Şimdi Ara

IMEI Klonlanmış, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvuru hakkında soru (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
4
Favori
30.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: calikusu32

    öncelikle bu konuda madur olanları bilinçlendirdiğiniz için teşekkür ederim.Aynı sorun benim teyzemin başına

    geldi 8 haziran 2011 de klonlanmıştır mesajı gelmiş ve hemen aldıkları yere götürmüşler adamda garantiye

    gönderiyorum bahanesiyle telefonu almış fakat 2 aydır ne telefon var ne adam; dükkanı devretmiş ama dükkan

    hala aynı dükkan acaba bende başvursam bu dilekçe işine hallolurmu elimde ürünü aldığıma dair fiş

    var.Yardımlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum...


    Oturduğunuz ilçedeki kaymakamlıkta bulunan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurabilirsiniz elbette. Ben sonuç için mesajlarımdaki tarihlerden de anlaşılacağı üzere 4 ay bekledim. Siz de başvurun hakkınızı arayın.
  • Arkadaşlar önemli bir şey diyeceğim. Bunu bizzat yaşadım ve bilmeniz için söylüyorum. Arızalı yada ayıplı bir ürün iadesi yapacağınız zaman sadece ürünü vermeniz aslında yeterli. Kutusunu ve yanında gelen diğer parçaları filan vermenize gerek yok.

    Sorunlu ürünlerin kutuları da isteniyorsa bilin ki satıcı o ürünü bir yolunu bulup tekrardan satacak. Bunu yapıyorlar. Zaten o sebeple çoğu satıcı kutu, cd, kılavuz ve benzeri şeyleri geri ister. Ben bunu hem duydum bir satıcıdan hemde gözlerimle gördüm.

    Bana bunu anlatan satıcı ben böyle şeyler yapmam ama yapanlar var dedi. Gözlerimle de bir başka yerde gördüm. Arızalı çıkan bir ürünü geri verdiğim de mağaza sahibinin cihazı satılmayı bekleyen diğer cihazların yanına koyduğunu gördüm.

    En kötüsü bir defada gıda ürünlerinde bunu gördüm bir kerede. Tarihi geçmek üzere olan bir ürün almışız parasını ödemeden fark ettik ve geri verdik görevli kişi ürünü diğer ürünlerin arasına koydu. Uyardık oraya koymayın başkası alır diye merek etmeyin onu oradan alıp atacağım birazdan dedi ve ürünün olduğu yerden uzaklaştı. Ama onu adım gibi biliyorum ki sattılar.


    Ben bir ürün almıştım bir kaç sene önce. Aldıktan bir kaç ay sonra sorun çıktı. Cihazı değiştirdim hem de sadece cihazı geri vererek. Kutusu ve yanında gelen diğer her şeyi bende kaldı.

    Gecen senede bir yazıcı almıştım arızalandı cihazı kutusu ile mecbur kalıp yolladım ama yazıcı ile gelen faturası, kullanım kılavuzu, usb bağlantı kablosu ve cd'leri bende kaldı. İstemediler onları.

    Kısaca sadece cihazı vermek yetiyor aslında. Ama kimi satıcılar uyanıkça davranarak aynı ürünü bir başkasına satıyor. Onu yapabilmeleri için de sizlerden o ürüne ait kutu ve içeriklerini alması gerekiyor. Üreticiler de bunu yapabiliyor bazen.

    Kullanılmış ve arızalı ürünü arıza sebebi ile geri iade eden müşteriden alıp fabrikaya gönderip yazılımla yada arızalı donanımı tamir edip tekrar satışa sunuyorlar. Kısaca suç işliyorlar. Çünkü bu işlem uluslararası kurallara göre suç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UltiCode

    Dün (4.Nisan.2011) akşam telefonuma "XXX IMEI numarasi KLONLANMISTIR, cihaz 30 gun icinde kapatilacaktir, satin aldiginiz yere basvurunuz." şeklinde bir mesaj geldi.
    Telefonum Nokia 5800. Aralık 2009'da Samsun Teknosa'dan satın almıştım. Ancak şu anda Kocaeli'de yaşamaktayım. Bu sebeble bu sabah Kocaeli'deki Teknosa'ya gittim. IMEI klonlanmıştır diye mesaj geldiğini söyledim hemen ilgilendiler çok şaşırdım doğrusu.
    Telefonu Samsun'dan almamın bir sorun olmayacağını söylediler. Form doldurmaya başladı yetkili. Sonradan söyledi ki ancak telefonu tek bir GSM hattı üzerine açabilirlermiş. Yani IMEI numarası ile GSM hattım eşleştirilecek ve bu IMEI numarası sadece verdiğim GSM hattıyla çalışacakmış. İleride telefonu satamayacağım için kabul etmedim.

    Konuyu biraz araştırdım. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvuru yoluyla ücret iadesi talep edebiliyormuşuz.
    Ücret iadesi için Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvuru yapmayı planlıyorum; bu başvuruyu Kocaeli'de yapmam sorun yaratır mı?
    (İlgilenen/ilgilenecek arkadaşlara teşekkür ederim.)

    Arkadaşım keşke başından geçenleri şöyle bir toparlayıp ,ilk mesajını yeniden düzenleseydin..

    Şu anda bende aynı sorunu yaşıyorum ve adım adım hangi şeyleri yapacağımı tam olarak bilemiyorum..Bu düzenlemeyi yaparsan, bu sorunu yaşayan herkes için emsal teşkil edip, çok yardımcı olurdun bizlere..

    Bende Nokia telimin şarjı sık sık bitmesi neticesinde, daha eski telefonuma dönmüştüm 5-10 günlük süre için..Ama bu sırada şarjları bittikçe 2 telefon arasında sim kartımı sürekli ordan oraya çıkarıp taktım..Sonrasında bana da bu uyarı geldi..Tahminim BTK nın hatası yüzünden bu sorunu yaşadığım ama ne yapacağımıda inan şaşırdım..Bu konu ile ilgili KVK yı aradım, ama hiç bir sorumluyla görüşemedim, sonra BTK yı aradım, ordaki bayanla baya konuştuk.."Tek Sim no suna kayıt yaptırabilirsiniz dedi.. Turkcell e gittiğimde de aynı şeyi şöylemişlerdi.. Bunu kabul etmedim, Garantisiyle aldığım Devlete Vergisini ödediğim bir telde niye mağdur olmam gerektiğini söyledim..1-2 ay içinde yeni telefon aldığımda 2. hattımı bu telefonda kullanmaya devam edeceğimi falan söyledim..O da bana Tüketici Hakem Heyetine Başvurmamı söyledi..Benim sürem 22 Mayıs ta doluyor ve nasıl bir süreç yaşamam gerektiği hakkında bana yardımcı olursan sevinirim..
  • Aynı skıntı benimde basıma geldi, gecen gun imzamdaki Nokia N78 telefonuma imeiniz kopyalanmıs msji geldi ve 30 gun içinde kapanacağı yazıyor.

    Telefonumu alalı neredeyse 4 yıl olıyor 27-09-2008 tarihli ve faturam elimde. Garantisi doldugu için para iadesi vs alabilme şansım varmı bilemiyorum. Olmadı tek hatta actıracağım ama yakında zaten telefonumu yenisiyle değiştireceğim için diğer hatlarlada kullanmak istiyorum.

    Tuketici hakem heyetine basvursam mı bilemedim. Sizce bir sonuc alabilirmiyim ? Garantisi dolmamış olsa şansımı deneyeceğim ama bu konu düşündürüyor ?
  • Bence şansını bir dene. Her yerdeki TSHH aynı kararı vermiyor ve verdikleri kararlar birbirlerini bağlamıyor. O yüzden sen yine de bir başvur, bakarsın lehine sonuç çıkar ;)
  • TSHH lerin verdiği kararlar birbirini tam olarak bağlamıyor değil, diğer kararlara atıfta bulunarak karar verebiliyorlar. Ayrıca bu IMEI kopyalanması hususunda ortada (Hatta bu forumda bir arkadaştı) bir mahkeme kararı var kesinleşmiş olan. Hatta ben de o karara atıfta bulunarak başvuruda bulundum, ve lehime çıktı karar. Konuyu arattım lakin bulamadım. Ancak garanti süresi dolmuş cihazlarda maalesef lehte karar çıkması oldukça zor. En azından benim başvurum sıralarında böyleydi. Tabi bir danışmakta fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 25 Mayıs 2012; 14:30:37 >
  • kurula bakan asıl kişi pazartesi gunu gelecekmiş, haliyle pazartesi gunu gidip konusmayı dusunuyorum. Elimde faturam mevcut, buradan örnek kararlarda bulabilirsem cok işime yarayacak.

    Tek sorun garanti süresi dolmus, garanti süresi dolan cihazlar için lehte verilen kararlar bulmam gerekecek. Bu konuda sizlerde yaprdımcı olursanız sevinirim. Bas vuruda bu kararlarıda emsal gostermek istiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: virtue28


    Tek sorun garanti süresi dolmus, garanti süresi dolan cihazlar için lehte verilen kararlar bulmam gerekecek. Bu konuda sizlerde yaprdımcı olursanız sevinirim. Bas vuruda bu kararlarıda emsal gostermek istiyorum.



    Zaten bu nokta sıkıntılı hocam. Ama araştırırız hep beraber bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdülcanbaz

    quote:

    Orijinalden alıntı: virtue28


    Tek sorun garanti süresi dolmus, garanti süresi dolan cihazlar için lehte verilen kararlar bulmam gerekecek. Bu konuda sizlerde yaprdımcı olursanız sevinirim. Bas vuruda bu kararlarıda emsal gostermek istiyorum.



    Zaten bu nokta sıkıntılı hocam. Ama araştırırız hep beraber bakalım.

    Yardımcı oldugunuz için teşekkür ederim, siz para iadenizi alabildiniz mi ?
  • Ben aldım para iademi, o zaman hepi topu bir tane karar vardı. (Bizdeki cihaz garantiliydi yalnız) Sanayi bakanlığıyla görüştüm onların BTK ile yazışmalarına kadar topladım. Forumda mahkemede bu problemi karara bağlatmış arkadaş sağolsun kararı da göndermişti. 3 ay gibi bir sürede hallettik. O başlığı bulabilsek oldukça faydalı bilgiler vardı. Bendeki belgelerin hepsi avukat arkadaşta kaldı çünkü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdülcanbaz

    Ben aldım para iademi, o zaman hepi topu bir tane karar vardı. (Bizdeki cihaz garantiliydi yalnız) Sanayi bakanlığıyla görüştüm onların BTK ile yazışmalarına kadar topladım. Forumda mahkemede bu problemi karara bağlatmış arkadaş sağolsun kararı da göndermişti. 3 ay gibi bir sürede hallettik. O başlığı bulabilsek oldukça faydalı bilgiler vardı. Bendeki belgelerin hepsi avukat arkadaşta kaldı çünkü.

    Bu para telefonun alındıgı magazadan mı alınıyor yoksa ithalatcı firmadan felan mı ? benim telefon kvk malı ama aldıgım yer ceptıkla.cm diye bir siteydi. O zamanda teknosa da felan 700 lira olan telefon orada 550 tl olunca haliyle kvk da olunca oradan almıstım.

    Şİmdi oyle bir site yok, galiba bu işten birsey cıkmayacak. Pek cıkar yol yok gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue28 -- 25 Mayıs 2012; 16:27:03 >
  • Distribütör ve satıcılar bu tip durumlarda müteselsilen sorumludur normalde. Yani firmanın şu an faal olup olmaması çok da mühim değil. Hatta bir firmanın yan kuruluşu da olabilir, bu durumda da asli firmayı muhattab kabul edebilirsiniz ama bunlar zaten sıkıntılı süreçlerdir, garantinin olmamasından dolayı da elinizi maalesef zayıflatan şeyler.
    Evet ilk etapta satıcı firmadan bedel talep ediliyor. Ben haciz işlemlerini başlatıyordum mesela son anda firma ödemenize onay verdik dediler ciddiyeti farkedince...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: virtue28

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdülcanbaz

    Ben aldım para iademi, o zaman hepi topu bir tane karar vardı. (Bizdeki cihaz garantiliydi yalnız) Sanayi bakanlığıyla görüştüm onların BTK ile yazışmalarına kadar topladım. Forumda mahkemede bu problemi karara bağlatmış arkadaş sağolsun kararı da göndermişti. 3 ay gibi bir sürede hallettik. O başlığı bulabilsek oldukça faydalı bilgiler vardı. Bendeki belgelerin hepsi avukat arkadaşta kaldı çünkü.

    Bu para telefonun alındıgı magazadan mı alınıyor yoksa ithalatcı firmadan felan mı ? benim telefon kvk malı ama aldıgım yer ceptıkla.cm diye bir siteydi. O zamanda teknosa da felan 700 lira olan telefon orada 550 tl olunca haliyle kvk da olunca oradan almıstım.

    Şİmdi oyle bir site yok, galiba bu işten birsey cıkmayacak. Pek cıkar yol yok gibi

    Garanti süresi bittiği için ,lehinize karar çıkmaz . sadece faturanızdan dolayı tek numara ile eşleştirilebilir ve öyle kullanırsınız .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hirotaro

    quote:

    Orijinalden alıntı: virtue28

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdülcanbaz

    Ben aldım para iademi, o zaman hepi topu bir tane karar vardı. (Bizdeki cihaz garantiliydi yalnız) Sanayi bakanlığıyla görüştüm onların BTK ile yazışmalarına kadar topladım. Forumda mahkemede bu problemi karara bağlatmış arkadaş sağolsun kararı da göndermişti. 3 ay gibi bir sürede hallettik. O başlığı bulabilsek oldukça faydalı bilgiler vardı. Bendeki belgelerin hepsi avukat arkadaşta kaldı çünkü.

    Bu para telefonun alındıgı magazadan mı alınıyor yoksa ithalatcı firmadan felan mı ? benim telefon kvk malı ama aldıgım yer ceptıkla.cm diye bir siteydi. O zamanda teknosa da felan 700 lira olan telefon orada 550 tl olunca haliyle kvk da olunca oradan almıstım.

    Şİmdi oyle bir site yok, galiba bu işten birsey cıkmayacak. Pek cıkar yol yok gibi

    Garanti süresi bittiği için ,lehinize karar çıkmaz . sadece faturanızdan dolayı tek numara ile eşleştirilebilir ve öyle kullanırsınız .

    Sanırım uğraşmasam daha iyi, zaman kaybı ve git gel sinirlenmeme de değmeyecek. Faturam hala duruyor olması bi şans, en azından hattımla kullanabileceğim. Artık baska hatla kullanmak zorunda kalırsam yada birilerine hediye edersem aynı işlemi yine yapar o hatta actırırım...

    Bu arada avatarınız guzel, sayesinde voleybolu sevdim
  • Arkadaslar 2013 icin bu klonlama icin degisen birsey olmadimi?.benimde 2 aydir garantili telefonum klonlu.satin aldigim yer tek numaraya kayit yapiyor.ne yapmam lazim iade icin? Lutfen yol gosterin bana sinir oldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olay başımıza geldi diyelim. Elimizde faturamız yok.
    Telefonun sim FCC etiketi oynanmamış, kutusu oynanmamış ve imei numaraları görünüyor ve marka imei birbirini tutuyor.
    Fatura yok ama elimizde. Nasıl eşleştirilmiş imei kayıt edebileceğiz, Vodafona bayileri eşleştirilmiş imei nedir dahi bilmiyor. Telefon vodafone'dan alınma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: necii

    Arkadaslar 2013 icin bu klonlama icin degisen birsey olmadimi?.benimde 2 aydir garantili telefonum klonlu.satin aldigim yer tek numaraya kayit yapiyor.ne yapmam lazim iade icin? Lutfen yol gosterin bana sinir oldum.

    Tüketici hakem heyetine başvurun. Yüksek ihtimalle paranızı iade alırsınız.
  • Hocam klonlamada iade yok, ithalatçıya başvuru yapıp tek hat tek numaraya açılıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paçenko


    Hocam klonlamada iade yok, ithalatçıya başvuru yapıp tek hat tek numaraya açılıyor.

    Var, garanti süresi içinde klonlanma gerçekleşirse, ürünün fatura bedelini iade alırsınız başvuruda bulunarak. Yukarıda arkadaşın da bahsettiği gibi garanti süresi dışındaysa tek numara olmak üzere kullanıma açtırırsınız. (Fatura diye diretebiliyormuş bazı ithalatçılar)
  • Faturasi var.migrostan aldim.1 yil oldu alali
    YAni garantisi devam ediyor.ancak heryere basvuru yaptim.adamlar neredeyse kavga edecekler.yaptiklari bisey yok.tek hat kullanacakmisim yapacak bisey yokmus.ibreti alem icin telefon magzanin onunde kirditacaklar bana.vergi vererwk aldik hatami ettik.devlet nedem arkamizda durmuyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.