Şimdi Ara

IMEI Klonlanmış, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvuru hakkında soru (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
4
Favori
30.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ne aldığınız yer ile ne distribütör ile muhattab olun işi yokuşa süreceklerdi zaten, gidin ürün bedeline göre TSHH ya da T.mahkemesine başvuracak şekilde işlemleri başlatın.Yukarıda yaşanmış vaka çerçevesinde gerekli açıklamalar mevcut.
  • Vodafone'dan alınmış telefon için bayilere gidiyorum, tek numara ile eşleştirilmiş imei ile telefonumu kullanmaya devam etmek istediğimi belirtiyorum. Eşleştirilmiş imei nedir dahi bilmiyor vodafone çalışanları. o zaman içinde imei numarası olan ürün satmayacaksın (cep telefonu ve 3g modem).

    vodafone genel müdürlük daha yetkili bir bayi bulup oradan deneyin, yapamazlarsa bayiden bizi arayın dediler. Brighstar zaten telefonlara bakmıyor. darty ve teknosa'ya gittim, telefonu bizden almış olsaydınız anında formu doldururduk diyorlar. Sırf gıcıklığına vodafone'u THH'ne şikayet edip para iadesi almak vardı.
  • aylardır araştırıyorum.ne mahkemey giden var nede mahkeme karar sonucu kar?klonlu birçok mağdur var ama bi sonuca ulaşanı görmedim.garantşsş bitmeden bişeyler yapmak lazım.özelliklede samsung telefonlarad oluyor.etrafımdada 5 kişide var çaresiz tek hat kullanıyorlar..
  • quote:

    Ben aldım para iademi, o zaman hepi topu bir tane karar vardı. (Bizdeki cihaz garantiliydi yalnız) Sanayi bakanlığıyla görüştüm onların BTK ile yazışmalarına kadar topladım. Forumda mahkemede bu problemi karara bağlatmış arkadaş sağolsun kararı da göndermişti. 3 ay gibi bir sürede hallettik. O başlığı bulabilsek oldukça faydalı bilgiler vardı. Bendeki belgelerin hepsi avukat arkadaşta kaldı çünkü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ValarMorghulis

    quote:

    Ben aldım para iademi, o zaman hepi topu bir tane karar vardı. (Bizdeki cihaz garantiliydi yalnız) Sanayi bakanlığıyla görüştüm onların BTK ile yazışmalarına kadar topladım. Forumda mahkemede bu problemi karara bağlatmış arkadaş sağolsun kararı da göndermişti. 3 ay gibi bir sürede hallettik. O başlığı bulabilsek oldukça faydalı bilgiler vardı. Bendeki belgelerin hepsi avukat arkadaşta kaldı çünkü.




    keske o konuyu bulabilsek.banada bi yol gosteren kişi ve kararlar olsa bende kurtulsam.ama kimse uğraşmiyor etrafımda,çünkü net bir bilgi yok.şunları yaptım ve sonuç aldım diye bir kişi anlatsa keşke.benimkide garantili ve devam ediyir garantisi.ama pegasus garantili.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Benim de dün aynı olay başıma geldi.www.gold.com.tr de almıştım telefonu ve garantisi devam ediyor. Hemen ilçe hakem heyetine başvurdum ama 3 ayda sonuç çıkar dediler. Eşleştirme yapmamayı ve sonucu beklemeyi düşünüyorum, o arada da eski bir telefon kullanacağım. Sonuçları buraya yazarım.

    Bu arada dün akşam yani mesaj geldiği günün akşamı telefon kullanıma kapandı, 30 gün sonra kapanması gerekmez miydi ?
  • aynı durumdayım.thh yolu göründü.
  • Bende aynı durumdan muzdarip oldum. Büyük ihtimalle Thh den bir sonuç çıkmayacağını sizinle paylaşmak isterim. Imei klonlanmasını devletimiz ayıplı mal kapsamından çıkarmış. Onun yerine tek numarayla kullanmaya devam edebileceksiniz telefonunuzu.Telefon eski olduğu için pek üzerinde durmadım ben,fatura ve kimlik fotokopisiyle cihazı tek bir numara üzerine tanımlattım.

    Zaten sıkıntıda ondan sonra başlıyor. Direk olarak belgelerinizi btk ya gönderip tek numara üzerinden telefonunuzu açtıramıyorsunuz. Telefonun distribütörü üzerinden göndermeniz gerekiyor belgelerinizi.
    Malum Nokia müşteri hizmetleriyle muhattap olacaksınız. Buda tam bir sinir harbi.

    Daha önce telefonuma numara tanımlatmış olmama rağmen numarayı değiştirmek için e-posta ile tekrar başvurduğumda,daha önce tanımlatmış olmama rağmen!!,güya sistemlerinde gözükmüyormuş belgelerim.Tekrar gönderdim gerekli belgeleri.
    Daha sonra müsteri hizmetlerinin numarasını aradım,daha önce gönderdiğim,sistemlerinde görünmeyen belgeler birden bire göründü.

    Bugünde daha önce gönderdiğim,işlem yapılan faturam,bu sefer kaşesiz olduğu için kabul edilmedi.Az önce yine aradım destek hattı zıkkımını,yine görünmüyormuş ilk sefer gönderdiklerim. Nasıl bir sistemi var bunların anlamış değilim. Müşteri temsilcilerinden biri görüyor,biri görmüyor. Müşteri temsilcisi desen daha bir garip.Bir ablamızı koymuşlar oraya benden çok kendisi konuşuyor. Ben burdan göremiyorum diyor başka birşey demiyor. Hanım efendi tanımlattım numarayı daha önce diyorum,önceden işlem yapılmış olsa ben burdan görürdüm diyor. Ne yaptıklarını bildikleri bile muamma..

    Tavsiyem başvuracaksanız,benim gibi ilk seferde faksla başvurun.Muhtemelen geri dönüp aramakla uğraşmak istemedikleri için işlemimi yaptılar.Bu sefer e postayla başvurduğum için geri dönüş sağlamak kolay olduğundan,uğraştırıyorlar.Resmen yokuşa sürüyorlar.

    Şikayet edeyim desen,kimi kime şikayet edeceksin.

    İnşallah benim yaşadıklarımı yaşamazsınız,iade yada değişim alabilirsiniz

    Nokia Müşteri Hizmetleriyle kolay gelsin hepinize.

    Edit: Yukarıda garantisi devam eden telefonlar için thh den iade kararı çıkabildini yazmış arkadaşlar. Benim telefonun garantisi dolduğu için böyle söylediler bana demek ki. İlk yazdıklarım sizi bağlamıyor bu durumda,mesajda adı geçen arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rcknrll -- 25 Nisan 2014; 13:48:08 >
  • rcknrll kullanıcısına yanıt
    benim garanti dolmadi bu sebepten biraz umidim var. yazdiklariniza harfiyen katiliyorum. guzel yurdumda suclu olan degil magdur olan cezalandiriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertac-73 -- 25 Nisan 2014; 14:06:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonu garanti kapsamında tamire gönderdik ertesi gün baktım,hiç bir sinyal yok.bir sürü simkart denedik olmadı sonra bir arakadaş klonlamadan bahsetti,baktık evet öyleymiş. Serviste kopyalamışlar herhalde.Garantinin bitmesine daha iki ay var.Kolanlama tarihi tespit edilebiliyor mu? bu durumda olan var mı? pzt direkt THH başvuracağım ama...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep.34 -- 24 Mayıs 2014; 20:25:23 >
  • Selamlar,

    THH ye başvurup da cevap alan var mı arkadaşlar ?
  • Selamlar,

    Bana 2 ay sonra olumsuz cevap geldi ama sebebi fatura adresi olarak çalıştığım işyeri görünmesi, heyetin de sanki ürün şirkete alınmış gibi kabul edip, buna biz bakmayız demesi. Evde kimse olmadığı için şirketin adresini vermiştim, fatura adresi ile teslimat adresini farklı vermek ise hiç aklıma gelmemişti :(
  • Araştırmalarımdan gördüğüm kadarıyla hakem heyeti kusurlu ürün satıldığı gerekçesiyle tüketiciden yana karar veriyor, şirketler buna itiraz edip tüketici mahkemesine olayı taşıyor. Mahkeme de şirketin bunda suçu yok, kusurlu ürün satmadı deyip tüketici aleyhine karar veriyor. Sonunda olan tüketiciye oluyor, mahkeme ve avukat masraflarını ödüyor. Buna aksi olabilecek emsal bir dava sonucu internette bulamadım.
    BİMER'e şikayette bulundum, elimizde faturası olan bizleri cezalandırdıklarını vebunun adil olmadığını yazdım. BTK ya yönlendirmişler oradan da kanun ve yönetmelikleri anlatan klasik bir cevap geldi.

    Sonuç: Devletimiz, sahtekarları tespit edip cezalandırmak yerine yasal vergisini vererek faturasıyla alan tüketiciyi cezalandırmayı seçiyor, çünkü bu daha kolay. Bu şekilde masum vatandaşı mağdur eden yönetmelikleri uygulamaya koyan bakan ve vekiller ile imei klonlayan sahtekarlara da hakkımı helal etmiyorum.

    Cep telefonu şirketleri de kutunun üzerine açıkça IMEI numarasını yazıyorlar, o telefon satın alınana kadar onlarca kişinin elinden geçiyor, mutlaka birileri onu not alıp birilerine satıyordur. Burada aslında gerekli önlemi almayan distribütör de suçlu. Ben şirketlerin bunda ihmalinin olduğuna dair (farklı bir açıdan) hakem heyetine başvurmayı düşünüyorum. Savcılığa da benim IMEI numaramla şebekeye bağlanmaya çalışan GSM numarasının hat sahibinin tespit edilmesi için de suç duyurusunda bulunacağım (bilerek veya bilmeyerek beni ilgilendirmez, buna sebep olduğu için zararımın karşılanmasını isteyeceğim)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihTR -- 5 Ağustos 2014; 17:21:31 >
  • Hocam emsal dava var tüketici lehine bağlanan. Ayrıca hakem heyeti kararı da var. (Ben çıkarttım) Ancak anladığım kadarıyla hukukun her alanında olduğu gibi özellikle son 1-2 yıldır altını olan kuralı koyar kanaati hakim sanırım. Çünkü hali hazırda onanmış, emsal karar varken aksi yönde karar alınması saçmalık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ValarMorghulis

    Hocam emsal dava var tüketici lehine bağlanan. Ayrıca hakem heyeti kararı da var. (Ben çıkarttım) Ancak anladığım kadarıyla hukukun her alanında olduğu gibi özellikle son 1-2 yıldır altını olan kuralı koyar kanaati hakim sanırım. Çünkü hali hazırda onanmış, emsal karar varken aksi yönde karar alınması saçmalık


    Belirli bir tarihten sonra (tarihi hatırlayamadım) distribütörler hükümete baskı yapmış olmalı ki IMEI klonlanan telefonları ayıplı ürün kapsamından çıkardılar. Bundan sonra değişimlerin önü kesildi. Emsal karar bu değişiklikten önce mi yoksa sonraya mı ait? Artık hakem heyetleri bile başvuruyu kabul etmiyorlarmış bu işten bir şey çıkmıyor diye. Bu dünyada zaten parası olan kazanıyor, distribütörler kendini kurtarmışlar, elinde faturası olduğu halde vatandaşı düşünen yok, vatandaş nasıl olsa haksızlığa uğramaya alışmış kabullenmiş, bir tane de biz vursak ne olur yaklaşımında.
    hak ve adalete en ufak bir inancım kalmadı, vergisini veriyoruz yasal yollardan alıyoruz, herşeyi yasal zemine uygun yapıyoruz, olan bize oluyor. Diğer tarafta sahtekarlar menüden ayar değiştirir gibi IMEI deniyor, milletin canını yakıyor onu tespit etmeye karşı en ufak bir çalışma yok, ceza gene vatandaşın, onlara hiçbirşey olmuyor. Devletin görevi suçluyu bulmak cezalandırmak, elinde faturası olan beni değil Kaçak alıp rahatlıkla IMEI değiştirenler daha mutlu böyle şeylerle uğraşmıyor, IMEI patladı mı gir menüye yenisini dene nasıl olsa devletin kurumları bunu tespit edemiyor (BTK kendisi böyle söylüyor, yazışmalarımda mail olarak var), cezalandırma da yok, dene gitsin, ne güzel Dünya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihTR -- 7 Ağustos 2014; 15:10:58 >
  • Zaten ayıplı ürün kapsamına yasal olarak alınamamıştı, Sanayi bakanlığı, telefon garantiliyse ayıp sayılması gerektiği yönünde btl kurumuna görüş bildiriyor, ancak kurum olumsuz görüş bildiriyor bu durumda uzlaşma sağlanamadığından ortada kalıyor akabinde bahsettiğim mahkeme kararı çıkıyor vs. Bu şekilde emsal gösteriliyor(du)

    Ancak aşağıda dediğiniz gibi kapsamdan çıkarma diye resmi bir durum söz konusu değil bahsettiğim nedenlerden dolayı.
    quote:

    Belirli bir tarihten sonra (tarihi hatırlayamadım) distribütörler hükümete baskı yapmış olmalı ki IMEI klonlanan telefonları ayıplı ürün kapsamından çıkardılar. Bundan sonra değişimlerin önü kesildi.


    Bu çerçevede hakem heyetleri başvuru almıyorsa zaten gayri kanuni bir durum.İlk etapta bana da aynı şeyler söylenmişti, emsal kararı gösterdim.İşleme aldılar.

    Ha tabi dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz, bu memlekette altını olan kuralı koyar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ValarMorghulis

    Bu çerçevede hakem heyetleri başvuru almıyorsa zaten gayri kanuni bir durum.İlk etapta bana da aynı şeyler söylenmişti, emsal kararı gösterdim.İşleme aldılar.

    Ha tabi dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz, bu memlekette altını olan kuralı koyar.

    Ben de bu konuyu daha yeni araştırmaya başladığımdan internette yazılanlar kadar biliyordum düzeltme ve bilgilendirmeler için çok teşekkürler. Olayın aslını öğrenmiş olduk. Sizde emsal karara ait ve hakem heyetine şikayetime ekleyebileceğim bir çıktı veya doküman (link de olabilir) mevcutsa özel mesajdan mailimi versem göndermeniz mümkün mü?

    Alttaki haberde telefonun alınmadan önce klonlanmış olduğunun ispatına yönelik bir şart koşulmuş (ayıplı olması için)
    http://www.sikayethaber.com/haber/yargitaydan-klonlanmis-cep-telefonu-karari/937



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihTR -- 7 Ağustos 2014; 15:31:28 >
  • Avukatta kalmıştı benim evraklar. Ama evrak numarası olacaktı bir yerde bulup paylaşırım tabi ki oradan sorgulayabilirsiniz.

    Evet o haberi okudum, oldukça temelsiz bir karar yargıtayınki. Aslında bu kanuni bir zemine oturtulmadığı sürece hangi taraf ne karar çıkarırsa o yaptırımı uygular mantığı hakim. Halbuki hakim takdir yetkisini, tüketici garantisi olan telefonunun IMEI sini neden klonlatsın, bu çerçevede ayıplı maldır diye de hükmedebilirdi rahatlıkla.Ama klonlamayı yapanın saptanması pratikte mümkün değil.Ancak klonlanan cihaza simkartını takan üzerinden yürünebilir. Tabi bu ülkede hukukun kaplumbağadan yavaş olduğu düşünülürse... Ben geçen sene açık hat yüzünden suç duyurusunda bulundum, ayan beyan kullananlar ortadayken. 1 yıl sürdü mahkemenin görülmesi.

    Bu arada artık yeni düzenlemeye göre iç hukuk kurallarının tüketilmesi, yargıtayda son bulmuyor.AYM de var. Tüketici mahkemeleri bu tip başvuraları kabul etmekten kaçınmak yerine, peşine düşebilir bu mevzunun tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 7 Ağustos 2014; 15:46:01 >
  • Arkadaşlar banada bu sabah mesaj geldi YASAL TAKİP adı altında imei numaram klonlanmış 30 gün içinde kapatılacakmiş cihaz teknosadan alınma asus zenfone 5 ne yapmam gerekli izlenecek yol nedir ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chekirghe

    Arkadaşlar banada bu sabah mesaj geldi YASAL TAKİP adı altında imei numaram klonlanmış 30 gün içinde kapatılacakmiş cihaz teknosadan alınma asus zenfone 5 ne yapmam gerekli izlenecek yol nedir ?

    Kardeş yapman gereken tek şey mesajla sana gelen imei ile telefonun kendi imeisi tutuyormu ona bak birde kullandığın telefonun imesi faturada ve ürün kutusundada aynımı onuda incele

    mesajla gelen imei ile telefonun imeisi tutmuyorsa yanlışlıkla gelmiştir nedeni ise daha önce kullandığın telefonun imeisi klonludur 1 veya 2 ay önceki telefonunu düşünme 1 2 sene öncede olabilir takibe yeni takılmıştır o telefon anca mesaj gelmiştir senin numarandan kullanıldığı için yeni telefonuna düşmüştür mesaj takma o durumu

    eğer imeiler uyuyorsa yapıcak bişi yok kardeşim boşuna aldığın yere yada servise yahut dispiröterle kavgaya tutuşup adamları mahkemeye vermekle tehdit etme kendine yaparsın hiç bir hakkın yok nedeni ise

    devlet baba daha önceki kanunda bu tür olayları ayıplı mal olarak görüyordu ve tüketici haklarınca faturanda yazan tl bedelini alıyordun yada aynı telefonun sıfırını ama güzel ülkemin aydın dolandırıcılarının durumu fark etmeleri uzun sürmedi yani 2010' da 1000 tl değerinde aldığı telefonu bugün 150 tl anca satar adamlarda telefonun imeisini klonlayarak şikayet edip 1000 tl yi geri alıyordu 4 sene boyunca kullandığı yanına kar kalıyordu şimdiki telefonların hepsinin imei numarası kutu üzerinde yazıyor çalınması kolay devlet yeni düzenlemede bunu ayıplı mal kavramından çıkartıp tüketici kusuru olarak nitelendirdi yani devlet bize diyorki '' Kardeşim Sen İmei ne Sahip Çıkamıyorsan Firma Ne Yapsın ''

    içinin rahat etmesi için e devletten imeini sorgulatabilirsin googlede arat çıkıyor sonuçlarda

    çıkan sonuçta
    İTHALAT YOLU İLE KAYIT YAZIYORSA KORKMA
    PASAPORT KAYDI İLE KAYIT DİYORSA SIKINTI OLABİLİR EKSİK EVRAKTAN DOLAYI BİR EKSİKLİR VARDIR O AN KAYIT YAPILMIŞTIR AMA SONRAKİ DENETLEMELERDE SIKINTI OLDUĞU ANLAŞILIRSA TELEFON KAPANIYOR
    KLONLANMIŞ İMEİ DERSE YAPCAK BİŞİ YOK FATURA VE KİMLİĞİN İLE SERVİSE GİDİYORSUN O TELEFONU ŞUAN KULLANDIĞIN NUMARAYA SABİTLİYORLAR AÇILIYOR AMA BAŞKA HATLA ÇALIŞMAZ BAŞKA HAT KULLANMAK İSTERSEN O KULLANACAĞIN NUMARAYA KAYDETTİRİYORSUN HER İŞLEM 15 TL FALAN
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.