Şimdi Ara

İn-therm MRL-300 TM Dijital Kablolu Oda Termostatı Eca confeo plus bağlantısı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
10
Favori
24.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mesajım bulunsun
  • arkadaşlar kablolu in-therm MRL300 almak istiyorum.merak ettiklerim şunlar;
    1-Yakıt sarfiyatı olarak ne gibi avantajlar yaşadınız.bundan kimse bahsetmemiş forumda.
    2-Kablolu alacağım için kablo boyu ile ilgili bir kısıtlama var mı?
    3-Ben kabloyu biraz uzun bırakarak birbirine birleşik 2 oda da kullanabilir miyim.(kablosuz alamıyorum ev sahibini buna zor ikna ettim)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yokyere

    arkadaşlar kablolu in-therm MRL300 almak istiyorum.merak ettiklerim şunlar;
    1-Yakıt sarfiyatı olarak ne gibi avantajlar yaşadınız.bundan kimse bahsetmemiş forumda.
    2-Kablolu alacağım için kablo boyu ile ilgili bir kısıtlama var mı?
    3-Ben kabloyu biraz uzun bırakarak birbirine birleşik 2 oda da kullanabilir miyim.(kablosuz alamıyorum ev sahibini buna zor ikna ettim)

    Arkadaşım sorularına yanıt bulabildin mi bilemiyorum ama yardımcı olmaya çalışayım.

    1- Konutunun yön, izalasyon ve tesisat yapısına bağlı olarak %5 ile %25 arasında bir tasarruf sağlayabilirisn. Burada önemli olan dediğim gibi konutunun yön, izalasyon ve tesisat durumu çok önemli.
    2-Kablo kesiti o kadar ciddi derecede önemli olmamakla birlikte sıradan telefon kablosu ile de çalıştırabilirsin.
    3- İki farklı odada tabiki kullanabilirsin ama kablolar ayak bağı olmayacak mı? Böyle düşündüğüne göre kablo geçiş güzergah ve planını yapmışsındır diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 27 Aralık 2016; 16:0:25 >




  • hocam hallettin teşekkürler.
    kablosuz fuji head led40rf aldım.kendim aldım taşınırken söker giderim.
  • Sabah dd atron kombiye bağladım. Sabahtan beri cayır cayır yanıyor dedim noluyor. Sonra baktım parametre ayarı diye bişey varmış. DD servisleri sadece dd termostat alırsan bağlarmis öyle dedi aradığımda eleman. Ben de kendim yaptım. Ama parametre ayarını becerebildim mi bilmiyorum. Çok hızlı değişiyordu ekran. Sürekli pp çıkıyordu. Kaydoldu mu anlayamadım. Bir de parsmetre ayari ile baska biseyleri bozmus olabilir miyim acaba. Daha 2 aylik makina servisin kaprisi yuzunden pert olmasin. Termostatın çalışıp çalışmadigini nasıl anlayacağız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatesan F kullanıcısına yanıt
    cosa bolumunde bu kombinin parametre ayarını yapan vardı bir iki sayfa oncesinde kalmıştır tabi bir bak..
  • in-therm mrl 300 rf almayı düşünüyorum.kullanan arkadaşlar memnun musunuz?Ayrıca eca proteus kombi ile uyumlu mu acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhaan03

    in-therm mrl 300 rf almayı düşünüyorum.kullanan arkadaşlar memnun musunuz?Ayrıca eca proteus kombi ile uyumlu mu acaba

    Ben memnunum, özellikle 0,1 aralığında çalışması ortam konforu açısından gayet uygun. Tabiki bu aralığı siz değştirebilirsiniz. Tüm ince ayarları kullanıcı tarafından değiştirilebilir olduğundan çok kullanışlı. Tek eksikliği pil değişimi sırasında yapmış olduğunuz tüm ayarlar fabrika ayarlarına dönüyor ve tekrar tek tek menülerden ayarlama yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bahsettiğiniz kombi ile kesin uyumludur. İçerisindeki anahtarlardan istediğiniz kombiye göre ayar yapabilirsiniz. Bunun için firma ile irtibata geçerseniz koşulsuz anında size destek oluyorlar.
  • 3 derece fazla gosteriyor. termometre düzgün değil.hattta bu fark sıcaklıkla doğru orantılı oransal artıyor.ornegin sıcaklık 22 iken 25 gosteriyor.25 iken 28.5 gösteriyor.model 300 rf kablosuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 52radikal 5 kullanıcısına yanıt
    Karşılaştırma yaptığınız diğer termometrenin doğruluğundan ne derece eminsiniz? Doğrulayacak başka digital bir termometre var mı?
  • bende düşünüyorum şuan kullandığım 0.5 derece hassasiyette ancak tekrar devreye girene kadar ev epey soğuyor ve hissediliyor.Aslında kendi ekranına göre 0.7 derece hassasiyette çalışıyor.Umarım bundan memnun kalırım.şuan kullandığım remosense bundan kasa ve kalite olarak epey üstün ancak sıcaklığı geç algılıyor ve geç tepki veriyor.
  • 2 yıldir şu ana kadar 1 kere yanildi. Yani sinyal gondermedi. Pili iyi gidiyor ama ölçüm aralığı nı 90 sn yaptım. Fabrika ayarı 10 sn. Yaklaşık 1 yıl gidiyor pili ilk önceleri çabuk bitiyordu. . Hala çalışıyor ve işini yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baymak falke ve buderus yoğuşmalı marka kombilerde kablosuz ve kablolu probramlanabilir 2 ürün denedim. Buderus için orjinal kablosuz programlanabilirler yani ithal olanlar 900TL gibi uçuk fiyatlar(geçen sene). Bu yerli malı diye aldım fiyatta uygundu ilk defa bir üründen bu kadar memnun kaldım. 2 defa servise gitti ikiside küçük oğlum yüzünden müşteri kaynaklı arıza olmasına rağmen ücretsiz yaptılar 5 kuruş cebimden para çıkmadı. Ürün servisten geldiğinde 2 adette varta pil koymuşlar. Bunu yazmamın amacı kendimi borçlu hissetmem. Küçük ev aletlerinin en kralı bile serviste sorun yaşatırken ucuz ürün YERLİ ve kaliteli ürün. Alın kesinlikle 2 buçuk senedir kullanan biri olarak kefilim ve tavsiye ediyordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mrl-300 ü bende aldım bakalım nasıl olacak, çok kaliteli durmuyor ama inşallah işini iyi yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MRL 300 kablolu modelini yeni aldım ürünü genel anlamda güzel buldum, yüzde yüz Türkçe,kullanma kılavuzu tamamen Türkçe, Manuel mod, tatil modu mevcut, program ayarı güzel ve bence çoğu kişi için fazla detaylı, yerli ürün olduğu için aldın benzer aynı fiyata yabancı marka üründe var, benim kombim termostat için güzel bir noktada olduğundan kablosunu tercih ettim yakın bir noktada bir kabloyla montajını yaptım, plastik kalitesi iyi ancak yukarı aşağı yön tuşları biraz içeri kaçmış gibi duruyor bu düzeltilmeli cihazın 3 yıl garantisi var, ihtiyacı olan tercih edebilir ancak tasarruftan çok konfor sağlar bu gibi cihazlar bence, o yüzden alacaklara tavsiyem iyi araştırsınlar öyle alsınlar bu tür cihazları.
  • Geçen ay mrl-200 kablosuz aldim.

    Kablosuzda alev işareti var fakat kombide alev işareti yok.Bir müddet sonra kombi çalışıyor bu sefer de kablosuz kumanda da alev işareti çıkmıyor.Anlayacaginiz cihaz tutarsız davraniyor yada arada bağlantı koparıyor.

    Yetkiliye mesaj yazdım seni mesai saatleri içerisinde arayacağız dediler 2 gündür ne arayan nede soran var..Sizce ne yapayım arkadaşlar???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen hafta evim ve işyerimde ki kombiler için, MRL 300 RF Kablosuz Cihazı ve MRL 300 TM Kablolu olanı aldım, youtube'da montaj videosunu izleyince çokta zor olmadığını gördüm ve yetkili servis çağırmadan Kablosuz olanı Viessmann Vitodens 050W'ye kablolu olanı da Viessmann Vitodens 100W'ye montajını başarılı bir şekilde yaptım.

    Her ikisi de gayet sağlıklı çalışıyor. Daha önce alsaymışım keşke.

    İşyerinde her gün için ayrı haftalık çalışma programı yapabilmek ısı konforu ve tasarruf açısından oldukça fayda sağlıyor.
    Ev'de geceleri uyku saatlerinde ortam sıcaklığını 2-3 derece aşağı çekerek tasarruf sağlaması, sabah uyanma saatinde tekrar ortamın ideal sıcaklığa çıkarılabilmesi, özellikle kış başlangıcı ve bitişindeki hava sıcaklığının iyi olduğu saatlerde kombiyi otomatik kapatarak tasarruf ve devir daim pompasının ömrünü uzatması açısından oldukça faydalı olacağını düşündüğüm bir cihaz.

    Türk malı olması ve ekranındaki bütün ifadelerin türkçe olması tercih sebebim.

    Wi-fi ile internet üzerinden uzaktan cihazın programına müdahale edilebilmesini ve cihazın izlenebilmesini isterdim. Bu özellikte olsa tadından yenmezdi.
    Ekrandaki öğelerin yerleşimi fena değil ancak daha iyi ve zekice tasarlanabilir. Özellikle menüde gezinerek ayar yaparken beliren çok küçük yazılar daha başarılı yerleştirilebilir.
    Kasa plastiği bi tık daha iyi olabilir. Bu konuda kaliteli markaların kasa tasarımlarını örnek alabilirler.
    Montaj kablolarının cihazdan çıkış yeri ve pil değişim şekli daha başarılı ve kaliteli gösterecek şekilde tasarlanabilir.
    Kombinin sıcak su verme saatleri de programlanabilse özellikle işyeri kullanımında çok işime yarardı. Ancak bu özellik kombi ile alakalı olduğundan universal bir cihaz ile yapılması sanırım biraz zor.



    Bunları üretici firma yeni ürün ar-ge sinde belki müşteri görüşlerini dikkate alıyordur diye belirtiyorum. Bütün bu eksikler tamamlanmış halde bir de "Türkçe" ifadeli ama uluslararası anlam çağrıştıran bir ürün markası olsa ülkemizde üretilmesinden gurur duyacağımız çok başarılı bir ürün halini alır.

    Neticede parasının karşılığını veren, belirtilen bütün özeliklerinin sorunsuz çalıştığını yukarıdaki Viessmann' ın 2 farklı kombisinde tecrübe ettiğim başarılı bir cihaz. Isı konforu ve tasarrufu planlayanlara tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiyahPelerinliAdam -- 22 Ocak 2019; 4:3:7 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GokhanTR

    Cihazda gizli alt menü var bunu kitapçığa yazmamışlar.
    Menü tuşu ve geri ok tuşuna basılı tutun yeni bi menü çıkacak.
    00- menüsü ekran ışığının yanma süresi 5 sn
    01- menüye gelince 5 1 1 yazacak onu ok tuşları ile 5-1-1 5-2 1-1-1 7 gibi seçenekler var. Size uyanı seçin.
    Diger 02 03 menüleri de çalışma sıcaklık aralığı 5 ile 35 derece arası
    04- 0.0 yazıyor pek anlam çıkartamadım
    05- ölçme zaman aralığı 10sn seçili
    06- da fabrika ayarına dön demek 01 yapıp ok derseniz resetler dikkat ediniz. Gerçi fabrika ayarına pili sök tak yapıncada dönüyor
    Bir gizli özellik daha var. Power+ok tuşuna bir kaç saniye basılı tutarsanız cihaz soğutma moduna geçiyor, yani ters mantıkla çalışıyor. Devreyi, ayarladığınız sıcaklığın altına düştüğünde tamamlıyor. Sıcaklığın üstündeyken ise devreyi kesiyor. Yanlız dediklerimi iyi tahlil edenler bızıklasın aksi takdirde sapı samanı karıştırırsınız :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sovalye501 -- 27 Ocak 2019; 19:20:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GokhanTR

    Cihazda gizli alt menü var bunu kitapçığa yazmamışlar.
    Menü tuşu ve geri ok tuşuna basılı tutun yeni bi menü çıkacak.
    00- menüsü ekran ışığının yanma süresi 5 sn
    01- menüye gelince 5 1 1 yazacak onu ok tuşları ile 5-1-1 5-2 1-1-1 7 gibi seçenekler var. Size uyanı seçin.
    Diger 02 03 menüleri de çalışma sıcaklık aralığı 5 ile 35 derece arası
    04- 0.0 yazıyor pek anlam çıkartamadım
    05- ölçme zaman aralığı 10sn seçili
    06- da fabrika ayarına dön demek 01 yapıp ok derseniz resetler dikkat ediniz. Gerçi fabrika ayarına pili sök tak yapıncada dönüyor
    Bir gizli özellik daha var. Power+ok tuşuna bir kaç saniye basılı tutarsanız cihaz soğutma moduna geçiyor yani ters mantıkla çalışıyor. Devreyi, ayarladığınız sıcaklığın altına düştüğünde tamamlıyor. Sıcaklığın üstündeyken ise devreyi kesiyor. Yanlız dediklerimi iyi tahlil edenler bızıklasın aksi takdirde sapı samanı karıştırırsınız :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bios25 kullanıcısına yanıt
    Kombiye giden kabloyu hatalı bağlamışsınız üzerinde -NO- ve -COM-yazan uçlara bağlayacaksınız. Böyle bağladıysanız olmadıysa -NC- ve-COM- a bağlayacaksınız. KESİN ÇÖZÜM.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.