Şimdi Ara

inca ım-333nx modem nasıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu modemi bir tanıdıktan full kutulu şekilde çok ucuz bir fiyata satın aldım henüz dükkana kurulum yapmadım yarın kuracağım fakat bu markayı ilk kez kullanıcam 4 port ethernet wifi v.s normal bir modem ama çok küçük d smart 8 mb sınırsız interneti kullanılıyor dükkanda herhangi bir ayar yapmadan sadece kullanıcı adı ve şifre girerek kullanmaya başlayabilir miyim ? 1 kasa 1 post makinesi kablolu 1 adet cep telefonu wifi şeklinde bağlantı olucak birde modemin orjinal adaptörü bulunmuyor muadil 12 volt 1 amper adaptör ayarladım evden bu şekilde sorun olur mu ?



  • inca ım-333nx  modem nasıl





    1 saat önceden dükkana geldim modemi reset atıp temiz kurulum yaptım sorunsuz şekilde çalıştı







    geriye kalan 2 sorunum var



    modemin adını dükkan adı yaptım fakat baştaki inca yazısını kaldıramıyorum bu yazıyı nasıl kaldırabilirim





    2 olarak kullandığım yan sanayi adaptör herhangi sorun çıkarırmı modeme zarar verir mi? yangın tehlikesi varmı altında yazdığı gibi değerleri tutmakta 12v 1a



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 18 Eylül 2018; 7:2:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • berke_17. kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı modemi 2 yıldır sorunsuz şekilde kullanıyorum. Bende çok uygun bir fiyata almıştım ve hala memnunum. Sorularınıza geçicek olursak;

    1-Modemin adı derken wifi ismini belirtmek istemişsiniz sanırım. İnanın bende ondan çok kıl kaptım. 2 senedir çözüm yolu bulamadım ve sanırım çözümüde yok. Siz o baştaki Inca yazısını kaldırmanın yolunu bulursanız bana da pmden yazarsanız sevinirim.

    2-Değerler birbirini tutuyorsa sorun olacağını sanmıyorum. Yangın çıkma ihtimali çok düşük bir ihtimal. Bu arada zamanında airties air 5341 modemim vardı ve adaptörü bozulmuştu. Bende laptopun adaptörünü takmıştım ve uzun bir süre sorunsuz kullanmıştım. Modem hatırladığım kadarıyla 12 volt ile çalışıyordu ben 19 volt civarında bir gerilim veriyordum. Üstelik modem çok stabildi. Fakat siz benim gibi yapmayın.

    Benim cihazda bu işte :
    inca ım-333nx  modem nasıl



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casper160 -- 29 Ekim 2018; 12:54:36 >




  • Google'dan aratınca Inca 310NX modelinde de aynı sorun yaşandığını gördüm. Onda modem arayüzünden yedek alıp, yedeği not defterinde açıp, kablosuz adını değiştirdikten sonra modeme geri yükleyerek çözmüşler. Sizde de bu yöntem işe yarayabilir.

    https://forum.sordum.net/viewtopic.php?t=200126

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Hocam 192.168.1.1 adresine girip Bakım>Güncelle>Yedekleme-Geri Yükleme konumundan yedek alıyorum fakat aldığım yedek .img uzantılı ve not defteriyle açmayı denediğimde saçma sapan şeyler çıkıyor. Daemontools ile açmayı denedim hata verdi. Bu dosyayı nasıl düzenleyebiliriz?

    Birde aklıma şu geldi acaba modemin firmware dosyasını internettten hazır düzenlenmiş bir şekilde bulup modeme atamazmıyız ?

    Bu arada merak edip belki firmware güncellemesi gelmiştir diye incanın kendi web sitesine girdim fakat bu modemin firmware dosyası incanın sitesinde yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casper160 -- 29 Ekim 2018; 17:51:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: casper160

    Hocam 192.168.1.1 adresine girip Bakım>Güncelle>Yedekleme-Geri Yükleme konumundan yedek alıyorum fakat aldığım yedek .img uzantılı ve not defteriyle açmayı denediğimde saçma sapan şeyler çıkıyor. Daemontools ile açmayı denedim hata verdi. Bu dosyayı nasıl düzenleyebiliriz?

    Birde aklıma şu geldi acaba modemin firmware dosyasını internettten hazır düzenlenmiş bir şekilde bulup modeme atamazmıyız ?

    Bu arada merak edip belki firmware güncellemesi gelmiştir diye incanın kendi web sitesine girdim fakat bu modemin firmware dosyası incanın sitesinde yok.

    Hocam rastgele karakterler çıkması normal. Aldığınız yedeğin orijinalini bir yere kopyalayın, ne olur ne olmaz. Ondan sonra yedeği not defteriyle açıp wi-fi adınızı arayın. Wifi adınızı içeren bulduğunuz bütün kısımları değiştirin. Daha sonra onu kaydedip modeme geri yükleyin. Eğer wifi adınızı arattığınızda çıkmıyorsa yedek şifrelidir, yapacak bir şey yok.

    Firmware hem internette yok, hem de firmware dosyası da şifreli olur genelde. Firmware'ı değiştirip modeme atmakla, modemden yedek alıp, o yedeği değiştirip modeme atmak aynı işi yapıyor. Yedek üzerinden wifi ismi değiştirilemiyorsa, firmware üzerinden değiştirmesi daha zor olur diye düşünüyorum.

    Muhtemelen inca bu modemin üstüne kendi markasını basmıştır, kendi üretmemiştir. Modemin orijinalinin modelini bilsek, o firmware'ı bulup inca'ya atabiliriz ama zor gözüküyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam çok teşekkür ederim sayenizde uzun uğraşlar sonucu 2 senedir değişmeyen Inca yazısını kaldırdım. Bu sorunu yaşayan başka arkadaşlar için ben gene çözümü madde madde yazıyorum.

    Gerekenler:

    Notepad 32 Bit :https://notepad-plus-plus.org/repository/7.x/7.5.9/npp.7.5.9.Installer.exe
    Notepad 64 Bit :https://notepad-plus-plus.org/repository/7.x/7.5.9/npp.7.5.9.Installer.x64.exe


    1-Yukarıdaki verdiğim linklerden birinden notepad++ isimli programın uygun olan sürümünü bilgisayarınıza indirin ve bilgisayarınıza kurun.
    2-192.168.1.1 adresinden kullanıcı adı ve şifrenizi girerek modem arayüzüne giriş yapın.
    3-Modem arayüzünde Bakım>Yedekleme/Geri Yükleme bölümünde ayarları dosyaya kaydedin yazısının yanındaki kaydet butonuna tıklayıp modeminizin ayarlarını kaydedin.
    4-Kaydettiğiniz dosyayı masaüstüne kopyalayın.
    5-Dosyaya sağ tıklayıp "Edit with Notepad++" seçeneğine tıklayın.
    6-Ctrl+F tuş kombinasyonunu kullanarak "WLAN_ROOT_SSID" satırını aratın.
    7-Burada <V N="WLAN_ROOT_SSID" V="Inca_isim"/> şeklinde yazan yerdeki Inca_isim kısmını kendinize göre düzenleyin.
    8-Düzenledikten sonra sol üstte dosya kısmından kaydet butonuna tıklayıp programı kapatın.
    9-Tekrar modemin arayüzünden Bakım>Yedekleme/Geri Yükleme bölümüne girin ve dosya seç butonundan düzenlediğiniz dosyayı seçip yükle butonuna tıklayın.

    Not : Dosyada düzenlediğiniz satır şu şekilde olmalı <V N="WLAN_ROOT_SSID" V="Wifi İsmi"/>

    Not 2 : Dosyayı düzenledikten sonra tekrar modeme yüklerken modem kapanıp açılacaktır. Korkmanız gereken bir durum yoktur.

    Not 3 : Bu arada not defteri ile düzenlemeyi boşuna denemeyin şahsen ben denediğimde kare kare işaretler çıkıyor ama notepad++ ile rahatça açabildim.

    Bu arada notepad++'nın .img uzantılı dosya açabildiğinide öğrenmiş oldum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casper160 -- 29 Ekim 2018; 18:37:16 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.