesinin" mağduriyetimi gidermediğini bildireceğim ancak büyük ihtimalle değişmeyecektir.

    Telefon elimde patladı iyi mi :D Herkese iyi günler dilerim.



    Kardeş bu karar ile para iadesi alabilirsin.

    Çünki ilk kısımı geç. İkinci kısımda yazana bak. İlk kısımda yasal zorunluluk yazılmış.

    İkinci kısımda ise Hakem Heyeti Kararı Yazılmış.

    4822 sayılı Kanun ile Değişik 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 4. maddesinde yer alan "Tüketici bu durumda seçimlilik haklarını kullanabilir. Satıcı bu talebi reddedemez. Tüketicinin bu talebinin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, bayi, acente, imalatçı-üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur" hükmüne göre,

    denilmiş ve devam edilmiş

    tüketici ödediği ücretin iadesini talep ettiğinden;

    Yani senin para iadesi talep ettiğin yazılmış ve ardından da karar madde madde açıklanmış.

    Karar 1 : Tüketici tarafından ödenen 529.00 TL ücretin X'e ödenmesine

    Karar 2 : kararın taraflara tebliğine

    Karar 3 : karara karşı tarafların üstün hak iddiası varsa tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ait olduğu mahkemeye başvurması gerektiğinin tebliğine

    Denilmiş ve son kısımda Oy birliği ile Tükeici Lehine karar verildiği tasdik edilmiştir. Son cümle bile dilekçedeki itirazını haklı bulur.

    Sadece o Tüketici Lehine Karar verilmiştir yazısı bile şu anlama geliyor. Ne için dilekçe verdi isen onaylanmış demek.

    Bu karar ile TeknoSA ya git ve paranı al derim ben.




    Bak aklında bulunsun. Yasalarda ve davalarda her zaman ne yazdığı değil. Asıl ne yazmadığı önemlidir. Bunlara da kimi zaman açıklar deriz. Açıklar hep hakkımızın yenmesine dolandırılmamıza yarayacak değil ya. Kötüler açığı kullanırsa. İyiler de açığı kullanır hakkını arar.

    Misal kardeşim ben 5800 ı iade ettim RDS çalışmıyor diye. Kullanma klavuzunda RDS vardır yazmıyor. Ama asıl önemli nokta yoktur da yazmaması. Bunun ile yola çıktım ve gelişmiş kullanma klavuzundaki tek bi RDS kelimesi beni davada haklı çıkarmaya yetti. Bir ayardan bahsediyor. Ayarın karşısında ise RDS nin çekim gücünü ayarlar gibi bir şey yazıyordu. Öyle ya. RDS yok ise niye çekim gücü için ayar olsun.



    Dediğim gibi ilk kısımda para iadesi için gerekli şartlar yazılmış. İkinci kısımda ise bu şartların gerçekleştiği, para iadesi talebinde bulunduğunuz ve bu talbinizin THH tarafından haklı bulunduğu kararın ise para iadesi yönünde verildiği yazılmış.

    Ama anladığım kadarı ile bir de mesajın baş kısmı var orada ne yazdığı da önemli. Şikayet dilekçesine göre değişir durum.

    Sen git TeknoSA ya her şekilde. Milletimiz pek okumayı sevmez.


    Mesaj sizin dediğiniz şekildeki bir manaya da sahip ama ilk kısmı da önemli.
    A bu arada THH kararına itiraz hakkınız da var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 18 Temmuz 2011; 17:25:24 >




  • Bugün İzmit'teki Teknosa'ya gittim şansımı denemek için. Kasadaki görevliye karar kağıdını gösterdim LEHİME karar çıktığını söyledim. Kağıdı aldı sadece sonunu okudu sonra bir yeri aradı. Oradan aldığım cevaba göre karar, onlara da TSHH tarafından postalandığı için ellerine ulaşınca adresime ücreti alabilmem için gerekli şeyleri(?) yollayacaklarmış.
    Oradan TSHH'ne geçtim; görevliyle konuştum: kendilerine gelen IMEI kopyalama şikayetlerine Hakem Heyeti'nin hep aynı şekilde cevap verdiğini söyledi. O da kararın mağduriyetimi gidermediğimi ancak Hakem Heyeti'nin hep aynı şekilde kararlar verdiğini söyleyip mahkeme yoluyla itiraz edebileceğini söyledi...
  • öncelikle bu konuda madur olanları bilinçlendirdiğiniz için teşekkür ederim.Aynı sorun benim teyzemin başına

    geldi 8 haziran 2011 de klonlanmıştır mesajı gelmiş ve hemen aldıkları yere götürmüşler adamda garantiye

    gönderiyorum bahanesiyle telefonu almış fakat 2 aydır ne telefon var ne adam; dükkanı devretmiş ama dükkan

    hala aynı dükkan acaba bende başvursam bu dilekçe işine hallolurmu elimde ürünü aldığıma dair fiş

    var.Yardımlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UltiCode

    Bugün İzmit'teki Teknosa'ya gittim şansımı denemek için. Kasadaki görevliye karar kağıdını gösterdim LEHİME karar çıktığını söyledim. Kağıdı aldı sadece sonunu okudu sonra bir yeri aradı. Oradan aldığım cevaba göre karar, onlara da TSHH tarafından postalandığı için ellerine ulaşınca adresime ücreti alabilmem için gerekli şeyleri(?) yollayacaklarmış.
    Oradan TSHH'ne geçtim; görevliyle konuştum: kendilerine gelen IMEI kopyalama şikayetlerine Hakem Heyeti'nin hep aynı şekilde cevap verdiğini söyledi. O da kararın mağduriyetimi gidermediğimi ancak Hakem Heyeti'nin hep aynı şekilde kararlar verdiğini söyleyip mahkeme yoluyla itiraz edebileceğini söyledi...


    büyük bi dert almışsın başına, uğraşılmaz. 'parayla rezil olmak' değimi tam bu olaya göre




  • Teknosa'dan beklemediğim bir anda posta geldi. İlgili karar, ürünüm, aksesurları, garanti belgesi ile herhangi bir Teknosa mağazasına uğramam halinde para iadesi yapılacağı yazıyordu. Kararı okuyunca şok oldum doğrusu. Hemen ertesi gün buradaki Teknosa şubesine gittim ve sorunsuzca işlemimi tamamladılar. Üzerine bir miktar para katıp yeni telefon aldım.
    Ben bu konuda itiraz etmeyi düşünüyordum ancak Teknosa, müşteri memnuniyeti adına işlemin yapılacağını -talebim olmamasına rağmen- bildirdi ve gerçekleştirdi...

    Dilerim bu konu, benim gibi madur olanlar için örnek olur. Herkese teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltiCode -- 18 Ağustos 2011; 19:41:09 >
  • iyi atmatmışsınız, hayırlı olsun yeni telefonunuz.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.