Şimdi Ara

Imperator: Rome (2019) [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
3
Favori
5.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Steam linki:
    https://store.steampowered.com/app/859580/

    Çıkış Tarihi: 25 Nisan 2019

    Imperator: Rome (2019) [ANA KONU]


    Duyuru Videosu



    PDXCON 2018 Ceaser Johan'lı duyurusu



    İskender. Hannibal. Sezar. Bu büyük adamlar ve onlar gibi onlarca kişi bir kıtanın kaderini şekillendirdi. Güçlü krallar, zeki generaller ve sözde tanrılar kadim Akdeniz'e damgasını vurdular. Bu denizin etrafında, sıkı sıkıya bağlı yakın uluslar, şiddetli muharebelerde, şimdi Batı Medeniyeti olarak adlandırdığımız kültürel ve politik miraslarıyla birbirlerine karşı hırslarını ve erdemlerini test ettiler. Ama hiçbir şey kesinleşmedi. Imperator: Rome'da tarihin seyrini değiştirebilir misin?

    Imperator: Rome, Paradox Development Studio'nun en yeni büyük strateji oyunudur. Doğuda İskender'in varisi imparatorluklardan, Roma İmparatorluğu'nun kuruluşuna kadar ki yıkıcı yüzyıllarda yer alan Imperator: Rome, sizi klasik çağdaki imparatorluk inşasının merasimi ve mücadelesini yeniden yaşamaya davet ediyor. Nüfusunuzu yönetin, ihanete karşı gözünüzü açık tutun ve tanrılara olan inancınızı koruyun.

    Imperator: Rome (2019) [ANA KONU] Imperator: Rome (2019) [ANA KONU] Imperator: Rome (2019) [ANA KONU] Imperator: Rome (2019) [ANA KONU] Imperator: Rome (2019) [ANA KONU]

    Oyun Yönetmeni Johan Andersson'la İlk Bakış (PDXCON 2018)



    video özeti için bkz:
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/133037897

    Geliştirici Günlükleri
    https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/development-diary-archive.1103330/
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Oyunda Romayla oynamaktan zerre zevk almadım. Aşırı güçlü devlet. Etrafında adam akıllı bir Etrüskler var onlar bile vız geliyor. Hani Eu4 de Osmanlı da böyleydi ancak oyunun ilerleyen vakitlerinde Avusturya, Memlük, Common Wealth savaşları oyunu zorlaştırabiliyordu. Aslında tarihi, Romanın henüz bir şehir devleti olduğu bir dönemden başlatsalarmış daha mücadeleci bir ortam olurmuş. Çünkü hatırladığım kadarıyla bu güneydeki Samnit devletleriyle Etrüskler bir birlik kurup Romaya daldıkları meşhur bir savaş vardı. 10 vs Rome ayarında bir şeydi. O savaşı Romanın kazanması dönüm noktası olmuştu falan.

    Şimdi Romayı sallayıp, her ne kadar oyunda İrani halklar olarak gösterilseler de manevi ecdadımız deyip Hyrkania(Hazar) bozkırından Sakaları seçtim. Doğuda Harezm var. Tam güneyimde Parnia diye devlet var. İkisinin ortasında da Zamtia mıdır nedir öyle bir devlet var. Biz de en kuzeydeyiz. Batıda kimse yok yerleşilmeyi bekleyen topraklar var sadece. Ayrıca bu saydığım devletlerin hepsi de İskit kültüründe ben de dahil. Şimdi beyler kabile halinde yönetildiğimiz için devlet çeşitli klanlardan oluşuyor. Bunlardan biri high chief konumunda ülkenin başında diğerleri ise çeşitli kademelerde bulunuyorlar ya da ülkenin çeşitli yerlerinde ordularıyla beliriveriyorlar. Bunlar neye göre çıkıyor ortaya onu çözemedim. Ck 2 deki Türk boyları gibi kendi orduları var adam topluyorlar falan. Ancak bunları sen direk yönetebiliyorsun. Gördüğüm kadarıyla da her kabilenin kendi manpowerı var bu ordulardan adam eksildiğinde senin manpowerından gitmiyor. Dezavantajı ise eğer o ordunun kabile şefi sana sadık değilse verdiğin emirleri uygulamıyor. Şuraya git buraya saldır falan diyemiyorsun. Ayrıca kabile şeflerinin orduları birleşmeyi de kabul etmiyor. İki tane 5k lık orduyu birleştirip 10k şeklinde yapamıyorsun. Merkezi devlet anlayışını ilerletmek lazım sanırım. Neyse konu çok dağılmasın.

    Bu Zamtia devleti bölgenin en güçlü devleti. Oyunun başında bu üç komşuyla da nötr başlıyorsunuz ilişki olarak. Yani nereye doğru gelişmek istiyorsanız ona göre planlayıp düşman edineceksiniz. Ben dedim ki başlarda çok şeyapmim. Doğudaki Harezmle ittifak kuramıyorum o local power ben regional powerım. Güneydeki Parnia benden hallice belki ona dalarım. Zamtia da güçlü onunla da müttefik olurum. Ama iş öyle olmadı tabi. Bir event geldi. Bir grup mülteci topraklarıma sığınma talep etti. Tamam lan dedim gelin yerleşin. Zaten küçük devletiz adam lazım alın size şu kadar at bu kadar kımız kurun çadırınızı bozkıra. Sonra bir event daha geldi meğerse bu mülteci grup Zamtiada mevzu yaşayıp bana kaçmış. Zmatiayla ilişkim direk -30 a girdi. Dedim tamam düşman belli oldu. Direk Parniaya müttefiklik çağrısı yaptım. Kabul etti. Sonra gittim Harezme yalakalık çektim. Onlarda iyisin iyisin deyip başımı okşadı. Bu arada Harezm ve Zamtianın da arası bozuk. Ben bunların savaşmasını bekledim. Olmadı. Bölgede herşey süt limandı. İlk taşı atan ben oldum. Parnia ile ortaklaşa Zamtiaya girdik ancak harekat benim için tam bir fiyasko oldu. Şeflerim bir biriyle uyumlu bir şekilde savaş meydanlarına girmediği için 10k lık düşmana 5k 5k sırayla girdiği için mal oğlu malla adam kaybedip durduk. Neyse ki paralı asker vs derken war skoru belli bir düzeye getirip kuzey eyaletini ele geçirdim.Koca Zamtiayı yedik. Ancak müttefikim olan Parniaya toprak vermedim diye bozuldu. Üst üste iki kere sövüp ittifakı bozdu. Artık onlarla da düşmandık.
    Eyaletteki Zamtialı kabileleri de kılıçtan geçirdim ki sonradan sıkıntı yaşamayak diye ama gel gör ki ben Zamtialı halktan çekinirken düşman içimizdeymiş, alagavat şeflerden biri yeni eyalette isyan başlatıp iç savaş çıkardı. Ben isyanı bitirmeye uğraşırken bunu fırsat bilen Parnialı at seviciler isyan eden şefe savaş açıp benim bin bir emekle fethettiğim eyaleti kendi topraklarına kattılar. Bana da eyaletin ortasından iki kıytırık otlak kaldı. Kendi ordumu da kurduğum için isyan sırasında manpower da 0 a indi. Ekonomi de - lerdeydi. Dedim başlarım böyle işe bozkurtlar ulusun Tabiti İskiti korusun deyip daldım Parniyaya. Savaşı kaybettik en son bıraktığımda Parnialılar başkentteki çadırların üzerine geldik yoktunuz yazıyorlardı.
  • vicky 3 beklerdim ama buna da tamamım çeviri yapmak da zor işmiş, bu iki paragraf bile zorladı beni, umarım olmuştur
    bu arada ana konu diye açtım ama izin falan gerekiyor muydu acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayser -- 20 Mayıs 2018; 6:10:40 >
  • Tanıtım için teşekkürler,güzel olmuş

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni dlc çöplüğümüz hayırlı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merakla bekliyorum acaba nasıl bir oyun olacak eu4 ck2 karışımı bir oynanışımı olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni video ekledim.
    kaynaklardan bahsedilmiş; eu4'e benziyor, farklı olarak religious ve tyranny var.
    nüfus ve ticaret malları; 4 sınıf var, citizens araştırma puanını etkiliyor, freeman manpowerı, tribesmen biraz vergi biraz manpower, slaves altın. 14 ticaret malı bulunacak, bonuslar verecek
    ünite tipler; 9 tip var, bazı birimler millete özel bazıları bölgeye
    karakterler; detaylı olacak, ck kadar olmasa da oyunda önemli yeri olacak
    map; tasarımı hoş olmuş, geniş açıdan political olarak gösteriyor yaklaştıkça terrain moda geçiyor, görsel açıdan da güzel duruyor. ayrıca haritayı döndürebiliyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayser -- 25 Mayıs 2018; 19:46:29 >
  • Oyun çıktıktan 6 ay sonra alırız. Anca o zaman yamalarla kendine gelir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dlc'ler ile oyunu 5 yıl götürür :) victoria 3 bekliyorduk ama farklı oyun geldi.
  • ilk geliştirici günlüğü geldi ama pek bilgi yok

    https://t.co/Fs2cc2XUGI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayser -- 31 Mayıs 2018; 22:59:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzele benziyor, vicky3 açıkcası istemiyordum .Bu daha iyi oldu severim roma zamanlarını sırf o yüzden total war oynuyordum şimdi burdan devam ederim .
  • üçüncü geliştirici günlüğünde 4 ana kaynağımız açıklanmış
    https://goo.gl/siV1Jg

    Imperator: Rome (2019) [ANA KONU]




  • Grafikler Total War'a benziyor
  • Aynen öyle Total War'a çok benzettim. Güzel yenilikler de barındırıyor öyle görüyorum. Özellikle şehir ve askeriyede. Tabi bu da dlc manyağı olacaktır büyük ihtimal. Merakla bekliyoruz.
  • Bak resimlerde gördüğün o Mezopotamya, Mısır, Orta Asya ve Hindistan kısımları var ya işte oralar hep dlc idi zamanında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun zamandır Rome 2 tarzı bir oyun arayışım var umarım bu oyun karşılar. Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Explosions in the Sky

    Uzun zamandır Rome 2 tarzı bir oyun arayışım var umarım bu oyun karşılar. Teşekkürler.
    Fazlasını verir, emin olabilirsin.
  • Görsel olarakta benzemesi beni çok mutlu etti. Attila ve diğerleri görsellikte beni üzmüştü Rome 2 nin grafik ve yapısını çok beğeniyorum.
  • İlk etapta Türkçe dil desteği gelmeyecek sanırım?
  • Explosions in the Sky E kullanıcısına yanıt
    Hangi oyununda dil desteği sağladılar ki? Bunda hiç sağlamazlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe yaması var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.